Автор Тема: Убиха Георги Стоев!  (Прочетена 13225 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #15 -: Април 12, 2008, 13:06:38 pm »
Смесвал е фикция и истински събития, и затова не може да се каже, кое е вярно и кое не със сигурност. Също сигурно може да се измислят много хипотези, защо е убит.

Не съм му чел книгите. Обаче знам, че според него Луканов е убит преди всичко по политически причини, като естествени политически причини, които обикновено са дълбоко преплетени с икономически.

И аз така съм мислел винаги. Луканов беше пречка, защото виждането му за статуквото и развитието на страната не е съвпадало с това на новите господари. Луканов е смятал да създаде мощни икономически сфери на влияние, направо е бил продължител на политиката на Горбачов в ново време. Икономическите лостове да се изградят и предоставят във ръцете на частни лица, които да могат да бъдат контролирани от конклав, и яко се е заблудил, че ще може да го осъществи. Но все пак като цели са били набелязани определена стабилност в държавата, като естествено тя е трябвало да бъде управлявана от него и негови хора.

Вместо това, неговите хора се обърнаха срещу него, точно както той се обърна срещу Тошо. Карма. Но неговите хора можаха да се обърнат против него, просто защото съвпадаше с идеите на новите господари, господарите в глобален мащаб.
И така целта за дестабилизация беше постигната.

Много ме е яд, че по-най демагогския начин лъжеха и още лъжат хората за много неща, и истинските схеми се покриват зад измислени и изкривени причини.

Какво е ДС? ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.
И сега някакви папагали повтарят само това ДС ДС, само ДС е виновно. Е така затриха службата на национална сигурност, вместо да я реформират. Е така същото се случва и във МВР сега.

Атанасов, слугата на Костов, дето му е ходел на крака в банята като на някой сицилиански бос, е яко хванат горкия, и задачата му от години е да пуска яки дезинформации навсякъде.

ХАОС. Тоя филм вече сме го гледали.
« Последна редакция: Април 15, 2008, 23:39:40 pm от RedGuy »

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 257
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #16 -: Април 13, 2008, 11:45:48 am »
Престъпник, мутра или крадец, Стоев ще остане в историята като борец за нещо свястно. А повечето от нас, свестните и чистите съдебно, няма да останем в нея. Абсолютно заслужено - нямаме с какво. Не че не можем да имаме - така сме си избрали, да нямаме. Просто ще получим каквото сами сме избрали, и заслужили.

За последните няколко дни се изписа какво ли не за Георги Стоев. Че е тъпа мутра, присвоила си труда на писатели. Че е тъпа мутра, която се е опитала сама да пише, и е написала боклуци. Че е бивша мутра и настоящ писател, който е загинал заради книгите си, или заради разказите си какво е ставало. Че е престъпник, опитал се да се прави на свестен, и окичен с абсолютно незаслужена слава. Нередно и несправедливо.

Къде е истината?

Ако се разровя достатъчно из живота и книгите му, със сигурност ще разбера какъв е бил всъщност. И да, ще е добре някой ден историците да знаят истината. Само че не някой ден, а точно сега, и не само историците, а целият ни народ е добре да разбере една друга истина. Която се научава без ровене в живота и книгите на Георги Стоев.

Може да е бил всякакъв - мутра, писател, крадец, графоман, агент, престъпник, каквото щете. Едно обаче няма как да се отрече - той изнасяше пред очите ни истината за престъпния ни свят. Може би не цялата. Може би не перфектно точната. Но каквото знаеше и не се боеше да сподели. И напоследък отчаяно търсеше начини да разкрие и предаде на закона поне някаква част от тази престъпност, заради което и загина. (Вече в медиите има достатъчно подробности.)

Ти, посетителю тук, мутра ли си? Сигурно не. Престъпник ли си, или пък графоман? Надали. Крадец, или агент на ДС, топил близките си за едното удоволствие? Също не го вярвам. Така че сигурно си много, много по-свестен от Георги Стоев. По документи.

