Автор Тема: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази  (Прочетена 30348 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #30 -: Ноември 09, 2007, 19:33:59 pm »
Ахам значи си привърженик на старите патриархални традици  ;) няма лошо само дето към тях си забравил да споменеш отвратителното отношение към жените. Липсата на свободна воля за кого да се омъжат, за това че са напрактика продавани от Родителите си за сестра. Даже тези "традиции" продължават да се спазват при някои етноси  ;)

Като споменах по-горе принципи не ми се вижда логично да се обявиш против наркотиците и същевременно да защитаваш така пламенно един от тях - АЛКОХОЛА - който е наркотик по всички възможни показатели - хем пристрастява, хем променя съзнанието - хората почват да виждат нещата по различен начин, падат моралните задръжки и т.н, хем доказано уврежда здравето. Ще кажеш какво лошо има ако си сръбнеш 50гр. гроздова ? Ами няма лошо всичко опира до количеството нали ? С  всички вещества е така - в едно количество са лекарство а в друго отрова - включително водата. Това което мене ме дразни е  че нещата не се назовават с истинските им имена и ДОГМАТА (свързана и с традициите) ти казва кое какво да е. Да не говорим че голяма част от тези традиции са  продиктувани от Църквата. Аз лично като се върна и проследя историята на обществата преди нас не виждам нищо толкова прекрасно че да му робувам и да ми е Догма  ;)

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #31 -: Ноември 09, 2007, 19:36:42 pm »
:D

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #32 -: Ноември 11, 2007, 10:20:40 am »
Нормално е това, което е достигнало до нас като традици, навици и натрупан опит.
Прости правила,  който действат вече хиляди години, а сега точно радио, телевизия вкарват за нормално - педерастията и употребата на наркотици. ;)
Ако се осланяме на хилядолетните традиции, не виждам къде е проблема с тревата. Все пак трева не се пуши от вчера. Нали така ?
It' oil stupid.

Неактивен itsalv

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
 • Брашното което скача за да порастне.
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2007, 20:06:44 pm »
 Здравейте, не че защитавам педерастията но нея я има от както хората съществуват. Много исторически факти доказват че голяма част от древните гърци са си били педерасти. Толкова по тази тема :) За наркотиците е много спорно понеже на тези класации не се знае кой ги е класирал и по какви критерии по-точно и НАЙ-ВАЖНОТО кой е платил за да я има тази класация. Знаете как средствата за масова информация се използват за различни цели - така има и яко пропаганда против наркотиците, която включва различни статии, класации и т.н. които дават просто грешна/напълно невярна или просто изкривена престава относно употребата на наркотици. РАЗУМНАТА употреба на наркотици според мен е единствения начин за употребата им. Понеже наркотиците променят изцяло вълните на мозъка и скороста на мислене шанса да загубиш първоначалното си аз е огромен. Искам да спомена че в контролирана обстановка ЛСД може да помогне на хора със нервно разтройство, депресии и т.н. и да подобри състоянието им.. разбира се хората разбират че ЛСД е лошо нещо когато гледат главно телевизия и видят някой младеж как е изкочил от 8мия етаж и се е разцепил на много. Това е неразумна употреба :) Не ми се влиза много в размисли по темата но като цяло всичко си има + и - . Цигарите и алкохола убиват в пъти повече хора от колкото хероинът и кокаинът! Въпроса е че хората използващи хероин или кокаин в повечето случаи живеят на ръба си и са крайно непотребни на обществото и крайно потребни на сценаристите на филми с тъжен край. За това хората като цяло живеят със заблудата че като пушиш/пиеш алкохол си много по-умен от "наркоманите" и няма да ти навредят.. Нашата нация и шофьори са пример за това колко не вредят.. Според мен целия свят се управлява от евреи така че наркотиците са най малкия проблем :D
Кой каквото сам си направи - никой друг не може да му го направи!

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #34 -: Ноември 11, 2007, 20:43:11 pm »
Здравейте, не че защитавам педерастията но нея я има от както хората съществуват. Много исторически факти доказват че голяма част от древните гърци са си били педерасти.
Само дето хората съществуват от доста преди това.
Аз съм изцяло против синтетичните наркотици, защото има и други начини да се помогне на хора с нервно разтройство(ако изобщо наистина могат да помогнат синтетичните). Природните продукти for the win, както се казва.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #35 -: Ноември 12, 2007, 10:10:16 am »

Коктейлът водка-Red Bull е твърде опасен


www.bgfactor.org

Употребата на алкохол, смесен с енергийни напитки, съдържащи кофеин от рода на Red Bull е много опасно, съобщава Metro.co.uk, цитирайки изводи от специално проучване, проведено от британски и американски учени.

