Автор Тема: Да спасим българския манастир в Атон от руска агресия!  (Прочетена 4874 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537

Българи! Време е да защитим нашия манастир от планираната операция на Русия да го превземе отвътре с помощта на родоотстъпници!
Ето фактите, такива, каквито са:
На 6 юни неслучайно при официалното си посещение в Атон, руския патриарх Кирил и неговата свита от митрополити посещава единствено нашия манастир.
Какви разговори са водени знае само игумена Н.В. Преподобие архимандрит Амвросий, който е притиснат от шепа родоотстъпници-монаси, представляващи управителния съвет на манастира.
В момента в нашия манастир има трима руски монаси и трима руски послушници, като са подстригани още 30 руски монаси.  Българите са 30 монаси и няколко послушника. Готвача е грузинец.
На телефона на манастира 00302377023604- 44 можете да чуете запис, че поради голям ремонт на манастира, приемат само група от пет души за един ден. Това е провокация и лъжа, да се ограничат умишлено ежедневно пристигащите за поклонение български граждани в светата обител!
Не се извършват никакви мащабни ремонти, манастира има възможност да приема на ден 1700 поклонници! Само преди няколко дни в нашия манастир е имало руска група от 70 души поклонници! при това за няколко дни.
Тези дни манастира е бил посетен от двама български министри с един руски генерал, които са дошли с такси от столицата Карея, но дза това никой не говори.
Знаем обаче, че преди 30 години беше направен опит като сегашния, да бъде превзет от румънците и бяха умишлено отровени нашите монаси, за да останат само седем, след което манастира да премине в чужди ръце.
Благодарение на достолепния старец Нектарий преврата беше осуетен. Можете да разговаряте с него директно при посещение в манастира.
Да спасим българския манастир от руската инвазия! Да спрем мегаломанските имперски попълзновения на руската държавна машина, прикрита под булото на църковната им върхушка!
Безучастието на българския Светия Синод е равно на национално предателство. След кражбата на „История славянобългарска“ и златото ни от манастира „Св. Георги вмчк Зограф“ в Атон,  това поредното доказателство, че всред нас има български предатели в монашеско расо – чуждопоклонници!

Нека бием камбаната на гражданската ни съвест и защитим българския манастир, който е част от историята на нашата Родина – България!

Подпис от български поклонник – християнин, милеещ за България


Източник: http://frognews.bg/news_56321/Da_spasim_balgarskiia_manastir_v_Aton_ot_ruska_agresiia
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Първи епитроп (настоятел) на манастира ни в Атон е Висарион Зографски от Света гора. Той е автор на двутомната книга „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста“ - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1401003
На представянето на книгата присъства йеромонах Зотик Гаевски, и. д. представител на Московската патриаршия в България и предстоятел на руския храм “Св. Николай“ в София, който отправя официално предложение за превеждане на руски език и разпространяване на новия двутомник и в Русия, тъй като митът за православността на Ванга се ширел и там, което руският духовник счита за неприемлива и опасна заблуда…

Кой е Висарион?

Висшето си образование завършва като магистър по Международни икономически отношения в УНСС. Владее 4 езика - английски, гръцки и немски и руски. Второ висше образование придобива в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” в периода кр. 2008 г. – 24 януари 2011 г., когато защитава с отличие своята магистърска теза, посветена на темата за „българския окултизъм”, персонифициран от Дънов и Ванга. Между придобиването на двете си дипломи за висше образование през 2002 г. той постъпва като послушник в българския манастир „Св. Георги Зограф” на Света Гора Атон. На 19. 04. 2003 г. е постриган за монах, а на 15. 05. 2005 г. с благословението на Вселенския патриарх Вартоломей Ловчанският митрополит Гавриил ръкополага йеродякон Висарион за йеромонах. Поради силното си духовно желание да живее в Светите земи, йеромонах Висарион - с благословението на игумена на Зографската св. обител Негово Високопреподобие схиархимандрит Амвросий – заминава за Йерусалим през м. март 2007 г. Там той остава до м. май 2008 г. Междувременно е поканен с благословението на Високопреосвещения владика на Руската Задгранична църква Марк да изпълнява функциите на ефимерий на двата руски манастира на Елеонския хълм – Спасо-Вознесенския манастир и манастира „Св. Мария Магдалина”. Йеромонах Висарион с радост изпълнява това служение, осъзнавайки нуждата на Руската Задгранична църква в този момент (след отказа на някои свещеници да се съобразят с решението на ръководството й да се съедини отново с Московската патриаршия, и след напускането на тези свещеници на някои от манастирите и енориите на РЗЦ в Йерусалим). През м. май 2008 г. йеромонах Висарион се завръща в Зографския манастир на Св. Гора. От 2005 г. той е член на манастирския събор на манастира „Св. Георги Зограф”, Атон. В момента е и втори (след публикуването на двутомника е ПЪРВИ) епитроп на манастира.