Само че той говореше истината, и търсеше начин да докара поне мъничко правосъдие. На дело, а не на думи вечер под юргана.С ясното съзнание, че това вероятно ще му струва живота. А ти мърмориш насаме, и страхливо се ослушваш дали няма “някой” да те чуе, “някои” да те нарочат, и да ти създадат “някакви” проблеми. Евентуално, случайно да не би някой може би да ти развали рахатлъка…

Да, и аз не съм много по-свестен от теб. И аз само пиша възмутен блог, и ходя по жалки митинги - нищо рисковано и опасно. Само че те карам да уважаваш не мен, а Георги Стоев. Оня, дето може да беше престъпник и мутра, но се опита да се бори срещу… да го кажем с една дума, Злото. А ти може да си чист като ангел, ама мръдна ли си пръста да направиш нещо? Ако не си, ще ме прощаваш, ама нямаш на какво отгоре да се чудиш какъв е бил Стоев. Почуди се какъв си ти, и струваш ли каквото и да било. Както аз в момента се чудя за себе си.

Престъпник, мутра или крадец, Стоев ще остане в историята като борец за нещо свястно. А повечето от нас, свестните и чистите съдебно, няма да останем в нея. Абсолютно заслужено - нямаме с какво. Не че не можем да имаме - така сме си избрали, да нямаме. Просто ще получим каквото сами сме избрали, и заслужили.

Така е редно. И справедливо.

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=551&Itemid=9
 

П.С.Линка е е пълен с интересни статии.
« Последна редакция: Април 13, 2008, 12:06:35 pm от Тук и сега »

Неактивен MAGOD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #17 -: Април 14, 2008, 04:24:17 am »
Убиха един от малкото истински българи осмелили се да се изправят открито срещу мафията. Книгите му са най-достоверната информация, която въобще е стигала до нашето общество. Почивай в мир !!!

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #18 -: Април 14, 2008, 17:14:11 pm »
Абе хора, вие наистина ли вярвате, че кръгове около Румен са очистили Стоев? Т.е. Петков сам си надяна примката, така ли? Много знаем в какво е бил замесен Стоев. Много по-логично е противници на Руменчо да са го направили.

Кой реално обръщаше внимание на книгите на Стоев? Мислите, ли че това всичко можеше да мине в съда? Как, при положение, че Стоев сам си е противоречал. Какво толкова е казал в книгите си, дето да не битува в обществото, като слухове?

Не ви ли е ясно, че нещата в България се дирижират от чужбина.

Относно по-горното мнение, има два варианта: или Стоев да си е написал книгите според слухове и дочуто оттук оттам или наистина да е бил мафиот.

Е добре, как става тая работа, поръчвали му убийства но той не ги изпълнявал? Или пък бил шеф на бригада за разчистване на сметки. Но пък бил чист. В един момент звучи, като едва едва ли не адвокат на мафията, наясно с всички тайни и високопоставен,вътрешно замесен, в друг момент все едно невидим наблюдател.

Просто гледам реално. Евала на Стоев, за тия неща, ама ние реално незнаем защо ги написа и кои точно са верни. В крайна сметка чии интереси обслужват. То ни така, ни така. Нито е под формата на документалика, нито под формата на худ. произведение. В крайна сметка да не знаеш, кое е истина и кое не е.

Странно е, на презентацията на книгите му се появил с 30 гардове. Защо пък точно на най-масовото мероприятие? Като демонстрация.

И как така, наистина магьосник ли е бил, та ако са му скроили шапката да ги върти толкова време?
Ако наистина е засегнал тия всесилни генерали, незнам си какви, вие наистина ли мислите, че щяха да го убият така, мислите ли че такива профита не можеха да измислят 100 вида злополуки?
Дълбоко непрофесионално убийство, според мен. Някак си нещата не ми се връзват.

П.с. Мир на праха му, както се казва. Само си гадая, но имах чувството, че тоя човек е все едно спазарил смъртта си.
« Последна редакция: Април 15, 2008, 23:35:13 pm от RedGuy »

Неактивен MAGOD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #19 -: Април 15, 2008, 00:45:36 am »
Очевидно Стоев е бил мафиотски бос на средно ниво във ВИС и това никой не го оспорва. Относно горното прозаично мнение - как мислиш, дали един бивш ВИС-аджия ще седне да пише художествена литература в която описва надълго и нашироко взаимоотношенията в мафиотските кръгове. Или изглежда писането на книги е станало по-доходоносен бизнес от контрабандата на цигари например. Освен това, за да го убият едни пълни непрофесионалисти на улицата ( без маски дори) това може да означава само едно - тези които са поръчали убийството са искали да е унизително. За мен фактите в книгите на Стоев са  поне 90% истина. Но е хубаво да има много като горния, съмняващи се във всичко и във всеки, защото в противен случай може положението в държавата да тръгне да се оправя...

