Темата която поставя „3 в 1” е ме притеснява отдавна и е много по широка.
Истина е че масоните представят много светло , благородно и примамливо делата си и те действително са такива но САМО ЗА ТЯХ.Останалите са стадо което трябва да се управлява. Всеки който се включи в схемата им с надеждата че прави добро на човечеството ще бъде силно разочарован.
За първи път чета че Левски е бил масон.Чел съм обаче че Захари Стоянов също е бил масон и винаги ми се е струвало че вероятно повечето изтъкнати революционери са били масони.
Защо мисля така? Поставям си въпроса кой имаше полза от Априлското Въстание?
Мисля че за българите ползата не е била особено голяма,защото жертвите по време на въстанието,жертвите от войната,кланетата по време на войната, геноцида в одринска Тракия борбите за обединение и т.н. не са в интерес на България.
Отговорът е че полза е имал единствено нашия нов „приятел” Англия и защо? Чел съм че това е период когато Англия се стреми да вземе под влиянието си и властта си о-в Кипър,за да може от там ка контролира Суецкия канал ,но Турция твърдо отказва това. Доколкото това е и периодът когато Турция има псевдоним Болният човек,то не е трудно разузнаването на Англия да създаде схема при която ще се намерят хора в България желаещи и способни да организират въстание , а в Русия да подкрепят българите и да воюват против Турция. Като потвърждение на моето виждане ми дойде изказването на наш професор историк по телевизия СКАТ ,който заяви че някои сили твърдят че Великобритания е освободила България. А те твърдят това,защото след Априлското въстание Русия тушира изявления по темата из пресата. Вероятно не се е чувствала достатъчно силна за война с Турция. Тогава английската преса вдига шум по въпроса и Русия е била принудена да реагира.
Като резултат Сан Стефанска България. Само че следва Берлинския договор , с пазарлъците преди него , от който резултата е разделяне българския етнос на няколко части с васалитет или продължаващо робство , а Англия взема контрол над Кипър.
Не знам Русия как е обезщетена за да се съгласи.
Допълнение към написаното до сега. Скоро разбирам че след освобождението Русия като правило не е можела да получи част от новоосвободените български земи. поради тази причина тя взема от Румъния Молдова, а Румъния получава като компенсация Северна Добруджа. Преди около 10 години говорих с румънец за разни неща. На въпроса какви хора живеят в Северна Добруджа , румънеца отговори българи и цигани. Тъй като не знаех историята на Северна Добруджа,бях силно изненадан .