Искам да споделя още две неща.
Преди два месеца сънувах мой познат, когото не бях виждала и чувала от две години. Сънувах как си говорим нещо и се чувствах някак гадно. След като се събудих, добре си спомнях съня, а и неприятното чувство още се усещаше. По-късно през деня си помислих дали да не взема да му звънна на човека, ей така да го чуя, но се отказах и си викам: „айде после”. Да, ама след няма и 5 минути ми звънна той! Вдигайки телефона му викам „баси, човече, къв съвпъдък, точно за теб си мислех” и т.н. Той помоли да се видим, искал съвет някакъв. На другия ден седнахме на кафе и той започна да разправя, че се развежда, беше отчаян, сломен, в същото време и язвителен, коренно променен ... И още в началото на разговора ни, аз познах и чувството от съня си – беше просто неприятно да слушам и да попивам отчаянието му. В смисъл, хем ме заболя, че страда, хем се ядосвах на свръхемоциите му . Толкова за това.
Преди две седмици, пътуваме с колата, ще правим ляв завой на кръстовище, на който завой се чака дълго по принцип – няколко светофара. Абе изнервящо. След доста време, най-накрая остава само една кола пред нас, с един чичо. Мъжът ми, загубил търпение отдавна, едвам се сдържа и казва: „Оффф, ся тоз, ше има да се мае, да се туткааа, я мине, я не....” На което, аз се подразних, не знам що. И му казвам /ама така, авторитарно и безапелационно/: „ Не говори така. Може пък и да се изненадаш!!!” И в тоя момент, чичото отпред, взе че мина на червено!!!
/и ние станахме първа кола/.
Сега,... аз виждам и разбирам много добре, че повечето тук сте много вътре в нещата и сте задобряли – казвам го единствено и само с респект.
Затова всичко, което споделих може и да ви се струва елементарно, незначително, маловажно и въобще нямащо нищо общо с темата, но аз го намирам за странно. Може би защото съвсем от скоро избрах да вярвам, че няма нищо случайно и всяка случайност е скрита форма на необходимост. Защо ви ги разправям тези неща... Защото исках някой да ми каже /да ми помогне/ - права ли съм да мисля така. А какво означават тези мои "случки", ще трябва явно сама да разбера.