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #20 -: Април 16, 2008, 16:01:09 pm »
Да, сигурно положението в държавата се дължи на съмняващите се.  laugh
Могат да се измислят десетина логични причини за мотив на това убийство и в крайна сметка да не е нито една от тях.
Незнам, коя е. Но виждам резултата, голям медиен шум, който заглушава реалните проблеми. Но от който не виждам да може да произлезе нещо за добро. Така, че жалко за тази жертва или саможертва. И изведнъж влизат в кадър знайни и незнайни разбирачи. Сблъскват се позиции. Ти си такъв, щото не мислиш като мен, квалификации, мастити народопсихолози и сякви. Изведнъж  всичко пак се изкривява, така и не узнаваме истината, заото сме затрупани от мнения и информация, които държат да са истина, пък са различни. Кво стана с влака бе? дрън-дрън, ала-бала, мнения, капацитете, и вече го забравихме, а нищо не разбрахме и олапахме новият скандал.
Мир на праха на този човек. Но както са казали, за народа хляб и зрелища, като без хляб може.
И незнам на мен ми прави впечатление, макар че рядко гледам новини, как особено покрай скандали минават някакви безобидни съмнителни нещица като тва за центъра за неотложна помощ 112 ли беше какво беше, ще се прави в Кърджали, щото в Пловдид нямало как. Министър Емел Етем. Странна работа.

п.с. И говоря за медийните изяви, ние тук си приказваме като дъртаци на седянка, нищо лошо в това.
« Последна редакция: Април 16, 2008, 16:04:04 pm от Ashaman »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #21 -: Април 17, 2008, 10:18:35 am »
04.04.2008.
ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЮ НА ГЕОРГИ СТОЕВ:
БОЙКО Е ЗАВИСИМ ОТ РУМЕН ПЕТКОВ


Георги Стоев, който захранваше с информация романите на Христо Калчев за ъндърграунда, е пряк свидетел на създаването на СИК и ВИС. Наричат го “писателят на мафията”, защото е посветен в заверите на наемните убийци, жертвите и организаторите на поръчковите разстрели у нас, разпределението на наркопазара и безкрайните войни в подземния свят.

Жоро Стоев разказва за механизмите, по които хора от неговия бранш сътрудничат на МВР и съжалява, че полицията не иска да го чуе.

- Вярно ли е, че си сътрудничил на МВР ?

- Не само че съм сътрудничил, но заради мен са уволнили и подкупен служител от отдел “Убийства”. Казва се Жоро. Презимето му няма да го разкривам. Той беше къртица (изнасяше информация) в МВР. Аз го разкрих на службите и самият шеф на отдела Ивайло Спиридонов го отстрани. Знам как се изнася информация. Видях лично как този човек срещу дребни пари изнесе информация зад гърба на шефовете си. Нямаше и месец след сътрудничеството ми и те го уволниха. Помагал съм много. Сътрудничил съм им за много неща, за известни наркоубийства също. Едно от тях беше това на Бобъра – популярен наркопласьор. Доколкото съм могъл, съм се опитвал да им помагам. Много отдавна изпитах на гърба си голямото разцепление в МВР. И кризата там е в това, че никой не вярва на министъра. Моят случай е показателен. Трябваше да свидетелствам срещу Младен Михалев-Маджо, а моята информация трябваше да се крие от министър Румен Петков?!

- В предварителния ни разговор обаче каза, че когато са арестували Маргините, си повярвал в министър Петков?

