Привет на всички.Нов съм,от вчера записан,но вече съм в есказ от забавление и смях във форума.Особено в тази тема ,сега.Явно експерт-администратора си заслужава званието-как с един пост писан преди 6 г и дал началото на темата,е постигнал ефектите на февруари 2011 пак в темата.Ефектите на бомба в тоалетната...Свалям шапка на прозорливостта му.Незнам дали е предвиждал как ще разбуни духовете след толкова години спяща тема ,но фактите са си факти.Появява се г-н Светослав Иванов с негови постове-цитати и картинки и хоп,почва една битка,едно дране на гласове ...за мене поне е много весело,като на футболен мач съм все едно,не, много по хубаво!...И понеже и аз обичам атрактивните умствени забававления,мисля да се включа сега .Само искам да предупредя , понеже съм новобранец в сайта,ако кажа някоя простотия,да ме извините,явно толкова ще да ми е развит ума....Та искам да се включа в дискусиятата ,и се чудех в чий отбор да е?От една страна гледам Tangrata,Konstantin2007,Raw Deal и Sedere в отбора на скептиците и присмехулниците на Дънов,от другата виждам Iveta MAYA и Eти,а също и г-н Светослав Иванов,в отбора на защитниците на Дънов.А като трети балансиращ екип ми се струват Iris и agrippa.Искам да съм честен спрямо всички и ще кажа, че ми се струва ,поне от написаното дотука,че отбора на защитниците на Петър Дънов за сега губи,поне по точки.Не е нокаут,нито ногдаун,но е по точки назад.Браво на нападателите.И на реферите също.Впрочем те ми правят най -добро впечатление и бих искал и аз да съм в техния екип,ама като гледам ,мисля че няма да ми стигне акъла за това.Много висока аналитична мисъл-особено Iris.С аргумента си, че учението на Дънов се доближава по същността си до Адвайта Веданта,основана от Шанкарачария ,Iris просто “изби рибата”в очите ми.Аз също смятам така.Но ще се присъединя все пак към отбора на губещите до момента-защитниците на Дънов.И не защото аз съм убеден защитник,по скоро ми е все едно ,ами защото искам да продължи играта тука,този великолепен спор.Така,че нека приемем че съм защитник на учението на Петър Дънов,Беинса Дуно.
Скъпи съотборници,съмишленици:MAYA,Iveta,Ети и г-н Светославе,дайте да се стегнем и да им дадем да се разберат на противниковия отбор.Ако победим в спора,не се знае дали няма да ни похвалят,например експерта-администратор или някой друг там важен човек на форума.На мене поне, ми се иска да спечелим похвала,ако не друго....Дано сте съгласни.Аз като най-нов какви акъли да дам за победа на конкуренцията,ами незнам?...Но бих искал да задам някой и друг въпрос към вас ,хората от отбора ми.Пък знам ли,може да подобрим така аргументите и представянето си в спора.Такива като нашите противници –не са никак за подценяване!Ето ми и въпросите:
1.По кой начин ние сме се запознали с учението на Дънов?
2. Верно ли е, че сме го сторили ,четейки книги с беседи ,записани по стенографските записи ,правени по времето, докато Дънов е говорел?
3.Верно ли е,че нашия ум,функция на анатомичния орган ,наречен главен мозък е сумата от възприятията на петте ни сетива,с които именно сме възприемали написаното в книгите на Дънов-т.е. неговото учение интерпретирано с графични знаци?
4.Верно ли е ,че ние, след като сме ползвали опциите на ума ни за анализ на учението,сме преценили за правилни изложените идеи?
5.Верно ли е ,че написаните на хартия думи ,излагащи учението на г-н Петър Дънов се намират извън ума ни?
6.Верно ли е,че ние възприемаме учението на Дънов по външен път,т.е. път, включващ източник извън границата на нашето тяло и достигащ до нас посредством нашите 5 сетива-нашите посланици ,един вид,свързващи ни с обектите извън тялото ни?
7.Ако отговор на въпрос 6 е не,тогава кой е начина на възприемане на аксиомите на това учение?
8.Ако отговора на въпрос 6 е да, тогава,кой е гаранта за достоверността на учението?
9.Възможно ли е наблюдателя ,които е същевременно и рецепиент на учението на г-н Дънов да се разпростира извън границата на физическото тяло?
10.Ако отговора на въпрос 9 е да,тогава каква е вероятността отделното Аз на всеки един от нас да се окаже тъждествено идентично с Аз на друг някой член на отбора или на когото и да било друг обект в тази вселена?
11.Ако отговора на въпрос 9 е не,тогава наблюдателя т.е. Аз /ние поотделно/,как ще разберем истинността на твърдения ,правени от друг наблюдател-визирам именно Петър Дънов?Ние имаме тела,той също е имал такова.Прави се допускане,че сме хора.Ако сме хора,следователно сме устроени еднакво,защото под “хора” се разбират именно обекти с по две ръце,два крака,глава и т.н.Значи ,ако отговора на 9 въпрос е не,т.е. че имаме отделни същностни Аз,тогава няма как да оценим и регистрираме като достоверни твърдения и постановки на други обекти извън нас самите,защото ние сме тези които категоризираме-да ,вярно или не ,невярно.Конкретизирам въпроса-ние отделни същности ли сме като Аз?
12.Възможно ли е едно струпване на енергия-маса,да дава оценка на друго струпване на енергия-маса ,намиращо се в друг временно- материален континуум?
13. Ако отговора на въпрос 12 е да,коя е онази неотменима функция,която дава възможността на едното струпване да дава оценка на кое да е друго такова?
14.Ние,хората такива енергийни струпвания ли сме?
15.Верно ли е ,че изпитвани усещания като обида, неразположение на духа и други подобни такива,не са нищо друго освен съзнателна или несъзнателна автодиструкция на енергийно-материалната система, която представлявяме ние хората?
16.Кое е компенесацията ,водеща до баланс системата ни ,когато изпитваме подобни влияния ,наречени от нас чувства?Може ли тази компенсация да са две,три бири,изпити за “оправяне на самочувсието и релакс” или едно наплюване на обект извън нас,или “тихо страдание ,за дето не са ни разбрали и обидили”?Възможно ли е такава компенасация да е част от учението на г-н Дънов?
17 Ако отговора на въпрос 17 е да,не е ли по добре да зарежем това учение?
18 Ако отговора е не,тогава коя е компенсацията на допускания от нас самите дисбаланс в системата ни?
19 Ако учението на Дънов е правилно и съпоставимо с нас,тогава може ли да допуска това учение случаи, в които ние ще нарушаваме с наше съгласие баланса на собствената ни енергийно материална същност?
20 Ако отговора на въпрос 20 е не,следователно ние не интерпретираме достоверно учението?А ако отговора е да,не е ли време да напуснем учение,носещо деструкция на собствените ни същности?Моля дайте отговор.
21.Последен въпрос:Кой е наблюдателя ,които възприема и преценя учението на Петър Дънов,наблюдателя затворен в границите на една енергийна същност?Кое е онова, с което всеки един от нас играе в този спор с противниците ни във този форум?Кое наричаме Аз?
Такива въпроси ми изникнаха в главата.Дайте да ги победим тези другите там...ако можем ,де....