На конспиративния форум на руския гросмайстор Григорий Петрович (неговият ник) се регистрира ентусиаст който обещава да оформи в пдф файлове подбрани материали от форума. Като начален материал направи в пдф формат темата Г. П. Котовский - Практическая кабалла.
Самият гросмайстор (не съм искал позволение да разкривам името му а и то не е от значение в случая) е основният писал в тази тема и сам я определя като насочваща за новите потребители относно тематиката на форума.
Аз поствам в уорд текста от въпросния пдф файл за ползващите свободно руски език. ПДФ файла надхвърля размера на позволеното за ъплоуд тук а не знам как мога да разделя файла още повече че компилатора е забранил манипулирането на файла чрез опциите.
Чувствам че мога да споделя, че почти с пълна убеденост гросмайсторът се казва Валери Салов.
http://en.wikipedia.org/wiki/Valery_SalovМисля че е важно да се знае че е бил сред силните играчи а това в такъв конкурентен и тежък спорт като шахмата не е много лесно постижимо.
Аз лично имам разминавания с неговото мнение че повечето ако не всички партии на най-високо ниво в шахмата са съставении и просто демонстрационно разиграни пред публика след това в качеството им на ритуали като част от матрично егрегориалната система на световното управление. В частност се заинтересувах от това което пише когато чрез друг сайт разбрах за списвания от него и още двама трима автори сайт наречен шахматен сатирикон. В момента все още има статии в интернет от сайта но той не е активен вече.Шокира ме в частност твърдението му че Топалов е бил един от любимите партньори за такива партии на Каспаров. Честно казано въпреки че съм любител не съм съгласен с такава оценка. Едно от най-скорошните свидетелства според мен е че по време на мача в София между Ананд и Топалов по скайп индиецът е получавал съвети и от Каспаров и от Крамник естествено не по време на самите партии. Освен това в интервю на руски Каспаров изрази мнение че Топалов е играл по-слабо от Ананд което дори като любител не мога да приема. Нито играта,нито крайният резултат показаха ярък превес на Ананд. Ананд също е антипатичен на Салов. Други любопитни отгласи от периода на шахматния сатирикон е публичният му остър спор с Борис Францевич Гулко, единствения гросмайстор станал шампион и на СССР и на САЩ. Освен това той изпитва силна лична антипатия към Каспаров, Карпов и Крамник. Както се казва в такива случаи никой не е безгрешен. Между другото като допълнително инфо гм Халифман и Широв твърдят че като играч той има много специфичен стил. Правил е опити да създаде сред самите гросмайстори нещо като тяхна организация за да защитават по-добре интересите си. Но не се получава. Изпитва симпатии към гм Широв. По опита си от прочетенето и в общуването с гм Широв в интернет форуми аз имам много сходно мнение а именно че гм Широв се е запазил като личност и е много общителен и доброжелателен към любителите на шахмата. Освен това споделя понякога много любопитна информация от "кухнята". Той ще участва на европейското клубно първенство по шахмат през есента в Пловдив.
Сори за отклонението от темата.