Автор Тема: Мястото на Хитлер в Световната Драма, режисирана от илюминатите  (Прочетена 25090 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Хитлер е изпълнявал внушените му идеи от съветниците на Ротшилд. Преди да навлезе в политиката,той е живял в Лондон ,в имението на Ротшилд, една година.
Там са му промили мозъка и са му внушили нужните идеи за новия световен ред.

От 90-те години насам не правят ли същото и с наши политици в Америка.Уж десиденти, туй онуй, учат там и после тук, но вече с по-съвременно, друго програмиране (зомбиране) ;) ;D :P

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Хитлер е изпълнявал внушените му идеи от съветниците на Ротшилд. Преди да навлезе в политиката,той е живял в Лондон ,в имението на Ротшилд, една година.
Там са му промили мозъка и са му внушили нужните идеи за новия световен ред.


Не искам да споря с вас, но според вас всичките които пишете ,че Хитлер бил напътстван от Ротшилд и други чифути да създаде Националсоциализма , а  сигурно и Антиеврейската насоченост на партията,всичко това било наложено видите ли от Ротшилд и Илюминати ,така ли!!!??? Добре някой задавал ли си е въпроса ,защо Националсоциализма е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕН НАВСЯКЪДЕ В ЕВРЕЙСКИЯ СВЯТ даже в Германия само за носене на Нацистки символи,за самоопределяне като Националсоциалист и въобще всичко свързано с Националсоциализма закона предвижда от 10 - 15 години затвор !!!???!Чакайте ,че нещо не мога да схвана ,"ЛЮБИМАТА"(според вас) ИДЕОЛОГИЯ НА ИЛЮМИНАТИ, Ротшилд и чифутската общност - ЗАБРАНЕНА в Целия свят е как точно ще стане това,ако наистина твърденията ви са ВЯРНИ, как !? Хайде сега  някой от групичката АНТИФА, които с пяна на уста ме нападнаха ,за темата ИЗМАМАТА СЛАВЯНСТВО да ми отговорят в съветския съюз сталин не изби ли МИЛИОНИ ЕВРЕИ - ИЗБИ, е и защо КОМУНИЗМА (за който незнайно, защо не виждам тема ,че е ТВОРЕНИЕ НА ИЛЮМИНАТИ ,РОТШИЛД и тн.)  НЕ Е ЗАБРАНЕН В ЦЕЛИЯ СВЯТ КАТО Националсоциализма ,този ПРОСТ и ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС НЯКОЙ "ГЕНИЙ" ЗАДАВАЛ ЛИ СИ ГО Е преди да изсере всичката тази еврейска пропаганда, НЕ НАЛИ. Ето аз ви го задавам ,защо КОМУНИЗМА НЕ Е ЗАБРАНЕН НИКЪДЕ по СВЕТА даже в България има официално КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ представена в Българския парламент ,като част от БСП , ЗАЩО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА Е ЗАБРАНЕН ВЪВ ВСЯКО КЪТЧЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ и на повечето места хората с такива възгледи биват хвърляни в ЗАТВОРА!ВСИЧКИТЕ еврейски ЛЪЖИ ЗА обвързаността на НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА с евреите ,ротшилд или илюминати се базират на ПРЕДНАМЕРЕНАТА световна ЕВРЕЙСКА ПРОПАГАНДА ,която пуска тези МРЪСНИ ЛЪЖИ ,за да дискредитира Националсоциализма,за да може всеки, който не се интересува по надълбоко от Националсоциализма да си каже ВСИЧКИ СА МАСКАРИ,в случая - НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИТЕ !  

PS С поста си нямам желание да обиждам НИКОЙ ,просто искам наистина да се замислите върху този въпрос,защо нещо което е " измислено от евреите " ще бъде АБСОЛЮТНО и НАПЪЛНО Забранено в Целия свят !?
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 16:24:59 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Отговорите на въпросите, които задаваш, се намират в самото начало на темата.
Ако не си го прочел и пишеш-лошо!
Ако си го прочел и не си разбрал-пак лошо!
Каба Гайда.

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re:Мястото на Хитлер в Световната Драма, режи
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2009, 16:46:28 pm »
Здравей, Зигфрид, ти прочете ли поста на Н., там аз мисля, че е казано защо е създаден Нацизма. Има много причини заради които е забранен.

