Да,де-еволюция според мен също има,но не бих го нарекъл еволюция.Или по точно,смятам че има такова нещо като еволюция...но това,което го има,Е,а онова,което ние наричаме еволюция,е признак на онова,окето Е.Дано не се изказах объркано
Каквото и да има и каквото и да е онова незнайно за сега нещо,което би трябвало да сме нарекли еволюция,според мен е факт,че човекът върви на зле.
Според мен де-еволюцията не е следствие от някакъв природен процес или някаква девствена логика на нещата.Според мен това е нещо изкуствено,планирано,целенасочено и ръководено.
От кого? Ами...не съм съвсем сигурен,лично имам само предположения:)
Защо? Отговарям на този въпрос така:
Наскоро един приятел ми зададе въпрос,който преди време изоставих или не му обърнах внимание,когато ми хрумна - какво е информация?
Изглежда всичко е база данни - науките са база данни,материята е база данни,интернет е база данни,вибрацията е база данни...Знаем,че и ДНК е база данни.
Не зная какво е "база данни",може би трябва да се нарече "съзнание".Но това сега няма значение.Ключов интересен момент в този ред на мисли е,че базата данни не може да изчезне - липсата също може да се отчете като сведение(нещо като код от нули и единици).
Тоест,какво трябва да направи едно съзнание,за да премахне база данни? Ами предполагам,че трябва да ги
замени,измени до нещо друго - така може да се каже,че онова,което го има,е нещо друго,а онова,което го е имало,наистина го няма
Не се отчита липса - отчита се присъствие,но на нещо друго и никъде нищо не пише за старото,него наистина го няма.
(В световната класическа мисъл забравата не се ли смята за истинската смърт?)
Тоест,ако искаш да унищожиш човека,който също като всяко нещо е база данни,трябва да го измениш до нещо,което не е човек.И този процес е в изпълнение от много много години.Достатъчно отдавна,че да е започнал нагло и нетайно,и сега никой да не си спомня за това.