Автор Тема: В Брюксел тече процедура по изключване на България от ЕС  (Прочетена 26914 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
Това за изключването,звучи не на място.Няма да ни изключат.
Мисля ,че след предстоящият финансов крах в света и безпаричната система след 2012 г.,ЕС е пред разпад съвсем закономерно.Аз досега лично не съм разбрал от нищо,че България е в ЕС.

Има една приказка от едно време,че където България членува,после бързо се разпада. :)
Много точно! Последното изречение най-вече. Тъй че споко, Еврозъюза отдавна носи разпада си в собствената си същност. Като дойде 2012, след което властта и парите няма да имат значение, Еврозъюза ще духа супата...

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Ейййй как бързо разплетохте конспирациите и наредихте нещата.
Цитат
Мисля ,че след предстоящият финансов крах в света и безпаричната система след 2012 г.,ЕС е пред разпад съвсем закономерно.Аз досега лично не съм разбрал от нищо,че България е в ЕС.

Рикардо, кажи си телефона да поговорим 2013г. А като не се разбрал, че България е в ЕС откъде си образува мнението, че държавата трябва да излезе от него? От някакви абстрактни новини и слухове ли? В смисъл... искаш да излезеш от нещо, което не си усетил какво е? Или ще кажеш, че манипулацията е толкова тънка, че дори и злините, които ти правят са неусетни?

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Как да не се усеща че сме в ЕС  ;D Само вижте за  колко кратко време цените на всички основни стоки и услуги с какви проценти скочиха  ;) А в допълнение повечко камери, повече закони за легално следене, изискване за нови лични карти - ами ей такива неща се усещат от влизането  ;) Другото което се усеща е че много хора ще си илзязат и то много лесно от България.

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
Статията за Брюксел е от 03.03.,а новината за новите документи на другия ден-04.03. :-\

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Според мен тези размахвания на брюкселски пръст са просто поводът нашите управници да инициират създаването на поредните Агенции за контрол и надзор... Раздуването на бюрокрацията в полза на наблюдението и следенето е практика в България от доста време насам и това ще бъде главният резултат, който ще се отрази преди всичко икономически, не толкова стратегически; в смисъл, че поредната административна структура ще легне на плещите на производството, без прозяващите се в нея чиновници да вършат каквото и да е съществено... Иначе, действително изваждане на България от ЕС не е много адекватно да се очаква. Това би поставило под въпрос успеваемостта на този Континентален проект и сам по себе си такъв въпрос би бил опасно корозиращо петно върху златобляскащите звездички на новата Демокрация... Няма да го допуснат! По-скоро ще ни затворят като в скотобойна да се самоизбиваме по нашия си номенклатурен начин тук, в БеГеРето, като в гето, но формално ще ни държат в ЕС.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Eon

• Много Писал
Но ако някой в ЕС най-сетне бръкне в джоба и на крадливата българска върхушка, народът ще върне вярата си, че справедливостта е възможна.
Хм, каква справедливост? На мен "Не ставате за ЕС, ама ще си плащате членския внос като попове" нещо не ми изглежда особено справедливо.  :-\

Предпочитам парите ми под формата на данъци да отиват в джобовете на ЕС институциите отколкото в джобовете на местните мафиоти и политици :)

Вижте прикачения файл по-долу, за да видите какво е текущото състояние по въпроса, който дискутираме, според в-к Капитал.

Коментар на в-к Капитал:

Ако си представим Европейския съюз като училище, България в момента изглежда като мърлявия и нахален двойкаджия, който не само е последен по успех, но и отказва да разбере, че има проблем. Опитите на Брюксел да събудят българските управляващи за реални действия срещу корупцията и престъпността до този момент се оказаха напълно безполезни. За разлика от софийските политици обаче европейските им колеги разбират работата си не като празно говорене, а като смислени действия с конкретни резултати и затова втвърдяването на тона изглежда напълно оправдано. Заплахата за налагане на политически и икономически санкции на България е съвсем реална, защото имитацията на реформи пренася тукашните проблеми в съюза. Корумпираната и неефективна държавна администрация краде от европейските фондове. И дори конфиденциалните планове между България и партньорите й как да се борят заедно срещу престъпността от София стигат директно до самите групировки...