1. Нацизмът е антиеврейски
2. Нацизмът е вид национализъм, а целта на национализма е запазване или подкрепяне на съществуването на дадена нация.


Има и др. аз за тези се сетих.Главна цел на илюминатите е НСР, за постигането му трябва да се разрушат нациите, да се разединят хората. Затова и толкова усилия са били насочени към разпадането на СССР.
 
Цитат
Ето аз ви го задавам ,защо КОМУНИЗМА НЕ Е ЗАБРАНЕН НИКЪДЕ по СВЕТА даже в България има официално КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

И на твоя въпрос ще се опитам да отговоря до колкото мога. Комунизма не е забранен по ред причини, аз пак само няколко ще дам.
1. Русия е страна победителка, има много власт и силна армия
2. С какво оправдание ще го забранят ?
3. Как да му противоречиш на Сталин  :)


Въпреки сходните идеологии комунистите имат предимство.Ако Германия беше спечелила щяха да забранят комунизма.И все пак я си представи, че бяха го забранили как да спорят със Сталин, щеше да продължи война най-вероятно, а Русия въпреки всичко е военна сила. Тука може много да се спори дали Америка е имала първа атомна бомба и тн. Защо не са разрушили Русия- може би са нямали повод. 
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 19:24:41 pm от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Зигфрид, за първи път чета че Сталин е избил много евреи. Ти ли я измисли тази глупост. Ти наясно ли си че в КГБ, което е в основата на избиването на хора, ръководството е чисто еврейско начело с Троцки и много голяма част от изпълнителите са евреи.Сталин е избил само част от заговорниците срещу себе си и те са евреи. В крайна сметка евреите са отровили Сталин.

След ВСВ евреите бяха победители,защото създадоха своя държава в избраните от тях свещени земи. Ако наистина бяха избивани нямаше да има кой да създаде Израел.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98

Горе съм постнал МАЛКО (а има хиляди такива снимки) снимки на "СТАТНИСТИТЕ" Националсоциалисти  :lol: и най - вече на Хитлер, който винаги говори с УВАЖЕНИЕ и ПОЧИТ към ПАПАТА и Христянската религия.Не знам дали някой знае, но по времето на Мусолини Ватикана получава независимост и става отделна държава, а да не ви обяснявам Той колко ПОЛОЖИТЕЛНИ неща прави за Църквата .Всички до един от ръководния състав на NSDAP са Вярващи КАТОЛИЦИ ( Бавария е Католическа провинция),всички до един и на ниско и високо ръководно ниво в партията и в SS се ЖЕНЯТ В КАТОЛИЧЕСКИ ЧЕРКВИ. Хитлер се допитвал за стотици неща до Папата, а Не е ЗАБРАНИЛ както комунистите РЕЛИГИЯТА.Освн това в нашата идеология няма комунистическо-еврейските глупоси , че религията била ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ ,чист чифутски ЛОЗУНГ !
Даскала, ти наясно ли си ,че ако ние не бяхме  изнесли тези факти в Ревизионистичните книги, които излезнаха след 2-рата световна война и по-късно в  нашите Националсоциалистически сайтове, ти и всички  по света сега щяхте да лапате мухички и да си мислите ,че октомврийската революция и всички останали събития по света са извършени спонтанно ,примерно октомврийската революция в рУсия е извършена от руския народ, а не от световното еврейство и тн и тн! Даскала,  искам  да ти кажа ,че ние Националсоциалистите сме наясно за тия неща още преди ти да се родиш и случайно да прочетеш в някоя от издаваните от нас Ревизионистични книги ,че има световна ерейска конспирация.Затова винаги  отминавам с насмешка ОБИДИТЕ към мен на такива индивиди като теб, защото знам,че обидите към мен са единствено и само на Идеологиоческа основа а не поради нещо друго!
Какво да отговарям на човек(става дума за Ken1) на който поста все едно е написан в някоя синагога,защото да твърдиш ,че Нацизма е еврейска идеология и идеология създаена от евреите,на такова нещо мога да кажа - браво rabbi така би казал и емил кало. Комунизма според Ken1 не бил забранен ,защото  СССР били много силни,  е няма такъв СМЯХ ,СМЯХ ,СМЯХ ще УМРА ОТ СМЯХ rabbi и какво трябвало да им е оправданието за да го забранят. Абе Ken1 ти наистина ли си мислиш ,че чифутите ще тръгнат да си търсят оправдание, за да забранят нещо НЕЗАВИСИМО какво е то а ,наистина ли си го мислиш това :lol:!!!Ken1 -  КОМУНИЗМА е ОТРОЧЕ НА СВЕТОВНОТО ЕВРЕЙСТВО и затова никога няма да бъде забранен ,това дали го приемаш като оправдание на чифутите ?
гален ,ех гален,гален отново се е опитал , да се прави на "оригинален" и пак не е успял да напише от начало до край нещо разбираемо.
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 14:00:41 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Unlock_the_Light

