Автор Тема: "Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзнанието"  (Прочетена 33495 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pavli

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
  • Минали животи и хипнотична регресия
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #30 -: Септември 04, 2011, 10:54:25 am »
Малко тъжно като чета всички тези мнения, как е възможно толкова негативизъм не знам.
Страха не е добър съветник  - ако искате да разберете нещо пробвайте, не говорете празни приказки. И сами преценете по резултатите. Семинарите на Хосе Силва учат как човек да успее да работи с подсъзнанието си СЪЗНАТЕЛНО, т.е. как вие сами да можете да си помагате и да преодолявате ограничителни убеждения, негативното програмиране от средата в която сте израснали, и от медиите които ни заобикалят,... и още много неща.
Алфа нивото, за което по болшинството от мненията виждам, че никой нищо не знае е състояние на мозъчната активност, което естествено всеки преминава, когато заспива вечер и веднага след събуждане сутрин. Природата е създала това нещо.
Това което е направил Хосе Силва -
Хосе Силва първоначално искал да подобри коефициента на интелигентност на децата си, които започнали да носят лоши оценки вкъщи. За това той започнал да изследва всички познати дотогава науки за да намери отговора, това което тогавашните учени твърдели - че ние се раждаме с определено IQ не го задоволявало, и решил да намери начин да докаже, че човек може да развие своя коефициент на интелигентност.

В своите 22 г. на изследване Хосе Силва открил, че най-успелите хора в света всъчщност се различават от обикновените по това, че използват по голяма част от мозъка си и то по различен начин. А именно само 10% от населението на земята използват дясната мозъчна половина. Те добиват своите идеи, вдъхновение, правилни бизнес решения именно в състояние на мозъчната дейност алфа ниво.

Представете си че за миг успявате да смълчите какафонията в главата си и да настъпи тишина, всички приказки на ума ви за това какво се е случило днес, вчера, преди години, замлъкват. Тогава идват идеите, тогава можете наистина да чуете и да достигнете до някоя гениална идея, но не и с всичкия ежедневен хаос в главите ни. Ето това е алфа ниво. Честота на мозъчната активност от 10 цикъла в секунда, при която е доказано, че мозъкът е най-енергичен, т.е. способен да работи много по-добре от нормалното бета състояние на мозъка (20 цилъла в секунда)

Същността на обученията на Хосе Силва е да ви даде средството в ръцете с което вече сами да се справяте с всеки проблем в живота си: -
- Една част от семинарите с анасочени към т.нар техники помогни-си-сам, които са чудесни за справяне с главоболието, контрол върху безсънието, да се научите да ставате наприме за работа без будилника сутрин, да запаметявате повече информацяи по-бързо, да се справяте с вредните навици и да развиете нови по-здравословни навици, и т.н
- Друг семинар е с насоченост за развиване на психичните способности на човека - интуиция, телепатия, предчувствия, субективна комуникация. Всичко в нашия физически материален свят първоначално бива създадено в субективния свят на ума (духовните измерения), Хосе Силва ни учи как да програмираме нещата, така че да можем да коригираме даден проблем още в духовното измерение, след което това повлиява и на физическия материален свят. Това е много добро решение за справяне с безбройните проблеми, и особено помага при здравни проблеми. Сама изпробвах това когато близки хора преживяваха ужасни здравословни проблеми, и действа - дори с гордост мога да кажа благодарение на използването на визуализация какато Хос есилва учи скоро племенницата ми ще стане на 1 годинка - а тя нямаше да съществува без намесата ни с програмиране, за жалост майка й правеше постоянно спонтанни аборти дотогава.

Разбира се не очаквам никой от вас да приеме думите ми на доверие , за това препоръчвам прочетете поне книгите, вижте дали те противоречат на вашите познания, потърсете и други мнения.
Но ако човек вярва, че знае всичко под Слънцето се лишава от възможността да научи нещо повече.

