Автор Тема: САТ  (Прочетена 18453 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 567
Re: САТ
« Отговор #45 -: Март 25, 2024, 20:13:32 pm »
Морфей
Стъклата, Морфей!
Самоизяждат се. Не искат да са домашни любимци в стъклен аквариум. Не искат да са затворници  :hi:, в човешки хамбар . Може да се нарече осъзнаване!

Нормално е!

Благодаря Норис, оценявам гледната ти точка. Интересна идея!

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 683
« Отговор #46 -: Март 26, 2024, 19:13:43 pm »
Между другото " котките ", не са като рибите!

Котките са досадни!
И мръсни! Кучетата също!

Рибите си търсят водното ...!

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 683
« Отговор #47 -: Март 28, 2024, 18:12:39 pm »
Ето тук има доста информация, как човек приема кучето и котката, като домашни любимци.

https://forum.xnetbg.net/index.php?topic=8326.0

В допълнение мога само да кажа, че гледайки гледката на бездомните, чипирани кучета из България...и някой други страни, където се движат на стада, като овцете и с агресия , не са съвсем хей така приближени до човека...освен , ако не ги приеме, човек,  като член от семейството си и се грижи за тях ежедневно

Котките, в България ако няма някой да ги приюти в дома си и отворен контейнер на близо,  от който да се нахранят са също под съмнение.

В Германия, например са ги дресирали само да ядат и лежат в леглото  на стопанина си и не излизат от домовете си, освен ако стопанинът им не реши да ги изведе,когато почива на някой зелена поляна или в гората.

Освен това не знам дали се практикува в България, но тук за операция на котка или куче, стопанинът трябва да се бръкне поне с 400- 500 евро. За лекарства след операцията отделно

Ако кучето или котката умре ще трябва да плати на определените служби на реда от 500 евро нагоре, за да кремират тялото на животното.
В България, можеш да го погребеш в гората. Но тук не може. Защото ще замърсиш земята. Трябва ти разрешение!

:)

Светът на птиците и морските животински видове, не се изхранва  от човешките подаяния и съжаления
Разбира се всеки има право да решава и избира, какви животни го привличат и защо?...За да си ги приюти вкъщи.
И ако са сладки и приятни да си останат в компания .

Но има нещо нередно в котките и кучетата  8)
« Последна редакция: Март 28, 2024, 18:26:59 pm от Noris »

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 389
  • Vертикална Zеница и злобна душица...
« Отговор #48 -: Май 06, 2024, 19:57:23 pm »
Здравейте и Честит Ви Имен Ден!
На всеки,който иска да се чувства поздравен!

И поздравителна картичка...от една по-широка перспектива.

А аз отивам да рева за Тиамат,
защото Неин трябваше да бъде този свят.
Но нека моите терзания горещи
не пречат Вам на празничната Вечер.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 389
  • Vертикална Zеница и злобна душица...
« Отговор #49 -: Януари 19, 2025, 13:04:31 pm »
Здравейте.

Споменатият в друга тема период беше като водовъртеж,дърпащ и натискащ надолу ( за да не звуча твърде драматично ще кажа,че се почуствах като гърне,върху което е седнал слон - разпарчетосан,даже съм го илюстрирал с картинки.)

Постепенно се усетих,че това потъване от което се опитвах да издрапам всъщност е водене в правилната посока - към непреработени емоции.И след като благополучно бях разплескан на дъното,зачаках възвание свише.

Блогът на Дидо за мен се оказа много важно място,особено в един момент,в който бях нещо като по(недо)умрял вътрешно.

Тогава пък се прояви склонноста ми да избягвам зова за завръщане...заекът в мен още не е умрял,да г'е...

Докато един ден...започнах да чета "Тайната на Синьото цвете..." на Сайта на Издателството...
...и продължих...и стигнах до края ...и ревах.

Защото видях/почувствах,че няма бягство от себе си,а трябва да се посрещаме в лице.
Знаех го (което е лесно),но сега го почувствах,което е трудно.

Това е уводът към форумното ми завръщане.Завръщане без фанфари,мажоретки и грандиозни планове.
Завръщане с напукана глава,разместени прешлени,изкълчена опашка...а там където люспите ми са одрани,синеят кървави ми рани...шегичка.
Ще завърша този увод с една картинка,направена под влияние на прочетеното и един клип,който някак си бях пропуснал,но попаднах на него след като прочетох книгата за "Синьото цвете".

Развълнува ме историята за отхошенията на Н. и баща му.

Баща ми получи инсулт...бързата помощ дойде наистина бързо до селото ни.
В линейката медикът ме погледна и ми даде обратното на надежда.
Баща ми беше вече неадекватен ,но постоянно викаше майка ми по име.
Тя не можеше да дойде по здравословни причини.
Приеха го в спешното и нямаше какво да направя...тръгнах си...чувах го как вика майка ми.
Имах чувството,че съм го изоставил...крачка след крачка.

Това беше когато още бях във форума obe-bg.com.

През 2021 г. след продължително и към края мъчително боледуване си отиде и майка ми.
Тя ми каза да не идвам повече...беше се смалила...почувствах нещо което ме шокира.
Най подходящата дума е "угасване".

Исках да се сбогуваме ,да поискам прошка за разни неща...как да ги кажа там в болничната стая,където имаше и други хора...?
Докато набирах смелост...закъснях.

Вечерта преди на другия ден  да ми се обадят от болницата за смъртта й гледах "Мъглата" по Стивън Кинг.
Човекът,който застреля семейството си,за да ги спаси от ужасна участ...избърза.

Следващата нощ виех и ревах много повече от него за това,че закъснях.
И следващата...и следващата...и преди няколко дена също.

Миналата или по-миналата година...(имам пропадания на паметта) година се сдобих с две котила котенца.
Майката на едните беше болна и когато не дойде,разбрах,че е умряла.
Другата мама маца някъде изчезна.

Те не искаха да стоят в кутиите при малките,бягаха от тях...усещали са смъртта.
Опитвах да ги храня с малко биберонче...първите две поотраснаха...а после всички почнаха да умират с мъчителни гърчове.
Едно ,друго...цяла седмица...писъците им...не можех да ги оставя ...това реактивира чувството ми за вина към майка ми и баща ми...почнах да се разпадам...почнах да моля Богинята на Котките да вземе от моя живот и да го даде на тях.
Виех,молех се на глас и ревех като животно...за майка ми,баща ми...за котенцата...и за мен си.

Напълних един чувал с празни пластмасови шишенца от алкохол,активираха ми се суицидните тенденции.
Тогава, In the darkest hour,както казват англоговорящите цъкнах да видя дали има нещо ново в блога на Дидо.
Последната публикувана статия беше по темата (ми).

https://fadeindark73.blogspot.com/2023/10/blog-post_10.html

Благодаря ти,Дидо.

Благодаря ти,Н. за историята за отношенията с баща ти,която ми помогна да напиша тази...ъъ....изповед.

На тази песен ревах,представяйки си,че двамата възрастни са майка ми и баща ми...някъде там.
Синьо,златно,черно и бяло.
Фамилията на певицата Жук значи бръмбар.

Аліна Жук - Ромашки сині (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=EC0gO-O-dr8

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27