Еленко, приятелю,
Аз нямам проблеми с това, какво някой иска да пише и издава. Пък било то компилация от различни автори. Не е нещо невиждано или нечувано. Правото на избор е нещо, което не мога да отрека на никого. Така си намерил за добре, така си направил. Критиците също имат право и нека не забравяме да отдадем Кесаревото кесарю и Божието Богу. Нека не им отричаме правото да критикуват, независимо какви са мотивите им.
Аз лично, под „критика” разбирам неемоционално мнение, което изследва писмения труд, а не мотивите на автора. Критикът, който търси мотивите на автора, навлиза в едно много дълбоко и тинесто блато, набърквайки осъдителни процеси, които би трябвало да са напълно чужди на критика. Там може да има затъване до гушата в кал. Критиката трябва да е безразлична към автора и интересуваща се само от труда му. Затова аз много уважавам анонимните автори. Там, критикът, ще не ще, няма за какво друго за да се захване, освен за написаното.
Ще срещнеш една много популярна черта сред критиците тук, те или няма да са прочели книгите ти или ще търсят непременно връзката ти с еврейската общност. Моят съвет е, винаги приемай критиките с усмивка и снизхождение, отдавайки правото на всяко същество да се проявява както пожелае. Тяхно право е да критикуват. Твое право е да реагираш или не на провокациите.
Аз също не съм прочела книгите ти, но съм изчела повече от авторите, които си използвал.
Ще ти кажа, къде аз имам проблем по принцип с конспиративните теории.
Много автори, също като теб, използват материали от други колеги в тази област. Разбирам, че за да се намери доказателство, се търси помощ от така наречената интерактивна „мрежа” от насъщна информация. Неусетно обаче, така се увличат в мрежата от информация, че започват да я осиновяват като „факт” или „тяхна истина”, без сами да я изследват. Картинки и видеоклипчета лично мен не ме впечатляват, камо ли да са "мощно доказателство", тъй като е възможно и вероятно да бъдат манипулирани. И тук е и моят въпрос към теб. Ти, лично изследвал ли си твърденията си? Освен картинки и рисунки на рептили, виждал ли си такива наживо? Присъствал ли си на шейпшифтинг? Не мисли, че това е провокация. Напълно доброжелателна съм към теб. Просто искам да разбера, доколко сам изследваш конспиративните си теории?
Нека допуснем, че дори и да не си ги изследвал, ти приемаш това, което четеш и наслагвайки го към живота, си правиш съответните изводи. Така те стават твоя работна хипотеза. Поне аз работя така с неща, които лично не съм изследвала, но интуитивно ми звучат като „истина”. Тоест, понеже моето „същество” иска да ги приеме, но „разумът” не, аз приемам дадена подобна теория за работна хипотеза и почвам да работя за доказването й или обратното, за развенчаването й. От тук нататък, изследвайки със знанията, които вече имам. Докато сама не открия, ще мога само да допускам и да позволявам на фантазията си да работи, а на съзнанието да бъде нащрек. Абстрактното мислене ми е любимо занимание.
Основният ми проблем в теориите за господство на рептили над човечеството е, изконния въпрос „защо?”. Дори и да може да ми дадеш задоволителен отговор, защо го правят, защо ни причиняват това, ме гложди друг, още по-глобален проблем. А именно, как стоят нещата, съотнесени към Божествения план. Нали всички, дори и те, рептили, сиви, са създадени от Създателя. Пръкнали са се от същия източник. Каква е неговата адженда, да се изрзая с конспиратеивен термин. Не е ли правото на Създателя да се проявява в каквато форма пожелае? Ако съм „против” неговото проявление като рептил, не му ли отричам свободата на избор и така не отричам ли на себе си наследствената си божественост? Нали и аз и рептила сме братя, имаме един създател... Изначално – един източник. А, моята теория е, че при този Интелигентен Източник няма нищо случайно.
Ето там, наистина фантазията ми ме изоставя и интуицията търси по-дълбок, езотеричен смисъл на това. Защото ако не знаем, защо злото съществува, всякакви напъни срещу рептилско господство и рецепти за излизане от матрицата, са напълно лишени от смисъл.
Световен мир или стабилност не са възможни, не защото сме под контрола на една или друга раса, а поради невежеството ни и защото не знаем корена на злото. А той е скрит в способността да се види цялата картина, не само части от пъзела. Както фигурите в Наска могат да се видят само от смолет. Когато се издигнеш във виртуалния самолет и видиш цялата картина или кой къде стои в картината и каква е ролята му, може би едва тогава нещата биха се изяснили.
Конспиративните теории твърде много буксуват само в една област, но не изследват причините за злото и защо то съществува по принцип. Може пък да има някаква изключително важна роля за развитието ни, която да не знаем. И от там, ако я знаехме, дали бихме искали да се борим с него? Едва ли...
Разбира се, всичко това са мои разсъждения, дано не са обидни за теб. Не отричам правото ти на своя концепция. И това, което приветсвам в едно начинание, е винаги доброто намерение, независимо от резултата. В случая целта оправдава средствата. Дори и да е напълно погрешна една теория, това е част от закона за объркването. А то е, че се допуска всичко да изглежда хаотично, а всеки сам трябва да намери ред в хаоса. Вероятно за някои хора книгата ти ще е полезна.
Успех ти желая.