Автор Тема: Щитовидна жлеза  (Прочетена 40946 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rossi9

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Щитовидна жлеза
« Отговор #30 -: Декември 20, 2012, 23:25:08 pm »
Права си, Пасифлора - организмът е съвършена система и тръгне ли да се прецаква нещо...
И аз имам такива възли, още преди години ми прдложиха операция, но хич и не се трогнах.
Имам и диабет /ИЗ/, та се чудя кое е тръгнало първо да се разваля.
Но тоя метод с водата определено ще го пробвам - благодаря, Меандер!!!

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re: Щитовидна жлеза
« Отговор #31 -: Януари 04, 2013, 16:46:03 pm »
rossi9, никое не е "тръгнало първо да се разваля"!
И щитовидната жлеза и задстомашната жлеза  са части от едно, т.нар. ендокринна система!!!  Всичко в организма е обвързано, няма смисъл дори да го споменавам. Следват множество въпроси от това: какво е съответно състоянието на някои други органи и системи...
Но не ми се струва редно тук да ти ги задавам!

Бъдете здрави!  :-*

Неактивен darena.666

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Щитовидна жлеза
« Отговор #32 -: Януари 30, 2013, 19:15:08 pm »
Здравейте ! С голям интерес прочетох публикациите ви ! Ще си позволя да споделя моята история .1996 г. напипах образование колкото лещено зърно под лявото ухо.Не обърнах внимание, защото си имам възли по цялата шия от дете заради хронична ангина. 2002 започна да нараства /бобено зърно/и да ме боли при допир.Отивам на лекар, пратиха ме на специалист по устната кухина ! Заключението беше че ако не се оперирам до септември месец-край с мен !Обърнах си гърба и излязох.2004 решавам да се пробвам в онкологичната болница в Атина.Дадоха ми антибиотик и ми казаха: ако реагира, ще го лекуваме като стар отит, ако не се промени нищо -много е просто да го оперираме . Това "много е просто " ме блокира . 2012г. септември-рутинен преглед за смяна на шофьорска книжка . Познайте !?!? Ендокринолог и онколог/препратиха ме там /заключиха че трябва да си направя пълен скенер и куп други защото има вероятност да съм с една от 2 диагнози, много по-лоши от рака ! Обещах да си помисля .Няма да ви лъжа ! Вече ме заболява при преумора и се забелязва подутина под ухото ! Сигурно ще ме наречете безотговорна, но още не съм срещнала човек на когото мога да се доверя !Не страдам даже и от простуди. Та, ще пробвам със заредената вода .

Неактивен geri31

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re: Щитовидна жлеза
« Отговор #33 -: Януари 30, 2013, 22:07:51 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ!прочетох доста публикации за проблеми с  щитовидната и за това реших да споделя мнение.......Преди 6 години ме лекуваха(ПО ТОЧНО МЕ БЛЪСКАХА С МЕТИЗОЛ)от хипертиреоидизъм.След 5 месеца лечение ,ми препоръчаха незабавно хирургическо отстраняване на щит .жлеза.От този ден се отказах от традиционната медицина и започнах да изучавам източните методи за изцеление или по-точно: най-накрая ми стана ясно какво означава холистично лечение.....започва да се търси причината за болестта,а не се лекуват симптомите.....6 ГОДИНИ НЕ СЪМ СИ И ПОМИСЛЯЛА ДА ПИЯ КАКВИТО И ДА БИЛО ЛЕКАРСТВА!!!!!
ВЕЧЕ ИМА МНОГО ЛИТЕРАТУРА НА ПАЗАРА СВЪРЗАНА С ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ РАЗПОЛОЖЕНИ В ЕТЕРНОТО  ТЯЛО НА ЧОВЕК ....
ВСЯКА ЕДНА БОЛЕСТ ИМА ПСИХОЛОГИЧЕСКО ИЗРАЖЕНИЕ!!!!!!
нашата раса е астрално поляризирана,така че 99% от болестите се коренят в тялото на чувствата и емоциите или така нареченото астрално тяло.
МНОГО ИНТЕРЕСНА КНИГА...КАЗВА СЕ" ЖЛЕЗИТЕ НА СЪДБАТА" НА ЕММА ГОНИКМАН ....ВСИЧКО ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ,МЕРИДИАНИТЕ ОРГАНИТЕ ПРИЛЕЖАЩИ КЪМ ТЯХ,СЕКРЕЦИЯТА НА ХОРМОНИТЕ И ПР...ВСЕКИ ,КОЙТО ИСКА ДА СИ ПОМОГНЕ САМ Е ХУБАВО  ДА СЕ САМООБРАЗОВА....В СПИРАЛАТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ДВЕ МНОГО ВАЖНИ КНИГИ:"ЕЗОТЕРИЧНО ЛЕЧЕНИЕ"1 И 2 ЧАСТ НА АЛИС БЕЙЛИ И" ТАЙНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА" НА АЛЛА СВИРИНСКАЯ