- Точно така. Арестуването им ме подтикна да се доверя донякъде на МВР. Румен Петков действа с твърд замах. Естествено, като човек от тези среди, добре знаех, че той е на страната на Маджо. Писаха, че при това свидетелстване аз съм бил осуетен. Осуетен не е точната дума. Имахме уговорка, имахме човек, който наужким е нает от мен и трябваше да стреля по Георги Пехливанов. Заловиха го с автомат, с муниции, с всичко. Той каза моето име и това, че аз съм го наел. Този човек трябваше да го използваме. Той трябваше да обвини мен, а аз да направя сделка с прокуратурата, че всъщност поръчката идва от Маргините. Това е истинската история. Дойде прокурор Чавдар Ангелов. Аз трябваше да изляза чист от тази история, защото аз съм само проводник, а Маджо да влезе като поръчител. Всичко това трябваше да се укрие от Румен Петков и от Борис Велчев. Шефът на отдел “Убийства” нямаше доверие на Борис Велчев и на Румен Петков. Затова намериха прокурор, който, като пристигне Маджо в България, да се заеме със случая. Маджо беше в чужбина. Следяха го в компютъра денонощно - кога влиза през граница, кога излиза. Щом влезе Маджо, като свидетел по делото на бай Миле, трябваше да не се докладва на Борис Велчев, а направо да го арестуват.

Извикаха ме през деня и ми казаха, че през нощта е влязъл. Преди няколко дни пък се бях виждал с прокурора Чавдар Ангелов. С него и с един служител на Спиридонов се качихме скришом от задния вход на прокуратурата в една “Нива” и отидохме в едно закътано кафе, където мислихме какво да правим. През целия път Чавдар Ангелов ме разпитваше и се опасяваше какво може да стане. Не ми даде никакви гаранции, ако аз свидетелствам срещу Маджо, макар преди това със Спиридонов да бяхме обсъждали детайлите много добре. Не мога да обвиня Чавдар Ангелов, но той ми каза, че ще работим само дума срещу дума. При това положение той не ми даде гаранция, че Маджо няма да излезе дори ако след два часа бъде задържан. Идеята на Спиридонов беше да го задържим в съда, за да не прави големи панаири. Иначе трябваше да нахлуят в имението му и можеше да стане престрелка между действащи служители и охраната на Маджо. Прокурорът Ангелов искаше да го хване в съда. И през ум не му минаваше, че Маджо ще влезе в съда с огромна охрана и че пак ще стане панаир. Никой не можеше да предполага, че съдът ще бъде превърнат в цирк.


- Искаш да кажеш, че през цялото време Младeн Михалев–Маджо е бил покровителстван от Румен Петков?

- Така излиза. Прокурорът Чавдар Ангелов, тогава един от заместниците на градския прокурор Кокинов, ми каза: "Длъжен съм като популярния водещ на тв-шоуто “Сделка или не” да те питам: – Имаме ли сделка?" Казах: "Ти не ми предлагаш нищо в замяна." Той продължи: "Аз не мога да ти кажа кой съдия ще бъде назначен и дали той няма да бъде подкупен."

Това го казва прокурор! Значи едните се притесняват от Румен Петков, другите се притесняват от Борис Велчев, трети се притесняват от съдиите. Това, че Борис Велчев и Румен Петков са заедно, ги прави една много опасна комбинация. Значи самият Чавдар Ангелов ми каза: главният прокурор Велчев и Румен Петков са ей така – и протърка двата си пръста като ножица.

На мен ми предложиха “сделка”, но каква сделка мога да правя с тях, без да ми гарантират сигурността, защитата? Казаха ми, че нищо не може да ми се гарантира. След този разговор на другата сутрин ме потърси служителят на Спиридонов, с когото контактуваме. Каза ми: "Жоре, предали са ни." Какво значи предали са ни? Изнасянето на тази информация пред Румен Петков и пред главния прокурор е предателство?!?

Оказало се, че докато аз, Чавдар Ангелов и въпросният полицай сме били заедно на срещата, Кокинов е докладвал на главния прокурор, че се работи срещу Маджо. След което главният прокурор моментално се обажда на Румен Петков, той пък привиква Спиридонов и го пита: " Ти защо работиш зад гърба ми?"

На другия ден Спиридонов и неговият служител ми казаха: "Дай да не се чуваме оттук-нататък, защото сега ще ни подслушват телефоните." Значи, представи си – те се страхуват, че министърът ще им подслушва телефоните. Затова не може да продължават никаква акция зад гърба му срещу Маджо. Това е. Сега не мога да кажа директно, че Румен Петков е подал информацията на Маджо, тъй като това може да се третира като клевета. Но е факт, че на другия ден Маджо не се яви в съда на делото. Той се яви месеци по-късно и то под голям натиск. Значи някой все пак трябва да го е предупредил. Той влезе през нощта в България и беше дошъл точно заради това дело. Но не се появи. Някой му е предал да не влиза в съда . Този някой трябва да е бил или Борис Велчев, или Румен Петков.

