Алхимика, ти ми дължиш една бира и не съм го забравил!
Сега ще постна едно интервю с изключително точни анализи относно "обамаманията", но в темата за президентите. Ако ми дадеш бирата и ми обещаеш втора, ще го преведа и него. Пък може и без бира да го преведа интерес да има.
Единственото, което аз харесах в обамаманията, че хората се заредиха с някакъв позитивизъм. Но това си е от тях от техните мечти, а не от Обама. Все едно нашите пенсионери Сер-гей ватмана да ги топли, а не техните собствени мечти.
А сега относно атентатите:
Лудите глави са навсякъде и от всеки етнос. За да ги обединиш в някаква организация да речем терористична ти трябва стратегия план и много пари. Ако анализираш това, че те избиват хора без пряка връзка със създалите им проблемите на първо място, защото създалите проблеите са американските правителствени и неправителствени организации, та ако направиш този анализ ще видиш че на тези хора по принцип не им пука за животите на хората.
Значи излиза, че отганизаторите, тактиците и спонсорите, много много не им дреме за човешкия живот. Определено няма да им пука и за фермерите или изобщо цивилните, които американски военни избиват под предтекста че са терористи в Пакистан.
Защото сега по медиите ще кажат, че тези пакистански терористи го правят защото американски части от Афганистан в последно време атакуват мирни цели в Пакистан.
Е да но нали се разбра, че не им пука за човешките животи. Или организаторите, тактиците, спонсорите им пука за парите, власта и изобщо геополитически цели, които не са мир. Това означава, че техните интереси идват от другаде.
В момента с тези атентати се създава конфликт, който между другото си тлее между Индиа и Пакистан с техния Кашмир. От там това е добре дошло за американските братушки/защото те бетер комунистите станаха/ да нахлуват по-офанзивно в Пакистан.
Всичко това се вързва с бъдещата политика на любимия ти Обама и на хората зад него, като Бжежински.
Нов конфликт, ново военно "разрешаване", нови територии, ресурси, власт и т.н. Империализмът е в пълен ход.