ПРОБЛЕМИ С ПЕТА ЧАКРА И ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Издигайки се по гръбначния стълб, жизнената енергия достига до основата на шията и до пета чакра. Тя е разположена отзад на врата, като нагоре се разпростира до продълговатия мозък, а надолу - до лопатките. Вибрира с честотата на синия цвят, а физическото й проявление са щитовидната и околощитовидните жлези. Управлява метаболизма, белите дробове, дихателната система, говорния и слуховия апарат. Тази чакра е духовното съответствие на творчеството на втора чакра. При долния център обаче отрицателната и положителната творческа енергия са въплътени в отделни мъжки и женски органи и се сливат единствено при половия акт. Съзидателността при втора чакра е несъзнателна. За разлика от нея гърленият център синтезира двете енергии, което, от своя страна, води до съзнателна творческа активност. Това е органът на творящото слово.
Първоначалният етап на формиране на този енергиен център е във възрастта от седем до дванадесет години, но както вече казахме, при горните центрове този период е с все по-размити граници. Чрез неговото хармонично развитие човек развива способността си за творческо изразяване, възможност за общуване чрез словото, мислене чрез образи и символи. Това е възрастта, в която детето започва да използва своето въображение и да твори - съчинява си истории, пее, рисува, моделира. Осъзнава себе си като отделно същество и търси различни начини за себеизразяване и реализация.
Гърлената чакра може да се сравни с врата между ума и тялото. Нейната енергия ни дава възможност да въплътим във форма своите мисли и идеи. Чрез словото ние изразяваме своята истина. Когато отнемаме на детето правото свободно да се изразява, когато го лъжем или го принуждаваме да лъже под страх от наказание, ние ограничаваме правилното протичане на енергията му през пета чакра. Да си припомним колко често му повтаряме - у дома, в детската градина, в училище - „Не ми възразявай!”, без изобщо да си даваме сметка до какви нарушения в протичането на енергията води подобно отношение. Също толкова често, подценявайки способността му да разбира или чувства истината, ние го засипваме с лъжи, нарушавайки основното му право да я чува и изказва.
Лъжите и противоречивите послания, крещенето и авторитарното отношение, насаждането на чувството за вина, прекомерното критикуване, заплахите с наказания - всичко това води до ограничаване на съзидателността у малкия човек. Резултатът е блокиране на правилното протичане на енергията през пета чакра. На физическо ниво това може да предизвика проблеми със слуха, заболявания на дихателната система, а в по-късна възраст - до нарушения в работата на щитовидната жлеза. Човек все повече се затруднява да изразява своята истина, премълчава собственото си мнение дори когато е убеден в правотата си, не се осмелява да даде израз на чувствата си. Превръща се в интровертна и стеснителна личност. Самовглъбява се и се затваря за света.
 Обратната страна на медала се проявява под формата на прекомерно говорене, което е форма на защита, тъй като човекът се чувства непрекъснато виновен и отговорен дори и когато няма никакво отношение към дадено събитие. Намалява способността му да изслушва и разбира събеседника си, като в процеса на общуване често го прекъсва.
Най-тежкото последствие от блокирането на пета чакра е нарушена функция на щитовидната или околощитовидните жлези. При всички хора с такива проблеми, които съм консултирала, първопричината се оказа блокиране протичането на енергията през този център. И за съжаление в болшинството от случаите това бяха жени на различна възраст. Като се вземат предвид причините за нарушенията, изложени по-горе, надявам се сами да стигнете до изводите, до които стигнах и аз самата. А те са свързани с мястото и ролята на жената в съвременното ни общество, както и с отношението на същото това общество към нежната половина на човечеството.
Повечето от тези жени страдаха от неоправдано чувство за вина, насадено им още в детството. Много от тях и днес изпитват боязън да изразят открито мнението си по различни въпроси, както и да защитават собствената си гледна точка. Част от тях споделяха, че в детските си години са се чувствали пренебрегвани за сметка на по-голямото или по-малкото дете в семейството. Било им е налагано послушание чрез един или друг силов метод. Понякога тази среда се е пренасяла и в семейството, което са създали, и ролята на авторитарния родител е била поета от съпруга.
Както вече стана дума, причина за проблемите на горните центрове може да бъде както недостатъчност, така и свръхактивност на протичащата енергия. При последното тази повишена активност се дължи на духовното израстване на съответния индивид. В тези случаи физическите усещания не са от най-приятните. Чувства се спазъм в гърлото, спадане на гласа - до невъзможност за говорене, парене в тази област, а понякога и чувство за задушаване. В по-тежките случаи може да се стигне до краткотрайни възпаления на гърлото и сливиците. Изкачването на енергията към по-висшите центрове по един мистичен начин „прочиства” всички задръствания, проправяйки пътя за новите енергии и подготвяйки организма за тяхното възприемане. Гореизброените симптоми могат да се чувстват в продължение на няколко месеца. Много напомнят на физическо заболяване и могат да бъдат отличени от действителната болест единствено от човек със сензитивни способности.
Всички знаем през какви трудности и сътресения преминава юношата, превръщайки се в зрял човек. Разгръщайки своя духовен потенциал, ние преминаваме през подобни сътресения. Промените, съпътстващи нашето духовно израстване, се долавят чрез физическото ни тяло, точно както и промените при физическия ни растеж и половото съзряване по време на пубертета. А познанието за тези процеси би ни помогнало да приемем по-спокойно съпътстващите ги смущения.
                         
