Автор Тема: Систематизиране на сънищата  (Прочетена 1407 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен patanjali

• Четящ
  • *
  • Публикации: 27
Систематизиране на сънищата
« -: Юни 01, 2024, 22:23:31 pm »
  Въпреки, че има стара тема за сънищата, започната преди 16 години, реших че е време да продължим снова.
Спането заема доста голяма част от живота на човек. И в него правим същите неща, каквито и в останалата част на деня- мислим, ровим се в паметта и спомените си, движим се нанякъде, срещаме се с други хора, правим нещо. Наричаме ги сънища, и преди бих казал че действаме несъзнателно. Но тъй като вече познавам живота в по-голяма дълбочина, бих казал че в повечето случаи човек действа несъзнателно, независимо дали спи или е буден. Всъщност думата буден има значение, което не отговаря на състоянието когато не спим.
Аз за себе си съм определил сънищата като няколко вида, за някои от които имам повече яснота, отколкото за други. Ще започна с тези, в които излизам на познати места и се срещам с познати хора в тази действителност. В други съм бил не непознати места, и понякога съм се срещал с непознати хора. В други сънища съм на място, което знам къде е, но или подредбата на сградите е различна, или има други сгради на тяхно място. Имал съм случаи когато на непознати места са се ме атакували в гръб и са ме душили, но никога не съм виждал кой е, а просто съм се измъквал, като се прибирам в тялото си и се събуждам. Имало е доста случаи, когато съм някъде и същевременно съм свързан с тялото си. Опитвам се да кажа нещо, или да си движа краката или ръцете, но не мога. Въпреки че се е случвало много пъти, това винаги ме ядосва. Обикновено аз помня всички сънища, когато съм ходил някъде. В други сънища просто мисля, или си съчинявам разни неща, които обикновено при събуждането се изтриват и не се помнят. Има и други сънища, които са доста особени и рядко са се случвали. В съня съм бил това, което съм наблюдавал – тоест бил съм едновременно и наблюдаващият и наблюдаваното. В един древен текст, по който работя, се споменава за нещо подобно. В други сънища съм пътувал назад във времето, и съм виждал както себе си, така и случки от миналото, като за някои нямам обяснение защо. И последното, за което се сещам е сън в съня. Случвало ми се е няколко пъти през живота. Сетих се за единия случай, когато бях в стаята на апартамента и в един момент се събудих в същата стая и видях, че съм сънувал. Докато анализирах съня си, се събудих от съня, в който анализирах предишния сън. На второто събуждане просто се чудех дали няма да се събудя трети път. Има един филм – Генезис, който може да ви помогне да си изясните някои въпроси, ако сте имали такива случаи. Ако имате нещо, което съвпада с това, което съм описал, или нещо което да внесе повече яснота, може да споделите. В общи линии това се сетих за сънищата за сега...
Анатолий

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27