Изследователите са интервюирали 4271 студенти от американски университети, една четвърт от които са употребявайли коктейл от водка и енергийна напитка в продължение на месец преди анкетата.

Станало ясно, че след подобен коктейл човек е два пъти по-предразположен към травми, получени в пияно състояние. Освен това любителите на водка с Red Bull в пиян вид много по-често стават жертви на сексуално насилие или самите те го осъществяват.

Основателят на центъра за лечение на наркомании Life Works Дон Серат сравнява ефекта от смесването на водка и енергетик с ефекта от смесване на кокаин с хероин. Стимулиращата енергийна напитка и разхлабващото действие на алкохола, според него, се превръщат в " твърде опасен коктейл".

Изследването показало също така, че пиещите Red Bull с водка употребяват 36% повече алкохол. Това се обяснява от факта, че под въздействието на стимулатор човек не си дава ясна сметка колко алкохол наистина е пил.

Представител на компанията Red Bull заявява по повод на изнесените резултати, че не може да ги коментира, докато не ги проучи в детайли, но заявява следното " Винаги сме казвали - употребявайте Red Bull на своя отговорност."
musica universalis

Eon

 • Гост
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #36 -: Ноември 12, 2007, 10:15:29 am »
Аз съм пил Red Bull с Johnnie пък не съм налитал на жените около мен. Сигурно задължително водка трябва да е. Ще пробвам и ще докладвам резултатите.  :D

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #37 -: Ноември 14, 2007, 02:50:39 am »

Станало ясно, че след подобен коктейл човек е два пъти по-предразположен към травми, получени в пияно състояние. Освен това любителите на водка с Red Bull в пиян вид много по-често стават жертви на сексуално насилие или самите те го осъществяват.


Тези твърдения са доста относителни и ми изглеждат като изсмукани от пръстите. Това дали един пияница няма да се наранява не зависи от ред була, а от него самия който прекалява с алкохола. Тези учени да не би да смятат, че ако хората попадащи в статистиката спрат тази комбинация нещо ще се промени? Не , който си цока си цока. С какво вече няма значение при прекаляващите, те все юе намерят с какво да злоупотребят.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Re: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #38 -: Ноември 19, 2007, 09:07:18 am »
По-принцип, алкохола смесен с газирано увеличава ефекта му. Лични впечатления. Когато пия с натурални сокове, мога да изпия с около 20 % повече.  ;). Както и да дам един съвет. Ако сте решили да пишите и да пиете, винаги първо пушете и тогава започнете да пиете. Или пушете когато сте пили малко примерно 200 - 300 грама. Никога не се напивайте и след това да пушите. Само ще похабите алкохола.  :-X
It' oil stupid.

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Извиняваи Trandev, но как може да говориш такива глупости за тва кое е нормално и кое не. За теб явно са нормални тия глупости, които ги лансира религията. Джойнта не е наркотик. Той е създаден от майката природа следователно в разумни количества няма да ти навреди. Любовта е божествена енергия - няма ненормална и нормална любов. Всеки е инкарниран с определена цел и няма значение  кого обичаш (дали е от твоя или от другия пол). Важното е да даваш обич дори без да очакваш такава в замяна. Дори хомосексуалните  поне според Матрицата V прекъсват определени ДНК команди, заложени в телата ни от нашите "приятелчета" рептилийките. Съжалявам за off topic-a. Просто се паля от проповедници на кое трябва и не и кое е нормално и кое не. Всеки сам си е избрал пътя предварително и трябва да си го извърви с достойнство докато сме тук - на тази планета. Колкото до алкохола определено е една от най-вредните субстанции и ние милите (поне много от нас) сме подложени на геноцид, а дори не го съзнаваме. "Бягането от проблемите" ще ни изиграе лоша шега не само във физически, а много по-лошо в духовен аспект. Бягането от собствената ни същност, играта да се правим на това, което не сме само ни връща назад и горко ни, когато настане времето и ние не сме готови. Sorry, ако съм досадил на някого с тия ми моментни размисли.
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Чак от екстази да е по-вреден нещо мн. ме съмнява. Все пак едното е химия, другото е природен продукт. Алкохола по магазините може и да е химия, кой го знае. Но домашно винце, ракийка, приготвени подходящо и в нормални граници да вредят? Едва ли.
А марихуаната ми е болна тема, но за мен е обяснимо. Марихуаната отваря съзнанието по неприятен за "тайното правителство" начин, докато химията те затъпява. Марихуана вече е мръсна дума. Скоро една медия надигна вой, че в някакви турски бисквити една от съставките била марихуана. Май се оказа, че било грешен превод и вместо хашаш, превели хашиш, но и хашиш да е било, ще е било в някакви изключително малки проценти. Но вижте само как това веднага става обект за манипулация. А м/у другото в момента се продава един швейцарски чай, с марихуана, но с нищожно количество. Иначе е вкусен.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #41 -: Февруари 08, 2008, 15:47:08 pm »
На първо място, много е важно да се разбере въпросът за разумната употреба. Което и да било вещество ще навреди, ако бъде прието в неразумно големи количества, в неподходящо обкръжение или в неправилен момент. Обратно, почти всяко вещество, освен разбира се откровените отрови, би могло да дообогати представите ни за реалността посредством добавянето на нови изживявания и впечатления, които по друг начин често не би било възможно да бъдат получени. Например, едно извънредно голямо количество вода ще ви удави (!), но умерено количество е необходимо за ежедневния ви живот. Хората, които използват халюциногенни гъби, стриктно препоръчват това да се прави в подходящата атмосфера на Балкана, далеч от случайния народ, защото въздействието на тези растения изостря крайно много сетивата и един неподходящ клаксон на кола например може да предизвика нервен шок. Хората, които използват канабис, препоръчват това да не се смесва с алкохол, а също така да не се прави в случайна улична компания. Канабисът предразполага към по-дълбока впечатлителност и мащабно осъзнаване, и е безпредметно да се възприема с празнодумието на едно лекомислено веселие.

