Автор Тема: Началото на човешката цивилизация  (Прочетена 829 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Началото на човешката цивилизация
« -: Април 20, 2024, 21:19:50 pm »
В написаното по-долу ще изложа научни факти и предположения, затова четете внимателно. Да се ровя в миналото е едно от любимите ми занимания, но е странично, въпреки че има връзка с основното. Основната ми цел са мъртвите езици, и най-вече протоезика.
И така. Преди около 10000 години, а възможно и да е по-рано, около езерото Черно море, каквото е било тогава, се поставя началото на човешката цивилизация. Няма яснота кога е започнало, нито каква е причината да започне именно тук. Моето предположение е, че има връзка с появата, и престоят за продължителен период на извънземни в този район. И появата им вероятно е свързана с катастрофа. Вероятно местните са започнали да ги доближават и набюдават, и са започнали да копират каквото могат от начина им на живот. Тук вмъквам изследването на група учени от Копенхагенския университет как и откъде са се появивили светлите очи. Всички хора със светли очи имат един общ прародител, живял преди около 10000 години в района на Черно море. Няма да изпадам в подробности защо е така. Можете да намерите изследването. Срещал съм твърдения, че светлите очи имат извънземен произход, и допускам че може да е вярно. Това би било възможно, ако извънземните имат визуална и физиологитеска прилика с местните, и някои от тях са се смесили с местните. Обикновено дете със светли очи се ражда, ако майката е със светли очи. Може да има връзка с това, че рисунки и амулети от тази цивилизация са на богинята майка. Това е първата загадка.

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #1 -: Април 21, 2024, 14:39:05 pm »
  Преди около 7600 години се случва потопът в Черно море и протоцивилизацията, която е създадена и се е развила тук, се налага да отстъпи пред повишаващото се ниво на езерото. Датирано е научно времето на потопа. Но няма никаква яснота как се е случило, и споровете в научните среди продължават. Едните твърдят, че е станало бавно за много продължителен период, а другите – че е станало внезапно и бързо. Аз предполагам, че станало бързо и внезапно, и е имало светкавични катастрофални последици. Потопът е в резултат от края на ледниковия период и покачването на водите на световния океан с около 120 метра. Всички твърдят, че водата е преляла през Босфора. Доста дълго време гледах картата на района, и предполагам, че преградата, която се е разрушила е доста по-назад – още преди Мраморно море, в Дарданелите, някъде в района на Чанаккале. Добавям и че района на Мраморно море е разломен с висока сеизмична активност. Предполагам, че Мраморно море е била напълно сухо преди потопа, и затова никой не е обърнал внимание на това. Докато при Черно море нахлуването на солена вода внезапно запечатва сладководното езеро, каквото е и сега под около сто метра дълбочина. Всичко, което е попаднало под това ниво, е напълно запазено, тъй като всичко отдолу е мъртва зона без никакъв живот. И това е поради сероводорода, образувал се от навлезлия със солените води и в последствие измрял планктон, и от внезапното измиране почти всичкия живот във и около езерото. Това е втората загадка – как се е случил потопа?

