Автор Тема: Коронавирус 2019nCoV  (Прочетена 20711 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #120 -: Март 30, 2020, 20:43:38 pm »
Sinair, най-дълбоката причина за тази криза е тоталното непоемане на лична отговорност за собствения си живот. Наистина ли е възможно този вирус да подмине някого, ако да речем сега почна да се самобичувам за своите "грехове". През Средновековието са използвали подобни кризи за още по-голямо бягство от отговорност. "Леле, колко съм грешен, я да си удара 20 камшика на голо". Ми че то сега има хора които го правят за удоволствие. Какъв беше този световен успех на "50 нюанса сиво". Никой не се замисля "Абе ако наистина съм грешен, къде всъщност греша? Какво мога да направя лично да откорегирам това?"
Всички следват нормите, налагани отвън. Ето, и днес чета, че вече "Защитната маска за лице вече е задължителна"
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zashtitnata-maska-za-lice-veche-e-zadylzhitelna-6107604

Ами ако утре кажат че всеки трябва да ходи с морков в гъза (защото витамините в моркова служат за преграда срещу коронавируса, ако се приемат ректално, виждате ли колко хубаво може да звучи), ще го направите ли.
Абсолютен факт е че 98% от маските не предпазват, а шефа на СЗО каза че маски трябва да се носят само от болни хора.

Имам една маска на Джак Спароу и утре ще я сложа в магазина, защото министъра така и не е посочил какво означава защитна маска (може би трябва да посочи и името на случайно избраната фирма, която ги произвежда).
Тази пародия на реалност става неудържимо смешна и с нетърпение очаквам поредната простотия, която ще измислят.

А иначе да, България изглежда я очаква събдата на Италия и Испания. След неизбежното падане на карантината (защото хората нямат резерви). И после ще се опитат да си измият ръцете, че хората са виновни, а не управляващите. И Хората ще повярват в това и ще се съгласят (дори ще го поискат) на лишаване от още по големи свободи...

Неактивен rammstein

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #121 -: Март 30, 2020, 21:07:07 pm »
 :D

Карантината изобщо няма да падне, защото това в Италия и Испания тогава ще ни се види като детска песничка. Ще измислят нещо друго, примерно ще доставят някакви минимални дажби храна по домовете на най-закъсалите или нещо такова, но никой няма да допусне да падне карантината докато върлува грипа.

Иначе като гледам в щатите с каква скорост ги удря вълната, ми е интересно в каква форма ще излезнат от всичко това, както и Европа, тъй като "най-интересното" тепърва предстои...Въпреки че си мисля че Европа ще излезе силно разделена, и това ще е краят на ЕС, също и че САЩ ще загубят дългогодишната си роля на световен лидер, просто защото са свикнали да хапват повечко, а финансовата им система ще рухне, както ще рухнат финансовите системи на всички. :D

Ние сме си ясни, по добре да си стоим по кошарите, че както имаме 8 читави болници в цялата страна, не знам дали ще издържим и 1 седмица на такъв зор какъвто е в Италия.


Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #122 -: Март 30, 2020, 22:04:23 pm »
Rammstein, Аз имам образование "Магистър по Публични финанси". Единственото нещо, което държи стабилността на "финансовата система" е вярата на хората. И нищо друго. Съгласието на хората, че срещу хартийки (или още по имагинерните виртуални пари) ще получат реални стоки. А и замислял ли си се че хората, които могат да работят от вкъщи, всъщност не извършват реална работа. Интересно, земеделските стопани могат ли да работят от вкъщи, работниците в предприятията, които произвеждат физически стоки, могат ли да работят от вкъщи? Тоест, този, който произвежда или дистрибутира, не е възможно да работи от вкъщи.

И сега точно паразитите, които работят от вкъщи, получават "реална" заплата. А хората, които произвеждат, не могат да ходят на работа.

И когато (и ако) извънредното положение падне, тези паразити няма да са понесли никакъв удар върху доходите си.

А за да се дадат някакви минимални дажби по домовете - ами нали някой трябва да ги произведе. И после, някой трябва да ги плати. Аз не виждам как някой дребен селскостопански производител ще се съгласи да продаде продукцията си на безценица (каквато беше практиката досега). След като няма сигурност за бъдещето. Той ще предпочете да си консервира продукцията за собствено ползване (от него и близките му, като между впрочем от години селскостопанските производители продават ГМО продукцията си, пръскана с отрови, а за собствена консумация произвеждат екологично чисти храни - виждал съм го).