Следващ важен момент, свързан с приемането на въздействащи на нашето съзнание вещества, е тяхната собствена чистота. От хилядолетия хората използват истинското гроздово ферментирало вино - както в тракийските дионидиеви мистерии, така и вечер, у дома, със семейство и приятели. Доказан е положителният ефект от добрия алкохол върху здравето и благоразположението на хората. Какво обаче да кажем за шише Flirt, където има всички видове химична парфюмерийност, но не и така полезните съставки на органическия фермент! Знае се за многобройни ослепявания и други поражения от лош алкохол, а хората, които са станали роби на този навик, познаваме като алкохолици и без изключение те пропадат. Чистотата е от съществено значение и за природните вещества, които се използват като халюциноген. Изключителни рискове крие например използването на канабис, който е обработван преди това с химически добавки или е облъчван, наторяван с неприродни средства...

На трето място ще споменем синтетичните наркотици. Това са вещества, които ги няма в натурален вид в природата или, макар да са извлечени от там, биват подложени на сериозна лабораторна преработка и се превръщат в крайна сметка в неорганичен продукт. Една голяма група синтетични наркотици са така наречените "power makerи" (такива, които "дават сила"), доста популярни сред партитата на най-младите. По същество това е една голяма безмисленост, защото заставя организма да отдаде ресурси от жизнения си резерв за едно лудо подскачане, което същевременно не се възнаграждава с нищо друго, освен с изтощение. Преди хилядолетия, когато културата за използване на въздействащи на съзнанието вещества била несравнимо по-развита от днешната, биха определили такова безидейно приключение като кощунство! Те позволявали приемането на изменящо съзнанието вещество единствено в контекста на посвещенията, откровенията и издиганията на Духа. Особено място в тази посока могат да заемат вещества като LSD. Предупреждаваме, че това е особено интензивно въздействие и заиграването с него не би трябвало да се случва без специална подготовка. Онези, които са опитвали такова "пътешествие", го определят като изумително и неподдаващо се на конвенционално описание. Има обаче и документирани случаи на сериозни увреждания, предизвикани от една необмислена "приключенска" стъпка.

На четвърто място ще споменем една група ежедневни неща, които толкова много сме свикнали да виждаме в обкръжението си, че и през ум не ни минава да наречем чашата с кафе на бюрото пред нас или пълния пепелник с никотинови фасове отсреща, със страшната и екзотична дума "наркотик". Уви, шоколадът, кафето, захарта, тютюнът - това са вещества, напълно вместващи се в дефиницията на понятието "наркотик". Те пристрастяват, дълготрайната им употреба уврежда организма и го задължава да продължи да ги използва, за да може да функционира нормално. Колкото и да е страно, тези неща са повече наркотик, отколкото канабисът например. Нека да не се заблуждаваме с всеобщо наложената доктрина! Както е известно, доктрината е временно и конюнктурно обслужващо властта положение - напред и назад в историята могат да се проследят и доста различни положения, които също са (били) доктринално обусловени и с нищо не са по-верни или по-грешни, може би!

