Бе това с тероризма смърди отвсякъде...Плюс това, ядрените оръжия отдавна не са на мода. От друга страна, май си чистят складовете за сметка на терористите, като оставят баш опасните оръжия за когото трябва и са предназначени.
Вчера гледах "Тероия на конспирацията", малко бозав филм, ама там се намеква за това, че се изполва ХААРП като система за контрол.
Да не говорим, че реалноста за ядрен конфликт беше съвсем реална, макар че и на двете страни не им стискаше. И като разбраха, че могат да се изтрепят един друг за броени часове, решиха да се сдобрят хахаха:)))
Ако ще се води бъдеща конвенционална война, тя ше е предимно с авиация и подводници.
Бе работата не е толкоз проста, като знам руснаците кви са диваци, и кви машинки имат.
Аз в казармата го раздавах противотанкист. Установката тежи 30 кг., носиш я на гръб и търчиш с нея като побеснял самурай. Струва 30 000 долара, унищожава танк на разстояние 2200м, и от танка остава една плюнка. Ако не уцелиш танка, всички танкове от модел Т72 нагоре, те локализират и произвеждат изстрел до 7 секунди. Помня как взводния обесняваше: Младши, като пуснеш ракетата и тя се взриви, я в танка, я край него, дигаш установката и гледаш след 7 секунди да си на поне 50 метра, иначе си спомен.
Седях и си мислех...50м за 7 секунди с 30 кила в ръцете....готино:))))
И тази установка е от 70-те години...за сега не ми се мисли. При един добър стрелец ( какъвто бях и аз, 4 от 4 цели на учението в Сливница ), системата е 100%-ва. На всичкото отгоре, след ракетата се развива титаниева нишка, дебела колкото косъм, и по този начин врага няма начин да заглуши ракетата и да я насочи обратно към теб...