Като имаме 8 читави болници, ами хората не боледуват САМО от коронавирус. В болница се лежи и по други причини. Или ген. Мутафчийски не позволява боледуването от други болести. След няколко години (ако въобще е възможна нормализация на ситуацията) ще може да се сравни смъртността през 2020 година с останалите години. Именно тогава ще лъсне че с увеличената смъртност от коронавирус, смъртността от другите причини за смърт е намаляла. С изключение на самоубийствата - те ще се увеличат.
Именно тогава ще стане ясно че умрелите хора не са се увеличили значително, съразмерно на налагащата се от медиите паника. Аз няма да съм тук (тук направо може да се умре от смях), но тези, които останат е хубаво да направят тези сравнения (ако въобще е възможен публичен достъп до информация тогава).

И между другото - как ще разбереш че "грипа" вече не върлува? Същите тези медии, които побъркаха народа, трябва да го съобщят. "Опасността  премина, излезте по улиците и се прегръщайте както след края на ВСВ. И после отидете на избори и изберете същите хора, които сътвориха тази палячовщина."

Тази комедия е последния опит на Управляващите планетата фракции да се задържат на власт. И те ще стигнат до крайности, ако разберат че губят Играта. И това се е случвало преди...
« Последна редакция: Март 30, 2020, 22:16:34 pm от dhdido »

Неактивен rammstein

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #123 -: Март 30, 2020, 22:32:57 pm »
Аз за разлика от теб нямам образование "Магистър по публични финанси", но и не ми е нужно за да съм наясно със ситуацията за "хартийките" и "вярата на хората". Най-малкото посещавам подобни форуми и съм ги изгледал всичките филмчета тип Цайтгайст или както там беше. :D

Идеята е че в България има 2000 респираторни машини, които са необходими за лекуването на заразени с тоя вирус пациенти, от това число на горе, ще ги лекуваме с аспирин и светена вода...

Това ми е мисълта, не че съм фен на такива крайни мерки които се въвеждат. Просто са необходими за момента.

Сега за разни фракции които управляват, или че ти ще се възнасяш нанякъде, и няма да си тука след тази "комедия", която скоро и при нас ще стане истински ужас, са други въпроси, в които ние простосмъртните не сме просветлени.

Аз също си изкарвам прехраната с двете ръце по цял ден, без значение сезон, или метеорологични особености. Не цъкам по цял ден у дома или в офиса по мишката и копчетата.Та и това може да има малко положителен ефект за изтерзаните селяни по нивите. Защото след 2 месеца като пуснат доматите по 8 лева килото, всичките самозабравили се "лъскави гражданчета" от моловете, първи ще писнат за цените.  :D

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #124 -: Март 30, 2020, 23:04:25 pm »
Нямам намерение да се "възнасям". Просто Системата ще ме отхвърли като вибрация, а вибрация на тотална липса на Свобода е трудно да се поддържа от хора като мен. Засега все още има някаква свобода и този форум е част от нея.

Днес цял ден съм си прекопавал и чистил ягодите от плевели, утре ще подготвям разсад за домати и пипер и ще подготвям почвата за тях. Не бих продал продукцията си на никаква цена. Почивам си като пиша от удоволствие тук. А някои мнения ме карат да се смея с глас.

За 2000 респиратора в България...
Дишането е основата на живота, затова и дишането е в основата на много медитативни техники. Щом не можеш да дишаш тук, значи си в тотална липса на резонанс с реалността, която се сътворява. И тези хора насила се държат тук, в ниската честота. Описвам принципи, не давам съвет. Всеки сам взима решения какво да преживее, аз не бих ползвал респиратор. Виж миналата и по-миналата година колко велики хора се изхитриха да умрат преди тази истерия...

Единственото нещо което дели "Ужаса" от "Комедията" е гледната точка на участника. Нещата, които аз съм преживял биха побъркали 99% от населението. А и сега знам че ме мислят за поредния побъркан (а може и да съм, така няма да нося наказателна отговорност :D, за това, което пиша). Колкото повече време минава обаче, толкова повече побъркания звучи съвсем нормално...

