Автор Тема: Нов сайт - "Апокрифна Академия"  (Прочетена 8828 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 396

Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« -: Юни 22, 2017, 22:00:03 pm »

Пиша по интернет форумите от 14-годишен. Феномените и необяснимите неща в света ме грабнаха още от дете и скоро след като в България се появи интернет през модемите и БТК, това бяха първите неща, за които сърфирах в интернет.
Отначало интересът ме заведе в националистическите и патриотично настроените среди, където за първи път се запознах с "народностната" форма на скритото и нестандартно знание. След време добих убеждението, че разковничето беше другаде, "народностното" скрито знание се оказваше част от много по-голямото световно скрито знание, което наричаме езотерика или окултизъм. Това доведе до смяна на информационните интернет среди, които обитавах. Увеличавайки информираността си, узнах, че езотериката и окултизмът вървят ръка за ръка и пораждат онзи тип исторически събития, които наричаме световна конспирация. Увеличавайки информираността си още повече, разбрах, че световната конспирация беше необяснима и необоснована без причинните връзки с материята на всичко онова, което наричаме "НЛО" и извънземно присъствие.

Имаше само един елемент, който ми липсваше, и заради който не успявах да сглобя този гигантски пъзел в по-завършен вид - това бях аз самият. Цялата ми осведоменост до онзи етап беше прочетена и цялата ми вяра представляваше вяра в доказателства, дошли от други хора. Аз самият трябваше да поема по пътя на своето лично приключение, и този ден не закъсня. Един ден попаднах на информация, която ме плени за цял живот, и посветих всичко от себе си, за да постигна нещата, за които съм мечтал.

Мечтите, обаче, са способни често да ни разочароват. Чрез разочарованието научих много за себе си и за света.

Но разочарованието също така поставя хората пред изпитание, доказвайки истинската им стойност. През годините се сближих с отбрани съратници в пътешествието през тези вселени от информация и чрез тях открих смисъл за собственото си съществуване, който никога не бях осъзнавал.


Така днес се роди нашият нов сайт, който нарекохме "Апокрифна Академия"!
АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ
               http://apocryphal-academy.com               


Целта на нашия сайт се различава от целта на повечето интернет-сайтове и форуми. Ние сме на мнение, че начинът, по който се реализират повечето от познатите ни интернет форуми, по-скоро обслужва потулването на ифромация и изопачаването на общуването между хората, вместо да ни води до следващото стъпало. "Апокрифна Академия" не се опитва да замества който и да е форум или сайт, но ние се опитахме да направим сайта си така, че той действително да отговори на нашите всеобщи търсения - изваждането на съществуващата информация наяве, и укрепването на междучовешките общуване и взаимоотношения в нашите среди. Опитахме се тези ни усилия да доведат цялото ни средише до едно по-горно стъпало и само времето и всеобщите ни усилия и принос може да определи дали ще успеем накрая.

"Апокрифна Академия" не е последното стъпало, нито крайната цел. Но ние сме уверени, че за онези от Вас, които чувстват допълнителен личен потенциал, който повечето интернет форуми и сайтове не удовлетворяват, "Апокрифна Академия" ще бъде не само платформа, но и инструмент, чиито пълен капацитет дори и ние, неговите създатели, все още не сме открили.

Погрижи ли сме се да променим някои неща! Надяваме се и Вие да се присъедините към нашата аудитория, и смело да прецените промените! Ще се видим на http://apocryphal-academy.com/index.php!

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2019, 17:06:15 pm »
Като цяло това, "момче", смята, че знае истината...

И иска да вярвате на ' преводи', на специалисти в сайта му/ превод от английски...на текстове..от акадски и шумерски.. :D

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=474.0

Вярвате ли или не  :), на писанията му , може тук да споделите!

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2019, 12:32:31 pm »
Няма да коментирам свръх егото на момченцето, вече сме го правили на едно друго място. По-скоро бих споделил едно свое наблюдение, или по-скоро констатация относно "древните източници" на знание и информация.
Вероятно на почти всички, интерсуващи се от изотерика е пределно ясно, че в момента се разпространяват т.н. фалшиви новини, фалшиви учения, учители, гурута и прочее. Ню ейдж културата примерно е от "най-ярките" представители на псевдо - езотериката.
Лъжата като обществено явление от кога съществува?
Ми откак свят светува.
"Древните източници и писания" могат ли да бъдат фалшива новина?
Естествено че могат, и най-вероятно са такава. Хеле библията в сегашният и вариант. Акадски-макадски куче влачи...
Искам нещо на Български да прочета, ма нямаааааааа...
Що тъй?
Всеки сам да си направи изводите, не сте малки. :-X

п.п. Гал, успя ли да усетиш зараждащият се разкол в АА? И то иницииран от баш главатаря на глутницата. :flag_of_truce:
Но кой каквото е посял.....
 :hi:
« Последна редакция: Ноември 22, 2019, 12:45:04 pm от paci1 »

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2019, 21:19:34 pm »
paci , благодаря ти за мнението.

