Автор Тема: Татуировките  (Прочетена 61965 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sabazii

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re: Татуировките
« Отговор #120 -: Юни 04, 2012, 22:54:13 pm »
Добре бе пичове, от прочетеното до тук съгласих се ,че татуйровката е нещо кофти. Привлича енергии, показност, егото и т.н. Всичко е ясно.
Не забравяйте обаче , че човек се развива . Нали така. И това което е правил преди 5,10 15,20 години вече го е изоставил , защото е дръпнал малко ментално. Демек променил се е човека за 20 години. Да речем че е имал момент , в който силно е искал тату и си е направил. После след време е сменил гледната точка и сега не се кефи. Ко праим..? :o

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Татуировките
« Отговор #121 -: Юни 05, 2012, 06:24:41 am »
Не смятам, че е редно да съдите хората по това имат или нямат татуировки. Лошотий вършат и хора без татуси.
    Каква  е  необходимоста  от  татуирането?
Заявка..към света..
Тази заявка към кой е? Към теб, или останалия свят? Не знаех, че хората могат да си поръчват като в ресторант. Искам еди какво си. И келнера носи. Обикновено, по наблюдения, е каквото сам си доставиш. Келнери в живота няма.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Татуировките
« Отговор #122 -: Юни 05, 2012, 09:36:45 am »
Еееее,ето,че вече знаеш! На мен примерно,където и да ми видят татуса,веднага ми носят порция делфинско панирано.. :P

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re: Татуировките
« Отговор #123 -: Юни 05, 2012, 17:21:56 pm »
... Ко праим..?

Отстраняване на нежелани татуировки по избор:
- химически пилинг
- с лазер
- оперативно с пластика на нова кожа или ..
- ретуш, покриване на старата с нова още по-голяма

И аз съм с татуси, даже ръкава пълзи вече по пръстите, а дори ще продължи и на другата ръка, дет' се вика "Без 1 мога, с 1 не мога!"  :lol:, тази краста няма начесване. При мен, специално е на периоди. Поражда се образ, който го нося в душата си, понякога години и като узрее момента си рисувам шаблона и рисунката се намира на точното място. Препоръчително е, да се започне с приемливите зони, където да не се вижда рисунката, защото можете да попаднете на консервативно устроен шеф, като Танграта ;) и да се наложи да ходите с дълго ръкавче при 40 градусова жега. :D Сега в събота ще пиша на един приятел от вътрешната част на ръката „Memento mori“ ,  защото ще се жени и край с татусите после, жена му няма да му разреши.
Не се спичайте толкова! Във форума на сатанистите изкараха татусите едва ли не проводник на онзи тъмния с рогата, че и чак ми обясниха как татуиста се свързва завинаги с татуирания, защото кръв-символ-болка-енергия-мисли.....май има нещо вярно, защото интуитивно не се навивам на всеки да му правя татуси. Моята първа татуировка ми я прави една жена-скорпионска гад, ама от готините и имаме специална връзка, така като се замисля, все нея я викам да ме рисува, допада ми като вибрация явно се е превърнала в моята "тату-кръстница", ох, смехории...

И като тръгнете да се рисувате гледайте да не си лепнете някой хепатит или СПИН, потърсете татуист с автоклав и стерилни игли за еднократна употреба, които да отвори пред вас от запечатан плик. Успех!

Неактивен Mlively

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Re: Татуировките
« Отговор #124 -: Юни 05, 2012, 17:36:21 pm »
Не съм направила своята за показност, Митко, тъй като не всеки може да я прочете, защото съм избрала не дотолкова разчетлив шрифт.  Надписа, който съм си сложила е дълбоко личен, ценен и важен за мен. То е по скоро като позитивно утвърждение, което исках и в момента винаги нося с мен. И никога няма да ми омръзне, защото сега и до края на живота си винаги ще искам и ще се старая да бъда ''В хармония с Вселената''!  :)

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Татуировките
« Отговор #125 -: Юни 05, 2012, 19:47:54 pm »
Темата спокойно може да се премести в раздел "Веселие", дори да не се сметне за нужно, аз вече много се забавлявам.