Изключваме Ивайло Спиридонов и Чавдар Ангелов, те работят срещу Маджо. Остават Борис Велчев и Румен Петков. Бихме могли да изключим и Борис Велчев, защото той по-трудно контактува с хора като Маджо. Оказва се обаче, че Румен Петков контактува лесно с такъв тип хора.


- След като “братя Галеви” се срещат лично с министъра, това означава ли, че те са босове от най-висок ранг?

- Точно това означава, защото те диктуват условията. Не намирам абсолютно никаква логика министърът да ходи на подобни срещи. Те казаха, че са се страхували от други служители и затова искали да предадат лично информацията на министъра. Лично на Румен Петков! Защо аз не можах да предам лично информацията си на министъра, която беше много ценна?!

Ето това говори, че в МВР всеки се страхува от всеки, всеки подслушва всеки и т.н. Показах и разпечатки от телефоните на ген. Любен Гоцев и Виктор Вълков. Бяха засечени техни контакти с Маджо.

Аз ги питах: "Добре, вие като проверявате всеки, който си пожелаете, други служби освен вашата не могат ли да проверят вас? Казват: "Могат."

За какво постоянно обвинявам главния прокурор и Румен Петков? Те не ме потърсиха, не ми казаха да измислим нещо сериозно. Така това свидетелстване се оказа безсмислено. Трябваше да пуснат, да наредят СРС-та, да се поинтересуват повече какво става по-нататък.
Дълго време пазих тези неща в тайна. В интервюто си пред Коритаров излъгах, че познавам Маджо, само за да ме защитят. Нямаше кой да ме защити. Все ги очаквах да направят нещо. Вярвах им. Те ме принудиха да напиша книга на тази тема и да давам интервюта. Учудвам се на хора като Петър Христозов и Бойко Беленски. Те ми завиждат за това, че имам високотиражни книги. Няма смисъл да ми завиждат, аз не съм за завиждане. Пожелавам им да бъдат на моето място, да са под обстрела на Маджо и под натиска на главния прокурор.


- Познавайки същносттана срещи от рода на тази
между Румен Петков и братя Галеви, как мислиш – за какво са си говорили?

- Бил съм на такъв тип срещи. На тях би могло да се предава информация, да се помага на МВР и т.н. Но братята не са обявени като сътрудници. Аз не съм чул да са сътрудници. Може би Румен Петков продължава да ги пази. Издъниха Алексей Петров, навярно сега пазят тях. Една такава среща може да бъде за размяна на пари. Най-често такива срещи се правят за размяна на пари. Друг път се срещат, за да се размени информация, че някой ще бъде убит. Въпросът е – откъде имаш тази информация, за кой човек става въпрос, и защо тази информация се крие?

- И за да могат да упражняват бизнеса си, им се налага
да преговарят с министър?

- Ами, доколкото си спомням, те бяха сериозно напънати от бившия кмет Дангов. Тогава Румен Петков пак отиде на крака, за да ги помири. Един път отива на крака в Дупница, един път отива на крака в басейна “Спартак”. Каква е логиката – значи е имало нещо, което е трябвало да си кажат.

- И каква сума би могло да струва тяхното безпроблемно упражняване на бизнеса им? И в чий джоб биха потънали тези пари?

- Тези пари биха могли да отидат в джоба на министъра, но биха могли и да бъдат разделени между него и посредника – този, който ги свързва. Сумата зависи и от това в какво положение се намира евентуалният човек, който плаща. В случая Галеви не са в толкова бедствено положение. Може би са искали гарантиране на една бъдеща сигурност.
Сега за сумата. Хората от този бизнес не са толкова дашни, особено пък спрямо министъра на вътрешните работи. Спрямо министъра на финансите могат да бъдат по-щедри, понеже той предизвиква финансови и данъчни проверки. Докато МВР-шефът в никакъв случай не би получил особено големи пари и не би им свършил някоя много сериозна работа. Но той би могъл да им гарантира сигурност от страна на МВР - полицаите да не ги притесняват по време на неговия мандат относно бизнеса им. Говори се, че се занимават с канала на дрога, който е бившият канал на Държавна сигурност. При положение, че сумата е за гаранция на сигурността, то тя е не повече от 100 000 евро и я дават като скромен подарък. Един скромен подарък, който би трябвало да е разделен с посредника. В случая говорим за Алексей Петров. Нали той ги е срещал на басейна “Спартак”.