Чували ли сте за Дийпак Чопра, д-р Уейн Дайър, световно известния автор Ричард Бах ("Днонатан Ливингстън Чайката"), за д-р Карл Симънтън - приспособява Метода Силва за лечение на раково болни пациенти.... - това са само една част от хората които са получили своя старт в живота чрез Хосе Силва и неговите семинари, дали днес биха били толкова известни с работата си ако не бе вдъхновението и ценното знание, което са добили в резултат на обучението си при Хосе Силва.

И когато се казва Контрол на Ума - което е старото название на Силва метод  - Хосе Силва има предвид всеки човек САМ да контролира собствения си ум, а да не оставя вакантно място за всички негативни програмирания, които ни заобикалят ежедневно, да добие по-голяма осъзнатост  и да може да контролира собствените си негативни мисли...


90 % от населението на Земята използва предимно лявото мозъчно полукълбо. Защо е толкова важно за нас и за бъдещето ни да се научим да използваме и дясната мозъчна половина разказва основателят на Силва метод.Неактивен allstar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #31 -: Септември 10, 2011, 19:02:57 pm »
Някакъв келеш ще ми казва как да мисля?!? Тая книга не е за тоя форум, да я продават на масовият дебил. :bad:

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #32 -: Септември 11, 2011, 00:12:12 am »
В края на краищата, след всички поплювки, някой ще каже ли нещо от "кухнята", освен че било майнд контрол и ала- бала? ;)Майнд контрол се казва, защото контролираш ума, работиш с него, а не защото някой ти го контролира.
Някой, който е бил на семинар, да сподели впечатления. Какво му е харесало, какво не му е харесало. Иначе всички можем да философстваме. :blum1:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен reply

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #33 -: Септември 11, 2011, 02:16:01 am »
Аз лично съм му чел "Методът Силва" и съм изпробвал някои неща там... смея да твърдя, че някои методи работят :) лично аз се бях концентрирал върху частта с паметта - тоест да извикваш неща, които принципно не би се сетил...

Неактивен Pavli

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
  • Минали животи и хипнотична регресия
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #34 -: Септември 20, 2011, 10:09:37 am »
В края на краищата, след всички поплювки, някой ще каже ли нещо от "кухнята", освен че било майнд контрол и ала- бала? ;)Майнд контрол се казва, защото контролираш ума, работиш с него, а не защото някой ти го контролира.
Някой, който е бил на семинар, да сподели впечатления. Какво му е харесало, какво не му е харесало. Иначе всички можем да философстваме. :blum1:

Магнолия след толкова негативни коментари и някои да си е мислел да сподели едва ли ще го направи, защото ще бъде разкъсан от всезанещите професори тук. Аз лично ще се въздържа да разказвам своя опит...

Когато човек си мисли, че знае всичко никой нищо не може да му даде насила....

http://www.silvacourses.bg/index.php/forum
тук има споделени лични мнения и случаи на успех


Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път &
« Отговор #35 -: Септември 21, 2011, 01:58:49 am »
Ако някой е постигнал  успехи, не мисля, че трябва да се плаши да пише за това. Все пак опитът тежи много повече от дървеното философстване. ;)
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 21:06:23 pm от Mirotvorec »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен hung

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 287
Re:"Как да мислим гениално"; "Интуицията - път към подсъзн
« Отговор #36 -: Декември 01, 2011, 02:16:18 am »
Нашия учител Еленко, не проповядва ли същите методи като тези на Де Силва?!
Аз се запознах лично с него като беше във България. Той наистина има паранормални способности и преживявания. На приятелка и погледна във бъдещето и и каза интересни неща. Така че по внимателно с концепциите за г-н Де Силва, ако не искате да имате лоша връзка с него!!! :P
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
31 Отговора
18209 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2012, 11:37:01 am
от Гален
THE "ELITE"

Започната от fisk Тайни общества

6 Отговора
7891 Прегледи
Последна публикация Май 22, 2009, 00:03:17 am
от vallex
0 Отговора
4098 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
29826 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
9084 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27