Автор Тема: Войната в Украйна - 24.02.2022  (Прочетена 1733 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 374
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #15 -: Април 02, 2022, 17:41:10 pm »
Цитат
.Земята е обект на задкулисна извънземна окупация,един от агентите на която е Клаус Шваб,който има пръст в подвеждането на Путин да  нападне Украйна.
(Сетих се за израза „Бях много грозно подведен“).

Самият Клаус Шваб ясно подчертава, че трансхуманизмът е съществена част от „The Great Reset“ или  (Великото зануляване), когато заяви, че Четвъртата индустриална революция ще „доведе до сливане на нашата физическа, цифрова и биологична идентичност“.
И по принцип тук става въпрос за хибридна война. Хибридът е кръстоска в биологията....Което ме навежда на мисълта, че Путин е напълно наясно с Zеta -хибридната война ...дали не е повел война срещу Z - хибридите ( тоест хора слели биологичната си идентичност със сървъра?!... ...Или той самият е от тях, остава загадка за сега!

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #16 -: Април 05, 2022, 18:07:40 pm »
Свързвайки точките ,можем да правим всякакви спекулативни конфигурации.
Доколко те съответстват на реалното задкулисно „международно положение“,можем само да предполагаме.

Трансхуманизъм,Големо Zануляване и Vойната в Украйна - може да се спекулира  на кой как му е удобно,та и аз ще нахвърлям  накратко някои щрихи,без претенции за автентичност.

Загадъчната буква Z -  когато воюваш срещу някого не слагаш негови символи върху своята военна техника,нито рекламираш вражеските символи в своите медии.
Странно ми стои тази латинска буква на фона на руската кирилица.Какво означава - със сигурност знаят само тия,които са решили да я използват.Според Насобин (но не разбрах дали не иронизира) Z и V означават Zомби и Vампири.

Зануляване - „Zero“ значи „нула“ ,а  тази война налива вода в мелницата на Занулителите,според мен.Може да има някакво окултно значение и като маркиране на човешкия добитък,който загива като пушечно месо в Украйна,демек - жертвоприношение.
Според контекста един знак или символ може да значи различни неща(*),включително и че задкулисните правят завоалирана подсказка за плановете си,но какво точно - това го оставям на  други да тълкуват.

Руският Мордор съвсем не се гнуси от трансхуманизма (който си е разчовечване),даже си имат свой проект,за момента позатихнал.
В предишния форум го представих накратко в една тема.А за тези заблудени русофили,които си мислят,че Русия е обител на светлите сили - НЕ е.

https://svejo.net/stories/2545472-proekt-rossiya-2045-i-tsifrovoto-bezsmartie


(*). Например „V“(може да бъде с различна посока на ъгъла) при военните се нарича „шеврон“ и може да бъде видян както на есесовската униформа на Химлер,така и на израелски танкове.Очевидно в двата случая означава различни неща.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #17 -: Април 07, 2022, 10:09:38 am »
Харесвам си чувството за хумор,читателят не е длъжен да го споделя,но ще споделя една картинка.Въпреки,че нещата не са весели,доколкото го има,чувството за хумор и (само)ирония може да е от полза като противоотрова срещу пропагандното облъчване и от двете кули на Мордор - Евро-Атлантическата и Московската.Или Западната и Източната (включвам и Китай).

Когато войната е срещу Теб,нема място за неутралитет.А войната е срещу Теб,защото и западните и източните мордорци са античовеци.
Извън чувството за хумор,на картинката виждате един от представителите на Врага и един от тукашните им агенти.Според мен.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #18 -: Април 26, 2022, 19:54:26 pm »
За по-горния ми пост - поради емоционалност съм склонен към по-крайни изказвания,но като се поохладя се опитвам да съм по-критичен към тях.
Строго погледнато,доказателства,че е агент нямам,но имам критика към някои аспекти на явната им "прорускост"(нова дума).
Иначе,етимологично,думата "агент" произлиза от "някой,който действа",така че пишейки по клавиатурата,аз също "агентствам".
Микроб,чието действие предизвиква болест е точно това - болестотворен (патогенен) агент,накратко - патоген.
А понастоящем има бум на инфо-патогени.
.....

А сега за иформацията,по която направих онзи колаж за Путин-агент.

Путин работи за МИ6! Той е САТАНИСТ и агент на Запада! ФСБ в шок от Войната в Украйна!


