....
Радвам се,че наричаш такива хора новатори.
Сьщо така правилно мисля,че ползваш думата "хипотеза",която и до днес се е запазила като такава.
Лечение без причина не може да има. 
...
Да, именно хора, които са измислили и въвели нещо ново, което ново после е прието и използвано от целия свят е редно да се нарекат новатори.
Според тебе какво е "новатори"? Хора дето се мъчат да са новатори (но неуспяват)? Хора, дето не са изобщо слушали в училище, не са прочели един учебник или сериозна книга, а искат да открият нещо супер ново и невиждано?
Съжалявам, но си (без)крайно неубедителен. Аз извадих 100 цитата, информация, която ти повечето пропусна без коментар. А ти какво извади? Само един гол шопски инат в стил "Е па нема такова животно" (когато шопа гледал пред себе си щрауса)
Поне направи ли си труда да прочетеш за 2 минути кой е Луи Пастьор?
Преди с лека ръка да му зачеркнеш труда и да подхвърляш, че не е новатор?
На теб или на твои близки никога ли не им се е налагало да ги оперират? Луи Пастьор пръв въвежда преваряването на инструментите. Без такова нещо операцията завършва 99% със смърт. Особено ако се отвори корем, който е пълен с бактерии, но е затворен в ципа и останалите органи са предпазени.
Ако човек е бил наръган в корема с нещо, не е имало спасение.
От Луи Пастьор нататък хората знаят да си мият ръцете, за да ги дезинфекцират. Иначе такива ужасни болести могат да се налапат, от които си нямаш представа.(повечето хора имат ..., но...) Преди 200г, именно заради това хората са измирали като пилци.
При чумните епидемии са изгаряли всичко, защото е било заразено - дрехи, вещи, дори къщи!!!
Пак ли Пентагона я е измислил чумата? А бяса? А истинката?
Не знам какво разбираш под "изолирали". Не знам и какво разбираш под
Защото при дадена симптоматика,ако си направиш сто изследвания за всякакви гадинки,както ги наричаш,ще се чудиш коя е "виновна" за сьстоянието ти.И никой няма да може да ти каже.
Никой няма да може да ти каже ...
Всякакви гадинки ...
Не знам да се смея ли, да плача ли. Няма "всякакви" гадинки. Има си "еди кой си" вирус, отговаря на "еди коя си" болест.
Съответно това нещо се вижда със статистика. Ако при 100% от случаите е така, то е близко до ума (за повечето), че явно вируса е причината.
Като ти се изкашля някой туберкулозен, шанса и ти после да имаш тоя вирус се покачва доста. Отиваш на изследвания - ако ти го открият си съответно и болен, ако не го открият съответно не си. Обикновено така става. Наричаме го свят на причината и следствието. Слънцето изгрява от изток. Очевидни работи.
Ако си се изчукал с някой(я) болен от спин, и ако го хванеш и ти, според тебе вируса ли ще е причина за заболяването?
Може би пентагона е изобретил вируса на СПИН, но вируса всъщност не е причина за никое заболяване. Или как?
"Лечение без причина" ... може би искаше да кажеш "Болест без причина"
То както отива ще отречеш цялата медицина, от самото начало до самия край, и ще кажеш, че всичко което става е по волята на Всевишния, и ние не трябва да се месим. Не трябва да лекуваме нищо. Ако дете падне, счупи си крака с външно счупване (костта да стърчи отвън), ще трябва да го оставим да гънгреняса, и ако се смилим над живота му (!!!), евентуално може да му го отрежем.
Ако е така, кажи го! Кажи си поне аргументите, да се види има ли смисъл изобщо да се говори. Защото почвам да имам чувството, че споря с радио.
п.с. никой не е съвършен. (с много малки изключения) В тая връзка, хората се разболяват. Дори и най-праведните, и най-духовните.