Автор Тема: Хора или не-хора дърпат конците ?  (Прочетена 27307 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Materius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #30 -: Април 22, 2012, 17:21:46 pm »
Ще започна малко по-отдалеч, защото така ми тръгна мисълта. Определено има такива които 'дърпат конците' ! Самата икона на св. Георги изобразява времена далеч преди християнството и същевременно събития, които са се случили през така наречените "тъмни векове" или средновековието. Моята теза , както и на доста хора занимаващи се с този въпрос, е че именно от тези години и времена започва тъкането и оплитането на тези конци. Защото тогава се случва изкореняването на различните, подпалване на тези, които имат сила да говорят и най-вече да творят!!!! Защото там където ТВОРЧЕСТВОТО е подтиснато, конците могат да бъдат все по-дебели и все по-здрави...Представете си следната ситуация: едни хора си живеят някакъв живот, бил той варварски или земеделски, и в един момент пристига в селото някакъв човек, който им казва - "Абе вие хубаво тука си живеете, ма вече има нов БОГ и ако не му се кланяте, ще седите на колене пред нас! Ако обаче му се кланяте ще имате място в рая, ще сте свободни, но парите и продукцията ви ще са наши, защото ТОЙ така заяви. "
Ситуацията в "модерното общество " е идентична, да не кажа 1 към 1. С тази разлика, че днес всеки провъзгласява себе си като свободен човек, а щом казваш, че си свободен, значи той е много далече дори от мисълта за подобно нещо...
Тези които дърпат конците, просто са по-организирани и по-групирани от останалите. Там няма място за спорове, диалози, коментари, мнения и т.н. Там се действа, действието е това което е важно за кукловодите, защото ако няма действие, как ще разбере кукловода, че куклата му танцува...Дали тези хора са рептили, кучеподобни, лъвоподобни, сиви, зелени и т.н. мисля, че това не зависи от тях! Защото кукловодите знаят, че всяко преставление има начало, антракт, развръзка и КРАЙ!!!! Според мен днес се намираме в развръзката на преставлението, а не в края му!!! И най-важното за мен - днес всеки човек има възможността да направи това, което му се иска, тези които не го усещат, причините са си вътре в тях.
Онези обаче, които го усещат, трябва да направят избор - дали да се включат и те към кукловодите и след 10тина години да управляват хиляди човешки съдби или да направят нещо за себе си и за обществото - ДА ТВОРЯТ!!!! ПОД КАКВАТО И ДА БИЛО ФОРМА!!!! Защото дори кукловодите адмирират този, който е дръзнал да минава между конците им... А дали те са хора? Ами те са хора, колкото и  аз и ние, и вие сме хора. Човек е това което самият той реши за себе си, именно за това тръгва и мнението, че всеки сам дърпа конците си. Не случайно мъдрите казват- "Внимавай какво си пожелаваш!" "Внимавай накъде тръгваш, защото най-вероятно ще стигнеш там накъдето си тръгнал" :)
ТОЗИ КОЙТО ТВОРИ, СЕ ПРЕВРЪЩА В КУКЛОВОД и както ми каза константин - ножа е в твоите ръце, с него можеш да си намажеш филия, но можеш и да го забиеш в нечий врат!!!!
« Последна редакция: Април 22, 2012, 17:28:20 pm от Materius »

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #31 -: Април 22, 2012, 20:18:15 pm »
Не знам доколко си наясно, че НИКОЙ не може да се набърка в чуждия Аз / по закона на Свободната вопя/, освен ако между Азовете няма споразумение за взаимодействия с цел конкретни преживявания за взаимното им обогатяване. Азът е нещо , много по-голямо и всеобхватно от личността в отделната инкарнация и личността не може никак да му въздейства. Тя може само да се опита да се свърже с него за да разбере каква роля и е отредена.

Ролите са разпределени и ограничени в определени рамки. Когато личността / която се явява проекция на Аз-а и негово проявление във въплъщение/надскочи споразумението и се отклони от ролята или надвиши правомощията си,  в сила влиза Закона на кармата и това се заплаща с нови неприятни преживявания които биха могли да се разпрострат даже в няколко инкарнации...

Така, че аз застъпвам тезата, че всички - и тези, които "дърпат конците", и тези които са "марионетките" са човеци - от човешката раса, с еднаква биология, биохимия и т.н..просто сме избрали различни роли през този театрален сезон.

Интересно ми е от кой точно източник черпиш тази информация. Назови конкретно заглавие на книга/и и автор/и.

Това ми прилича на поредната манипулация с цел да се запази статуквото и да накара хората да се откажат от личната отговорност, инициатива и контрол над собствения си живот.

