Това става между доста непопулярните градчета Брезник и Трън. Западна България. По-назапд от София. Затова съм дала Трънско, ама явно не става ясно.

Моите баба и дядо имаха къща в село Неделково (тогава) и сегашното име е върнатото старо име Баба. Та от село Баба те и техни съселяни наблюдават отсрещната планина Любаш. Тя е средната от редица от 3 планини 1336 м мисля), които са като могили. Купести. Първата се казва Ребърска могила: най-малката; следва Любаш, и после Парамун, която е най-островърха и винаги ми е напомняла за емблемата на "Paramount pictures". Като дете съм ги обхождала тия места и съм се качвала и на 3-те планини. Скитала съм из нивите. Присъствала съм на страхотни августовски бури с гръмотевици. както седиш сред някоя нива и изведнъж от никъде причернява, температурата рязко спада( което е много приятно през август) и замирисва на нещо, което му викаха Коледро, да пукна ако знам какво е. Но като ми замиришеше на това, все едно се пропиваше в мен. Нещо хладно, свежо, кориандър и бор, малко лавандула, но е магия невероятна. Никъде другаде не съм била свидетел на подобна миризма. В тоя край, който местните наричат малка Щвеицария ( ма няма нищо общо с блясъка и лукса на онази ) има нещо наистина магическо, просто като усещане. Има огромна борова гора "Букова глава", в която винаги съм се чувствала в присъствието на духове, защото в гората си като в помещение почти без небе, миризмите, звуците... А, пък в Трън има Трънското ждрело, скална цепнатина , която беше едно време туристическа атракция. напослеък тези места са доста депресиращи заради безработица и изселване на хора от там. Само някакви старци по 3-4 живеят в селата, останалото са виладжии от Софиа и Перник. Е, това е ,което се сещам за там.
Не знам защо би било интересно за извънземни.
Имам снимки на планините и самата област ако някой се интересува, мога да му ги мейлна