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #2 -: Април 22, 2024, 21:21:11 pm »
Докато част от тях отстъпват към високи части и се преселват в България (районите на Русе, Варна, Дуранкулак, Провадия и на много места в Родопите), в Сърбия и Румъния, а други групи тръгват надалеко в няколко посоки. Има направена карта на преселенията, но не съм се занимавал все още да разбера с какви методи е направена. Вероятно са използвали световния фонд с резултати от генетични изследвания. Картата съдържа наименование на общностите, накъде са се отправили и къде са се установили накрая. Така хората от тази цивилизация разнасят знанията и уменията си по света. На някои места по-бързо и по-успешно успяват създадат нови цивилизации с местните населения. На най-близките разселвания са били нужни около 5-6 века за да възстановят наново цивилизацията. Разкопките в България и Сърбия показват, че са съградили всичко наново преди около 7000 години, тоест около 5-600 години сред потопа. Има достатъчно сведения за комуникация и търговия между общностите в България. Използваната мед от култура Варна е добивана от района на Стара Загора. И на други места в България са намерени златни предмети със сходна изработка като варненското.
Тези, които са отишли в далечни земи са им били нужни 15-16 века за шумерската, 25 века за египетската и приблизително толкова за индийската... Вероятно тази цивилизация е говорела на един общ език, който са разпространили при преселенията си. Както и протописмеността, която са ползвали (Писменоста на Дунавската цивилизация). Твърди се, че има връзка с Брахми писмеността като неин предшественик. Съществува термина „Индоевропейско езиково семейство“ заради общия произход, който имат. И днес има еднакви или подобни думи в различните езици със същото или сходни значения. Но най-голямо сходството има между ведическия санскрит (езика на арийците) и съвременния български език. Използвах термина Ведически санскрит, защото тове не е Хинди, нито дори езика, говорен по времето на граматика Панини, живял преди 2400 години. Срещал съм твърдението, че Буда (Сидхарта Гаутама), живял преди 2500 години, е бил един от шепата хора , които са владеели санскрит по него време. И хората, които са владеели този санскрит, са били висшите духовнци - брамините. И той се е различавал съществено от разговорния. Бил е сричков, както и писмеността брахми. Една сричка е съставена от комбинация от съгласни и гласни, и съставлява една дума. На този език и с този шрифт са написани Ведите, смятани за най-старите текстове в света. Аз смятам, че има и други подобни текстове. Моят интерес е към друг текст, който предполагам, че е от него време, а може би и да е по-стар. След известно прекъсване, от преди около година възобнових работата си по този текст. Във връзка с това установих безспорно, че освен думите с променено значение, водещи до неяснота и объркване, има думи, които са заличени – не съществуват. За да обясня по-разбираемо какво значи това – думите са свързани с мисленето. Всяка дума е елемент, или част с която конструирате мислите си, и следователно действията си. Липсата е равна на това, примерно на искате да ушиете дреха, но да нямате конец или игла, да искате да направите хляб, но да нямате вода или брашно, да строите тухлена къща, ама без тухли или хоросан и т.н. Който трябва, ще ме разбере. Това е следващата загадка.
« Последна редакция: Април 22, 2024, 21:38:46 pm от patanjali »

Неактивен Морфей

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 552
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #3 -: Април 22, 2024, 23:24:43 pm »
Здравей, много интересна информация споделяш тя има ли нещо общо с откритата находка в черно море от проф. Петко Димитров?
Ето и линк към статията https://www.haskovo.net/news/137528/nay-senzatsionnata-nahodka-v-sveta-e-skrita-v-seyf-vav-varna
Когато започнеш да разбираш истината, единствената цел остава да надграждаш себе си постоянно!

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #4 -: Април 23, 2024, 10:40:06 am »
Да, именно през 1979 година професор Петко Димитров излага теорията си за потоп в Черно море. Подкрепен по-късно и от други световни учени, теорията му се оказва истина. И от тогава до сега продължават проучванията със все по-модерна техника. Ще минат скоро 40 години откакто е намерена „чинията на Ной“. Но още не е датирана, защото е намерена в мъртвата зона, защото все още не са намерили някакъв датиран аналог, с който да я сравнят. Надявам скоро това да стане. Намерили са и огромна могила на 25 километра от гр. Бяла навътре в морето. При сондажа в могилата са извадили парче дърно, което е датирано от преди 10400 години. В предвид голямата дълбочина, и че се намира в мъртва зона, ще е много трудно да направят някакви разкопки, но се надявам да намерят начин. Проучванията на потопа в Черно море продължават. Итересът на световните учени се повишава, и със всяка нова година на изследвания се използва все по-модерна техника. Така че в близко бъдеще трябва да очакваме нови сензационни открития.

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #5 -: Април 23, 2024, 18:59:15 pm »
 
https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/neveroiatno-no-fakt-kriiat-chiniiata-na-noj-v-bg-kutiia-cherno-more-bilo-ezero-v-atlantida-predi-85-veka.-prof.-petko-dimitrov-vodeshe-me-bozhiiata-ryka-371544

Патанжали,привет  и от мен  :)

От статията :

Цитат
Кораб
През юли 1985 г. на българския бряг акостира съветски изследователски кораб, на който има и подводна лодка за спускане в дълбините. След много години проф. Димитров си спомня: „На 16 юли 1985 г. осъществихме спуск в палеоруслото на река Провадийска, която се е вливала в тогавашното сладководно езеро Черно море, прекосявайки целия шелф. Там, на старите брегове, аз попаднах на едни очертания на дупки на около 95 метра – това бяха два реда, подредени симетрично. Беше ясно, че става въпрос за дело на човешка ръка. След това по-навътре вече от старите брегове, на около 300-400 метра по-навътре, попаднах и на т.нар. чиния на Ной. 