- Каква е опасността за Алексей Петров, след като вече е на светло? Мутрите са му приятели, полицаите са му приятели, къде е опасността за него?

- Аз не намирам никаква опасност за него. Няма опасност. Къде е работил той и под какво прикритие? Да кажем, че при Галевите е бил под прикритие. Те обаче самите казаха, че той е техен приятел, познават го от 20 години и му имат доверие. Аз познавам Алексей още от далечната 1996 г. И си позволявам да го коментирам с ясното съзнание, че ще се опита да ме съди. В случая има и един реваншизъм, тъй като навремето той успя да накара Христо Калчев да му се извини в съда. Христо Калчев не беше толкова навътре в нещата. Аз съм достатъчно навътре, спокоен съм и знам, че дори да ме съди, ще спечеля. Има хора, които ще потвърдят това, което казвам. През 1996 г. имахме сблъсък на интереси с Алексей Петров. Държахме под наем едната от кулите на хотел “Хранков”. В нея имахме еротичен бар, с компаньонки. Алексей Петров по онова време охраняваше казиното, държано от някакви евреи. Това може да се провери, че е така. Неговата фирма пазеше казиното на евреите и същевременно служителите му вкараха проститутки, без да си плащат наем или нещо такова. Така имахме пререкание с неговите служители на този етап. Мога да разкажа един още по-фрапантен случай, който до този момент никой не е разказвал. Този случай беше покрит от полицията. По време на едно събиране в ресторант “Перла” ненадейно влетя Киро Японеца. Той беше бит от Алексей Петров. Вътре пък беше Стоил Славов, когото по-късно взривиха в асансьора в сградата на СИК. Тогава влетя и Алексей, който преследваше Киро Японеца. Разправяха се за някакви пари. Стоил нокаутира Алексей, след което Киро Японеца го простреля в крака. Впоследствие Алексей го пазеха всичките му служители в "Пирогов", но той така и не разказа случая, нито каза кой го е прострелял. Изкараха го нещо като атентат, имаше и версии, че дори Алексей сам е прострелял.

- В момента Алексей Петров се води като щатен преподавател по икономика в УНСС, преподава същата специалност и в Пловдивския университет. С такова бурно минало кога е успял да се изучи?

- Според Христо Калчев Алексей си е купил дипломата. Точно затова той заведе дело срещу Калчев. Христо Калчев не можа да спечели делото срещу Алексей. Според думите на писателя, в последния момент го е предал ректорът Боян Биолчев. Той можеше да докаже, че Петров си е купил фалшива диплома, но в последния момент би отбой. По онова време ние мислехме, че Алексей е напуснал службите. Но аз не разбирам как той съдейства на службите, като той самият е част от групировките? Ако не участваше в началото на гангстерските войни, то после той се бореше за разпределение на територии в охранителния бизнес. Имаше сблъсъци с Бойко Борисов, изобщо налагаше се в престъпния свят. Сблъсъците с Бойко бяха предимно борба за надмощие на територии в охранителния бизнес. И двамата се занимаваха с охрана на сериозни и големи обекти. И точно затова, че имаха засечка на тези обекти, говорим за инкасо на банки и подобни неща, имаха търкания. Дали са имали физически пререкания? Няма нищо доказуемо. Има само слухове, според които Алексей е подпалил джипа на Цветелина Бориславова.

- Стигнахме до Бойко Борисов. Той се ползва с огромен медиен комфорт. Но точно сега, когато МВР се тресе от скандали, Бойко мълчи. Как да си обясним покриването му?