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
 • Veritas Vos Liberabit!
Зигфрид,бих искал да отправя един апел към теб.
виж т.6 от "Шестте грешки на човека" от Марк Тулий Цицерон:
" Опитите да натрапваме на другите своите убеждения и своя начин на живот."

Не приемай нещата толкова  лично, толкова присърце.
Излишно е да се влиза в спор с фанатизиран човек(като теб) по даден въпрос, защото все едно говориш на стената.Като си знае едно нещо и това е. Чуждите мнения и разсъждения веднага биват отхвърляни , а тези които са ги направили биват оплюти.

Всяка една доктрина, идеология и т.н. само ограничава човешкото мислене и възприемане на различни гледни точки.

Поздрави

"Светът е моята страна.....да правя добро е моята религия" -Томас Пейн

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Мястото на Хитлер в Световната Драма, режи
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2009, 14:27:49 pm »
О, благодаря много за апела,  Unlock_the_Light ,днес  цяла вечер ще седя и ще размишлявам върху т.6 (Шестте грешки на човека от Марк Тулий Цицерон),но като се замисля, вече размислих и ще ти отговоря.Кога, къде и с КАКВО Аз поисках на теб да ти натрапвам моите убеждения ,Кога и с какво ти натрапих начина си на живот, не знам откъде си информиран (да не си приятел на приятелите на серГЕЙ от ДАНС ,че знаеш какъв ми е личния живот) какъв точно е начина ми на живот?Как, кога и с какво аз се опитах да ти го натрапя лично на теб ?
Това ,че се опитвам да се противопоставя и ОБОРЯ еврейските Антитеории за националсоциализма ,Не ме прави АВТОМАТИЧЕСКИ Националсоциалист ,единствените които заклеймяват без да мислят са ЕВРЕИТЕ и КОМУНИСТИТЕ .За евреите и комунистите,който не им е удобен и не мисли като тях се ЗАКЛЕЙМЯВА като - ФАШИСТ(точно както направи и ти!),а ти после ходи  се оправдавай ,че НЕ си !
Аз никой не съм обидил не знам къде видя ,че обиждам някой, аз не пиша като тези, които обиждат мен ,че съм пишел глупости ,че съм прост ,че съм Фашист,аз се опитвам да оборя едни измислени чифутски твърдения за Нацистите.Сега сигурно  трябва да съжалявам ,че не мисля като вас по въпроса , Unlock_the_Light, надявам се ,че сега гусиНе няма да ми извадите наказателния закон и да ми цитирате някоя точка от него, под ударите на която би трябвало да попадна аз.
Един последен въпрос към вас гУсиН Unlock_the_Light -мислиш ли ,че е правилно и ти искаш ли на такива като мен да им се затваря устата (веднъж и завинаги) както  направиха "демократите" от СССР,америка,ингелизия  и тн.на Нюрнбергския процес и на другите последвали го НЕЗАКОННИ екзекуторски процеси във всички страни, които участваха във войната на стрната на Оста ?
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 17:28:21 pm от Mirotvorec »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Unlock_the_Light

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
 • Veritas Vos Liberabit!
Re:Мястото на Хитлер в Световната Драма, режи
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2009, 15:16:26 pm »
Всеки има право на глас , на изказ, на мнение. Въпросът е да се спазва добрият тон и невраждебното настроение спрямо другите хора.  :)
« Последна редакция: Ноември 05, 2009, 17:28:51 pm от Mirotvorec »
"Светът е моята страна.....да правя добро е моята религия" -Томас Пейн

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Май голямо отклонение се получи от основния аргумент на спора :). Ставаше дума за ролята на Швейцария в процеса на формиране, задвижване и разрушаване на плановете на Хитлер. Държа да напомня, че Швейцария е центъра на епицентъра на глобалната финансова мощ :).

