Автор Тема: Странни светлини преди земетресението в Китай  (Прочетена 8774 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cdms

  • Гост
Съмнения за ядрена експлозия в епицентъра на земетресението в Китай
 :o :P >:(
www.epochtimes-bg.com/2008-02/2008-06-04_01_d.html
Ако е имало ядрена експлозия западняците щяха да скочат до тавана.

Неактивен insomnia1304

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 314
Китайският режим проведе военно учение,симулиращо ядрена война... :P
www.epochtimes-bg.com/2008-02/5008-05-01_d.html

Неактивен xthing

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
Бързо да си покрият следите и пак да кажа ако не са американците как ще се спасяваме  8)
Цитат
Специалисти от НАСА смятат, че са на път да създадат технология за предсказване на земетресения. По-точно те са открили, че има тясна връзка между електрически смущения на ръба на земната атмосфера и предстоящи земетресения, предаде Би Би Си.

Точно такъв сигнал е бил забелязан в дните преди катастрофалното земетресение в Китай. Американските учени съвместно с експерти от Великобритания изследват възможностите да се създаде космическа система за ранно предупреждаване за земетресения
.

cdms

  • Гост
Учени от НАСА свързват атмосферни смущения с предстоящи земетресения
Специалисти от НАСА смятат, че са на път да създадат технология за предсказване на земетресения. По-точно те са открили, че има тясна връзка между електрически смущения на ръба на земната атмосфера и предстоящи земетресения, предаде Би Би Си.

Точно такъв сигнал е бил забелязан в дните преди катастрофалното земетресение в Китай. Американските учени съвместно с експерти от Великобритания изследват възможностите да се създаде космическа система за ранно предупреждаване за земетресения.

Тя вероятно ще използва изкуствен спътник. Физикът и експерт по модерни аерокосмически материали и устройства от изследователския център на НАСА "Еймс" в Калифорния Минору Фройнд вярва, че учените ще могат да установят ясна корелация между някои земетресения и някои сигнали, предхождащи земетресение.

Англо-американският екип вече подготвя поредица експерименти, за да провери теорията си. В редица случаи изкуствени спътници са улавяли смущения в йоносферата на височина 100-600 км над райони, в които по-късно е имало земетресения.

Едно от най-значимите смущения е колебание в плътността на електроните и други наелектризирани частици в йоносферата. В едно изследване тайвански учени са анализирали над 100 земетресения с магнитуд 5 или повече, станали в Тайван за няколко десетки години.

Установено е било, че забележими електрически смущения в йоносферата са предхождали почти всички земетресения на дълбочина около 35 км. Преди земетресението на 12 май в Китай, чиято степен бе 7,8, учените са забелязали "силен" сигнал в йоносферата над района на земетресението.

Минору Фройнд и баща му Фридеман Фройнд, който също работи в центъра "Еймс", са създали научната теория за прекурсорите на земетресенията.

Според нея когато скалите се притискат при движението на тектоничните плочи, те действат като акумулаторни батерии и произвеждат ток. Двамата Фройнд свързват електрическите изменения в скалите с електрическите смущения в йоносферата.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27