* * *
Здравословните проблеми, засягащи дейността на сърдечносъдовата, дихателната, централната и вегетативната нервната система, щитовидната жлеза и хипофизата, както и сетивните органи за обоняние, слух и зрение, които се захранват с енергия от чакрите над диафрагмата, изискват още по-задълбочен анализ за породилите ги причини. Тук вече се вплитат сложни фактори, които включват не само болния, но и голяма група хора, свързани кармично с него, а в някои случаи и причини от планетарен и космичен характер, излизащи извън нашата степен на познания и осведоменост.
Основавайки се на личния си опит, ще се спра на най-често срещания – поне в рамките на моите познания – проблем, касаещ хипо- и хиперфункцията на щитовидната жлеза. По същия начин като при диабета, и тук в основата на проблема лежи блокирането на пета чакра. Възможно е да не съм прецизно точна предвид скромния ми в тази област опит, но основавайки се на него, твърдя, че при всички случаи на отклонения във функциите на щитовидната или околощитовидните жлези, с които лично съм се сблъсквала, съм констатирала блокирана пета чакра. В същите тези случаи проблемът има за основа психологичен фактор, изразяващ се в потискане на емоции или премълчаване, чувство за вина и/или малоценност и много други. Не са редки случаите, когато заболяването се дължи на издигане на енергията от центровете под диафрагмата към съответстващите им над нея. В случая – от втора към пета чакра. Този процес е пряко свързан и с духовната преориентация и духовното израстване на конкретния човек и е твърде сложен за разглеждане в кратка форма. Въпреки това ще се опитам да го илюстрирам с конкретни примери, когато разглеждам психо-емоционалните причини за заболяванията.

Бъдете винаги послушни на гласа на сърцето си!

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re: Щитовидна жлеза
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2013, 21:31:29 pm »
Вече ме заболява при преумора и се забелязва подутина под ухото ! Сигурно ще ме наречете безотговорна, но още не съм срещнала човек на когото мога да се доверя !
Darena, мога да ти препоръчам една жена от София да те консултира, а ти ще си прецениш дали е човекът на когото можеш да се довериш.
Ако желаеш пиши ми на лс.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27