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #125 -: Април 01, 2020, 11:19:09 am »
В началото на видеото говори за спирането на интернет в седмицата преди Великден, заради масовите арести, които предстоят по целия свят, показва книгата, която е написал преди 11 години и предупредил тогава в нея, за настъпването на този момент. Ще работят, забележете, само телевизиите и ще можете да звъните на спешните номера от телефон. Орязани комуникации, рестрикции, оскъдна информация и множество забрани.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #126 -: Април 01, 2020, 18:05:44 pm »
Arktur, не че е невъзможно това да стане. Кой преди колко години си бил казал нещо означава само едно - той е изложил agenda (за любителите на българския - програма) и през тези години е работил за нейното осъществяване. Хората, които през това време са работили за да направят гъза си дебел, да напълнят гърдите и устните си със силикон, да си удължат *уя, да ходят до екзотични дестинации с чужди пари (най-често с банкови кредити) - на тях много ще им хареса някой да ги спаси. Обаче спасение от тях самите не може да има. И в момента тези хора имат паник атаки, защото подсъзнателно разбират какво са направили с живота си.

Докато хората не осъзнаят какви са ги вършили, вършат, и мислят да вършат, извънредното положение няма да се отмени. Включително и тези, които "ръководят" извънредното положение. С тази разлика че озверелите градски тълпи (защото по селата хората си работят нормално. И о, Чудо! - някои спряха да гледат телевизия) на тях ще поискат сметка, неразбрали че изолацията може да се ползва и конструктивно.
И хората, които имат огромна нужда от преоценка на живота си живеят в големите градове. Ами това са паразитни структури бе, не разбирате ли? По селата няма как да се въведе извънредно/военно положение, защото всички искат да ядат, а парите на са питателен източник на енергия.

И докато хората чакат да угасне тока и някой да ги спаси, ще се гласува това:
МС предлага удължаване на извънредното положение
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ms-predlaga-udylzhavane-na-izvynrednoto-polozhenie-6107692
Да ви е честито...

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 252
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #127 -: Април 01, 2020, 18:44:53 pm »
Ех, Noris, сладко рептилче/лъвче...
Нещо градивно няма ли да напишеш или твоите изискани прадеди няма да ти позволят? Смея се със сълзи на вашите реакции :D.
Нали си наясно че вашето време при всички случай свършва. Аз знам че моето полека лека се изчерпва...

По точно имам желание да получа, какво са оставили, твоите прадеди ГРАДИВНО в наличност!
за Теб самия!

(.и не ги поддържаш с лекарства )

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #128 -: Април 01, 2020, 18:54:27 pm »
Noris, Рептилче/Лъвче, леле колко време мисли какво да напишеш, и сътвори тази глупост! Избиха ми сълзи в очите от смях. Леле, колко сте безсилни :D

Откъде накъде ще искаш да получаваш нещо от мен, та ти нищо не си дала на никого безкористно. Сега такива като вас ще плащат.
Ей затова вашето време е свършило, просто ти още не го осъзнаваш.

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 252
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #129 -: Април 01, 2020, 19:06:42 pm »
Нищо, нищо не се иска от ТЕБ!
Ти се вреш!
Хубаво е, че поне взе да се усмихваш!
И не ми отговори, какво са ти дали прадедите?Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #130 -: Април 01, 2020, 19:16:39 pm »
@dhdido Точно така, много хора ще се завърнат към селата или по-спокойните градове, където биха могли да си произвеждат храната. Вероятно, колкото повече го осъзнаят и бързо трансформират мисленето си, ще се справят по-успешно. Депресията е неизбежна. Що се отнася до спасението, то е в нас самите за едни, за някои други ще дойде от външен стимул, пътищата са много. Тези видеа са като сателити, кръжащи около основната планета, дават кукички за размисъл. За да ги има и все още да не са изтрити, значи обслужват, когото трябва. Аз ги гледам за обща информация, пък ще видим дали ще спрат нета.
Днес попаднах на едно интервю, с българска професорка, която развива интересно предположение за БЦЖ ваксината и разпространението на 👑 вирус, остава само и да го докаже. Има и аудио, можете да го чуете.
https://bnr.bg/post/101250528/kartata-na-razprostranenie-na-covid-19-v-sveta-se-pripokriva-s-kartata-na-vaksinalnite-politiki?fbclid=IwAR1JYPN0140aQRzkFHnd1ILKPAFtuE1NIaMma4EwtVd2ZiR1-_QFaokjqVY

 :hi:

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #131 -: Април 01, 2020, 19:38:18 pm »
Arktur, И аз четох за БЦЖ ваксината, но обяснението може да е и малко по друго - на ДНК ниво. Или на Дух, ако щеш.
Аз пък попаднах на интервю между Дейвид Айк и Джеф Ренс.
В него Джеф в началото казва че от началото на кризата досега в Китай абонатите на клетъчни телефони са намалели с 21 милиона. Няма как да го проверя. В друга статия, която четох, свързват голямата смъртност в Италия и Испания с миналогодишната масова ваксинация против грип. Това също няма как да проверя. Версиите са много, всичко става много бързо и никой не може да каже накъде ще се извъртят нещата.