Naming, blaming, shaming (посочване, обвиняване, засрамване) - това е името на играта, която ЕС вече започна с България. Проблемите отдавна са посочени, ясно е кои са виновни за тях и тъй като това не оказа нужния ефект, сега е време за третата част. Българските политици могат да бъдат официално пратени в европейския карцер с по-малко права да участват в управлението на съюза и без пари, които да харчат. Излизането оттам ще може да стане само по един начин - с вършене на сериозна работа. Нагласените доклади, кухите фрази и като цяло имитацията на политика, този път няма да минат.
« Последна редакция: Май 10, 2008, 10:20:31 am от Eon »

Неактивен Eon

• Много Писал
Европа пращала писма, тук ги криели
„Посланието е ясно формулирано, срокът е поставен и е краен“, каза вицепремиерът Меглена Плугчиева по повод на писмото на генералния директор Майкъл Лий за спиране на парите от еврофондовете.

Очакванията на Брюксел са всеки, който е поел някакъв ангажимент, да си свърши работата, коментира вицепремиерът пред Нова телевизия.

Плугчиева отказа да прави анализ със стара дата кой носи политическата отговорност за забавянето и незадоволителните резултати.

Тя уточни, че кореспонденцията на Лий е с националния ръководител - зам.-министъра на финансите Димитър Ивановски и се отнася до съответните ръководители по усвояването на предприсъединителните програми ФАР, САПАРД и ИСПА в министерствата на земеделието, транспорта, регионалното развитие и екологията.

Според Плугчиева ръководителите на по-високо ниво - министри и премиер, не са били информирани за проблемите.

Тя употреби изразите "неглижиране", "забавяне" и "арогантност" за работата на преките отговорници във ведомствата.

„Проблем е ниското заплащане, заради което хората напускат работа и администрацията ни е обезкръвена“, посочи вицепремиерът. Според нея няма европейска страна, в която административният апарат да е така подценен.

Предстоят проверки в изпълнителните агенции, създадени за управление на парите от еврофондовете, до края на май идват европейски експерти в земеделското министерство за САПАРД, както и представители на контролното звено ОЛАФ.

„Лош манталитет е да чакаме да стане кризата и чак тогава да взимаме мерки“, каза още Плугчиева.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=63622

cdms

• Гост
Чудесно влязохме последни ще излезем първи. Скоро и от НАТО може да ни изритат, защото още караме старите мигове, които са от времето на дядо ми(лека му пръст).

Неактивен Martin

• Пишещ
  • Публикации: 509
    • Music of the world
Чудесно влязохме последни ще излезем първи.
Ами супер, колкото по-скоро - толкова по-добре.
Макар че аз не вярвам да стане - досега изключени не е имало. Защо ли? Дори само това дава достатъчно поводи за размисъл относно ползите, вредите и за кого са те.
Всъщност в ЕС да си отличник означава до голяма степен, най-общо казано, да си "пригодил" страната към НСР. Повече правила/ограничения/"стандарти", повече бюрокрация, въобще - по-голямо участие на държавата във всичко и по-голям терор над обикновения човек. Все по-голяма невъзможност за захващането на малък частен бизнес (Разбира се, хората трябва да бъдат роби) и т.н.
До голяма степен нещата са като в реалното училище. Колкото по-голям отличник си (Разбира се, има изключения), толкова повече си си промил мозъка и толкова повече си станал роб на системата, нейните правила, възгледите й за света и т.н.
« Последна редакция: Май 13, 2008, 09:25:47 am от Martin »

Breath

• Гост
Ами супер, колкото по-скоро - толкова по-добре.
До голяма степен нещата са като в реалното училище. Колкото по-голям отличник си (Разбира се, има изключения), толкова повече си си промил мозъка и толкова повече си станал роб на системата, нейните правила, възгледите й за света и т.н.

Да, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Дано ни изключат изцяло и да забравят за нас!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Няма да ни изхвърлят нито от ЕС нито от НАТО. Просто ще направят така, че народа да плаща повече.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Martin

• Пишещ
  • Публикации: 509
    • Music of the world
Относно: В Брюксел тече процедура по изклю
« Отговор #26 -: Май 15, 2008, 07:21:55 am »
Мда, като някой коварен вирус, който веднъж хванеш ли - няма отърване (И става все по-зле с времето).
« Последна редакция: Май 15, 2008, 08:18:32 am от Mirotvorec »

Неактивен Eon

• Много Писал
В случая няма какво да спорим. Виновните сме ние. Това дали е хубаво да си в ЕС или не, всеки си го решава за себе си. Но подобна гавра може да стане само в България. В Румъния, че са най-големите цигани, дори и при тях няма такова нещо. Направо ме е срам.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
В случая няма какво да спорим. Виновните сме ние. Това дали е хубаво да си в ЕС или не, всеки си го решава за себе си.
Достойният човек е господар сам на себе си, а другите му имат уважението, без значение в какви организации членува. Недостойният човек си е простак по природа и никой не му е виновен, че правят с него каквото си искат.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен extazo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
Всъщност EC e svoboda, който пътува много, знае за какво говоря.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27