Източник:
https://www.youtube.com/watch?v=XW6DTUR05VI

(*Този момък и другите двама  от другото видео са против начина на провеждане на специалната военна операция (СВО),но са за провеждането ѝ.
А аз казвам: Къде сте тръгнали да прочиствате нацисти в чужда държава,а не виждате фашизма в себе си.Заслужихте си непочетното звание „Мордор“.)


Антон Бeлюк (АБ):

Aгенти на разузнаването,както и много бивши руски военни включително служители на ФСБ твърдят, че Путин или самият той aгент на британското разузнаване mi6 или в неговата среда има агенти, които са довели Русия до ръба на унищожението.Вие казахте, че всички,изпълняващи длъжността  президент се съгласуват с Англия.В Русия също ли?

Събеседник:

Да,започвайки от Горбачов.Елцин също беше агент на Британското разузнаване.През 1979 г. Путин е бил вербуван от ми-6.

[откъс от интервю с о.з. полковник Квачков (ГРУ) - вдясно ]

Водещ (И.И. Стрелков):

Може би наистина съзнателно ни прекарват по сценария на руско-японската война,съзнателно подготвяйки условията за срамно кърваво поражение.
Което ще е още по-неочаквано за болшинството население в ситуация, в която от години ни говорят, че нашата армия е от всички най-силна, че всички се страхуват от нас, че в Сирия всички ще ги бием само с лявата си ръка.
[край на откъса ]

АБ:

За това и ще говорим днес.В  днешното най-важно видео ще обобщим резултати от двумесечната военна кампания на Русия в Украйна.И тези резултати са много печални за Русия.Ще има само обективни информация,абсолютно никакви фалшификати.Тук, както вече казах, ще ви представя откъси от интервю с Владимир Василиевич Квачков, интервю, което все от него Игор Иванович Стрелков.Искам да напомня на тези,които не са в течение на нещата,че Стрелков е бивш служител на ФСБ.Мнозина го наричат терорист,защото именно той по същество оглавяваше руското нахлуване в Украйна през 2014г.
Именно той впоследствие бе министър на отбраната на т.нар. ДНР. Именно на първо място благодарение на него се получи цялата тая афера с Донбас и Крим и така нататък.

Що се отнася до Владимир Василиевич Квачков,той е пенсиониран полковник от ГРУ,кандидат на военните науки и въобще,биографията му е доста наситена.Както се оказа,той вече е бил и съден нееднократно,включително и за тероризъм и колкото и странно да звучи -  за покушение срещу Анатолий Чубайс.
.....

(* Дотук с моя превод.Накратко - събеседникът на АБ е някакъв инсайдер,който казва,че Путин е вербуван от МИ 5 и програмиран чрез МК УЛТРА,за което тук има достатъчно инфо.За този инсайдър критични коментиращи подозират,че Белюк играе и неговата роля.
Говори и за педофилията като част от този сатанизъм и се коментира една снимка,на която Путин  целува едно момче по корема,повдигайки тениската му.
Аз попаднах на тази снимка и коментари из руския нет преди месеци,но това е само част от информациите,с които се задръстих и  те  отлежават „на склад“.
В представения тук откъс на разговора на Стрелков (много подходящо име за военни операции) с Квачков се  казва в началото,че сегашната операция в Украйна е провеждана некомпетентно,с неадекватна оценка на ситуацията.Според мен това е нарочно,а рускоразбиращите могат да проследят целия разговор на Стрелков и Квачков тук:

https://www.youtube.com/watch?v=1399yJq4YmI

Аз немам нерви да превеждам от  аудио,а още по-малко от субтитрите,но ако някой проявява интерес,свалих ги чрез този сайт:
https://savesubs.com/

Междувременно в Русия се оформя малка епидемия от пожари на важни обекти.Може би,както и в случая с крайцера "Москва", някой е пушил на нерегламентирано място и поради небрежност е предизвикал пожар.Украинска шегичка.)