Неактивен Blue|_Star

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 639
Re:Мястото на Хитлер в Световната Драма, режи
« Отговор #25 -: Ноември 19, 2009, 22:30:58 pm »
Зигфрид,думите на самия Хитлер са достатъчни.Няма как един нормален,обикновен индивид да прозре нещата.Знам как се чувства човек в това състояние на "неведение" и заблуда,и е пагубно.
П.С.:Аз искам да задам един въпрос-щом е "невъзможно" да се живее без евреите как става така,че в Дубай е забранено,дори влизането на еврейн в страната??? ::)
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 22:32:50 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Мястото на Хитлер в Световната Драма, режи
« Отговор #26 -: Ноември 20, 2009, 11:58:31 am »

(Да чуем и другата страна!)
Защо Хитлер нападна Съветския съюз?
———————————————————————————————
Прокламация на Водача на германския народ
1941 г.
Германски народ !
Националсоциалисти !
Подтиснат от тежки грижи‚ месеци наред осъден на мълчание‚ сега най¬после дойде часа в който мога да говоря открито.
Когато на 3 септември 1939 г. германският Райх получи английската нота за обявяване на войната‚ отново се повтори британския опит‚ обявявайки война на съответно най-¬голямата континентална сила да осуети началото на всяко заздравяване‚ и с това издигането на Европа.
Така на времето Англия с множество войни разгроми Испания
Така тя водеше своите войни с Холандия.
Така по¬-късно с помощта на цяла Европа Англия се бореше срещу Франция.
Така около началото на столетието тя започна обсадата на тогавашния германски Райх и през 1914 г. – Световната война.
Само поради неговото [на Райха – бел. на преводача] вътрешно разединение‚ в 1918 г. Германия беше победена.
Последиците бяха ужасни.
След като най-¬напред лицемерно бе обявено‚ че се воюва само срещу Кайзера и неговия режим‚ веднага след приминирието на германската армия започна плануваното унищожение на Райха.
Докато предсказанието на един френски държавник*), че Германия има 20 милиона население в повече‚ (т.е. чрез глад‚ болести или емиграция то трябва да бъде ликвидирано)‚ сякаш се сбъдваше‚ националсоциалистическото движение започна обединителното дело на германския народ и с това въздигането на Райха.
Това ново надигане на нашия народ от немотия‚ мизерия и презрително отношение‚ беше символ на вътрешно възраждане.
Най¬малко Англия беше засегната или застрашена от това.
Въпреки това новата политика на обсада‚ изпълнена с омраза срещу Германия‚ в същия миг се поднови. Отвътре и отвън започна ониз познат нам заговор на евреи и демократи‚ болшевики и реакционери с единствената цел‚ да попречат на изграждането на новата германска народна държава‚ отново да хвърлят Райха в безсилие и нищета.
Омразата на това световно съзъклятие засегна както нас‚ така и други нещастни народи‚ принудени да изкарват хляба си в непосилна борба за съществувание.
Особено на Италия и Япония полагащия им се достъп до световните блага‚ както и на Германия беше оспорван‚ дори формално забранен. Затова и обединението на тези нации беше единствено акт на самоотбрана срещу заплашващата ги егоистична световна коалиция на парите и властта.
Според думите на американския генерал Вуд (Wood), още в 1936 г. Чърчил заявява пред една комисия от Втората камара на американския конгрес‚ че Германия отново била прекалено силна и затова трябва да бъде унищожена.
През лятото на 1939 г. Англия сметна‚ че е дошъл момента‚ да възобнови възнамеряваното унищожение‚ повтаряйки глобалната политика на обсада.
Методът на организираната за тази цел кампания от лъжи се състоеше в това‚ да обяви други народи за заплашени: най¬напред да ги обвърже с английски гаранции и обещания за помощ‚ а после‚ както преди Световната война‚ да ги остави да се бият срещу Германия.
При тези обстоятелства сметнах‚ че съм длъжен пред моята съвест и пред историята на германския народ‚ да убедя правителствата на тези страни в лъжовността на изказаните британски твърдения и уверя‚ а дори нещо повече‚ – чрез тържествени изявления да успокоя най¬голямата сила на Изтока‚ дори в разрез с нашите собствени интереси.
Националсоциалисти !
Вие всички добре чувствувахте‚ че за мен тази крачка беше горчива и тежка. Германският нардо никога не е изпитвал вражески чувства към народите на Русия. Вече повече от две десетилетия еврейско¬болшевишката клика от Москва се опитва да подпали не само Германия а дори цяла Европа. Германия никога не се е опитвала да изнася и налага в Русия своя националсоциалистически мироглед‚ а точно обратното‚ – еврейско¬болшевишките властници от Москва всячески се стремят да натрапват своята власт на нашия и другите европейски народи и то не само по духовен път‚ а преди всичко с помощта на военна сила.