Истината е , че не съществуват, специалисти, които да разчетат тези шумерски и акадски плочки правилно...и разбира се може да  са  фалшифицирани.
На времето се подиграх с една тяхна тема за ' Четене на  Шумерски текстове', където бяха представили плочки от Шумер да  се четат ..и те ги тълкуват.....

 :D


Не става въпрос за четене,  а за тълкуване, погрешно.
Говорила съм с хора, египтолози , работещи в Кайро в музея Долината на мъртвите, и те са ми казвали самите, че няма Човек , който да разчете йероглифите ...в Египет..всичко е предположения...
Те самите дават само предположения....

Същото  и в Мексико, преживях„„„" маите са култово племе " ...и никога не биха , предали тайните си на Белия човек.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #4 -: Март 19, 2021, 18:42:28 pm »

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=474.0

Вярвате ли или не  :), на писанията му , може тук да споделите!

Позабавих се,но благодаря за поканата да споделя,Норис.

В моя случай не става въпрос за вярване,а за начин на мислене и въпреки че с някои видни Академични автори не ни резонират баш вибрациите,за немалко от нещата,които Ламбда пише съм съгласен,защото някои от тях съм си ги мислел отпреди да имам интернет.
Такъв пример е темата,която си линкнала.По-конкретно,бих обърнал внимание на Отговор #3.

Че възникването на религията е естествен процес - това според мен е така и това не е езотеричен,а възгледът на традиционната наука.С развитието на обществото се усложняват вярванията,появява се жреческо съсловие и се появяват религиозните институции и касти.И понеже това е естествен процес,ако някъде има извънземни от хуманоиден тип,този процес закономерно се развива и при тях.

И ако те дойдат тук,ще окажат влияние върху една среда (човешкото общество),която няма да им е напълно чужда все пак - поради общата хуманоидна матрица.Така мисля аз,не знам какво би казал Ламбда.Но да не се разпростирам тук,имам си тема за това.

Сега,може да изглежда странно,защото и с Веско не ни резонират вибрациите,но пример за тема,която бих препоръчал,ако някой се интересува от мнението ми - това е темата "Двата свята".
Пример за стегнато,без излишества изложение и същевременно - съдържателно.Нещо,което не ми се удава много успешно засега.

"Двата свята" ми изглежда доста реалистичен модел за това как (биха могли да) са нещата.
Вторият и третият абзаци на Отговор #7 на Атос също доста се доближават до моето мислене.

Тия две теми (без да забравяме и някои неща от Glasberg)са подходящи да илюстрирам част от начина си на мислене,който ме води към това,което наричам Играта и Матрицата.Тук вече,ако споменатите Академични автори кажат,че пиша тъпотии - какво пък,ще го преживея.Имат си право на тяхното мнение.А аз си ползвам моето.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #5 -: Март 19, 2021, 19:04:12 pm »
Скучен си ми!

И спри да заразяваш форума, както някой ти каза ..
 
И " форум", знае много по добре от  теб  тия неща "!

Включително и инфото за " " Стъклото на планинината""

" Glzsberg"

Пиши хо съшесгво!

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #6 -: Март 23, 2021, 12:41:08 pm »
Ще приема бележката ти за писане по същество,Норис,защото факт е,че не винаги ми се удава.
Затова,когато попадна на автори,които пишат по същество по теми,които ме интересуват,при това по-сполучливо,отколкото аз бих могъл,гледам да се поуча,доколкото ми е възможно.А също така научавам неща,които съм пропуснал.По-горе съм дал един пример,а друг такъв автор е Glasberg.Благодарение на призива ти да пиша по същество,отидох в Библиотеката на АА,да потърся нещо,което да ми върши работа за някоя моя тема.Разбира се - намерих.