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #19 -: Април 27, 2022, 11:24:57 am »
Този  Стрелков всъщност се казва Гиркин.Стрелков-Гиркин,може и така.
Дългото интервю има извадки от различни потребители,та ще мога да преведа някои по-кратки.
Песимистични прогнози прави товарищ Гиркин,например,че Украйна може да удари Кримския мост ("ще го ударят,когато намерят за необходимо"),а някои коментиращи се опасяват от украинска контраофанзива на руска територия.И се надяват,че ще има партизанска съпротива.
Не знам,ще видим,но се сетих за репликата от филма "Замисъл": "Доиграетесь!"
Довечера ще имам време за повече.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 374
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #20 -: Април 27, 2022, 19:52:27 pm »
Доколкото дочух , Нова Телевизия е закупила Зеленския сериал " Слуга на Народа " и се излъчва по Нова от 18.04.2022..
Самият Филм е политическа сатира , където Зеленски играе ролята на гимназиален учител по История, по късно и насилствено направен президент
Сериалът продължава 3 сезона от 2015 до 2019.

На 21.04. 2019 , Зеленски е избран в действителност за президент на Украйна.

П.с. От части  погледнах сериала по диагоналната система . И не издържах на елементарната ирония на сценария му. И като ли ще е добре филмът с този си сценарий  да се  покръсти от
"Слуга на Народа" в "Слуга на Сатана". Като вземем действителният му образ на президент, убиваш и унищожаваш собствения си народ, с непрекъснат иск за оръжия от НАТО и Запада .

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #21 -: Април 28, 2022, 12:18:39 pm »
Каква е тази държава,където граждани,пеещи "Пусть всегда будет солнце" са определяни като "нарушители на обществения ред".Има такава държава.

На същото място,където беше Русия,сега е Мордор.

https://www.youtube.com/watch?v=5iHOPKqWaEk
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #22 -: Май 13, 2022, 20:24:43 pm »Думите на картинката ги измислих,но,оказа се,че точно думата в червено е употребена от Гиркин в една малко над два часа дълга беседа.За по-младите - долу вляво е Йосиф Кобзон,един от големите руски певци,който се спомина и по повод на убитите руски войници,в Украина(*) има лаф,че те са получили безплатен билет за концерт на Кобзон,демек - в отвъдното.

(*). Украина ми звучи по-добре от Украйна,но всеки сам си преценя.

Стрелков (Гиркин): „Мобилизация ще има във всеки случай“

Източник:
https://www.youtube.com/watch?v=x2ZLWYIuWTI

„Ще чакаме мобилизация,макар че не е сигурно,че мен ще ме призоват.А мобилизация ще има,защото тази война ще бъде дълга,тежка.
Предстои ни не най-добрият етап.Скоро противникът ще получи значително числено превъзходство,както в личен състав,така и като (военни) части и съединения,с които да разполага.След известно време,прогнозирам,някъде след месец,месец и половина,активни настъпателни действия на противника,както в Украина,така и в Приднестровието,както и на територията на РФ включително.
Първоначално рейдове,ДРГ(*),а след това по-сериозни (действия).


(*). Диверсионно-Разузнавателни Групи

И колкото и нашата уважаема власт да отлага действията,нужни  във време на голяма война,техните партньори отново ще ги принудят да ги направят.
Убеден съм в това,както съм убеден и,че тези Мински-свински (споразуменията) никога няма да се реализират.И още,убеден съм в следното,за да не се повтарям - да победи в тази война в този ѝ вид,без да промени нищо от това,което е сега,РФ също няма да успее.

Тази съвкупност от баласт,гнусни крадци,идиоти и некомпетентни хедонисти,които се намират у нас във властта,могат да победят само себе си.

И ако има достатъчно ум,за да не се повтаря руско-японската война,февруари 1917 г.,тогава все пак ще имаме шанс за победа.И то не малък шанс.
Не считам,че Русия е толкова изгнила,че да не може да победи Украина,въпреки всичките ни тежки проблеми.Но за това е нужно власта вътре в себе си да се промени.Засега,за съжаление,властта се надява да победи в тази война,без да променя принципно нищо.А така,сто на сто,няма да се получи.“
.....

Това е  картинката на заставката на видеото - извадка от споменатата беседа.Добавих снимката на Zанулените джипове.
Гиркин-Стрелков се обърна към Путин: кой ви даде абсолютно невярна информация за ситуацията в Украйна?


Източник:
https://www.youtube.com/watch?v=FstdB645WAo

„Покажете главата на този,който ви даде абсолютно лъжлива информация за ситуацията в Украина,благодарение на което вие прецакахте златните дни,когато действително можеше да бъде осъществен блицкриг.И което не направихте,защото имахте абсолютно лъжлива представа за оперативната обстановка.Главата на един поне покажете.

