Автор Тема: Skype  (Прочетена 30444 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Относно: Skype
« Отговор #30 -: Януари 24, 2009, 23:04:08 pm »
Явно МВР вече са платили :)

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Skype
« Отговор #31 -: Януари 25, 2009, 09:38:24 am »
Единствения недостатък на програмата е, че самата компания Skype може да следи и записва всички разговори и съобщения при поискване, например, от държавен орган (вкл. български такъв - НСБОП, ГДБОП, ДАНС, сещате се...). Ако имаше такава програма без тази "екстра" щеше да е брутално сигурна.

В тази връзка ми се струва малко смешно, че искат да го подслушват. Може би искат да го подслушват по по-лесен начин. Обаче Skype не отговаря на американските закони (които предвиждат именно да има такъв начин на подслушване) и едва ли това, което мвр искат, ще стане.

cdms

 • Гост
Относно: Skype
« Отговор #32 -: Януари 25, 2009, 10:56:51 am »
Skype да не е единствената програма по рода си. Има MSN, ICQ, Ovoo и други, които също са кодирани.

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 794
Относно: Skype
« Отговор #33 -: Януари 25, 2009, 15:35:14 pm »
Да, ама да си чул някой да се изтъпанчи и да каже - е баш таз програма не може да се подслушва, а нея най-много я ползват престъпниците?
И баламурника си вика - бреййй, ей на и министъро тъй речи, начи нея ша ползвам аз, тя е баш най-сигурната.
Щото нискочелия нема да се замисли, даже нема и да провери колко елементарно е подведен.
Щото както множество пъти по-горе споменах, всички други програми съобщават  когато името за включване се ползва от друг потребител и съответно не го позволяват.

В тази връзка ми се струва малко смешно, че искат да го подслушват. Може би искат да го подслушват по по-лесен начин. Обаче Skype не отговаря на американските закони (които предвиждат именно да има такъв начин на подслушване) и едва ли това, което мвр искат, ще стане.
Я ми цитирай точно 'американския закон', на който 'не отговаря Skype", иначе приемам твърденията ти като 'Чух една жена на пазара да говори с друга жена и от там разбрах", както и документа забраняващ ползването му на територията на САЩ
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 15:36:44 pm от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Skype
« Отговор #34 -: Януари 25, 2009, 16:45:54 pm »
Compliance with the Communications Assistance for Law Enforcement Act
In the United States, the FCC has interpreted the Communications Assistance for Law Enforcement Act as requiring digital phone networks to allow wiretapping in the presence of an FBI warrant, in the same way as traditional phone service. Skype is not yet compliant with the act and has, so far, stated that it does not plan to comply.[29] According to the ACLU, the Act is inconsistent with the original intent of the Fourth Amendment to the U.S. Constitution[30]; more recently, the ACLU has expressed the concern that the FCC interpretation of the Act is incorrect.[31]

http://en.wikipedia.org/wiki/Skype

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 794
Относно: Skype
« Отговор #35 -: Януари 25, 2009, 23:35:01 pm »
Wikipedia не се явява официален източник на нито една информация, тъй като самата й идея е, да се списва от доброволци.
Във Вики-то и аз мога да напиша какво ли не.
---------
Спирам да споря с радиото наречено Geo, който трябва си е направил изводите от текущите факти.
Като цели 5 години вече се занимава с "компютърна сигурност" (що ли съвпада в регистрацията на сайта му) - нека ползва Скайп-а и да си мисли как 200-та супер защитени протокола го пазят.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Skype
« Отговор #36 -: Януари 26, 2009, 09:07:27 am »
При положение, че в този абзац имаш за 3 изречения три цитирани външни източника е смешно твърдението ти. Ето ти, като не искаш википедия:

http://www.voip-news.com/feature/skype-calea-compliance-061206/
http://www.aclu.org/privacy/spying/15440pub19980301.html
http://www.aclu.org/privacy/gen/20223res20050912.html

И моля стига насочва аргументите си към източника ми или към мен, а дай да поспорим по фактите, щот това засега не се случва.

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 794
Относно: Skype
« Отговор #37 -: Януари 26, 2009, 12:13:49 pm »
Омръзна ми да повтарям едно и също, но понеже си по-упорит и от радио, ето ти ги синтезирани. Отговори на фактите и спи спокойно:

