Тангра, ще ме прощаваш, ама нещо май те жегнаха на тема Канада. Недей се фрустрира толкова. Сваляй розовите очила, докато е време.
Вземи го прочети, ако не си го чел още:
http://sever.bg/%D0%A7%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B8/%D0%9B%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%95%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%9D%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82_l.a_c.29917_i.171558.html
Людмил Егов не е психопат! Човека си ги казва нещата много точно. Друг е въпроса, че на теб не са ти угодни, защото си на хранилка в Системата. Един ден тази Система ще те остави и ти, както той ги описва нещата, ще си в патова ситуация, защото устройството на Канада много зависи от електроснабдяване, банкова система, компютри и т.н.
"Екшъните за 2012 г. ряпа да ядат. С очите си видях как буквално за седмица се срина системата им - угаснаха банките, летищата, метрото, автобусите спряха да се движат заради невъзможността да налеят гориво на бензиностанциите, полетите бяха отменени, парните централи и пречиствателните станции спряха - водата стана негодна за пиене... Там никой няма пари "кеш". Може да имаш 100 000 в банка, а на практика едни свещи не можеш да си купиш. Няма как да си купиш и храна в магазините - без ток касовите апарати не работят... Сривът беше пълен. В Монреал нямаше ток две седмици, на други места - месеци...
Интересното беше, че никой не се сещаше да събере нападали клони, за да ги запали и да се стопли. Добре, че беше армията, която отвори заслони и напъхаха хората вътре - така щяха и да си измрат. Те нямат дори комини в къщите си - всеки се отоплява само на ток. И като се случи това бедствие - те седят и чакат правителството да ги оправи.
Тогава си помислих: "Ако това се случи в цяла Канада и армията не достига, за да помогне на всички, какво става?! И си казах: "Бягай от тука". Така през 2000 г. се прибрах в България. "
Никой изобщо не ме е жегвал. Това, че някой е стоял в Канада и си е тръгнал се среща. Като % е много много малък.
Мерси за 2я линк, не го бях чел. Човека гръмко се представя като дизайнер. Т.е. става въпрос за уеб дизайнер. Което е 9тата дупка на кавала и на дъното на морето. Това са хората, които работят с компютър и имат най-малко знания/познания, нямат образование, и съответно заплащането им е близко до минималното. Почти колкото мияч на тоалетни в макдоналдс. Не само, че е абсурд да си позволява скъпи ресторанти (откровена лъжа), но и с такава професия работата ти изобщо не е сигурна. Подритват ги като мръсни котета.
Иначе високопарни приказки колко голяма работа, и тн колкото искаш.
Ако на мен не вярваш, иди в тоя форум в подписа ми, регистрирай се, отвори тема и пусни линка. Разпитай какво мислят по въпроса.
Веднага ще скочите, че са някакви зомбита от злия капитализъм. Не, напротив! Много интелигентни, разбрани и отворени хора са. Пълно е с българи, живеещи в Канада. И ежедневно виждат нещата от първа ръка. За разлика от хора, които не са стъпвали и само вярват на кръчмарски легенди.
Съгласен съм, че има хора, наистина и с професионален успех пак могат да искат да се приберат в България. Може и някой ден аз да съм един от тях. Но като цяло това е много малък %. А и ако ми се случи, едва ли бих говорил по тоя самохвален начин, колко съм преуспял. За 8 години хората спестяват за по 1 къща в Канада. Ще рече 200 000$. А човека теглил заем, за да си купи къща на село. Успял професионално! Офф, ама толкова сте наивни.

Скъпите ресторанти започват от 200$ нагоре, за двама. И евентуално още толкова за бутилка вино. За сега не съм ходил. Не че не мога да си го позволя, но някак "не ми е в стила". Нали духовното е важното? Няма да ставаме материалисти я?
Тази случка с 2 седмично спиране на ток е наистина легендарна. Аз за 8 години съм в Канада. Сумарно, всички спирания на тока (сигурно са 2-3) сигурно правят 2 часа. И то го завишавам с резервите. Може и да е по-малко от час. С години токът не спира, дори и за минута. В бизнес сграда пък да не говорим. Абсурд.
Да, тук разчитат на тока, бензина и тн. Но те никога не липсват.
Това за сланината и мезето са пак легенди. Едно 99% от българите си купуват къщи и с мазетата, и с каквото си помислиш. С хубава природа и тишина. На 20тина км от центъра на града максимум.
Че вървял 1 час пеш.
Ами луда работа.
Градът е дълъг едно 40 километра. Вярно, може да си любител на природата, ама поне едно колело да беше ползвал. Повечето ми колеги половианта от годината карат колело до работа. А в офиса има душове, хората като пристигнат с колелото се окъпват и си започват да работят спокойно. Аз лично съм ползвал душовете наобед. Излизам си в обедната почивка, спортувам час, час и половина, после душ и обратно на работа.
По повечето улици има вело алеи. Гледам, че и в България са взели да въвеждат. Само дето в България ги рисуват върху улиците и допълнително затрудняват движението. А тук се строят отделно. С отделни бордюри, тревички и тн. За Канада мога да разправям с дни, и да напиша няколко тома. Но просто не е темата за това.
Пак повтарям, много ще бъде любопитно да отворим тема в канадския форум и сложим историята на тоя човек, дето се върнал от там. Да видим какви мисли ще споделят хората, които живеят там.