Стига сте повтаряли като папагали простотиите на хомосексуалиста Вал Валериан (Матрицата 1, 2, 3, 4, 5) и руския евреин Стюарт Свердлов, и се научете да мислите критично! Не всичко което казват те е истина! Те са просто поредните дезинформатори!


Ако целта на живота ни беше да бъдем дуалистични, то глупостта щеше да ни се отразява все по-добре с времето. Обратно на това, животът показва истинското лице на ненавременните ни майтапи, тъкмо когато най-малко подозираме... И впрочем, не мисля, че най-важното в живота е да накара човека да се усмихне и 'отпусне'... Вместо това, мисля че е важно човек да бъде нащрек, именно в тези финални и така фатални времена...
« Последна редакция: Април 22, 2012, 20:52:36 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #32 -: Април 22, 2012, 21:46:54 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=QJphPdnEc8g&feature=related
       Кой  иска  да  знае  да  гледа!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #33 -: Април 22, 2012, 22:51:11 pm »
Цитат
ТОЗИ КОЙТО ТВОРИ, СЕ ПРЕВРЪЩА В КУКЛОВОД
Не зная каква е причината да се пише това, но е откровена неистина! "Кукловодите" са явление, което може да се наблюдава при липса на свободна воля. Творчеството е нещо, несъвместимо с принудата. "Творците по принуда" са бездарници. Не принудата, а вдъхновението води до творчество. Истинско творчество. Но това е друга тема...
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #34 -: Април 22, 2012, 23:19:44 pm »
Точно `кукловодите` са тези, които успяват да контролират свободната воля на останалите. Не всички са творци.
А точно творчеството, е толкова доказано във времето колко творци са си творили за крале, кралици и религии, че не знам какво точно е `принудата`, но определено са били обезпечавани за вдъхновението си!
Така че, принудата е сравнително приемлива страна на провокацията да твориш, дори като нямаш вдъхновение!
Микеланджело, ако е бездарник и разбиран като творец `по принуда` само защото е правил и изявявал таланта си- дори и на конци- за да живее, значи нещо не е правилно разбирано в талант и това, което може един талант да сътвори! Вдъхновението не се случва в гладен и мизерстващ човек, в ощетено и низвергнато съзнание.
Жалко е, че неталантливите, но със самочувствие се опитват да преекспонират човешки потенциал, като нещо подвластно на управлявано с "конци"! Никой никого не управлява безусловно. Има и филми... така че, на който му харесва и е свикнал с конци да си `играе филма`, но аз не обичам куклен театър.
Мога, ако реша и да срежа конци, мога и да ... обясня нещо за ... чувствата (по един филм, където като си биеш едно специално лекарство и ставаш безчувствен, не изпитваш гняв, завист... НО и любов)- така че, тази тема би трябвало да е за онези, които Успяват да `дърпат` нечии конци, за да са доволни и да получат адмирации, че се справят добре :) в наложените условия :)
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #35 -: Април 22, 2012, 23:47:18 pm »
Понеже не ми се участва в дискусии, ще отбележа само още едно нещо във връзка с "творчеството".

