Почти като рецепта за кекс: Взимате 100 клетки, а може 1000, една лъжица енергия, чаена чаша интелект и щипка съзнание...
За сега нямам намерение да правя организъм и мисля да попиша по темата.
Едно уточнение (откровение) като начало. Линкът на
Eon от 4 февруари НЕ ми се отваря. Нямам представа каква е информацията в него, и ще го помоля, ако няма друг начин да се види да обясни с няколко думи, какво представя. Мерси.
Написах коментарът си в подкрепа на последвалото мнение (перефразирам) "колко сме нищожни". Така си е. И в това няма нищо обидно. Нямам и намерение да представя точни математически данни за обиколката на нашия свят, широчина, дължина или дълбочина в километри, или други мерни единици. Но има достатъчно нагледни материали в нета, и на клипове и като снимки, за сравненията на нашата планета (свят) спрямо останалите в нашата галактика. Което още веднъж ни връща към `нищожност`, но не и непременно към безсилие или неЗначителност във Вселената.
Така за мен остава интересно ... като землянка, да се замисля, ако се увеличава човешкият вид (организъм) и въобще живите същества в този свят и на планетата Земя, какво ли остава да е по останалите планети с огромните размери?
При една Между-планетна война (Пази Боже) ще бъдем издухани за миг, с все енергия, интелект и съзнание.
Но тъй като ние осъзнаваме нищожността си не бихме провокирали подобни инвазии и агресия. Но все пак при най-добри и достатъчно възможни условия как бихме се адаптирали към едни по-големи и със сигурност по-интересни от нашия свят