Автор Тема: Всичко за ЛУНАТА - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 515573 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
Наско, това със селЕните ми хареса много. За какви снимки става въпрос? Може би не си ме разбрал нещо правилно. За съжаление нямам такива.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
Една снимка от телескоп на Луната (не е от БГ).В тоя застинал и "безжизнен" свят, се появяват едни интересни и лъкатушещи, доста дълги, линии.Не ми се предполага от какво са, дали от подземна или надземна дейност по Луната, но си ги има. Освен това, се вижда и един идеално симетричен, пресечен конус, в средата на снимката.Интересно, какво обяснение ще им дадат учените.Аз поне не съм чел никъде такова.... :hi:

« Последна редакция: Януари 17, 2011, 19:20:16 pm от marhs »

Неактивен Hacko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 007
Наско, това със селЕните ми хареса много. За какви снимки става въпрос? Може би не си ме разбрал нещо правилно. За съжаление нямам такива.
teni, само припомням - http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,13070.msg223941.html#new
НАСКО:Аз съм вече в притежаването на официални снимки на НАСА на една от базите на луната. Вярвам, че колония на Марс също е реалност.

Неактивен teni

• Пишещ
Наско това е твой цитат в мой отговор № 19. Извинявай, сигурно съм те подвел, защото не знам как ги правите сини и с кант. Стана каша.
Марш, супер снимка. И горе в дясно има нещо като могила, с пресечен връх.От НАСА такива снимки едва ли ще коментират, най-много да й спретнат един фотошоп и да маскират неудобните сектори, както са го и правили. И на други снимки съм виждал подобни образувания, обикновено пирамидки или полусфери, но снимани от голямо разстояние с лошо качество и почти неразличими. Предполагам не само аз съм ги виждал, разбира се. Както са и снимките от областта Сидония на Марс.

Неактивен Hacko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 007
Гледайте Лунните Хора - новото видео от 6 март т.г. на РенТВ:

http://www.debilizator.tv/tv.cgi?kanal=8&time=1299423600

Луната е обитаема. Там има цяла цивилизация. Просто селените са ни забранили  да пращаме земляни и НАСА го спазва. Въпреки че програмата й е била за 15 г. А дали луната наистина е куха?

Неактивен GaBOSS

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
  • Простак
500 мегабайтова снимка на Луната
Накратко статията започва така:
От 2009 година НАСА започва да прави подробни снимки на лунната повърхност. От 1300 черно-бели снимки е направена и тази огромна снимка (500 мегабайтов TIFF)
На който му се тегли - да тегли, аз си я дръпнах - нека да има, но ви предупреждавам че доста време и трябва след това да се отвори, аз лично ползвах PhotoShop за целта ;)

Многократно по-малко изображение може да се види тук (щракнете на картинката):

Неактивен teni

• Пишещ
Прави впечатление идеално кръглата форма на Луната. Каква огромна разлика с тази на Земята/без океаните и моретата/. Напълно възможен изкуствен  произход, като се има предвид и разликата в плътността на двете тела.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
teni, тя и Земята изглежда идеално кръгла, снимана от Луната. Тук някъде назад в темата, имаше такива снимки.
« Последна редакция: Март 09, 2011, 08:04:22 am от Mirotvorec »