Творчество означава създаване на нещо ново, което не е изведено по очевиден начин от съществувалото досега, а е наистина ново. "Онези", които "дърпат конците", не могат да прилагат творчество. Една от най-типичните характеристики на властта е подчинението. Когато владееш, не можеш да си позволяваш да твориш - тогава трябва да изпълняваш установените алгоритми напълно стриктно. Творчеството е възможност за свободния човек. Властващият, противно на много недомислили разбирания, не е свободен - той е ограничен от властта и е принуден да й се подчинява. Ако някой от вас някога е бил на властова позиция, е почувствал това много ясно например, когато е трябвало да посети официален прием; той като официално лице не може да си позволи каквото му хрумне поведение,  а е задължен да се съобразява с порядките, да е учтив с когото трябва, да обръща внимание на когото трябва, да се държи както трябва; такъв човек е собственост на властта, която го притежава - той не може да си позволи свободата на твореца! И ако някой се опита тук да ми тикне история за "скандални и непокорни звезди" или нещо подобно, моля да замълчи и да се поинтересува за immage-making-а на въпросната персона, за да прозре, че тя всъщност изобщо не разполага със себе си, а напълно следва даваните инструкции на "играта", в която има позицията на "властващ".
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен Materius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #36 -: Април 23, 2012, 13:01:29 pm »
fD Много си прав, това което искам да кажа е , че за да се промени нещо в този свят, трябва творците да поемат отговорност и да бутат нагоре!!! А творчеството не винаги трябва да създава нещо НОВО, просто защото НОВОСТТА и Уникалността на хора или неща е чисто наша земна черта (ето една гледна точка която аз много подкрепям -http://www.goodreads.com/quotes/show/131591 )  Творците трябва да кажат на властимащите О.К. ти ще ми дадеш 5 милиона, но аз ще съм ти роб доживот и другия петък трябва да ходя с на гей-хомо събрание с приятни момчета и всичко това, за да ме допуснат и мен да бръкна в кацата с меда!!!!! ....Избирам сам да изкарам 29 000, но да ги изпия с кеф и уважение към света!!!
А творците за мен са много по-силни кукловоди, но просто трябва да осъзнаят своята значимост, за самите тях, не за Сони Мюзик, например!!!
За справка един уникален творец PIMP C, той става кукловод и най-важното не предава своите братя и приятели, изпълнява си мисията и умира щастлив на 33г. :)
В ТВОРЕЦА Е СИЛАТА!!!! ИЛИ ПОНЕ ЗА МЕН Е ТАКА
« Последна редакция: Април 23, 2012, 13:07:09 pm от Materius »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #37 -: Април 23, 2012, 14:10:59 pm »
Нека приемем две неща.
1. Творците са свободни да ... Творят! Но тази свобода не изключва тяхната зависимост от `управляващи`, властимащи и т.н.
Свободата е едно много обширно понятие. И е достатъчно да знаем, че творецът не е заключен в затвор или лудница, за да е свободен. И че може да ... нарисува един принц Чарлс по-красив, отколкото е в действителност или да не поставя прекалено радикални пиеси против властта, човеколюбието и световния мир, за да продължава да твори.
Таланта никой не може да го отнеме. За вдъхновението... не знам. Понякога изпадат в депресии хората или просто се измарят да творят. Но така или иначе, никой не може да им отнеме това, с което творят- а именно Съзнанието и Душата.
 
2. Властимащите и управляващите ... притежават Власт, ок! Не е задължително да са творци, но те също са свободни със своята си Свобода на властимащи да упражняват властта си. Дали са фенове на Хтлер, Сталин или Джак Спароу няма как непременно да знаем и да разбираме, НО хората за това са избрани, за да Управляват и контролират. Ама умни, тъпи, лоши добри имат Власт. Точка. Харесва им или не ... не знам, но ... бутат там, да мине мандата и да не се изложат пред чужденците.
Е! Въпросът е, лоши ли са, наистина дърпащите конци, защото вече е ясно, че са си хора и няма лошо в това!?
« Последна редакция: Април 23, 2012, 14:12:11 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен larabum

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #38 -: Юни 13, 2012, 17:53:16 pm »
Е! Въпросът е, лоши ли са, наистина дърпащите конци, защото вече е ясно, че са си хора и няма лошо в това!?                      Със сигурност са лоши,защото дърпат света към свършека му ,липсва съзиданието без него сме свършени.
Когато дълго гледаш в бездната, бездната се вглежда в теб. Ницше

Неактивен pepsun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #39 -: Юни 13, 2012, 18:15:49 pm »
Според мен са лоши ,и не не са хора ,те са  същества който просто изглеждат като хора но  всъщност не са.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #40 -: Юни 13, 2012, 19:34:44 pm »
      Хора  без  нищо  човешко  в  тях!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 293
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #41 -: Юни 13, 2012, 20:19:46 pm »
Хм странен въпрос, какви ли конци е имал впредвид автора на статията?
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен grzzz

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #42 -: Октомври 13, 2012, 23:37:05 pm »
Конците на съдбите, да не са те? Защо да се ограничаваме с икономически или политически сценарии? А какво ще кажете за Книгата на живота от Библията? За това е нужен поглед извън времето и пространството. Който е чел Бернар Вербер, сигурно помни как една подплашена котка, замерена с пантоф, причинява катастрофата на самолет? В "Танатонавтите" се споменаваха "отговорните служби", които модифицираха събитията по далеч по-фин начин от някакви си илюминати. Според теорията от линка, това са "абитуриентите", завършили "земния цикъл на обучение": http://energymedicinedna.com/lords-of-karma. Демек, хора са. А ние, като още "незавършили" курса, едва ли някога ще изпълняваме "роля на кукловод", поне докато не завършим.
« Последна редакция: Октомври 13, 2012, 23:41:53 pm от grzzz »

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Хора или не-хора дърпат конците ?
« Отговор #43 -: Октомври 13, 2012, 23:44:12 pm »
Чона съм аз, регнах се доста време след като бях баннат и малко преди да ми махнат бана, който беше за 4 месеца но стоя 1 година. :(

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27