Моята татуировка си я направих, за да си я показвам. Даже зимата ме е яд като се налага да нося дълги ръкави и по-малко хора я виждат и й се възхищават. До сега интересно (понеже съм жена) май по-скоро е привличила внимание, въпреки, че не страдам от комплекси, че с друго не съм способна да го привлека. Но все пак една красива рисунка, винаги е приятно да се гледа. Дори е гаранция, че и ме запомнят повечето именно, защото едва ли има друга подобна.
Много завидях на една мацка преди години, която имаше по-цветна и фигуративна пеперуда, на друга, когато съпругът й беше "подарил" като подарък за 8-ми март глава на тигър върху плешката и на трета, която много красива плетеница си беше направила по протежението и височина от мишницата до талията... за последното сериозно се замислям, въпреки възможни паласки, които с времето и възрастта могат да ми се появят.
На глезена не бих си направила. Има места, на които наистина татусите стоят като все едно нацапано нещо.
Но "хита на дъждовния сезон" беше символизма за "прилеп"!- някаква мишка с ципести крила, доста често свързвана с кръвопийци, че май има и специален реален вид такъв, да се свързва с тайнственост... е не, по-добре един комар да си татуирам  :lol: Така се сетих за един пич навремето където си направил една мега-истинска татуировка на паяк, ама със светлосенки, крачета, едно към едно- и редовно хората бой по врата да му махат паяка, да не го ухапе... :-X 8)

"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Татуировките
« Отговор #126 -: Юни 06, 2012, 03:32:57 am »
Препоръчително е, да се започне с приемливите зони, където да не се вижда рисунката, защото можете да попаднете на консервативно устроен шеф, като Танграта ;) и да се наложи да ходите с дълго ръкавче при 40 градусова жега. :D
Ти сигурно се шегуваш, но все пак да си кажа.
Едва ли ще тръгна да беся някой заради това, че носи тату. Хората много се впрягат, ако на живо ги настъпиш по татуси, пийрсинги или цигари. Говоря за настъпване в преносен смисъл, разбира се, не да му настъпиш татуировката, докато му е на врата например.
Пробвал съм за експеримент да направя "комплимент" на една понамазана, че и с пийрсинги по носа и веждите. Казах и че е много симпатична, но още по-симпатична ще е ако ги няма тези метали по себе си. И то го казах много любезно и с приятелска усмивка.
Лелеее, навлякох си беля. Смени всички цветове на дъгата и взе да беснее нещо. Бил съм я подтискал, тероризирал, не знам какво. Как не ме било срам.
А аз само се пошегувах и и казах, че е симпатична. Тя на какво го обърна.
Явно си има някакви вътрешни терзания и бутнеш ли там, става страшно.
Пробвал съм и да отварям разговор с тема цигарите, с разни пушачки. Отново пълно дърво. Колкото и да си любезен. Мноого на нож го приемат. Сякаш те самите се мразят за това.
Гледам и във форума. Дискутираме си, най-спокойно си излагаме тези, питаме тук там някой въпрос, а насреща огън и жупел. Все на нож и все сме били ви обиждали, нападали и пречели да се изразявате свободно. А ние просто си разговаряме.
Разбирам, че има огромна част от обществото, които не са толкова дипломатични и толерантни като нас, но трябва ли точно на нас да си го изкарвате заради тях?
Мен ми е горе долу все тая за непознати хора от форума. Ако ще и да си татуирате вътрешната част на опъкито.  ;)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Татуировките
« Отговор #127 -: Юни 06, 2012, 03:55:53 am »
Мъж влиза в ателие за татуировки и казва:
- Искам да ми татуирате танк на целия гръб!
След десет минути татуиращият казва:
- Е, всичко е готово.
- Как, толкова бързо!?
- Е кво му е толкова сложно, четири букви само!?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Татуировките
« Отговор #128 -: Юли 15, 2012, 00:34:45 am »

Публикувана от: mitko
« -: Юни 04, 2012, 10:21:37 am »
  "Просто  не  го  разбирам,  а  и  няма  кой  бавно  като  на  човек  с  ограничен  интелект  да  ми  го  обясни.  Например  това  с  татуировките,  силикона,  алкохола  и  наркотиците  едно  и  също  ли  е  като  необходимост?  Та  въпроса  ми  е  ЗАЩО?"