Ето с това трябва да се започва - с кадрите(*).Не започнете ли с това - войната ще бъде загубена.Знам,че значителна част от нашето ръководство,
в това число не изключвам и министъра на отбраната на РФ лично,това ги устройва.

Аз директно обвинявам Сергей Шойгу,като минимум,във престъпна небрежност.В предателство нямам възможност да го обвиня,но бих го заподозрял.“


(*). Както е казал Сталин - „Кадрите решават всичко“.
А на втория ден от войната,ако си спомням,Насобин каза,че блицкригът вече е провален.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #23 -: Май 15, 2022, 14:48:26 pm »
Стрелков (Гиркин) -- Проблеми на руската армия: късат договори, облизват  задника на началството


Източник:
https://www.youtube.com/watch?v=uXdMp43V7W4

„Кадрите,не само политическите,водят до тези неудачи.Първо,нека разберем,че у нас в течение на 30 г. навсякъде,в това число и във въоръжените сили и спецслужбите,в които имах честта да служа,особено при Владимир Владимирович Путин,бе култивиран принципът „Не е важно колко си умен,талантлив,
образован.Важно е само едно - колко лижеш задника и си угоден на началството.“

Доколко ти си винаги съгласен с началството.Винаги да стоиш в стойка „мирно“ и винаги да докладваш това,което началството иска да чуе.

В армията беше точно същото.В резултат се получи плеяда забележителни генерали,които на всяка глупост отговарят с „да“ и тръгват да изпълняват,без да имат собствено мнение.Просто нямат собствено мнение.А сега се получава,че без (въвеждане на) военно положение,те не могат да накарат своите войници,които нямат идеология,да воюват.Не могат да ги накарат само с дисциплинарни мерки.Защо?

Защо ни съобщават,че огромно количество военнослужещи от севернокавказките републики,в случая нямам предвид Чечения,веднага след като получават заповед за изпращане в Украина,веднага си късат контрактите?

Ами защото няма от какво да ги е страх.У нас официално има „специална военна операция“В мирновременненно състояние сме.СВО е само в Украина.
А в РФ никаква СВО няма.Това означава,че всеки военен или росгвардеец,комуто заповядват да отива на война,фактически на война - той казва:

„Не искам,нещо ми се отщя да служа,вървете вие с вашия контракт да си изтриете едното място.И какво ще ми направите?“


Ами нищо.Нищо.В резултат,частите и подразделенията в които бройката на войниците рязко намалява,биват изпращани в бой в състав,такъв какъвто е,защото заповедта си е заповед.Изпращат тези,които са готови да изпълнят заповедта.И естествено,заради недостиг на хора те не могат да работят ефективно,в резултат - понасят по-големи загуби,отколкото биха били загубите,ако частите бяха напълно окомплектовани.
А тези,които остават в тила се хилят: „Виж ги глупаците,тръгнаха.И ги избиха.“


Много справедливо,нали?Получава се,всичките свестни ги убиват,а всичкото останало говно,не могат  да го накажат.Специална военна операция.Военно положение няма.Примерно,генерал Петров заповядва на полковник Дъболомов да щурмува дадена позиция.А той казва: „Да не съм глупак?Не искам.“
И какво ще му направи генерал Петров?Ще напише рапорт,ще се събере военен съд,ще тръгнат хартии по инстанциите,след три години полковник Дъболомов може и да го уволнят от служба заради неизпълнение на заповед.
А да го разстреля за неизпълнение на заповед,генерал Петров не може.Не може да го предаде на военен трибунал по бързата процедура.И тогава от какво да го е страх?(*)

(*). Евентуално от загуба на пенсията.

Ще кажа следното - на мен не толкова често ми се е налагало да тръгвам в атака,всичко, два пъти в живота.Но това е див страх.Когато по теб отсреща бият с картечници.Това е много страшно.Веднъж тръгвахме в атака,сърбите бяха над сто човека.Станаха три командира,един ротен и два взводни.
Тях веднага ги убиха,останалите не се вдигнаха.А защо не станаха?Защото бяха опълчение.Нямаше военен съд и трибунали и командирите нямаха право да разстрелват страхливците.

Ето,нашата армия в хода на СВО бързо се превръща в ето такова опълчение.И след време,воювайки между впрочем с много дисциплинирана и твърда армия,където разстрелват (*тук не чувам добре)...знаете ли,при мен в Славянск,ако някой в гарнизона би решил да се предава без мое разпореждане,какво мислите,че аз не бих го разстрелял?Да не мислите,че би ми трепнала ръката?Нищо подобно!

