Всъщност има преведени доста неща от една от книгите на Шкруднев, и препоръчвам, ако разбира се има заинтересовани, да се четат в долуописаният(хронологичен)ред:
1. Ниво на планетарна секретност, или операция "Разкритие".
2. Лабораторната работа на паяците.
3. Основи на строежа на материалният свят, и на формирането на мозъчните генотипи.
4. Основни функции на атмосферните слоеве, и формирането съзнанието на хората.
5. Съзнателното познание на непознатото.
Достъпно за четене тук :
http://neonula.blogspot.com/2017/10/1_30.htmlДнес, между другото има в наличност продължение на преводите от точка 5. Явно блогърът не е от мързеливите.
П.п. Норис, благодаря за линка към видеото, само че не ми стана съвсем ясно каква е връзката му с темата? Гледал съм го отдавна, тия неща вече ги знаем. Наскоро "мярнах" един паяк, който ми скочи в гръб от тъмното, така че явно още са в наличност. Сещаш се за какво и къде намеквам.
За да съм напълно честен, открих доста препратки към неща, които сме обсъждали на едно друго място и си отговорих на доста "висящи" за мен лично въпроси.
Има и неща, за които авторът умишлено мълчи или не е съвсем наясно, но в предвид че инфото е във вид на книга и минава през издадетлство, му влизам в положението.
Струва ми се темата е от "ресора" на Меандър, така че ако желае, ще се радвам да се включи.
Хей, Норис, ти си ми любимка, така че включи се и ти. Не бих желал да се чувстваш пренебрегната.

п.п2
И за да не съм голословен, ще се опитам да извадя ключови цитати от контекста в преводите, които ме провокираха да направя препратки към темите, обсъждани "на едно друго място".