- ГЕРБ е основна политическа сила и Бойко даде ясна заявка, че иска в бъдеще да управлява. Защо мълчи? Отговорът е лесен. Навремето Бойко Борисов направи сделка с Румен Петков. Така назначи Илия Илиев, като го премести от Плевен в София. Мисля, че първата му длъжност беше като шеф на националната полиция. Идеята на сделката е била към края на мандата на НДСВ Румен Петков да стане вътрешен министър и да остави Бойко като главен секретар в правителството на тройната коалиция. Точно затова докара и Илия Илиев от Плевен, който пък се познава с Румен Петков още когато той е кмет на Плевен. Така че Бойко назначи Илия Илиев на възлова длъжност в София. Той би трябвало сега да носи някаква отговорност за него. Тези неща (подобен род срещи) са се случвали още по времето на Борисов като главен секретар. Бойко е първият човек, който назначи проверка върху мен и поиска да бъда разработван. Чудя се защо и той мълчи и не вземе да излезе и да каже, че съм бил разработван и съм реален човек, с реални проблеми. Накрая ще излезе, че съм фантом, че ме няма. Според мен Бойко мълчи, защото Румен Петков го държи с нещо. Лично Маджо ми е разказвал, че като главен секретар Бойко е бил в къщата му на гости. Личната охрана на Славчо Христов (казва се Сашо Стоканьов) ми е разказвал, че Бойко е ходил през вечер в къщата на Славчо. Редят пешки всяка вечер, така казваше той. В смисъл, че обсъждат някакви общи бизнеси. Тогава Бойко е вече главен секретар! И със сигурност знам, че в ресторанта, в който разстреляха Милчо Бонев – бай Миле, Бойко си е правил лични срещи с него там. Даже има един фрапантен случай разказан ми от полицаи, които са ходили на убийството на бай Миле. Две ученички от близко училище се въртели около ресторанта. Служителите питали момичета: "Вие нещо видяхте ли?" Те казали: "Ние идваме пред този ресторант, защото искаме да се срещнем с Бойко Борисов, които се срещаше с този, дето го убиха." Полицаите отвърнали: "Вие сте много малки и нищо не сте видели. Махайте се!" Служителите на Бойко не са искали да го злепоставят като главен секретар.

- Какво са си говорили главният секретар на МВР Бойко Борисов и бай Миле?

- Самият бай Миле пред мен е казвал, че е много обиден относно отвличането на сина на Венци Стефанов. Бойко казал: "Не ме интересува колко пари са взели тези, които са отвлекли сина на Венци. Интересува ме да хвана някой нарушител, да има задържан." Това е казал Бойко на бай Миле, когато той го е питал защо не вземе присърце отвличането на сина на техния общ приятел Венци Стефанов. По едно време Младен Михалев беше сърдит на Бойко за това, че Бойко се е самозабравил и не желае да му върши услуги. А пък те са го направили милионер. Може би чрез бай Миле са преговаряли за затопляне на отношенията. Бай Миле беше човек, който Маджо използваше за такива разговори.

- Какви услуги правеше Маджо на Бойко?

- Дадоха му да пази всички по-значителни обекти. Стадион “Славия” се охраняваше от фирма “Ипон”, уредиха му договор да охранява “Лукойл”, такива неща.

- Според теб накъде вървят нещата в МВР, кой ще изгърми?

- Би трябвало всички да изгърмят. Румен Петков доказа, че е голям играч с това, че все още не си е хвърлил оставката и с това, че все още пише някакъв обяснителен доклад. Но докато пише доклада и докато прави тази проверка на самия себе си, ще спретне някоя сериозна постановка някому и ще отклони нещата. Може да очакваме дори някой, който е сочен за близък на Румен Петков, да изгърми, за да се пренасочи скандала в друга посока. При всички положения ще има нови виновни и този път е възможно виновният да е истински виновен.

Ако задържат генерал, дали той не би могъл да е самият Бойко Борисов? Тук става много сериозно. Той мълчи в момента. Защото колкото е виновен Илия Илиев, толкова би могъл да бъде виновен и Бойко Борисов.

Аз така пророкувам. Това ще е идеална възможност за БСП да унищожи най-сериозния си враг. А и ще се отклони вниманието от Румен Петков. Дали Бойко ще бъде с белезници, не знам, но може да бъде обърнат скандала към него. Затова и Бойко мълчи, защото, ако бъде замесен в този скандал, не се знае докъде може да се стигне. Той знае много за това какво се е случвало в МВР. Още повече неговата партия е най-сериозната алтернатива на БСП. Готви се за мястото на Сергей Станишев. Би трябвало точно Бойко да поиска оставката на Румен Петков и да обвини правителството. Аз за пореден път си обяснявам мълчанието на Бойко Борисов с това, че Румен Петков го държи с нещо.