Последиците от този режим обаче‚ във всички страни са единствено хаос‚ нищета и глад. За разлика от тях‚ моите двадесетгодишни усилия успяха‚ с минимални интервенции и без каквото и да е прекъсване на нашето производство да създадат нов националсоциалистически ред в Германия‚ който не само премахна безработицата‚ но и повишава все повече и повече доходите на трудещите се хора.
Успехите на тази политика на нов стопански и обществен ред за нашия народ‚ който чрез планово преодоляване на съсловни и класови противоречия се стреми‚ като крайна цел‚ към една истинска народна общност‚ са единствени в целия свят.
Заотва през август 1939 г. за мен беше голямо вътрешно душевно усилие‚ да изпратя моя министът в Москава‚ за да опитам да се противопостъвя на английската политика на обсада на Германия. Напавих това единствено със съзнанието за отговорност към германския народ‚ преди всичко с надеждата‚ че накрая ще се дойде до трайно намаляване на напрежението и може би ще намали исканите от нас жертви.
След като сега в Москва‚ Германия тържествено увери споменатите страни и области‚ – с изключение на Литва‚ – че са извън всякакви германски политически интереси‚ беше сключено още едно особено споразумение за в случай‚ че на Англия се отдаде‚ действително да подстрекае Полша за война с Германия. Но тук също беше направено ограничение на германските искания‚ несъответствуващо в никакъв случай на силата на германското оръжие.
Националсоциалисти !
Последиците от сключения договор‚ желан от самия мен и в интерес на германския народ‚ бяха особено тежки за живеещите в тези страни германци. Повече от половин милион сънародници – предимно дребни селяни‚ селски стопани‚ занаятчии и работници – бяха принудени почит за една нощ да напусната своята предишна родина‚ за да се изплъзната от режима заплашващ ги най¬напред с безгранична мизерия и рано или късно с пълно унищожение. Въпреки това хиляди германци са изчезнали! И не беше възможно да се установи съдбата им или поне къде се намират. От тях мъжете поданици на Райха са над 160.
За всичко това мълчах‚ защото бях длъжен да мълча! Защото моето желание беше окончателното намаляване на напрежението и ако е възможно да се постигне дълготрайно споразумение с тази държава.
Обаче‚ още по време на нашия поход в Полша съветските властници изявиха изведнаж също претенции за Литва‚ в разрез с договора.
Германският Райх никога не имал намерения да окупира Литва и също не е поставил несправедливи претенции на литовското правителство‚ а напротив отклони молбата на тогавашното правителство на Литва‚ да изпрати германски войски‚ като не отговарящо на целите на германската политика.
Въпреки това аз се подчиних на това ново руско настояване. Но‚ то беше само началото на непрестанни‚ повтарящи се постоянно от тогава насам нови изнудвания.
Победата в Полша‚ извоювана изключително от германски военни части‚ ми даде отново повод да изпратя предложение за мир на Западните слии. То остана безрезултатно‚ защото беше отхвърлено от страна на интернационалните и еврейски военноподпалвачи.
Основанието за това отхвърляне обаче‚ още тогава беше в това‚ че Англия хранеше все още надеждата да мобилизира една европейска коалиция срещу Германия‚ включително Балкана и Съветска Русия.
Така Лондон реши да изпрати като посланик в Москва мистер Кр???(Cripps). Той получи ясното нареждане на всяка цена да възстанови отношенията между Англия и Съветска Русия‚ развивайки ги в английски интерес. Английската преса съобщаваше за напредъка на тази мисия‚ доколкото тактически съображения не я караха да мълчи.
През септември 1039 г. и пролетта на 1940 г. вече станаха явни действително първите резултати. Докато Русия се готвеше да пороби военно не само Финландия‚ но също и балтийските страни‚ изведнаж тя мотивира този процес с лъжовното‚ както и смешно твърдение‚ че ги защитава от чужда заплаха‚ или‚ че е длъжна да я изпревари. Под това трябваше да се разбира само Германя. Защото друга сила не можеше въобще да проникне в областта на Източно море‚ нито дори да води там война. Въпреки това трябваше да мълча. Но властниците в Кремъл веднага отидоха по¬нататък.
Докато през пролетта на 1940 г. Германия изтегли своите военни сили в духа на т.н. Пакт за приятелство‚ далеч от източната граница‚ дори въобще опразни тези области от германски войски‚ в същото време Съветска Русия започна разгръщането на сили в размер и обхват‚ който можеше да бъде смятан само като съзнателна заплаха на Германия.
Според едно дадено по това време лично от Молотов изявление още през пролетта на 1940 г. само в балтийските страни се намираха 22 руски дивизии.
Тъй като руското правителство постоянно твърдеше‚ че било повикано от тамошното население‚ целта на пребиваването им там следователно‚ можеше да бъде единствено демонстрация срещу Германия.
