Ще започна малко по-отдалеч, защото така ми тръгна мисълта. Определено има такива които 'дърпат конците' ! Самата икона на св. Георги изобразява времена далеч преди християнството и същевременно събития, които са се случили през така наречените "тъмни векове" или средновековието. Моята теза , както и на доста хора занимаващи се с този въпрос, е че именно от тези години и времена започва тъкането и оплитането на тези конци. Защото тогава се случва изкореняването на различните, подпалване на тези, които имат сила да говорят и най-вече да творят!!!! Защото там където ТВОРЧЕСТВОТО е подтиснато, конците могат да бъдат все по-дебели и все по-здрави...Представете си следната ситуация: едни хора си живеят някакъв живот, бил той варварски или земеделски, и в един момент пристига в селото някакъв човек, който им казва - "Абе вие хубаво тука си живеете, ма вече има нов БОГ и ако не му се кланяте, ще седите на колене пред нас! Ако обаче му се кланяте ще имате място в рая, ще сте свободни, но парите и продукцията ви ще са наши, защото ТОЙ така заяви. "
Ситуацията в "модерното общество " е идентична, да не кажа 1 към 1. С тази разлика, че днес всеки провъзгласява себе си като свободен човек, а щом казваш, че си свободен, значи той е много далече дори от мисълта за подобно нещо...
Тези които дърпат конците, просто са по-организирани и по-групирани от останалите. Там няма място за спорове, диалози, коментари, мнения и т.н. Там се действа, действието е това което е важно за кукловодите, защото ако няма действие, как ще разбере кукловода, че куклата му танцува...Дали тези хора са рептили, кучеподобни, лъвоподобни, сиви, зелени и т.н. мисля, че това не зависи от тях! Защото кукловодите знаят, че всяко преставление има начало, антракт, развръзка и КРАЙ!!!! Според мен днес се намираме в развръзката на преставлението, а не в края му!!! И най-важното за мен - днес всеки човек има възможността да направи това, което му се иска, тези които не го усещат, причините са си вътре в тях.
Онези обаче, които го усещат, трябва да направят избор - дали да се включат и те към кукловодите и след 10тина години да управляват хиляди човешки съдби или да направят нещо за себе си и за обществото - ДА ТВОРЯТ!!!! ПОД КАКВАТО И ДА БИЛО ФОРМА!!!! Защото дори кукловодите адмирират този, който е дръзнал да минава между конците им... А дали те са хора? Ами те са хора, колкото и аз и ние, и вие сме хора. Човек е това което самият той реши за себе си, именно за това тръгва и мнението, че всеки сам дърпа конците си. Не случайно мъдрите казват- "Внимавай какво си пожелаваш!" "Внимавай накъде тръгваш, защото най-вероятно ще стигнеш там накъдето си тръгнал"

ТОЗИ КОЙТО ТВОРИ, СЕ ПРЕВРЪЩА В КУКЛОВОД и както ми каза константин - ножа е в твоите ръце, с него можеш да си намажеш филия, но можеш и да го забиеш в нечий врат!!!!