Автор Тема: Размисли за базите...  (Прочетена 8581 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Размисли за базите...
« Отговор #15 -: Април 27, 2006, 23:01:34 pm »
просто така го казаха...и още ми е пресен "В като вендета" и се чудя какво ли е било всъщност
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Отг: Размисли за базите...
« Отговор #16 -: Май 05, 2006, 20:13:37 pm »
Буш ше изгради 3 военни бази в България

29/04/06 http://www.rense.com/general70/bases.htm

Администрацията на Буш провежда военна реорганизация по целия свят и планира да отвори 3 бази в България.

Щатската секретарка Кондолиза Райс подписа договор в София, който ще позволи на САЩ да използват Български военни бази. Райс е заявила, че това подобрява отоншенията на двете страни и е историческа сделка. Според 10-годишното споразумение 2500 американски войници ще бъдат настанени в България.

Щатската армия ще настани армията и самолетите си в Безмер и Ново село - близко до Българо-Турската граница и Граф-Игнатиево в центъра на страната.

Договора също спомената за използването на някои места в Бургаския район, но в договора влиза че щатите не могат да използват ядрени оръжия от трите бази. (Бел. пр. От кои три бази не може като базите са доста повече?)

Ако парламента одобри договора американците могат да използват базите другата година. Админситрацията във Вашингтон може да използва базите да атакува други страни БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Щатите могат да използват тези малки бази за светкавичен достъп до страните в Близкия Изток и по-далеч.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Отг: Размисли за базите...
« Отговор #17 -: Септември 17, 2006, 04:14:54 am »
>:( >:( >:(

Eon

 • Гост
Отг: Размисли за базите...
« Отговор #18 -: Септември 17, 2006, 07:37:37 am »
Иран - че да закърпят дупката.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Размисли за базите...
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2006, 11:54:36 am »
Екперти твърдят, че ако НС реши, няма проблем за участието ни
Страната ни имала опит от войните в Афганистан и Ирак


България ще се превърне в плацдарм за евентуалните удари на американските войски срещу Ислямската република Иран.
"Ако правителството и парламентът гласуват, няма проблем да предоставим бази за удари срещу Иран", каза председателят на фондация "Джордж Маршал" и бивш зам. военен министър Велизар Шаламанов.
САЩ ще атакуват азиатската държава по въздух и море, а спецчасти ще извършват диверсионни действия на територията на Иран.
Целта на предстоящата война е да бъде унищожен ядреният потенциал на ислямската република.
Източници на "Монитор" съобщиха, че срещата на външните министри на държавите-членки на НАТО през април в София ще бъде използвана за съгласуване на общи действия срещу Иран.
Първите удари вероятно ще бъдат нанесени от югозападно и южно направление по обекти и пунктове на непосредствената противовъздушна отбрана на ядрените съоръжения на Иран. Следващите атаки ще бъдат нанасяни последователно със самолети Ф-117 от базите на американските ВВС в Германия чрез дозареждане във въздуха, включително с излетели от България танкери. Страната ни вече има опит в осигуряването на "логистична" подкрепа.
На летище Сарафово бе отредена най-важната роля в България в рамките на подкрепа ни за НАТО в операцията срещу Саддам Хюсеин.
Там кацаха американски самолети на път за Ирак.
От България може да бъде поискано и изпълнение на допълнителни задачи освен предоставяне на въздушен коридор и бази. Това предупреди при започването на войната срещу Ирак тогавашния военния министър Николай Свинаров. Можем да предполагаме всичко - и коридор, и бази, и още нещо, обясни той.
В Сарафово кацаха само транспортни и разузнавателни самолети, съобщиха военни.За бойни машини от типа Ф-16 или "Мираж 2000" било твърде далеч за полети до Ирак Транспортните аероплани идваха в Бургас от ВВС базата Рамщайн в Южна Германия, за да зареждат гориво на път за Ирак. Летището може да приема и разузнавателни самолети от типа АУАКС.
САЩ поискаха въздушен коридор, летищата ни и наша рота за войната срещу режима на Саддам Хюсеин. Вашингтон настоя и за трасета, по които да летят изтребилите F-16.
По време на войната срещу талибаните в Афганистан на Сарафово бяха дислоцирани 4 самолета С-130 и обслужващ персонал от 150 души, които бяха настанени във военнопочивния дом. Те взимаха гориво от "Нефтохим" и зареждаха над Каспийско море щатските бойни самолети, които излитаха от бази във Великобритания и Германия.

Вероятно и срещата на външните министри на държавите -членки на НАТО през април в София ще бъде използвана за съгласуване на общи действия относно Иран.


