Автор Тема: Предоложение - Регламент за правила на Форума  (Прочетена 3379 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
И така... Понеже на друго място, където пламна един вид разпра между модераторското и потребителското съсловие, беше направено предложението всеки от нас да се опита да даде своя версия за Правила на Форума, аз се включвам - така и бях обещал тогава. По принцип правилата, които Admin е поставил над моето изказване, са добри - не е така наложително те да бъдат променяни. И ако все пак се решавам да дам собствената си версия (която някак си се надява да измести тази на Admin ;), то е заради един по-специфичен проблем. Както и на другото място се каза, проблемът не е в съществуването или отсъствието на стриктни правила; проблемът за плавното движение на нашия Форум е в отсъствието на открит и действащ механизъм за защитата на тези правила. Тъкмо тази празнота съм се опитал да запълня, въпреки, че самите правила в общи линии са си същите. АЗ НЕ СЪМ с административни права в този форум и поставям това единствено за обсъждане - също както и всеки друг потребител би могъл да направи. Надявам се подемането на такава дискусия да даде най-накрая едно устройство, което ще предпазва Форума от изтрещяване. Иначе, както на много места сме се съгласявали, никакви правила няма да могат да заменят личната съзнателност! И така... Ето го и предложеният от мен Регламент:РЕГЛАМЕНТ
проект за правила на Форума

1. (отговорност) Притежаването и използването на регистрация в настоящия Форум е равносилно на познаване и приемане на тези правила, за чието спазване посетителите и администраторите носят отговорност един пред друг.
2.  (правомощия)  За защита на настоящите правила се назначават администратори на Форума със съответните права за редактиране, триене и отстраняване, като всеки посетител може да ги информира ако счете, че има нарушение на правилата.
3. (контрол) Всеки участващ има право на конструктивна критика във връзка със защитата на правилата, стига да спазва точки 4, 5 и 6, за което е длъжен сам да следи и да прочиства изказванията си от допускани нарушения.
4.  (изисквания) Статиите в този Форум се пишат на кирилица и на грамотен български език; на чужди езици са допустими само уместни, общоизвестни думи или изрази, както и кратки текстове, придружени от превод.
5.  (разрушителство)  Забраняват се деструктивни, осмиващи, агресивни изказвания и такива, които оронват значимостта на разискваните теми, на авторите на статиите или на целите, преследвани от този Форум.
6.  (безплодие)  Забраняват се изказванията с личен характер, такива, които не се отнасят до темата, не обясняват застъпените от авторите им мнения или не допринасят с нищо ново за дискусиите.
7.  (защита) Изказвания, които представляват нарушение на горните правила, подлежат на изтриване без уговорки, а авторите им ще бъдат предупреждавани, временно отстранявани и в упорити случаи – окончателно отстранявани от Форума.

Предлагам да помислите за това и да дадете отговор на въпроса как виждате възможността за създаване на механизъм, който няма да позволява междуличностни, деструктивни и безплодни залитания в нашия Форум.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Oberon

 • Гост
Предоложение - Регламент за правила на Форума
« Отговор #1 -: Декември 06, 2006, 18:12:18 pm »
Възхитен съм от гореизложения Проект. Мисля, че е крайно време да се дадат модераторски права на автора им.
Ще си позволя да добавя някоя и друга точка:

8.(.....) Забранвя са пействането на лични съобщения във форумното пространство. Нарушителите ще бъдат отстранявани за 3 (три) работни дни. При повторна проява, нарушитеят се банва форевър едн евър и става ООД с ochakvane. ( последното е шега ).

9.(......) Забраняват се изказвания с личен характер, само ако те Уронват авторитета, достойнството и честа на потърпевшия. Публикации с лична насоченост са позволени, ако те са в нормален до шеговит тон.

По повод предложения Проект. Няма как да се създаде механизъм за защита от междуличностни, безплодни и т.н залитания в нашия Форум. Поради причината, че тук може да се регистрира всеки потребител на Интернет.

Всичко зависи от нас самите. Ако ние сме съвестните, не ни трябват Правила изобщо...

Оберон

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Предоложение - Регламент за правила на Форума
« Отговор #2 -: Декември 06, 2006, 19:33:47 pm »
Единствено петото  правило не ме кефи. Останалото е добре
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Предоложение - Регламент за правила на Форума
« Отговор #3 -: Декември 11, 2006, 22:03:47 pm »
Не знам какво полезно би се постигало
с нещата, забранени
в правило 5-то...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27