http://www.sveta-nedelia.org/tm/nowini/bg/2011/2011-03-16-1.html
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537

Пламен Игнатов остави 6 млн. кибритени клечки пред президентството
Моделистът Пламен Игнатов остави шест милиона кибритени клечки пред сградата на президентството в знак на протест, предаде репортер на БГНЕС.Не просто кибритени клечки, това са шест милиона кибритени клечки, отчасти обгорели, с които е изграден единственият по рода си макет на Рилския манастир. Произведението на изкуството съдържа в себе си 360 полускъпоценни камъка и 100 перли. Голям е 4 квадратни метра. Игнатов работи по модела на Ставропигиалния Рилски Манастир за 17 години. Обгорелите кибритени клечки придават почти реален цвят на творбата.Тази сутрин в знак на протест Пламен Игнатов изостави уникалния макет пред сградата на президентството. До крайното решение мъжът стигнал, след като нито една институция не се наема да го оцени, нито да го купи."Аз трябва да оставя 1/3 от живота си на улицата, за да тествам интелигентността и морала на управляващите и обществото. Ето го теста, съжалявам, много ми е тежко да го кажа, но аз съм напълно нормален човек и нищо човешко не ми е чуждо. Болка е да оставиш 17-годишен труд на улицата, няма смисъл да го казвам", каза Пламен Игнатов. "Един човешки живот има спадове и възходи, но аз се държах. Това е оръдието, което изстрелва вярата. То изстреля вярата. Аз бях дотук", каза още мъжът, който остави макета на Рилския манастир пред парадния вход на "Дондуков 2".През май миналата година моделистът представи творбата си като част от изложбата "Толерантност: пътеводна светлина във вярата и живота", представяща архитектурни модели на молитвени храмове от всякакви вероизповедания и уникални обществени сгради и къщи в България. /БГНЕССофия / България

« Последна редакция: Юли 10, 2013, 17:35:30 pm от Fiery »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
http://desebg.com/2011-01-06-11-54-16/1375-2013-08-05-06-37-32

Какво е наложило кражбата на черновата на „История славянобългарска” и защо демократичната държава не е потърсила отговорност на хората, замесени в обществената манипулация за истината по този случай – това бяха част от въпросите, които варненци и гостите на морската столица задаваха по време на премиерата на книгата „Операция МАРАТОН” (http://desebg.com/2011-01-06-11-51-03/1364--18-qq) на разследващия журналист и основател на сайта desebg.com Христо Христов.

Снощи, в рамките на Четвъртото поредно книжно изложение „Алея на книгата” във Варна, авторът представи своето последно документално разследване, издадено от издателство „Сиела” през декември 2012 г.

Христо Христов посочи, че преките участници в операцията, изнесли свещената книга от Зографската света обител – оперативните работници от бившето Първо главно управление на ДС Иван Генев и Венцислав Агайн са проговорили едва миналата година, когато журналистът ги е потърсил, след като е открил документите за тяхното участие в архивите на ДС.