Ти сигурен ли си, че  акустиралия съветски кораб на това място през  1985 г. не е попаднал под водата на някоя " украинска или съветска мина...примерно. " ?!
Професор Димитров, чел ли е през това време примерно Библията. как е създаден Ноевия Ковчег. - размер по размер и от дърво.
Ех, дано Господ ви даде истинско познание  :-X

п.с. И само един кратък въпрос.
Вярваш ли, че Ванга е казала, че гробът на Бастет е в Странджа?!

Продължавай да пишеш, чета те , но не знам как ще обориш фактите!?
« Последна редакция: Април 23, 2024, 19:14:42 pm от Noris »

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #6 -: Април 23, 2024, 20:14:55 pm »
Професорът образно я е нарекъл Чинията на Ной, но иначе това е истински артефакт, направен много прецизно от пясъчник. Следя му публикациите от години, и мога да кажа със сигурност че е от малцината наши истински изследователи. За Бастет - това за сега са само приказки. Когато стане факт - вече ще знам. Не разбрах кои факти трябва да оборя.

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #7 -: Април 24, 2024, 18:10:06 pm »
Професорът образно я е нарекъл Чинията на Ной, но иначе това е истински артефакт, направен много прецизно от пясъчник. Следя му публикациите от години, и мога да кажа със сигурност че е от малцината наши истински изследователи. За Бастет - това за сега са само приказки. Когато стане факт - вече ще знам. Не разбрах кои факти трябва да оборя.

Примерно тези факти, които са написали журналистите, в статиите си и във вестниците че професорът се е гмурнал на 93 м. дълбочина и на на 65 метра в дълбините на морето  е влязал.  И там е видял артефакти на пясъчника, които са само образни....И ги нарекли всички журналисти " Чинията на Ной". ..С подводница ли са го спуснали и са му ги показали?!
Снимки нека покаже. Или съветския кораб ги е заснел с подводницата
Не казвам, че П. Димитров ги е казал тези неща . Журналистическа образност, е за мен.


Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #8 -: Април 24, 2024, 19:28:34 pm »
 Сега видях, че професорът е починал. Това ми е убягнало някакси. Всички изследвания се описват подробно, но никой учен в интервю няма да ги разказва. А иначе ето една книга от него и сина му, където по-подробно е описан случаят с чинията- от шестдесета страница надолу:
https://www.researchgate.net/profile/Dimitar-Dimitrov-4/publication/290946364_Cerno_more_Potopt_i_drevnite_mitove/links/58a5d257aca27206d9901b5b/Cerno-more-Potopt-i-drevnite-mitove.pdf

