Привет на всички.
Попаднах на тази тема преди време и нещо ме гложди от тогава, понеже още от преди години, от много четене и мислене за този браунов генератор, та чак съм го и сънувал ми се искаше, да направя и аз нещо по въпроса!
Първо поздравявам всички с това което са постигнали до момента!
Дълго мислих и реших да експерементирам, да създам генератор с необходимата ефективност, подобен на този на Браун от едно време... Последно гледах клиповете, които сте качили, както и четох този doc. файл, за Braun Gaz patent BG.
Та сега започнах да си търся и да събирам малко по малко, необходимите елементи, които ще трябват.
Чудя се на колко голям работен обем да заложа и на колко и какви ламели по дебелина и размери... за да има достатъчно добра ефективност?
...За да си набавя достатъчен материал за неръждавейката и тялото.
Правих си разни сметки и умувах,
обаче имам следните конкретни въпроси към вас, какво е вашето мнение и препоръка -
1. Към колко литра обем да се стремя - 2, 3, 4 литра ?
2. За съответния обем - колко ламели с каква дебелина и размери ще са необходими, разтояние между тях,
ясно че трябва да са повече на брой за по-малък ампераж и по-добра ефективност спрямо обема.
Искам преди да започна с този проект, да чуя повече гледни точки.
На мен за сега целта ми е да успея да постигна този "необикновен студен пламък"

п.с
Този клип на Браун, където демонстрира, как работи генератора... може да се заблуждавам, но не се ли чува когато се пуска и се спира захранването, като че ли доста голям ток използва ?
Искам също да попитам има ли някой от Пловдив ?