Там има две статии от Едгар Мичъл за Квантовата Холограма.Едната я намерих на английски на място,което ми е известно,но бях го позабравил,а там има доста интересни теми.

А понеже обичам ПДФ-и на английски,от които да превеждам това-онова,от статията „Квантовата Холограма и Природата на Съзнанието"
освен други неща,научих и за Ervin Lazslo,който предлага подобна концепция.Нарекъл я е А-поле,където А-то означава Акаша.
Та въпросните ПДФ-и са две негови книги,които си свалих и ще ти ги предложа като прикачени файлове,както и преведени извадки в някоя тема.Така че още веднъж,благодаря ти за градивната критика,в резултат на която се сдобих с интересни материали.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #7 -: Април 18, 2021, 00:43:31 am »


Ето това сте вие,Норис - ти и въпросният „някой“.
Който неведнъж е разправял как са го налазвали разни паразити и как ги е изкарвал.Останах с впечатление,че това му се случва,ако не постоянно,то поне периодично.
Въпросът „Защо?“ е легитимен.

И моят отговор е само субективно предположение.
Защото

Човекът е проводник.

Във всеки смисъл,буквален и преносен.

Психо-патогените са тела с примитивно съзнание, които обитават информационното пространство.

Разпространяват се вирусно, подобно на биологични микроорганизми. От един човек се прехвърлят на друг, ако условията и енергийно-информационната среда на другия приемник са благоприятни.

Ако информационната среда на приемника е благоприятна.
Може би защото подобното привлича подобно.

Ако сме съвместими с нещо, то минава през филтрите на съзнанието. Ако не сме - не минава по никой начин.


С други думи - ако „някой“ е нападан от некакви неща,то е защото „някой“ на някакво ниво е съвместим с тях.
Или пък казано така,по-образно: ако ви захапе вампир,причината не е в него,а в захапания.

И когато „някой“ ми казва,че заразявам форума,аз ще предложа гледна точка такава: а не е ли това обвинение към мен,всъщност проекция на „някой“, който хвърля по мен мизерията си,понеже не може да се справи с нея.

А не може да се справи,защото няма сили да си я признае пред себе си.Защото ще трябва да понесе  една болезнена истина.

Истината може да ви нарани или обиди само ако живеете в лъжа.
 

И ако живеете в лъжа,която отричате,това значи,че се сдобивате с определена енергийно-информационна „сигнатура“, демек - ставате като светеща мишена в „енергийното“.И разни паразити ви намират като самонасочващи се ракети;а всъщност ги насочвате вие.

Защитата се нарича „невинност“,но не в псевдоморалистичен смисъл,а енергийно-информационно-вибрационен.
Но не значи,че имате мощен енергиен „щит“,в който паразитите ще се блъснат и ще си строшат гъза.
Невинност значи,че сте невидими за всякаква енергийно вредоносна сган,защото живеете в истината.

Но каква невинност,когато живеете в лъжа,бе?!

Така че,ако някой го е страх,че нещо ще го налази/зарази,ако чете нещо написано//преведено от мен - причината е в собственото му мракобесие.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #8 -: Април 18, 2021, 15:15:03 pm »
За неразбралите пояснявам още веднъж:
Книги, филми, собствени или чужди мисли в главата ПРОЕКТИРАТ РЕАЛНОСТ.
После ще ти се наложи да живееш в нея, ако ТИ си я създал.
Аннадън мъ,аркадаш? Абсолютно нищо лично,приятелю.
 :hi:

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Нов сайт - "Апокрифна Академия"
« Отговор #9 -: Април 18, 2021, 20:11:27 pm »
Паци,предният ми (малко злостен,ще призная)пост,беше към Норис и т. нар. от нея "някой",не към теб или другите читатели. :hi:
Но не мисля,че те са злонамерени...просто аз съм в някаква степен злобар.
Това,което някои учЕни наричат "рептилски мозък" (R-комплекс),проявяващ се чрез "реактивния ум" (по Хъбард),при мен работи на по-високи обороти,което не е от най-добрите ми качества.

Но имам и положителни качества,например,да си правя изводи,макар и постфактум.
И стигнах до извода,че е време да си направя малък ритрийт,за да си поотдъхне малко форумът от моето его-присъствие.
Един вид,его-екологично мероприятие.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
46374 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
1 Отговора
13093 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
18242 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
10409 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer
4 Отговора
12372 Прегледи
Последна публикация Октомври 04, 2010, 21:53:13 pm
от Unlock_the_Light

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27