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #9 -: Май 27, 2024, 22:10:38 pm »
Тук ще спомена за някои от най-значимите открития. Карановска култура до с. Караново – от най-старите, заселена преди 8200 години с големина 24000кв.м. и височино 13 метра. Култура Градешница, където е намерена глинена плочка с надписи от преди 7000 години. Дунавската протописменост, определена като най-старата в света. Култура Варна с голямото количество обработено злато от преди 6500 години, Провадия- Солницата – първата крепост с каменни стени. Мурсалево – цялото селище е с двуетажни къщи, Култура Хаманджия която е прераснала в култура Варна. Един от ударите в археологията е селищната могила до с. Юнаците, заселена преди 7000 години. Там за сега е открита най-старата крепост – крепостна стена, широка 4 метра и като височина запазена на 2,5 метра. Вероятно е била висока около 5 метра. Пред стената има ров, който е широк 10 метра и дълбок 4 метра. Намерено и обаботено злато, по-старо от варненското – последното откритие е от миналата година. От 2013 година насам всяка година на разкопките идват доброволци от цял свят. Открита е в далечната 1898 година от братя Шкорпил. Първоначално усановяват селищна могила с размери около 10 декара и 12 метра височина. Археолозите решили да направят сондажи в страни от могилата, за да намерят некропола на селището. И така наред с огромното си очудване достигнали до реалните размери на селището от около 120000 квадратни метра – 120 декара. Приетите от науката за древен град от времето на Шумер и Месопотамия е 8-10 декара. Там е имало древно селище, надвишаващо в пъти дотогава известните древни градове. Къщите са били от плет и глина, каквито са правени дори и миналия век, и са били с доста големи размери – меоду 80 и 120 квадратни метра, някои дори са и двуетажни. Живели са в този Протоград над 4000 човека. В рамките на 6000 години, с много малки прекъсвания тук е имало постоянно живот. Има и още много информация за него време, която може да се намери в интернет. И тази информация е крайно време да се обобщи и систематизира, защото тук е мястото с най-много история от всички епохи, и същевременно най-неизвестната. Но както казах още в началото на темата, за мен са с приоритет протоезиците, и следващият път ще се отклоня в тази посока на историята.

Неактивен patanjali

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
  • Теория на робството и свободата
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #10 -: Юни 01, 2024, 21:27:47 pm »
От векове се правят опити да се превеждат текстове написани на вече мъртви езици. Правени са и изследвания върху теорията за протоезик. Но изследванията не са толкова обхватни, колкото е необходимо. В изследванията фигурират разстежа на черепа и мозъка на човека, което смея да твърдя, че няма нищо общо. Днешната наука определя мозъка и ума като едно и също. Това са два различни човешки инструмента, и това може да е теория за вас, но за мен е потвърдена истина. Няма как да се разкрие произхода на езика, без да се има поне малка представа какво представлява ума и как работи. Когато се търсят езици назад във времето, трябва да се вземат в предвид няколко фактора. Изменението на думите от една страна, и значението им от друга. То е толкова голямо, колкото е дълъг периода от времето на изследвания език до днес. Но все пак има някои думи, които в приблизителен вид и значение са се запазили и до днес. Промяната е ставала през цялото време от създаването на протоезика до днес, като колкото по близо е периодът до днес, толкова повече промени се наблюдават. Моята теория е, че протоезикът е бил сричков – тоест сричката е била дума. Всъщност за мен тази теория частично е доказана, но доказателствата ще опиша след време, когато се натрупат достатъчно много неоспорими доказателства. Досетих се за това от работата ми върху един древен текст и езика, на който е писан. По-късно теорията ми се потвърди и от смятаните за най-старите текстове в света – Ведите, написани сричково с Брахми шрифт, както и текста върху който работя, но и за който не се знае нито кога е написан, нито от кого.
  Китайския език е запазил в голяма степен сричковия изказ и до днес, но при другите езици са обединени, и много често значението на днешните думи е сведено до значението на една от съставните им срички. Така с течение на хилядолетията истинското значение на основни и важни думи е заличено, изгубено или изменено. Отпадали са или са добавяни букви. Някои думи съществуват само с представки и наставки, но корените на думите или имат различно значение или не се използват. Например ПРЕПАСВАМ, ОПАСВАМ и ЗАПАСВАМ са с различно значение от корена с наставката - ПАСВАМ. Коренът на ИЗЛИЗАМ и ВЛИЗАМ – ЛИЗ не се използва, и не се знае значението му. Друга много стара прабългарска дума ВАРДЯ се изполва и днес, но коренът ВАР - не. Значението на ВАР е ограждение, препятствие или крепост, и оттам ВАРДА е охраната, а ВАРДЯ е охранявам ограждението. Както и думата БАЛТ-ВАР – началник на крепостта. Вероятно и от тук произлиза наименованието на град Варна. На много думи не се знае произхода като например ВЕДУЩ, ВЕЕ, ДРАЩИ, ДУХА, КАРАМ, КЛЕЩИ, КРИЯ, КРЪШНА, МРЪЩИ, ХИТЪР и др. Някои от думите имат видими подобия в този древен език...
Скоро ще направя продължението в друга тема, която ще е за древните езици и писания, но се чудя в кой раздел да я публикувам.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27