Автор Тема: ИСЛЯМЪТ ПОРИЦАВА ТЕРОРИЗМА - Харун Яхя  (Прочетена 2983 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

  • Гост
ИСЛЯМЪТ ПОРИЦАВА ТЕРОРИЗМА - Харун Яхя
« -: Декември 19, 2005, 15:11:02 pm »
Терористичното нападение, извършено срещу Световния търговски център в Ню Йорк в сутринта на 11 септември 2001 година, отне живота на хиляди невинни хора... Тази огромна жестокост още веднъж разкри една голяма опасност, която застрашава мира и спокойствието на човечеството - тероризма.
Тероризмът е престъпление срещу човечеството. Той взима под прицел невинните хора. Целта му е да всее страх у обществото, като убива хората и по този начин да подсили политическите си стремежи. В миналото различни идеологии са прибягвали до тероризъм:

Якобинците, които извършили френската революция, за първи път използвали понятието тероризъм през т. нар. “Период на терор”, когато хиляди хора били изпратени на гилотината.
Появилата се след 1870 година в Америка расистка организация Ку-клукс-клан убива и подлага на зверски мъчения множество невинни хора само защото са чернокожи.
През 1930 година расисткият тероризъм се превръща в държавна политика в нацистка Германия. Нацистите прилагат кървава терористична политика срещу всеки, когото виждат като свой противник, като на първо място са евреите.
В същия период една друга идеология също прилага държавен тероризъм. Близо 40 милиона души са убити по време на кървавия режим на Сталин в СССР само защото се противопоставят на комунистическата идеология. Комунистически терор възниква и през 1960 година, но този път в Европа. Комунистически организации, които се противопоставят на държавата, започват да проливат кръв. Червените бригади в Италия и клонът на Червената войска в Германия извършват множество бомбардировки, въоръжени нападения и убийства.
Съединяването на комунистическия тероризъм със сепаратистките аспирации поражда появата на още по-кървави терористични организации. Най-кървавите комунистически и терористични групировки са ЕТА в Испания и сформираната в Турция ПКК, която безпощадно отнема живота на 30 хиляди турски граждани...

Доста естествена последица е, че расизмът, фашизмът и комунизмът прибягват към тероризъм. Това е така, защото всяка една от тези идеологии вярва, че сблъсъкът и насилието са естествени форми на човешко поведение. В расистката, фашистката и комунистическата теория тероризмът е смятан за законен и бива поощряван. През последните години обаче на дневен ред е една друга форма на тероризъм, едно напълно противоречиво понятие. Това понятие е “Ислямски тероризъм”... То е противоречиво, защото в Исляма няма място за тероризъм. В Корана Бог е заповядал на мюсюлманите да носят мир, спокойствие и братство по Земята. Ислямският морал не е източник на тероризъм, а средство за неговото разрешаване... В арабския език думата “Ислям” произлиза от един и същи корен с думата “мир”. Бог е низпослал тази вяра, за да прикани всички хора към правилния път и да ги призове към мир и спокойствие. Основните качества на ислямския морал са добродетели като любов, състрадание, милосърдие, толерантност и справедливост. В Корана Бог заповядва на мюсюлманите да се отнасят към всички хора с доброта и справедливост.
Мюсюлманите носят отговорност за това да имат добри обноски към членовете на всички религии и да полагат усилия за тяхно добро. В един айят от Корана на мюсюлманите е казано следното:

“Вие сте най-добрата общност, изведена за хората. Повелявате одобряваното и възбранявате порицаваното, и вярвате в Бог...” (Сура Ал-Имран,110)

В един друг айят пък Бог повелява на мюсюлманите да се отнасят с добро дори към онези, които са им причинили зло:

Не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи, от когото те е деляла вражда, става като близък приятел. (Сура Фуссилат, 34)

Проливането на кръв, войните и насилието са огромни грехове, които Бог порицава. В един айят от Корана Бог ни съобщава следното за онези, които извършват тези грехове:

Вина имат само онези, които угнетяват хората и престъпват по земята без право. За тях има болезнено мъчение. (Сура Шура, 42)

Според Исляма убиването на невинни хора е едно от най-големите престъпления. Толкова голямо, че в един друг айят е казано следното:

...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора... (Сура Маида, 32)

Това значение, което се отдава на живота на невинните хора в Корана, започва още от времето на пророка Мохамед и се наблюдава в цялата ислямска история. Пророкът е отделил голямо внимание на това невинните хора да бъдат защитени. Той никога не е започвал войни, с изключение на войните с цел самозащита. А в тези войни пък е поучавал войните си да не докосват нито един невинен човек, заповядвал им е да не разграбват нито едно място, както и да се отнасят с уважение към църквите и синагогите. Тази справедливост и толерантност се наблюдава през цялата ислямска история. Нещо повече, справедливостта и толерантността, която християните и евреите не са успели да открият през онези времена в Европа, откриват по ислямските земи. Следователно Ислямът е мирна и спокойна вяра. Дълг на всеки един мюсюлманин е да се отнася с доброта и справедливост към всички хора и да се бори с онези, които всяват поквара по земята. Начело на тази поквара стои най-голямата тирания на нашия век – тероризмът.

Тероризмът взима на прицел хора, които нямат никаква вина... Безпощадно убива малки деца... Някои от тях пък оставя сираци... Разрушава градове, унищожава семейства, потапя в скръб милиони хора... Нещо повече, някои терористи твърдят, че извършват тези ужасни убийства в името на Исляма, като по този начин се опитват да опорочат религията в очите на множество хора. Хората, които извършват това, не може да са мюсюлмани. Въпреки че терористите имат мюсюлманскa самоличност, тероризмът, който те извършват, не може да бъде обозначен като “ислямски тероризъм”. Както не можем да кажем “еврейски тероризъм” или “християнски тероризъм”, ако извършителите са евреи или християни. Това е така, защото убиването на невинни хора в името на религията е недопустимо. Религията повелява обич, милосърдие и мир. От друга страна, тероризмът е точно противоположното на религията: той е безмилостен; той иска да пролива кръв, да убива и да причинява болка... Тероризмът е методът на расистите, фашистите и комунистите, с една дума - на тези, които не вярват в религията, на отдалечените от вярата идеологии. В религията обаче няма място за тероризъм. Така както е казано в един айят от Корана: “... Бог не обича угнетителите”. (Сура Ал-Имран, 140)

В един друг айят пък е споменато следното за тези, които прибягват към терор, т.е. тези, които сеят развала по земята:

“... сеят по земята развала, за тези е проклятието и за тях е лошият завършек.” (Сура Раад, 25)

Поради тази причина всички истински мюсюлмани са отговорни за това да се противопоставят на тероризма.

Те трябва да разгласят и да покажат на целия свят, че:

Ислямът е една религия на обич и мир.

И че:

Ислямът порицава тероризма!
« Последна редакция: Декември 22, 2005, 16:03:47 pm от Horus »

Неактивен Cenestelle

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 587
  • stargazer
Отг: ИСЛЯМЪТ ПОРИЦАВА ТЕРОРИЗМА-Харун Яхя
« Отговор #1 -: Декември 19, 2005, 16:01:32 pm »
ами това е общоизвестна истина, просто някои медии се опитват да изопачат нещата - но факт е, че в Корана няма глупости за методите и правилата на жертвоприношенията, кой има право да яде кръвта и мазнините на жертвените животни и други еврейски гадости, за разлика от Библията, но има само чисти проповеди и положителни послания, уважавам мюсюлманите, които действително вярват и се стараят да прилагат във ежедневието принципите от свещената книга
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27