Хей Dorian,
Това стана много дълго, така че ако имаш минутка време, направи си едно топло кафе, облегни се спокойно назад и се чувствай точно така сякаш си седим някъде на слънце и си бъбрим приятелски.
Ето така - най-напред искам да ти кажа, че се възхищавам на смелостта ти да преодолееш страха от мнението на хората и открито да споделиш преживяванията си. Това вече е една съществена стъпка към решението на проблема, която много малко от другите хора като теб са способни да направят. Не знам дали е успокоително това, което ще ти кажа, но истината е, че има много хора, които са преживяли нееднократно подобен контакт като твоя - някои съзнателен, а при други е зарит дълбоко в подсъзнанието им или e заменен от фалшиви спомени. При много хора, които може никога да не си спомнят, тези преживявания неминуемо изплуват по-късно на повърхността като най-често се изразяват в необикновен интерес към всичко свързано с НЛО и обитателите им. Аз съм убедена, че дори някои от хората, които редовно пишат на тези теми тук, в този форум са имали контакт с хора, които вероятно не са от нашата планета. Въпреки, че те може и да нямат съзнателен спомен за това, подсъзнанието им ги кара да се връщат отново и отново на тази тема. Не като теб. Голяма част от твоите спомени са съзнателни. Изследванията показват, че хората, които са запомнили дори и фрагменти от срещите са обикновено хора със силна воля и здрава психика (по една ирония - точно обратното на твърденията на скептиците). Да добавим към това и преодоляването на страха от чуждото мнение - е, май си едно доста жилаво момиче
За разлика от хората, които ти писаха по-горе, аз не мисля, че трябва да отидеш сега на сканер, ако не си готова за това. Все пак, като оставим на страна, че те са едни много любопитни момчета, те ти препоръчват това, защото наистина искат да помогнат. Аз съм в този форум от известно време и мога да те уверя, че макар и разговорите малко да позагрубяват понякога, това е наистина едно от малкото места, където можеш да намериш истински мислещи и доста свестни приятели.
Ето какво мисля аз за сканера - напълно разбирам, това не е просто страх, това си е жив ужас. НО, знаеш ли, че откакто е станала тази случка с теб, е минало ужасно много време. И въпреки това ти изглежда продължаваш да търсиш контакт с хора, с които да я споделиш. А на мен специално ми изглежда, че това което не те оставя на спокойствие не е морзовата азбука в ухото. На мен ми се струва, че това, което не ти дава мира е желанието ти да научиш истината. Интересно кое накрая ще се окаже по-силно - страхът от истината или желанието да я узнаеш.
Само че, питам се, кой лекар в страната би погледнал снимките и би казал "Да, имаш имплант внедрен от хората живеещи на планетата Бонбон от съзвездието Компулиус, сложен е там по такава и такава причина и ние имаме съвършенните уреди, с които ще го дематериализираме за секунди." Хм, и аз бих се замислила доста преди да се сканирам.
Dorian, аз мисля, че истината е само в теб и само ти я знаеш точно такава, каквато е. За съжаление аз не мога да ти я разкажа така както си пием кафето, нито пък някой друг може да ти я каже. Само ти можеш да я разкажеш на себе си. Между нас казано доста странно ми се струва заключението на психоложката, която ти казала "да не ровиш." Според мен по-скоро ТЯ е тази която не е имала сили да понесе това, което ти си и казала. Ти тогава си била готова да узнаеш, щом сама си отишла, нали. Твое право е да знаеш истината за себе си, а нейно задължение е било да ти помогне да я приемеш безболезнено. Това ми звучи все едно една жена да отиде при лекар да и даде противозачатъчни, а той да и каже "По-добре изобщо не го прави". Дали не може да се намери някоя по-талантлива психоложка?
Накрая искам да те попитам... Всички хора те питат разни неща
Не ми се иска да се чувстваш като на кръстосан разпит и затова - има ли нещо, което ти би искала да ни попиташ? Искаш ли ние да ти разкажем нещо? Има ли нещо, което би искала да ни кажеш, но ние не се сещаме да те попитаме? Би ли се почуствала по-добре ако други хора ти разкажеха за техните контакти с пришълци? Ако искаш ще хванем от някъде някоя нишка и ще разплитаме докато не кажеш "Стига". А може да се окаже, че нещата дори и да са малко страшнички, са и много важни и е по-добре да се знаят, дори и само заради децата ни. Дай ни шанс да помогнем.