Автор Тема: Кадър от "Матрицата"  (Прочетена 38952 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

IYI

• Гост
Отг: Кадър от "Матрицата"
« Отговор #30 -: Август 09, 2006, 17:48:55 pm »
Що се отнася до кадъра, мисля, че Севара от форума ни го е намерил има и още!

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #31 -: Август 10, 2006, 20:36:30 pm »
Поредното доказателство че има нещо гнило в цялата работа.

Tangrata

• Гост
« Отговор #32 -: Август 10, 2006, 22:03:23 pm »
Нали знаете че 25-ти кадър е условно казано.
Видеото може да върви с 10,  15,  20,  23.9,  24,  25,  29.7,  30 кадъра в секунда
и с колкото кадъра искате и в това няма нищо лошо.
Лошото е ако на всеки 25 кадъра (в секунда)
се пуска по един който е РАЗЛИЧЕН от останалите, и продължава да се пуска само по един кадър в секунда за по продължително време.

Съзнанието не може да хване и да види тоя кадър, просто защото останалите 24 са други и съзнанието възприема само тях.
Ефект може да има ако тоя кадър се повтаря достатъчно дълго и образа се запечатва в подсъзнанието. И почва да го иска (ако е реклама) или пък просто се променя съзнанието по малко.

Така че доказателство за специален 25-ти кадър трябва да включва и останалите кадри, за да покаже че този кадър е различен от тях (а и се повтаря в следващите групи от по 25 кадъра)
Стига сте се шашкали за щяло и нещяло ами мислете с главите си.

(Не оспорвам съществуването и използването на такива специални кадри, но не вярвам да го набутат в Матрицата, филм който ще се гледа от много хора едва ли не под микроскоп.)
п.с. Сега си мисля че поне за филмите на компютър, вкл DVD може да се направи малка програма, дето да тества филмите за такива кадри, и да вади резултат, в няколко кадъра. Може да я направя след година, две, като понапредна с програмирането.

Неактивен djbooth

• Четящ
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #33 -: Август 10, 2006, 23:50:45 pm »
То аз и без специализиран софтуер мога да ги открия тези кадри,нали с видеообработване се занимавам.Друг е въпроса че отнема време и не ми се занимава. 8)

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
  • Публикации: 177
« Отговор #34 -: Август 15, 2006, 14:29:58 pm »
Тай като започна да се говори за филма като цяло, искам да насоча темата в малко по-друга посока.
De Javu - в Матрицата се казваше, че когато имаш De Javu, значи нещо променят. В "реалния" живот всеки от вас поне 2-3 пъти е изпотвал подобно нещо - след определено събитие знае точно както и как ще стане - и то става! Дали не "живеем" е матрица ? Дали да не си пусна отговора при философските теми ?  :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #35 -: Август 15, 2006, 15:10:10 pm »
Учените уж го обяснили със закъсняла обработка на информацията в мозъка или нещо такова. Аз НЕ съм съгласен че се дължи на "лагване" на централния "компютър" :)

Неактивен djbooth

• Четящ
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #36 -: Август 15, 2006, 16:12:45 pm »
Учените уж го обяснили.....ми не са ли.....що не вземат тези учени да си сканират сивото вещество за бетсектори  :P

IYI

• Гост
« Отговор #37 -: Август 15, 2006, 19:43:08 pm »
До някъде обясненията в Матрицата са точни, но нещата с "дежавю'' се отнасят до промяна в жизнената линия, която е в следствие на изпратената информация от мозъка на базата промяна в съзнанието и в следствие постъпване на информация, която подсказва преминаването в друга жизнена линия-ПРОМЯНА В ЦЯЛОСТЕН ПЛАН!

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #38 -: Август 16, 2006, 01:29:20 am »
До някъде обясненията в Матрицата са точни, но нещата с "дежавю'' се отнасят до промяна в жизнената линия, която е в следствие на изпратената информация от мозъка на базата промяна в съзнанието и в следствие постъпване на информация, която подсказва преминаването в друга жизнена линия-ПРОМЯНА В ЦЯЛОСТЕН ПЛАН!
:o                 :o                         :o
Але хфте или амааан джинини, както биха казали "братята", тва ма изпълни ама хабер си нямам ко значи  :)
Ако може да го опростиш малко :)
мерси предварително

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
« Отговор #39 -: Август 16, 2006, 11:24:07 am »
Разбрах, че имало няква промяна, ама тази промяна към по-добро ли е или към по-лошо, защото до сега май съм имал 2-3 такива преживявания - колко още трябва да имам, че да стана свестен човечец  :P

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #40 -: Август 16, 2006, 19:23:30 pm »
Разбрах, че имало няква промяна, ама тази промяна към по-добро ли е или към по-лошо, защото до сега май съм имал 2-3 такива преживявания - колко още трябва да имам, че да стана свестен човечец  :P

Аз имам на седмица по 3 и още не съм станал свестен извънземен  ;)

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
« Отговор #41 -: Август 17, 2006, 10:42:34 am »
То ти стига ти да си знаеш, че си си свестен и честен пред света - другите да си гледат парите и материалните неща...  :D

Дъвиан

• Гост
« Отговор #42 -: Август 21, 2006, 20:00:38 pm »
Това "Матрицата" голяма работе беее - където отидеш всеки за този филм ти говори, всеки примери с него ти дава, всеки за него разсъждава. Май направи наистина нещо голямо с излизането си този филм, макар идеята му да се крие мнооого векове далеч в историята... Да бяха споменали поне!

milenski

• Гост
« Отговор #43 -: Август 21, 2006, 20:52:38 pm »
Въпросът с дежа вю надали някога ще бъде изяснен веднъж завинаги. Засега има доста догадки и обяснения на този феномен и наскоро попаднах на един филм, който ме наведе на още едно обяснение, което, за жалост е крайно неприятно и зловещо.
Става въпрос за микрочиповете, които не само дават информация за притежателя си, но и са проводник за изпращане на импулси към мозъка му, които биха могли да го накарат да вижда и чува несъществуващи неща или да направи неща, които не са продиктувани от вътрешните му намерения.
Та, става въпрос за следното - микрочипът изпраща посредством сателит до наземен компютър някакъв моментен откъс от преживяване на носителя си. Същата тази информация отново по обратния път чрез микрочипа се връща в мозъка на човека и го кара да преживее повторно същото нещо едно към едно.
Слава Богу, терминът "дежа вю" съществува много преди изобретяването на микрочиповете, но ако смея да прогнозирам, все по-често и на все повече хора ще се случва този трудно разгадаем феномен. И една от причините ще е едно мъничко нещенце, за чието съществуване повечето хора дори не подозират.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #44 -: Август 21, 2006, 21:29:12 pm »
ако, те нарочат могат и без чип да те накарат да "преживяваш" такива неща.
 Ето, нещо гадно - Събуждаш се с писък и осъзнаваш, че не си заспивал! :о
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
15 Отговора
14840 Прегледи
Последна публикация Май 11, 2007, 11:39:30 am
от Jean-Luc Picard
70 Отговора
96697 Прегледи
Последна публикация Ноември 08, 2022, 13:05:52 pm
от paci1
14 Отговора
9136 Прегледи