Нормално е първите въздушни удари да бъдат нанесени внезапно и едновременно с крилати ракети "Томахоук" от постоянно намиращата се в Персийския залив ударна група на 5-и американски флот и от допълнително привлечени корабни съединения в Индийския океан. Ударите вероятно ще бъдат нанесени от югозападно и южно направление по обекти и пунктове за управление на непосредствената противовъздушна отбрана на ядрените съоръжения на Иран и на позициите на ракетите "земя-земя" от типа "Шахаб-2" и "Шахаб-3".
Следващите удари по подземните и надземните ядрени съоръжения ще бъдат нанасяни последователно със самолети Ф-117 от базите на американските ВВС в Германия чрез дозареждане във въздуха (включително с излетели от България танкери) или чрез предислоциране в бази в Катар, Кувейт, ОАЕ, както и със самолетите Ф/А-18 на една-две авионосни ударни групи.
Ще последват удари с бомбардировачи Б-1Б и Б-2, излитащи от базата Феърфорд в Англия и от американската военновъздушна база на британския атол Диего Гарсия в Индийския океан, дори и от базата им в САЩ.
Възможно е участието и на ВВС на Израел с до 25 самолета Ф-15И на 69-а стратегическа авиоескадрила.
Обекти на тези удари ще бъдат ядреният реактор в Бушер, до 25 различни съоръжения за ядрени изследвания, преработване и обогатяване на уран и плутоний в районите на Исфахан, Ардекан, Арак, Натанз, Карадж и други ирански градове, както и позициите на ракетите "земя-земя".
При ударите по подземните съоръжения за обогатяване на уран и плутоний в Натанз и в Арак може да бъдат използвани специални мощни авиационни бомби, наречени "Bunker Blusters".
Първата въздушна операция може да продължи 1-2 дни и ще бъде последвана от пауза за оценка на резултатите от ударите с помощта на безпилотни разузнавателни самолети и диверсионно-разузнавателни групи на специалните сили на САЩ и Израел. В зависимост от тази оценка вероятно се планират последващи въздушни операции до постигането на поставената стратегическа цел в рамките на 6-8 дни. Кампанията ще се осигурява от самолети за ранно предупреждение "АУАКС", самолети за разузнаване и за радиоелектронна борба и самолети-танкери.
Отговорът на Иран
може да включва нанасяне на удари с ракети "земя-земя" с конвенционални и неконвенционални бойни глави (до 300 оперативно-тактически ракети "Шахаб-1 и 2" с радиус 300-400 км. и до 150 стратегически ракети "Шахаб-3" с радиус до 1200 км.) по обекти на Израел, по войски и обекти на американската армия в Ирак, по военновъздушни бази на САЩ в района на Персийския залив.
Основно оръжия за отговор на Иран обаче ще бъдат терористичните действия с използване на регистрираните от средата на 2004 г. досега и подготвени повече от 50 хиляди млади иранци-смъртници. За разлика от ракетите, радиусът на тези действия е неопределен и може да засегне всяка страна, участваща по един или друг начин във въздушната кампания.
Естествено това е само един от съществуващите много хипотетични сценарии за провеждане на въздушна кампания срещу Иран. Тук може да се добави дори използване на нови технологични средства - т.н. комбинирани (конвенционални и ядрени) ракети "въздух-земя" (mini-nukes), проникващи на дълбочина от 6 до 30 м. и предизвикващи подземен ядрен взрив с мощност от 500 до 5000 тона. Щабни учения със симулиране на такива ядрени удари вече са провеждани през ноември 2005 г. от Стратегическото командване на САЩ в Небраска. Но в случая с Иран едва ли ще бъде необходимо и разумно тяхното използване.
Времето за провеждане на очертаната по-горе въздушна кампания ще се определя от няколко фактора: от решенията на Съвета за сигурност на ООН; от необходимото време за съгласуване на действията на САЩ със съюзниците им от НАТО и с трети страни; от момента на получаване от Иран и зареждане на ядрения реактор в Бушер с руско ядрено гориво; от момента на развръщане на закупените от Русия нови средства за ПВО "С-300" и "Тор-М"; от необходимото време за детайлно планиране и за съсредоточаване на ударната групировка. Посочените фактори са с различна тежест и до голяма степен са променливи величини. Все пак може да се предположи, че готовност за такава кампания САЩ и Израел могат да придобият до средата на април 2006 г., а самото й провеждане може да се очаква след половин-една година.

АНЮ АНГЕЛОВ
генерал-лейтенант от резерва
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ "ЦЕНТЪР ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ"


-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски
musica universalis

virtual

 • Гост
Re: Размисли за базите...
« Отговор #20 -: Ноември 01, 2006, 19:14:15 pm »
Турски фирми ще обслужват американските бази а не както бе договорено за български
« Последна редакция: Ноември 01, 2006, 19:33:52 pm от Alien »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27