Автор Тема: Зелени еко талибани измислиха нов край на света ...  (Прочетена 3349 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Зелени еко талибани измислиха нов край на света – нефтен апокалипсис през 2012 година

Най-общо, идеята на поредната зелана манипулация е следната: В резултат от разлива на петрол в Мексиканския залив, Гълфстриймът ще разнесе нефта по целия Атлантически океан, което пък от своя страна щяло да предизвика каскаден геологичен апокалипсис с резултат изчезването на живота на планетата Земя и подобни бла, бла, блаа …(NorthWestern University). Не вярвайте на това. Зелените мошеници отново се опитват да заработят пари и да си напълнят бездънните джобове използвайки лъжи и псевдонаучни манипулации.

Сега, след като се успокоихте и си поехте дълбоко въздух, ще се опитам да кажа от какво трябва и от какво не трябва да се страхуваме по повод инцидента в Мексиканския залив:

1. Нефтено замърсяване причинено от бедствието с BP Deepwater Horizon, със сигурност е най-голямото в историята на САЩ, въпреки че в други части на света е имало много по-ужасни петролни катастрофи(виж картата) и въпреки това за тези катастрофи никой не е вдигал толкова медиен шук и никой не е заплашвал с края на света.

2. Очевидно, че някакво количество нефт наистина ще бъде разнесено от течението по океана, но е съмнително дали читателите ще бъдат изложени на видими резултати от това явление. Факт, петролът е нещо съвсем нормално за световните океани и в органичните съединения в морето винаги има определено количество нефт, което е напълно естествено и се дължи на сълзенето от нефтените слоеве през пукнатини на дъното на океана. Към това трябва да добавим и замърсявания от доставка на петрол по различни части на света, произшествия на петролни танкери и петролни инсталации. Всичкия този петрол е в постоянно преместван от теченията в моретата и океаните. Допълнителни количества нефт в морската вода по крайбрежието на Европа например е малко вероятно да са съществени за да бъдат забелязани от наблюдател без специализирано научно оборудване.

3. Основната опасност заплашва директно Мексиканския залив и крайбрежието. Точно там е изхвърлена на брега на най-значителната част от петрола. Биологичните проблеми са големи – плитко море, където морски костенурки снасят яйцата си, плитки води, в които птиците гнездят, където са разположени изобилие от морски животни, във време в което има подновяване на запасите от риба и т.н. При катастрофата са унищожени невероятен брой животни, в продължение на много години ще бъде нарушен поминъка на рибарите и приходите на южните държави от туризъм. На природа по крайбрежието от Тексас до Флорида са нанесени тежки щети, за възстановяването им ще се похарчат десетки милиарди долари. В регионално отношение, увреждане на природата и икономиката е сравнимо с последствията от катастрофата в Чернобил. Но това не е глобален ефект както и катастрофата в Чернобил не беше глобална катастрофа.

4. Голямата опасност за здравето на хората и участващите в почистването на крайбрежието, не е петролът сам по себе си, а разтворителите използвани от British Petroleum. Това е изключително лошо обмислено решение на BP предизвикано от трескаво търсене на бързо решение на проблема под политически натиск от обамизирания Бял дом. Разтворителите на петрола са силно токсични и представляват опасност не само при контакт с кожата, но и при вдишване. Много хора, които работят с тях по разлива се оплакват от болезнени симптоми, от гадене и повръщане, кървене. Никой не знае какъв ще бъде ефектът от разтворения петрол върху морския живот. Мисля, че използването на разтворители, ще се окаже по-голяма опасност отколкото замърсяване с нефт на водите.

5. Значителна част от нефтените фракции(най-леките) от повърхността вече са събрани от почистващите екипи или са изхвърлени на брега. Проблем представляват по-тежките фракции, които се движат в момента на дълбочина от 300 до 700 фута. В момента никой не знае какво ще се случи с този „облак” – дали той ще падне на дъното на залива и ще унищожи дънната флора или ще бъде изхвърлен на брега в резултат от бъдещи бури.

6. В момента, в който пиша тези редове, изтичането на петрол е почти напълно спряно. Бъдещото бетониране ще реши проблема окончателно на мястото на злощастната платформа BP Horizon.

7. За оценка на бъдещето на районите засегнати от разлива в Мексиканския залив, може да бъде полезен опитът от инцидента с танкера “Ексон Валдес” от март 1989 година, когато са били замърсени водите на пролива Принц Уилямс в Аляска. Вярно е, че тогава се разливат общо около 750 000 барела петрол, но това не е в открит океан, а в доста тесен пролив, така че гъстотата на замърсяване с нефт е по-висока, отколкото днес в Мексиканския залив. Днес, след 21 години, не може да се намерят никакви следи от замърсяване на зоната от 1300 мили (2100 км).

http://www.extremecentrepoint.com/?p=6735#more-6735

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27