Това е още едно много сериозно преимущество,което има противникът.Армията му е не само мотивирана(*),тя е и дисциплинирана и воюва (набляга на думата).
И там командирите,дори да ги наричаме нацисти и какви ли не,но воюват те добре,грамотно и правилно,така както трябва да се воюва.


(*). И как да не е  -  бранят СВОЯТА земя от нашественици;каквито и пропагандни шитове да бълват орките,те  са агресорите.

А при нас?Що за буфонада е това,що за фарс?Има война,а личният състав отказва да участва във войната и нищо не могат да му направят.
Къде е нашият върховен главнокомандващ в такъв случай?Аз разбирам,че Владимир Владимирович почти целия си живот е проседял по кабинети си,прехвърляйки хартийки и изслушвайки доноси...такава му е работата,на мен също ми се е налагало понякога.

Както се говори,на война е летял само на изтребител,версия „лайт“.И на въртолет е долетявал,когато мен ме нямаше там.Е,извинете,понякога трябва да се мисли с главата.Къде е министърът на отбраната Шойгу,който един ден не е служил в армията?Добре,Герасимов,началник на Генщаба,къде е той?
Защо той не говори за това,което е нужно да се направи?

Аз ще пийна малко вода..." (излиза от кадър).
....

А Украинската земя ще пие кръвта на агресорите и няма да ѝ омръзне.
Вот так:

"Сега жънем своята кървава жътва!"

https://www.youtube.com/watch?v=4XxTy1ItcGE
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #24 -: Май 15, 2022, 18:06:05 pm »
Стрелков призна: „В продължение на 8 години Русия изгради резерват за л**на  в Донбас“


Източник:
https://www.dialog.ua/blogs/251154_1651564006

Диверсантът Игор Стрелков призна, че Русия носи само упадък и бедност на земите, които е окупирала.
Руският диверсант, офицер от ФСБ Игор Стрелков, участвал в окупацията на украинския Крим и Донбас, заяви, че Кремъл унищожава окупираните земи.
С откровено изявление той говори на 30 април в Санкт Петербург, Русия. Той публикува видеото в своя Telegram(*) канал.


(*). https://www.youtube.com/shorts/LiW8yC4IacU

По време на речта си Стрелков каза, че Донбас е живеел много по-добре под Украйна, отколкото под Русия. Москва донесе бедност и беззаконие в тези територии, като умишлено постави начело там  мошеници. Например лидерът на непризнатата "ДНР" е бившият МММ-овец(*) Денис Пушилин, който  с измама измъкваше пари от лековерни хора.

(*). МММ е руска финансова пирамида

„Осем години, в същия този Донбас, вместо да построят витрина на „Руския свят“, те построиха резерват за лайна. Поставиха патентован мошеник начело. Просто патентован! Къде по-далеч от МММ? Създадоха условия за живот в Донбас по-лоши, отколкото в Русия и много по-лоши от Украйна.
Това някаква реклама ли е?"
- възмути се руският диверсант.

Той също така се оплака, че Москва се занимава със "зачистване" на наемниците в ОРДЛО.(Отделни Райони Донецка и Луганска Области)

„Тези командири,които воюваха истински,те просто бяха убити,при това не от укрите(украинците).Те бяха убити,защото пречеха да се поставят на власт точно тези лайнари,които унищожиха цъфтящия Донбас.За Украина той беше цъфтящ.С това се занимаваха тези осем години.“ - каза Стрелков.

.....

И разбира се,който говори неугодни за Кремъл неща,той е агент на ЦРУ и предател.

Соловьов нарече Гиркин агент на ЦРУ и предател
https://www.youtube.com/watch?v=xgwA-yIOXUY


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #25 -: Май 15, 2022, 19:19:23 pm »
Интернетът ми силно се забави и очаквам всеки момент да спре(*),затова в бързането обърках линковете.Тук,в по-дългия фрагмент казва за убитите не от укрите командири:

https://www.youtube.com/watch?t=30&v=kj2aKV--TM4&feature=youtu.be

Кратка извадка,последният абзац с удебелен шрифт:
https://www.dialog.ua/war/251650_1652276623

„Още един въпрос ме гризе от дълго време: само Западът ли иска военното поражение на Русия? Или самата Руска федерация има мнооого влиятелна група хора на власт, която не само „иска“, но и активно допринася за бързото поражение?" - написа диверсантът на ФСБ.