Докато нашите войници от 10 май 1940 г. насам пречупиха френско¬британската сила на запад‚ руското заемане на позиции на нашия източен фронт продължи обаче в постепенно все по¬застрашителен размер.
Поради това‚ от август 1940 г. сметнах‚ че допускането на каквото и да е по¬нататъшно настъпление на болшевишките дивизии в и без това често опустошаваните наши източни провинции ще бъде против интересите на държавата ни‚ нещо за което не бих могъл да поема отговорност.
Но‚ с това целта на британско¬съветското сътрудничество беше постигната‚ а именно: блокирането на силни германски части на изток‚ за да не може германското ръководство да завърши радикално войната на запад посредством военновъздушни действия.
Това съдействуваше обаче не само на целите на британската‚ но и на съветската политика. Защото както Англия‚ така и Съветска Русия желаят‚ тази война да бъде по възможност продължена‚ за да се отслаби цяла Европа и тя да изпадне във все по¬голямо безсилие.
Заплашителната агресия на Русия срещу Румъния трябваше също в последна сметка да отнеме една важна суровинна база не само на германския‚ а също на стопанския живот на цяла Европа или евентуално най¬малкото да я унищожи. Тъкмо германският Райх от 1923 г. насам се мъчи с безкрайно търпение да спечели южноевропейските държави за търговски партньори. Затова също имахме най¬голям интерес от тяхното вътрешно държавно консолидиране и ред. Нахлуването на Русия в Румъния‚ гръцкото обвързване с Англия‚ заплашваха тези области в крато време също да се превърнат в общо поле на военни действия.
По повод на една настоятелна молба на румънското правителство‚ самт oтгворно за създалота се по това време положение‚ дадох съвет‚ с цел да се запази мира‚ да отстъпят на съветското изнудване и да дадът Бесарабия‚ въпреки‚ че това беше в разрез с нашите принципи и обичаи.
Ръмънското правителство вярваше обаче‚ че може да накара своя собствен народ да понесе това само при условие‚ че Германия и Италия бих дали гаранция като обезщетение за това поне‚ че за останалата Румъния няма повече да се претендира.
Направих го със свито сърце. Преди всичко защото‚ когато германския Райх дади една гаранция‚ това означава‚ че той също отговаря за нея. Ние не сме нито англичани‚ нито евреи.
Така вярвах‚ че дори в последния час‚ съм служил на мира в тази област‚ макар и поемайки едно лично задължение. За да реша окончателно тези проблеми и също да добия яснота във връзка с руската позиция и отношение към Райха‚ както и под натиска на постоянно засилващата се мобилизация на нашите източни граници поканих господин Молотов да дойде в Берлин.
Съветският външен министър поиска изясняване‚ и съответно съгласието на Германиня по следните четри въпроса:
1.     
2.   Въпрос на Молотов:
3.   Ще бъде ли германската гаранция за Румъния също насочена срещу Съветска Русия‚ в случай че последната нападне Румъния?
Моят отговор:
Германската гаранция е обща и ни задължава безусловно. Но‚ Русия въобще не ни обясни‚ че освен в Бесарабия има и други интереси в Румъния. Само названието Северна Буковина беше едно нарушение срещу тази гаранция. При това не предполагах‚ че Русия сега изведнаж може да има и други планове срещу Румъния.
4.   Въпрос на Молотов:
5.   Русия се чувствува отново заплашена от Финландия и била решена‚ да не търпи това. Би ли била Германия готова‚ да не даде на Финалндия подкрепа и преди всичко веднага да изтегли обратно изпратените към Киркинес за подмяна германски войски?
Моят отговор:
Германия не е имала нито сега‚ както и преди във Финландия политически интереси. Една нова война на Русия срещу малкия финландски народ обаче‚ не може да бъде гледана като допустима от страна на германското правителство‚ още повече‚ защото не можем да повярваме‚ че съществува заплаха за Русия от страна на Финландия.
Също‚ ние въобще не желаем Източно море още веднаж да стане поле на военни действия.
6.   Въпрос на Молотов:
7.   Би ли била Германия готова‚ да се съгласи‚ щото Съветска Русия от своя страна да даде гаранция на България и за тази цел да изпрати там съветски войски‚ при което той‚ – Молотов – желае да обясни‚ че Съветска Русия няма намерение‚ във връзка с това например да отстрани царя.
Моят отговор:
България е независима държава и не ми е известно‚ тя въобще да е молила Съветска Русия за гаранции подобно на Румъния спрямо Германия. Освен това длъжен съм да говоря върху това с моите съюзници.
8.   Въпрос на Молотов:
Съветска Русия се нуждае при всички обстоятелства от свободен преход през Дарданелите и също настоява‚ за своя защита да окупира няколко важни бази на Дарданелите или на Босфора. Би ли била Германия съгласна с това или не?