Журналистът подчерта, че в документите няма потвърждение на мотивът, който различни представители на ДС са изтъквали допреди една година за извършването на операцията, а именно, че е имало заплаха за нейната кражба. Напротив, дори през 70-те години на ХХ век, когато монашеското братство стига критичен минимум, монасите са пазили ревностно културно-историческото богатство в манастира. Режимът на достъп до библиотеката е бил „тежък”, както се посочва в доклади на един от оперативните работници от разузнаването, работил тогава под дипломатическо прикритие в българското посолство в Атина и който е посещавал манастира редовно.

Христо Христов посочи, че след направените разкрития на хора като директорът на НИМ Божидар Димитров и бившият офицер от ПГУ и след промените директор на Националната Разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов се е наложило да сменят версията за „заплаха от кражба” с твърдението, че манастирът щял да стане румънски и от него се изнасяли ценности в Румъния.

И това твърдение не намира потвърждение в архивите на ДС, каза Христо Христов. Той отбеляза важната роля, която не комунистическото ръководство или Държавна сигурност, а Българската православна църква е изиграла по време на кризата с румънското игуменство в манастира през първата половина на 70-те години.

Показателно за това, че ДС самоцелно се е стремяла да покаже, че има възможности за извършване на такива специални операции, чийто резултат е съмнителен, е фактът, че след кражбата оригиналът е заключен в продължение на години в касата на началника на разузнаването.

Авторът на „Операция МАРАТОН” (http://desebg.com/2011-01-06-11-51-03/1364--18-qq) заяви, че установяването на истината е важно, тъй като кликата на ДС вече не може да манипулира обществото, както се опита да направи при връщането на оригинала на Паисиевата история от президента Петър Стоянов през 1998 г. в манастира „Св. Георги Зограф”, там където преподобният отец Паисий я е завършил и оставил да се съхранява.

Документалните разкрития са важни, защото с тях се показва, че българските монаси от зографското братство не само не са замесени в кражбата, но и са успели успешно да се противопоставят на опитите на ДС да проникне сред тях и да достигне до ценностите на обителта.

Истината е важна и за онези хора, които преди 20 години бяха набедени за извършители на кражбата.

Други участници в премиерата се интересуваха каква е ролята на наскоро починалия Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Христо Христов посочи, че досиетата на митрополитите Кирил и Натанаил са се оказали ключови, тъй като в тях се съдържат данни за съществуването на друга разработка под кодовото име „ЦИТАДЕЛА”, свързана със Зографския манастир.

Това го е провокирало точно преди една година да поиска от комисията по досиетата материали за нея. Първоначално са издирени два тома, в които той се натъква на документите за операция „МАРАТОН” – кодовото име, под което е извършена кражбата на Паисиевата история.

Журналистът подчерта важната роля на комисията по досиетата, която е направила необходимото да издири и първоначално липсващите 8 тома от разработката, които до лятото на 2012 г. са пазени в архива на Националната разузнавателна служба.

Христо Христов изрази задоволството от факта, че документалните разкрития са направени там, където е най-естествено да се случат – в читалнята на комисията по досиетата, което потвърждава значението на закона за достъп до документите на ДС и професионализма в работата на комисията.

Разследващият журналист заяви, че покойният митрополит Кирил няма участие в кражбата на Паисиевата история. ДС се е опиталата в края на 70-те и началото на 80-те години той, както и митрополит Натанаил, когато са били студенти в богословския факултет на университета в Атина, да бъдат внедрени в зографското братство. Тези опити не са успели, а през 1981 г. гръцката държавна е изгонила младия монах Кирил за това, че се е самонастанил в „Зограф”.

Христо Христов подчерта значението на издирените от комисията по досиетата 8 тома от разработката „ЦИТАДЕЛА” за опитите за проникване на ДС в „Зограф”, тъй като те разкриват партийно-държавната политика в началото на 70-те години, свързана с придобиването на културно-исторически паметници.

Тази политика се свързва с влизането на Людмила Живкова в Комитета по култура и е осъществявана чрез специално създадения за това 14 отдел за културно-историческо разузнаване в ПГУ.
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27