Факт 1: Skype регистрацията може да се ползва на няколко компютъра, без самият собственик да знае за това.
   Следствие: Използвайки регистрацията на другия компютър(и), подслушващият може да получава всяка изпратена-приета информация на истинският собственик.
Факт 2: Skype имат по няколко сървъра във всяка една страна, което предопределя, че службите на тази страна могат да се възползват от това./например Скандала с подслушването в Австрия /
Факт 3: Skype упорито защитават програмата си, но не за да предпазят потребителя, а за да не може потребителя да разбере какво и как праща програмата
   Следствие: Собствениците на Skype и тайните служби могат да изпращат на сървъра си файлове от компютъра на потребителя, без самият той да знае за това.
Факт 4: Въпреки "суперзащитата" съществуват вируси, които се вмъкват и се саморазпращат на всички потребители в листата, нищо не пречи на същият този вирус да изпрати лична информация до създателя си.
факт 5: Навсякъде службите тръбят, че Skype е неподслушваем и се ползва от терористите.
   Следствие Както се вижда от гореизброените факти, това не е така, което логично води до извода, че твърденията на службите имат за цел да замажат очите на хората и по-точно, да ги подмамят да ползват Skype.
------------------------------------
Сега по-добре ли е за отговаряне, точка по точка, ако обичаш, защо Skype според теб е по-сигурен от другите комуникатори.
Но без мъгляви примери за каси, яйца и цитати от библията.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Skype
« Отговор #38 -: Януари 26, 2009, 12:22:37 pm »
Казах пределно ясно веднъж и се цитирах още веднъж, че самата компания скайп и правителствата, които могат да й нареждат (вкл. българското) имат достъп и могат да четат тази информация и това изобщо не влиза в спора. Изпращане на файлове от компютъра на потребителя и т.н. - с това не съм запознат, но то влиза в горната точка - Skype не е сигурен, що се отнася до подслушване на ниво държавни органи.

Единствено вирусите тук са новост - не съм ги проучвали не съм се интересувал досега на какъв принцип работят и какви са им възможностите.

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 269
Относно: Re: Skype
« Отговор #39 -: Януари 26, 2009, 14:34:19 pm »
Е Оберонка, ти не знаеш ли? Това са еврейски програми. Нещо free ли е, значи не е free :P Да скенна ли книжката "Шпионите в мрежата"? 130 странички е, ама ще ви държи 1 година после... Всеки един мейл по света се следи! Всеки един!!! Те затова са направени - и чатове и пощи. Затова никакво важно инфо по тези методи за комуникация ;)

До колкото знам NSA (National Security Agency) прихващат на ден 3 млрд. съобщения, мейли и др. такива.
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 14:35:45 pm от cccpkgb »
Этот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен fisk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Относно: Skype
« Отговор #40 -: Януари 26, 2009, 23:24:52 pm »
От време на време хвърлям  по някой поглед на това място, съвсем анонимно, но сега просто не се сдържах, голяма провокациика, поради мега невежеството на Black Adder, което не  ме касае хич, но от тага му на "Administrator" по него биха се подвели не един.

Та по темата..

(момента за паролите и чат хисторито го оставяме, защото е подигравка, за всеки сериозно гледащ на въпроса "сигурен ли е скайп?", на страницата на Скайп, ясно са написани мерките, което е препоръчително да следите!)

Да подслушваш  скайп е на практика неизпълнимо или безсмислено.
 
Black Adder, да си беше напрвил труда да прочетеш линка в уикипедия, коментара за "достоверността на информация там" надявам се е лицемерен?

Skype НЕ ИЗПОЛЗВА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ИНФРАСТРУКТУРА за да функционира, на практика или на теория или за всеобща забава. Цялата комуникация протича през  протоколните инструкции на P2P (в уикипедия е обяснено какво е П2П). И това не е случайно, а именно по отношение сигурност, за разлика от неговата open source алтернатива "Gizmo"

"СЪРВЪРИ" по целият свят?!?! По на татък - в България" - тук  виждам "COSMIC POTENTIAL AWARD", no offence


По въпроса с интернет, WAN и локалните ISP, техните възможности за "подслушване", ще кажа само едно нещо - http://en.wikipedia.org/wiki/Encryption !

Без значение, че трафика ти е бил интерсепнат и бива достъпен от N броя нодове, минал ли е през криптиране - всички пакети и информация са безполезни.

До преди година някой от протоколите от 4th Layer и application-а имаха уязвимост, преди появата на SSH v.2, бяха нанесени доста сериозни щети. Но за това естествено се знаеше, за това и го давам за пример.

"Сигурен ли е скайп?"

Сигурен е колкото всеки едиин друг софтуер със затворен код "closed source". Колко е сигурен ( сигурността не засяга само подслушването) знаят само неговите разработчици.

Оттук на сетне, спекулации може да се правят (и се правят) до безкрайност;

Да тръгне някой да ми рисува как се разбива RSA, също е достойно за награда, или абсолютно безхаберие по отношение на мержи, комуникации и софтуер. Конвенционалната технология е нещо, с което просто няма как да се спекулира, защото всичко се случва пред теб; нямам как един изходен резултат/ задача да влиза и излиза "скрито" от което и да било парче код, без да бъде "прочетено".
И не на последно място, има не една комерсиални групи и компании, които се занимават с болезнените моменти от целият IT безумен цикъл, винаги всичко е било в някаква степен споделяно. Както и годишни конференции на тема сигурност.

Сега, ако темата беше в раздел Езотерика, вероятно всичко е възможно. Но тук вече нещата минават астралния плейн. Супер компютри, супер мозъци, и тн.