Моят отговор:
Германия е била винаги готова да даде своето съгласие за изменение статута от Монтрьо (Montreux) в полза на държавите около Черно море. Германия не е готова да се съгласи в превръщането на морски протоци в руски военни бази.
Националсоциалисти !
Като върховен водач на Германския Райх‚ но също и като представител на европейската култура и цивилизация‚ със съзнание за своята отговорност‚ взех единствено възможната при тези обстоятелства позиция.
Последствието беше засилване дейността на Съветска Русия срещу Райха. Преди всичко‚ веднага започна вътрешно подриване на новата румънска държава и опит‚ чрез пропаганда да се отстрани българското правителство.
С помощта на объркани‚ незрели глави от румънския Легион се отдаде да бъде инсцениран държавен преврат‚ целящ свалянето на държавния глава генерал Антонеску‚ целящ създаване в страната на хаос и чрез отстраняване на законната власт да се премахме предпоставката за влизане в сила на германското обещание – гаранция.
Въпреки всичко това‚ все още вярвах‚ че най¬добре е да запазя мълчание.
Веднага след провала на начинането руските военни части засилиха концентрирането си на германската източна граница. В постоянно нарастващ брой бяха дислоцирани танкови и десантни части в заплашителна близост с германската граница. Германският Вермахат и родината Германия знаят‚ че само преди няколко седмици нито една единствена германска танкова или моторизирана дивизия не се намираше на източния фронт.
Ако‚ обаче не е нужно едно последно доказателство за междувременно настъпилата коалиция между Англия и Съветска Русия‚ въпреки всички средства за отвличане на вниманието и маскировка‚ то югославския конфликт го донесе.
Докато се стараех‚ съвместно с Дуче да предприема един последен опит а умиротворяване на Балкана‚ поканих Югославия да встъпи в Тристранния пакт‚ Англия и Съветска Русия организираха съвместно оня преврат‚ който отстрани за една нощ тогавашното готово за разбирателство правителство.
Понеже днес е ясно и може да бъде съобщено на германския народ: сръбският държавен преврат срещу Германия не се състоя само под английско‚ а в голяма степен под знамето на Съветска Русия. Но‚ защото ние не реагирахме на това‚ съветското ръководство предпочете още една крачка. То не само организира преврата‚ но няколко дена по¬късно сключи и известния договор за приятелство с преданните му нови креатури‚ предназначен‚ да подстрекае Сърбия в нейната воля за съпротива срещу умиротворяването на Балкана и да я подбуди срещу Германия. И това не беше платоническо намерение:
Москва настояваше за мобилизация на сръбската армия.
Тъй като аз дори след всичко това все още вярвах‚ че по¬добре е да не реагирам‚ владетелите на Кремъл направиха още една стъпка напред:
Днес‚ германското правителство притежава документите‚ от които се вижда‚ че Русия дава обещание да доставя оръжия‚ самолети‚ муниции и друг военен материал през Солун‚ за да въвлече окончателно Сърбия в бой срещу Германия.
И това стана почти в същия момент‚ когато аз самия дадох съвет на японския външен министър д¬р Матсуока (Matsuoka), да доведата до намаляване на напрежението с Русия‚ винаги с надежда‚ че с това ще послужа на мира.
Единствено бързият пробив на нашите несравними дивизии към Скопие‚ както и завземането на Солун възпрепятствуваха намеренията на този съветско¬англосаксонски заговор. Сръбските летци офицери‚ обаче‚ избягаха в Русия и там бяха посрещната като съюзници. Победата на силите на Оста на Балкана провали плановете им за продължителни боеве на югоизточния фронт‚ целящи да ангажират през това лято за месеци нашите сили в този район‚ с което да се направи възможно разгръщането на съветските армии‚ да повишат тяхната бойна готовност и тогава заедно с Англия‚ подкрепяни от очакваните американски доставки за задушът и смачкат Третия Райх и Италия.
С това Москва не само наруши споразуменията на нашия Пакт за приятелство‚ а подло го предаде. И в същото време властниците от Кремъл до последната минута въшно лицемереха с мир и приятелство и съчиняваха безобидни опровержения‚ точно както и случая с Финландия и Румъния.
Ако досега бях принуден от обстоятелствата да не реагирам‚ то сега обаче‚ дойде момента‚ когато едно по¬нататъшно изчакване би било не само грях на бездействие‚ но дори престъпление към германския народ‚ ако не към цяла Европа.
Около 160 руски дивизии са днес на нашата граница. От седмици насам постоянно се извършват нарушения на границата‚ не само при нас а също далеч на север както и при Румън
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 14:07:48 pm от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Браво, Зигфрид, това си е направо документ.