Noris, защо да ти отговарям, че аз провеждам по-интересни разговори с пералнята. Днес си говорихме къде изчезва чорапът, който липсва. В теб няма грам състрадание, казах ти че не се класираш като човек. Единствената полза от теб в този форум е че илюстрира гледната точка на психопатите, които ни управляват/управляваха.
Единствения отговор, който ще получиш от мен отсега нататък, е под формата на шеги и закачки. Защото знам че не си в състояние да ги разбереш.
Всеки потребител може да разгледа всички твои постове и също да види липсата на човечност. И това е само от профила ти като Noris. Ако някой наистина желае да види безчовечността ти и от жълтия форум - имаше начин да направи това. Вече никого не можеш да излъжеш...

Неактивен HomerCat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 232
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #132 -: Април 01, 2020, 19:57:57 pm »
Привет в ответ и на теб,Паци. :drinks:
Забавих се,понеже тия фашизоиди ми дигат кръвното и трябваше да си "охлаждам" нервната система,която тия дни е,хм...нервна.
В смисъл,самоцензурирам се,защото искам доколкото мога да дам макар и малък конструктивен принос към прекарване на времето в изолация.

Има една книга - "Упражнения на затворника" или нещо подобно.
Ще предложа друга книга,която може да се ползва за вдигане на имунитета против вируса на затворническото мислене,с което ни облъчват.Тя е вече представяна,но я намирам за много подходяща тия дни.Някои може да са я позабравили,а други може пък сега да узнаят за нея.Подходяща е за медитиране.Под тази дума разбирам размишление с осмисляне,а също така и вчувстване в прочетеното.Демек - обединяване на главата и сърцето,както казват някои езотерици.Това е само незадължителното ми предложение,разбира се.
Къде ми е картинката...а,ето я:http://www.softisbg.com/library/superstition.htm

На тази страница може да се четат отделните части,а за целия файл има линк вляво.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 252
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #133 -: Април 01, 2020, 19:59:21 pm »
дидо,
Мисля, че глупостта ти надхвърля : реалността!

Нито на един въпрос не ми  отговори!
П.п.

Как ще спасиш " Селото"..си бе глупак.. :XXX:, ако нямаш знания за ..водата...сушата. .окалната среда..
Ква, реколта ще произведеш, ако бодили и тръни ти ражда Земята и реколтатата....и не е важно, че в селото ти има още тоалетна хартия и запас от т.х.....Щот..ако си бос, така ще си ходиш и вместо с вода да се изкъпиш, ще чакаш някой ти пусни тоалетна хартия в селото да се избършиш..гъза..
Аман от тъпунгери... :XXX:

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #134 -: Април 01, 2020, 20:23:15 pm »
Noris, айде по-полека съскай, още не съм ти стъпил на главата (но и това ще стане, но без аз да се занимавам с теб). Не разбра ли че вашето време свърши?

Нямам намерение да спасявам никого, тук само разигравам интегрираната роля на Спасителя. И през цялото време знам че играя роля. Но това може да е полезно за някой, който е разбрал че трябва да се спаси сам.
Нямаш никаква представа какви знания имам и как ги прилагам. Аз имам собствен източник на вода, а и тока не е проблем, ако реша. А и всички в селото имат ПОНЕ по един кладенец. Ами ти (патко заспала :D), какво ще правиш ако трябва сама да се грижиш за себе си?

Но иначе си разбрала основното - АЗ СЪМ ГЛУПАК. И това е основата и на Играта, и на Тарото, и на Изхода от Играта. Ама вие, рептилчета/лъвчета, хич не искате да изглеждате глупави. Затова и от милиони години играете...

Аз съм Глупак и се радвам за това!
« Последна редакция: Април 01, 2020, 20:42:23 pm от dhdido »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27