Здравейте, аз съм от Перник.Точно в 03.00.33 (бях на компа и погледнах часа) започна да ни друса.Това което си спомням е че бе според моя преценка ни друса към 1.5-2.0 секунди, но надали е било толкова не мога да гарантирам.Малко преди да започнат да падат предметите се чу един ужасяващ звук подобен на боботене.След като приключи земетресението с гаджето ми излязохме отвън да видим какво става.Цареше пълен хаус (временно бяхме в къща с двор) 2 бебета се дереха колите пищяха.. ужас.Има няма 1-2 мин. и гаджето ми каза че е видяла светлина в небето подобна от грамотевица(небето беше почти чисто и нямаше никакви признаци да завали дъжд) и в този момент ни удари.Взех якето, ключовете от колата и телефоните и навън.След като постояхме така 10 мин. предложих на мойта да се качи в колата за да не и е студено.Съседство от нас имаше барче с телевизор, на всяка програма, ако не се лъжа си даваха филми.Само когато пуснах на колата радио Фокус мисля че съобщаваха за ситуацията.Минаха се някаде 10-15 мин и аз говорех с приятел пред колата, и в този момент пак се разтресе като преди това отново, този път аз видях светлина посока юг, и веднага след това удари второто по силно.В последствие се пусна слух че стената на язовир Студена била пропукана и до 10 мин. сме щяли да се наводним, и от там една допълнителна паника, за 5 мин. хората се изнесоха с колите си на високото пък ние и едни познати си прекахме ноща в колата пред къщата.Та да ви питам вие виждахте ли въпросната светлина ?
п.с - при нас само 2 кучета лаеха към 12, в последствие заглъхнаха.А отделно към 7 часа вече бяхме излязли да се поразтъпчем и видяхме 2 щъркела да отиваха на юг.