И доказтелство,че го е написал,от Телеграм канала му:
https://t.me/strelkovii/2535

САМО ЗАПАДЪТ ЛИ ИСКА ПОРАЖЕНИЕТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ?

И така, мосю Калантарян (по-известен като „Лавров“) открива за себе си потресаващата новина: „Западът иска да нанесе военно поражение на Русия“...
...и така нататък.


(*). Шибаният ми трибуквен поръчител ме оставя да ми спират нета и да си го плащам,за да ми го пуснат пак,вместо да ми го предплати за цяла година,примерно.
Кой,вие ли немате пари,копиленца скръндзави,вие имате пари да купите и Кремъл и Белия дом и Брюксел и сички китайци...
Извинете,Читатели,малко се ядосАх.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #26 -: Май 28, 2022, 00:45:57 am »
Ще ми се некой да ми обЯсни...подозирам,че обяснението е психоаналитично.
В смисъл,по Вилхелм Райх - денацификация по време на емоционална чума...нещо такова.
Междувременно,със злобно удоволствие бих превел нова порция извадки от Гиркин-Стрелков.

*****"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #27 -: Май 28, 2022, 02:50:35 am »
Вчера попаднах на тази изрезка:

„Принуден съм честно да кажа - ако в Кремъл не могат да го кажат,навярно и няма да го кажат,е,добре,ще го кажа вместо тях - специалната военна операция напълно се провали.Напълно.“

Източник:
https://www.youtube.com/shorts/IjpilVKR0Vc

И търсейки,с известно вманиачаване може би,току що попаднах на цялото видео,откъдето е взета.Сега ще го гледам.
Линк към конкретния момент,преведен по-горе:

https://www.youtube.com/watch?v=bg_5RCKNRvI&t=618s

"Това впрочем съвсем не значи,че войната е загубена.Но войната съвсем не е това,което планираха в Кремъл,започвайки преди три месеца..."
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #28 -: Юли 11, 2022, 20:21:16 pm »
Една от картинките,които малко със закъснение пускам,но ми се струва,че тази е донякъде актуална.
В "Свойства" на файла видях,че е създадена на 27 май 2022 и е модифицирана на 3 юни.Направил съм я повлиян от видеата на Насобин.Тогава Бате Боре (Джонсън) може би още не е знаел,че ще подаде оставка и Лиз Трас не е знаела,че ще се кандидатира за мястото му.Мария Захарова не одобрява кандидатурата на г-жа Трас.

Захарова: Това е един кръвожаден човек!

(Грях ми на душицата,аз недоразбрал си помислих,че Захарова се изказва за Путин.)

Източник:
https://fakti.bg/world/695154-zaharova-tova-e-edin-kravojaden-chovek

.....

А сега малко извадки от бате Олег.

https://youtu.be/yKFillzQxHc?t=4192


Въпрос: Защо приятелите на Украина не се напънат и да направят всичко,което е възможно?
Насобин: Биха могли да го направят...и да изгубят всичко останало.Това за тях би било екзистенционална загуба.
Това е като в играта „Го“.Първо трябва да мислиш не как да спечелиш,а първо как да не загубиш.След това да мислиш как да спечелиш.

https://youtu.be/yKFillzQxHc?t=4231


Въпрос: Швабоидите се опитват да всемат Украина под свое управление.Заленски заговори за цифровизация и контрол и борба с корупцията.
Кого заблуждава?
Насобин: За борбата с корупцията обичат да говорят тия,на които говоренето замества делата.Що се касае до швабоидите,сега виждаме „целувка със засмукване“ с Жерар Лаше.(*)

(*).Ръководителят на френския Сенат говори във Върховната Рада


Източник:
https://news.online.ua/v-verhovnoy-rade-vystupil-glava-senata-frantsii-_n846756/


Във Върховната Рада говори ръководителят на френския Сенат Жерар Ларше, който е на официално посещение в Украйна на фона на продължаващата агресия на Кремъл.
Източник: Facebook страница на председателя на Върховната Рада, Руслан Стефанчук

Основното от речта на Жерар Лашер в Радата:

В тези стени, в сградата на парламента, тупти сърцето на европейския парламентаризъм. Каква радост е да видя знамето на ЕС в тази зала заедно с украинското знаме. 12 звезди на син фон са символ на единство и надежда. И това знаме ни обединява от Париж до Киев, от Киев до Брюксел, каза високопоставеният френски политик.
Той увери, че повечето страни от ЕС подкрепят европейската перспектива на Украйна. Той също така подчерта, че френският Сенат и националните парламенти на Европа ще бъдат рамо до рамо с Украйна през следващите месеци: от статута на кандидат до одобрението на решението за присъединяване към ЕС. Както отбеляза Стефанчук, речта на Жерар Ларше беше многократно прекъсвана от аплодисменти от украински депутати.

