мале мале колко малко време ме нямаше и колко много грешни опити сте сътворили!Еи хора това не е шега работа да ви прасне ток 220V или недаи си боже повече!Не си играйте като не знаете какво може да стане.Тази схема е възможно най-елементарното нещо по електроника, ако може така да се изразя-щом ви създава трудности,и има неясни неща не се опитвайте да я повтаряте самички без надзор и контрол от човек който я разбира!По схемата не се правят никви,ама абсолютно никви изменения, никви такива ми ти смяна на стоиности на резистори ,тиристори и така натам!
С ДВЕ КРАТКИ ДУМИ-СХЕМАТА Е НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНА НО ЗА ЧОВЕК ПОНЕ ОТ МАЛКО ЗАПОЗНАТ С ЕЛЕКТРОНИКАТА,АКО НЕ СТЕ ТАКЪВ НЕ СЕ ОПИТВАИТЕ ДА СИ ИГРАИТЕ С ОГЪНЯ/ТОЕСТ ТОКА/-ОПАСНО Е!!!
Сега малко отговори на въпросите зададени към мене.
1.почти всеки един светодиод подложен на дневна светлина започва да отдава малки тоци-за да сме сигурни че наистина дава-мерим с волтметър на миливолти и виждаме

2.За купешките йонизатори дават сто страници подробни информации за това колко ще си щастлив като го купиш но никъде не дават колко волта излъчва.Наи прост пример за да се разбере колко волта е искрата-знае се ориентировъчното съпротивление на въздуха и то е такова че при дължина на искрата от1мм. имаме 1000волта, 2мм. във въздух имаме около 2000волта.От тук вече според дължината на искрата като я премерим в милиметри можем горе доло и ориентировъчно да ръзберем колко е волтажа в киловолти.Примерно ако имаме искра с дължина 20мм-значи имаме ориентировъчно 20 000волта напрежение.При този уред озонатор и йонизатор който аз правя имаме дължина на искрата около 40 до 65мм според въздуха и времето-значи средно от 40 киловолта до 65киловолта.Купешките са много видове и не знам колко дават точно,но видях данните на озонатора на Тина защото тя беше снимала платката му и беше я постнала тук-там беше до 10 киловолта макс!Колкото е по-високо напрежението -значи толкоз по мощна ще бъде искрата и ще имаме повече озон,както и много по-малко време нужно за озониране или йонизиране.За да се получи високо напрежение е нужен повишаващ трансформатор-колкото е по голям този трансформатор -значи ще дава повече напрежение.Ако е поставен и в изолационно масло както е автомобилната запалителна бобина-тя също е повишаващ траф но изчислен за максимално дълъг срок на работа и въздеиствие на всякакви атмосферни условия, и със повече осигуровки от тези малките-затова според мене и според списанието от където съм копирал схемата това е наи добрия вариант за повишаващ траф.Ако се ползва автомобилна бобина от кола със електронно запалване и комутатор -то тя е по добра от обикновенните запалителни бобини и дава още повече напрежение.Аз слагам бобини от лада самара-те са възможно най-добрите за тази цел и най-евтини-22лв вече станаха а миналата година беха 17лв.Като се закупят всичките части на озонатора и йонизатора от магазините излизат около 75-80лв. плюс половин ден търчане за обикаляне на поне 3 магазина-авточасти,железария една или две,и накрая магазин за рибки за помпата за въздух.Това е мисля дадох отговори на всички