И на пето място ще отбележим най-трудният за разбиране пласт на наркотичната тема. Думата "наркотик" идва от "наркоза" - притъпяване, приспиване, замайване. Когато продължително гледате телевизия (и особено когато безразборно превключвате от канал на канал!), изпадате именно в такова състояние. Същото важи и при слушането на безмислена музика по радиото например, което често из офисите е пуснато non-stop, без въобще някой да му обръща внимание и без дори да разбира, че то работи и му пълни главата с глупости! За да бъде нещо "наркотик" в истинския смисъл на думата, не е необходимо непременно да представлява някакво вещество, което да приемаме в тялото си. Наркотично действие имат общо взето всичките електронни медии, които ни бърборят и поддържат постоянен, несъзнаван фон на "гладкост", "плавност" и "неусетност". Има много "наркотично зависими" хора, които се изнервят, ако нямат радио или телевизор, чието бърборене да им поддържа въпросния фон. Но няма нито един редовен потребител на канабис, който да има реални психо-физиологически проблеми, ако внезапно остане без любимия си joint и дълго време не може да си намери такъв, за да се напуши! Просто няма такъв :D ...

Важно е да се търси цялостно и задълбочено разбиране за нещата, които обсъждаме тук. Много е лесно да лепнем готов етикет на нещо, в смисъл, че то е такова или онакова, но такава практика не се различава много от средновековната Църква и нейната склонност да обявява някои неща за ерес - просто така, без мисъл. Мнозина от тук-пишещите и по-специално в заключената понастоящем тема за канабиса, се изредиха просто в желанието си да дадат обструкция на едно или друго свидетелство, или обратно, да надигат също толкова необоснован, пан-анархически вой. Важно е да търсим обективна информация, каквато има достатъчно както тук, във Форума, така и на други места в internet, и да не изпадаме в нито едно от клишетата, така услужливо предоставяни ни от система, нежелаеща от нас да мислим. Важно е да не се страхуваме от това да разберем, че може би някой от основните потоци на социално предполагане/убеденост не е верен! Както нагоре се спомена, има безброй много епохи и безброй много възгледи, които са се считали за верни тогава и това може да се проследи. Следователно, днешната доктрина не е непременно най-правилната и може на места да се окаже, че Истината е напълно друга.
« Последна редакция: Февруари 08, 2008, 15:57:57 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #42 -: Февруари 29, 2008, 19:34:30 pm »
Дори, тия, които си даваме сметка за манипулациите около канабиса, се влияем от цялата дандания. Щото една лъжа, като се повтори 100 пъти.. а тя се повтаря хиляди.
Какво остава за останалите.
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 19:35:43 pm от Ashaman »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #43 -: Февруари 28, 2009, 22:38:41 pm »
Всеки трети българин има проблеми с алкохола          

Български медици съобщиха, че всеки трети мъж в страната има проблеми с прекомерната употреба на алкохол. :-\

Между 300 и 400 хиляди българи са зависими от алкохола, съобщи д-р Александър Канчелов, директор на Клиниката за лечение на зависимости. :'(

Според него, България води класацията за най-толерантна към консумацията на алкохол страна, съобщава Дарик.

Световната здравна организация /СЗО/ въвежда нови дефиниции за това какво е безопасно и какво е проблемно пиене в нов проект, в който влиза и България.

При мъжете прагът е 525 грама концентрат или 21 чаши вино или 21 малки наливни бири седмично.
 
Едва ли има друга страна, в която толкова се смята за юначност, за героизъм и за израз на сила и на юначество това да се отрежеш здраво. Това редовно пиене, домашното пиене – ракия, салата и телевизия, като че ли са новите тенденции в пристрастяванията на българина, каза д-р Канчелов. ???
 
Ако сме шампиони по нещо, със сигурност то е по толерантността към неправилните стилове на живот, неправилната употреба на алкохол и прекомерните количества употребен алкохол, смята той. :P
 
България никога не е имала статистика, която да проследява количеството и качеството на алкохола, който се употребява. ;)

В същото време, България винаги е била сред първите пет страни в Европа с най-голяма употреба на алкохол. :-[

В последно време, според лекарите, има тенденция да се употребява повече бира и вино и да не се пият концентрати. :)

http://www.kafene.info/mostreaded/2/7290-2009-02-28-14-15-04

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Re:Алкохолът по-вреден от канабис, ЛСД и екстази
« Отговор #44 -: Април 20, 2009, 21:36:47 pm »
А някой знае ли как стоят законово нещата с халюцигенните гъби?Забранени ли са или не?
И който е опитвал,какво му е отношението
към тях?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27