Автор Тема: Изгонен екип на Евронюз - снимал сечта в Пирин  (Прочетена 2537 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
22 март 2007 / News.dir.bg
Екокатастрофа грози Националния парк. Представители на коалиция "Спасете Пирин" са разкрили тази седмица нови незаконни сечи - на над 60 дка вековни гори в Национален парк "Пирин", информираха от организацията и международната природозащитна организация Световен Фонд за дивата природа WWF.

Сечите са в района на сегашния лифт в местността Чалин валог, и са предназначени за ски-писта, предаде БТА. Това е поредното скандално доказателство, че под мълчаливото наблюдение на институциите и администрацията националният парк се "приватизира" под формата на концесионния договор с фирмата "Юлен", коментира Цвета Христова от екологично сдружение "За земята". Въпреки предварителното обещание на концесионера на ски зоната, екипът на телевизия Евронюз, която е у нас за репортаж за проблемите с изграждането на европейската екологична мрежа Натура 2000 и застрояването на защитените природни територии, не е бил допуснат да снима и е бил изгонен от охраната от Бъндеришка поляна и Шилигарника, твърдят еколозите. Според тях за първи път интелектуалци от Банско се осмеляват да излязат открито срещу беззаконията в града, който по техните думи се е превърнал в "държава в държавата". Местни хора, наследници на видни възрожденци, ще покажат свидетелства за незаконни присвоявания на земя, строежи и финансови престъпления, събирани през последните 4 години и изчаквали своето време, обявиха природозащитниците. В електронния регистър на концесионния регистър няма данни за изпълнение на каквито и да задължения по концесионния договор, включително и на имуществени, отбелязаха те. Така оставаме с впечатлението, че концесионерът не е платил нищо за ползването на над 1000 ха изключително държавна собственост на територията на НП "Пирин", каза Цвета Христова.

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 760
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Re: Изгонен екип на Евронюз - снимал сечта в Пирин
« Отговор #1 -: Март 23, 2007, 00:51:49 am »
ПРОСТАЦИ. Частният Интерес ще погуби света и един ден ще четем в учебниците по история за това.

Не не по прости "бизнесмени" никъде няма. Няма никаква мисъл у тези хора бе. Не знаят, че като изсекат и всички гори писти да си правят, сняг няма да има вече. После да ходят да си блъскат главата по пистата като нямат и вода да пият.

Поправям се: Глупостта, невежеството и частният интерес ще погубят света.
« Последна редакция: Март 23, 2007, 01:02:35 am от Admin »
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27