(Относно аплодисментите,предполагам,че са били с ентусиазъм като (ако не и по-голям) на конгрес на БКП от времето на социализма.
Напред,Украина,светлото бъдеще дебне зад ъгъла.)

Малко за британския елит

https://youtu.be/yKFillzQxHc?t=4454


Въпрос: Добър вечер,Олег.Казвали сте,че сте близък с  някои от британския елит.Вашето мнение за противостоянието (тук не чух добре)...вашата прогноза?
Насобин: Никога не съм казвал,че съм близък с някакъв елит.Това,че имам определени връзки,не значи,че съм близък.Тези връзки ми бяха нужни и възникнаха естествено по ред причини,на пъво място заради „ключовете“,които имам в областта на изобразителното изкуство,особено италианския ренесанс.Това много ги интересува.

Имаме някои съвместни интереси,а връзката на практика е едностранна.Разбира се,бих могъл да се обадя за нещо,но както се казва „често ако ходиш в двореца,портите ще почнат да скърцат“.
Това в тези среди не се приветства.Ако решат,че нещо си струва да се обсъжда с мен,тогава ме търсят. А и кого наричаме елит?Има го да речем Кралското семейство и този дядо Филип,който слава Богу „ритна камбаната“.И сега от Англия директно ми казват,че изминалите 25 години са били изгубено време и това са били най-лошите години.А защо?Защото този „дурачок“,опирайки се на аристократите от обкръжението си ,мътеше разни интриги и всички,извинете за израза му го „отсмукваха“.И цялата тая сбирщина сътвори тези дела,с които сега се разправяме.
Напълно чуждопланетните швабоиди се развъдиха като плесен и натрупаха определена сила и справянето с тях ще е много трудно.https://youtu.be/yKFillzQxHc?t=4611


От чата: Зеленски  изказа поддръжка за присъединяването на Украина към инициативата „Триморие“
Накратко,обобщавайки от предишни изказвания  - Насобин счита,че Триморието е по-добрият избор за Украина от ЕС,който би усилил швабоидизацията ѝ.А британското задкулисие се опитва да придърпа Украина към Триморието.И чрез своите лостове за влияние се опитва да създава спънки пред приемането на Украина в ЕС.
Насобин в предишно видео сравнява борбата между швабоидите и британското задкулисие с борбата между жаба и усойница,като швабоидите са жабата.

Отделно пък,в родината на американските посланици,британците (задкулисно) трябва да се занимават както със швабоидното влияние в Щатите,така и с местните щатски фракции,чиито планове за Украина са по-различни от тия на островната усойница,да ме прощавате за израза,но ми звуюи къде по-аристократично от „швабоидна жаба“.

А за пред аудиторията, всичкият този колективен Запад е най-дъ-бест френд на Украина.Напълно безкористно,ей тъй,зарад единият чист идеализъм на Ssветлите ssили.

Представяте ли си какво му е на Зеленски,какво напрежение?Ако ползва чат-пат някакви вещества да си поддържа психиката,аз не бих могъл да го упрекна.Така де,около него е пълно с наркомани,пристрастени към власт и корупция,както домашни,така и  външни,от които валят „приятелски“ предложения.
Аз се надявам...ъъ,извинете,грешка...боя се,че накрая нема да издаяни човека,ще вземе две узита и...

*****
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re: Войната в Украйна - 24.02.2022
« Отговор #29 -: Юли 29, 2022, 19:34:25 pm »
Войната не е само с оръжия.Тя е комплексна мултилевъл динамика,която има и икономически измерения.
В смисъл - не стигат парите,деца.Едно чувалче котешка храна не мога да си позволя...не за мен,за моите кошки.
Затова,когато една позната рускиня ме позаговори и взе да ме подпитва по актуалната тема,реших да се представя за русофил и се оказа,че мога да изкарам някой лев просто като правя това,което обичам - картинки и текстове.
Демек,реших да стана двоен инфо-агент.Вот так:"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27