- Тогава кой пък държи Румен Петков, кой му дърпа конците?

- По-скоро той държи всички. Министърът водеше две предизборни кампании. Едната - на президента Първанов, другата - на БСП, когато спечелиха. Оттук са и връзките с винпром “Пещера”. В момента
musica universalis

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #22 -: Април 28, 2008, 20:45:06 pm »
Ето линк към книгите , който иска да си ги изтегли.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=81152&hl=%EA%ED%E8%E3%E8

Елементарен човек!

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #23 -: Април 28, 2008, 21:38:42 pm »
Ех, ето и потвържедението, десетина дена и вече всичко е забравено. Остават книгите за тия , които ще ги четат...Мислех да чета но нещо не ми е интересно. И без това ние нещата ги знаем в груби линии, а конкретно нищо не се получава.

Breath

 • Гост
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #24 -: Април 29, 2008, 10:39:20 am »
Да, забравиха вече. В момента отделни издателства и редакторите им се "избиват" кой да публикува отново книгите му и кой да спечели повече пари. С кого е бил близък и кой има правото да издава. Вече не мислят за него и за това, което е писал а за това как да изкарат пари от него и книгите му.
« Последна редакция: Април 29, 2008, 10:40:23 am от Breath »

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Относно: Убиха Георги Стоев!
« Отговор #25 -: Януари 26, 2009, 14:35:04 pm »
Цитат
Генералът е роден на 3 март 1930 г. в София. Женен с две дъщери, две внучки и два внука. През 1960 г. завършва Института за международни отношения в Москва със специалност “Международни отношения”. Веднага след дипломирането си постъпва в Министерството на външните работи (МВнР). В периода 1974-1982 е заместник-началник на Първо главно управление (външно разузнаване) на КДС, а по-късно през 1990-та и първи заместник-министър на вътрешните работи, съответно генерал. През есента на същата година е министър на външните работи във второто правителство на Андрей Луканов. От февруари до декември 1991 е посланик в Нидерландия, пенсионира се на следващата година. В периода 1993-1999 г. ген. Гоцев се занимава за кратко с частен бизнес. След успешния старт на книгата “Отмъщението” на писателя Бойко Беленски, проследяваща живота, личността и покушението на Георги Стоев, ген. Любен Гоцев пожела да коментира вече прочетеното.
- Вашето име беше намесено в книгите на покойния Георги Стоев. Има ли някаква истина в онова, което той пишеше за Вас?
- Нееднократно съм заявявал и този път най-отговорно повтарям, че няма нито грам истина във въпросните книги, занимаващи се с моята особа. Нищо от онова, което се чете в тях, не отговаря на действителността.
- А каква е вашата версия за убийството на Стоев?
- Лично аз нямам версия. Говореше се, че Стоев настойчиво е искал да получи обещаваните му хонорари, тоест имало е конфликт на интереси между него и други хора. Дали е така аз не знам.
- В миналия ни разговор ми казахте, че не сте се познавали със Стоев. А искали ли сте по някакъв начин да му отмъстите, че петни името ви в романите си?
- Ако ме познавахте лично, никога не бихте ми задали този въпрос. Вярвам, че не искате да ме уязвите или унижите.
- Така е, но ако все пак той беше жив сега, щяхте ли да предприемете нещо срещу него?
- Мисля, че ви отговорих по-горе.
- В книгата на Бойко Беленски се споменават още имената на Маргините, Маджо... В какви взаимоотношения сте с тях?
- В никакви. Просто не съм имал и нямам каквито и да било отношения или взаимоотношения с тях.
- Има ли мафия в България според вас?
- Няма. Има отделни групи, отделни престъпници, но това е атрибут на живота и действителността, в която живеем днес.
- Смятате ли, че показните убийства у нас ще продължат? Очаквате ли още покушения?
- Всичко е възможно. А какво смятам аз, няма особено значение. Светът от последните няколко дни става все по-различен. Явлението „Обамания” трябва да накара и нас българите да се замислим за нови неща, за нови хоризонти.

Анелия Попова

www.selavi.biz

О йе тавариш генерал.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re:Убиха Георги Стоев!
« Отговор #26 -: Април 02, 2010, 18:09:32 pm »
Любен Гоцев - един от илюминатите на България :yes:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27