Относно интернет следенето и подслушването. Ако някой въобще стигне до там, че да бъде обект на подслушване, оттам на сетне всичко е тривиално, надявам се го разбирате!

последният коментар в темата няма да коментирам, че е от '05;
 


темата сама по себе си бива един готин пример, как човешкото невежество бива експлоатирано.


Ползвайте скайп преспокойно lol


и малко реф:

http://en.wikipedia.org/wiki/Skype_Protocol

http://hraunfoss.fcc.gov/edocs_public/attachmatch/DOC-260434A1.pdf - това е един не много нов, но сравнително лесен и информативен материал, за voip технологията и сигурността.

http://support.skype.com/en_US/faq/FA145/What-type-of-encryption-is-used;jsessionid=5A5876DC718A55F0C4A59EEA5FC58568


Форума е станал 60% философия и не малко сай-фай, за последната една година.. sigh

Поздрави

fisk

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 794
Относно: Skype
« Отговор #41 -: Януари 27, 2009, 11:15:52 am »
Black Adder, да си беше напрвил труда да прочетеш линка в уикипедия, коментара за "достоверността на информация там" надявам се е лицемерен?

Ако си беше направил труда да намериш източници, различаващи се от официалния сайт на Скайп и вездесъщата Википедия, щеше да разбереш колко малко знаеш. Доста по-напред съм в материята отколкото си мислиш, но както и да е, не аз ще съм  човека който да си губи времето да кара слепите да прогледнат.
Ползвайте си каквото искате и си вярвайте на 'официалните страници'.
Ето и една страничка, с малко линкове, за по-ученолюбивите - протоколи, защити и прочее статии:
http://www1.cs.columbia.edu/~salman/skype/index.html

http://seclists.org/fulldisclosure/2005/Oct/0533.html
Ето и описание на един от първите бъгове, водещи до изпълнение на произволна програма на клиентския компютър.


« Последна редакция: Януари 27, 2009, 18:57:58 pm от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен човека

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
 • Мисли със сърцето. - АЗ!
  • Профила ми във Вбокс7
Относно: Skype
« Отговор #42 -: Февруари 06, 2009, 01:43:33 am »
ХОРА ТЕМАТА НЕ Е ДАЛИ СКАЙ Е СИГУРЕН, А ДА СИ НАПИШЕТЕ СКАЙПА... >:(
Eagle fly free Let people see Just make it your own way Leave time behind Follow the sign Together w

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Относно: Skype
« Отговор #43 -: Февруари 15, 2009, 20:30:48 pm »


Престъпниците в Италия все по-често провеждат интернет телефонни разговори с цел да избегнат прихващане от полицията, съобщи ВВС.

Топ-полицаи в Милано твърдят, че членовете на различни групировки, както и търговци на оръжия, наркотици и жива плът, масово ползват Skype, за да объркат разследващите.

Според италианската полиция, криптираната система на Skype е корпоративна тайна и компанията отказва да я разкрие пред властите в страната.

Първи за новата мода в престъпния свят алармирали граничната и данъчната полиция в Милано, които прихванали телефонен разговор на заподозрян за търговия с кокаин.

Той предложил на съучастника си да продължат разговора в Skype, където да уточнят детайлите по сделка с 2 кг наркотици.

В последните години подслушването на стационарни и мобилни телефони бе в изключителна полза за италианските полицаи, които успяха да разбият доста групировки точно по този начин.

Сега обаче законът може да ги лиши от това право, тъй като кабинетът на премиера Силвио Берлускони изготви проектозакон, който може да ограничи правото за подслушване само за най-тежки случаи на криминални престъпления.

Доста от криминалните репортажи в италианските медии се дължат именно на подслушани разговори и това тревожи много водещи политици, включително и самия премиер.

Те самите безброй пъти са били обект на медиен интерес поради изтичане на информация от техни частни телефонни разговори.

Проектозаконът предвижда още публичното оповестяване на криминални подробности, които са станали известни чрез подслушване, да стане незаконно, докато не бъде издадена присъда срещу обвиняемия.

Като се има предвид тромавата съдебна система в Италия, това би означавало, че подробности по дела, които в момента се гледат от съда, могат да бъдат разгласявани от медиите... след 15 години.

Срещу това протестират всички италиански журналисти, както и топ-съдиите във Върховния съвет на магистратите.

Неактивен Kida

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 36
 • The hardest thing in the world is to be alive...
Относно: Skype
« Отговор #44 -: Февруари 15, 2009, 20:39:39 pm »
Извод: не планирайте политически убийства по skype  ;) Моя скайп: gigitomou
Been smashed to the ground Arose from devotion To take a look and see what is inside Sight of the cr

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
Конспирацията Skype

Започната от xthing FUN

11 Отговора
7400 Прегледи
Последна публикация Юни 08, 2009, 23:59:00 pm
от xthing

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27