Форма на общуване. Кой, както може, така и общува. Един татуиран се засяга ако го засегнеш на тази тема, защото не си от неговия вид, ако общуваш чрез същностен обмен и решиш да си общуваш, едва ли ще ти е нужна татуировката, няма да има как да я покажеш, но ако имаш татус ще ти се ще да се покажеш пред себеподобните( татуирани) и да ги зашеметиш с нещо ново или по-добре изпипано и те ще те заразпитват - Кой, кой ти го направи и....същото със силикона, същото с алкохола...и всичко, само да е външно осезаемо, да създава впечатление, игра, заместваща удоволствието от играта на израстването, защото е по- отговорна и се иска наистина да проявиш  качества - било каквито трябва - Вместо да си гейша, си я слагаш и вече е явно какво ти харесва, разбира се ще отразиш духовния елемент пред другите - гейша- "В последно време се изумявам от Японската култура!", а че не знаеш нищо по въпроса...себеподобните не ще и питат, самота,...по необходимост, от болка, от недоглеждане, от пустота...- мода - обезличаване, чрез напудряне, повярвай ми хората с татуси не искат да изглеждат слаби, зависими от мода, напротив те твърдят, че изразяват себе си, чрез дракона и пеперудите, загатнатата закачливост, ..защо да си правиш труда да флиртуваш ето един поглед върху голото рамо и това се оказва достатъчно,...наскоро наблюдавах как поставят надпис на църковнославянски език на бележит цитат, на гърба на човек, който страда от диабет, (съответно кървеше обилно.)..както и от не по-малко болезнените си престъпни дела, от които няма отречение, човека се поти, търпя, и след всичко, заяви, че се уповава на Бог, попитах го какво е Бог за него, но усетих толкова сепнато отчуждение и отдръпване, че просто замълчах.
От друга страна, изказването на Константин бе толкова непринудено  - откровенно, че ми се прииска да видя делфина, но в нея това е признание, не скриване...или понеже не сме в състояние да сме един или друг образ, все пак си слагаме заявка, ако искаш с мен да общуваш ето аз съм...а на теб това ти е в липса и я демонстрираш и защитаваш.

Защита при общуване, дори със себе си.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Татуировките
« Отговор #129 -: Юли 15, 2012, 01:31:07 am »
Точно това е. Не защита, ами опит за защита. Но неефективна.
И като бутнеш там, колкото и леко да е, се оказва, че защитата поддава като кула от карти за игра. И човека побеснява. Той толкова се е старал и се е надявал чрез сдобиването на тая татуировка да запуши някаква емоцонална/енергийна дупка. А ето, че е само илюзия. И ти му го напомняш. Наистина кой си ти, че да си играеш с илюзиите на хората. Само на тату майсторите им е разрешено това.  :D
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Татуировките
« Отговор #130 -: Юли 15, 2012, 08:41:52 am »
Тъжно е. Но е факт. Страшно е отхвърлянето при общуване. Ако някой отрича нещо от себе си, той ще го отрече и в теб, ако го нямаше този конфликт, щеше да няма и скриване, а от там и ярост в отстояването на личното, което вече се явява мнение на група от "посветени в тайнството". Не е проблема в татуса, или наркотика, алкохола, и тн, субстанции, но липсата на желание за истинска обратна връзка и пълноценност в себеизразяването, дори в себе си бива пропусната. Всеки иска да се хареса, явно по пътя си избира и как, ако сам не си е достатъчен, ще търси одобрение от "групата", ще се доказва, резултата все няма да е удовлетворяващ, настървеността няма да отпада. Така е и в други сфери (религия, изкуство, тайни общества), в които се измества вътрешното удовлетворение от самия процес на израстване с външната форма.
От друга страна един напълно отдаден художник, писател, математик ще изпита истинско озарение от работата си, колкото и да е неразбран за времето си или извергнат от "средата си" и дори няма да се сърди, защото ще е напълно втъкан в това, което прави, ще е толкова щастлив от самото правене, че ще е пропуснал "заплахите" покрай себе си и ще може да се радва истински...  Да. Един творец обаче е индивидуалист и колкото и да го заплашва осъждение, той ще е по-близо до тайната на Бог, отколкото тайните общества, пазещи мнимо познание, доколкото последното се постига в опит и и да го запретиш, за вникващия ще стане видно рано или късно, просто ще ходи по свои пътища, сам, защото ще се радва като малко дете на всяко дребно нещо, което е по пътя му и от него ще си извлече всичко. За изследователя в живота "различията" са предизвикателство, хляб за неговата дейност.

Неактивен igot5onit

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Re: Татуировките
« Отговор #131 -: Юли 15, 2014, 18:33:28 pm »
С риск да засегна много хора и аз споделям мнението, че татусите са позьорщина и модна тенденция, ОСВЕН КОГАТО татуса не се вижда, дори и човек да е с къси панталони и потник/тениска и САМО когато човек е гол на плажа, той вече да се вижда. Всичко останало от рамената надолу до китките и дланите, по врата, лицето, от колената надолу, при дамите около пъпчето и над дупето, е "вижте ме колко съм гьенгста и фьешън". Иначе всеки казва, че татусът значел нещо за него. Естествено, той няма да каже, че си го е направил просто така. Ако значи нещо за тебе, ти ще го направиш така, че да го видят максимално малък брой хора, а няма да си го лепнеш на шията или между лакътя и китката и да се пуснеш по тениска в най-големия студ, за да те видят колко си гьенгста. Отделно смятам, че татусът влияе на енергетиката на човек и със сигурност има значение, дали става въпрос за някакво нежно бяло гълъбче или за някаква брутална Гигер изродщина например. Малко или много, това са символи, които имат и пренасят своето значение и действие, върху обекта, който се татуира с тях.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27