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Има доста факти поддържащи тезата,че луната е куха и изкуствено създадена.Например, защо кратерите са на приблизително една и съща дълбочина,защо минералите и металите са на повърхноста,резонанс при сблъсък,всичко им е перфектно на луната.
Гледайте Moon Rising, там го обясняват по-добре от мен :)
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен b.boy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 85
  • Музиката е нещото което ме прави щастлив!
    • The Mystery
На 19 март Луната ще приближи Земята на най-близкото разстояние, регистрирано от 1992 година насам. Това е поредният лунен перигей, или както учените на шега го наричат "суперлуние". Земният спътник ще ни приближи на разстояние от 356,5 хиляди километра, съобщава "Дейли мейл". Според твърдението на редица учени, събитието, което астрофизиците чакат цели 19 години, заплашва света с природни катастрофи. От своя страна учените-скептици бързат да опровергаят апокалиптичните прогнози. Според мнението на Пит Уилър от Международния център по радиоастрономия, не трябва да се чака "краят на света". "Разбира се, ще има земетресения и изригване на вулкани, но не по-често, отколкото обикновено. Просто нивото на приливите и отливите ще е по-голямо", твърди Уилър. Това мнение се поддържа и от австралийския астроном Дейвид Ренеке. Според неговото дълбоко убеждение, любителите на конспирациите винаги ще намерят възможност да свържат някое стихийно бедствие с необходима дата и да обвинят "суперлунието" в поредния катаклизъм. "Ако направите достатъчно усилия ще успеете да свържете всяка природна катастрофа с което си искате небесно тяло- с комета, планета, със Слънцето". Учените разглеждат поредното приближаване на Луната към Земята като шанс за науката. Предишните фази на максимално приближаване на нашата планета и нейния спътник е имало през 1955, 1974, 1992 и 2005 години.

Неактивен teni

• Пишещ
teni, тя и Земята изглежда идеално кръгла, снимана от Луната. Тук някъде назад в темата, имаше такива снимки.
Марш, Земята изобщо не е кръгла. Това съм го пояснил-махни моретата и океаните и се получава една форма, доста далеч от кълбото-дупката на ТИХИЯ ОКЕАН,Атлантическия и така нататък. Дай да сме наясно по този очевиден въпрос.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
Марш, Земята изобщо не е кръгла. Това съм го пояснил-махни моретата и океаните и се получава една форма, доста далеч от кълбото-дупката на ТИХИЯ ОКЕАН,Атлантическия и така нататък. Дай да сме наясно по този очевиден въпрос.

Споко, знам, че не е кръгла, просто отбелязах, че се вижда като такава от Луната.Щото ти каза, че Луната била идеално кръгла. Но и тя не е-има и ниски и високи части.Забрави към неравностите на Земята да добавиш и Хималаите ;)

Марш, супер снимка. И горе в дясно има нещо като могила, с пресечен връх.От НАСА такива снимки едва ли ще коментират, най-много да й спретнат един фотошоп и да маскират неудобните сектори, както са го и правили. И на други снимки съм виждал подобни образувания, обикновено пирамидки или полусфери, но снимани от голямо разстояние с лошо качество и почти неразличими. Предполагам не само аз съм ги виждал, разбира се. Както са и снимките от областта Сидония на Марс.

:hi:
Защо крият истината толкова упорито? Сигурно имат изгода....
« Последна редакция: Март 09, 2011, 17:17:50 pm от marhs »

Неактивен teni

• Пишещ
Марш, просто си спазват договореностите за потулване на истината. Едва ли ти казвам нещо, което не знаеш. :hi:
« Последна редакция: Март 09, 2011, 17:32:15 pm от teni »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
По повод на същата тема руснаците отбелязват и още нещо твърде любопитно:
Други учени разглеждат "суперлуние" като възможност да се изучи строежът на земното ядро. През м.януари 2011г. се изясни, че лунното ядро, подобно на земното, има течна основа(дано не бъркам, че жидкость е течност). Такъв извод са направили специалистите от НАСА, разшифровайки сигналите от сеизмичните датчици, поставени на повърхността на Луната от екипажа на Аполо през 1971г.

Не знам сега как ще коментирате, но това си е удар срещу конспиративната ни теория, че Луната е изкуствено и кухо тяло.   ;D  От друга страна-тези датчици на по 40-42год. и все още работят, това за мен си е едно малко чудо.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Това с НАСА не ми харесва много.За джаджите на луната съм съгласен,че малко трудно ще работят толкова време(може поддръжка да си имат там ;D).Може нарочно да пускат такава информация заради разпалването на теорията за кухата луна.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27