Да обобщим. Хитлер оправдава своите действия и тези на съюзниците си, като ги представя за "самозащита" от всички останали. Обаче все още е загадка защо другите сили са против него.

Ето с какво се занимава един от главните съюзници на Германия съвсем малко преди официалното избухване на войната.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8_%D0%A5%D0%B0%D0%BB%D1%85%D0%B8%D0%BD_%D0%93%D0%BE%D0%BB

При това положение, не виждам как иначе освен намръщено да гледат другите сили (особено СССР) към Хитлер.

Докато Жуков завършва унищожението на 23-та дивизия на хиляди километри на запад стават велики събития. На следващия ден Хитлер започва своето нашествие в Полша и Втората световна война избухва в Европа.

А след като започва "тихо и кротко" да приобщава с помощта на танковете си редица европейски държави (Полша, Чехословакия, Белгия, Франция и др.), то не виждам причина другите сили (особено СССР) да се почувстват в безопасност. Така че, никак не е необичайно да започнат да мобилизират войски и да ги струпват по границите.

Накратко - да, всички са против Германската ос във ВСВ, но това въобще не е безпричинно. Затова, Зигфрид, ще трябва да намериш документи, които обясняват поведението на Хитлер с аргументи от преди избухването на войната.

Неактивен Blue|_Star

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 639
ЗАЩО никой не ми отговори за евреите и Дубай???
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
ЗАЩО никой не ми отговори за евреите и Дубай???

Ами, предполагам, защото повечето от нас за първи път чуват това от теб. Това откъде го научи?

Междувременно попаднах на това:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82

Коментирайте, моля. Това си е чиста историческа конспирация.
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 01:03:24 am от otnesen »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27