Автор Тема: Конфликта в Сирия  (Прочетена 51006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #15 -: Февруари 23, 2012, 22:26:51 pm »
Не наивниците. По-скоро грешно информираните. :)

Снощи по дебилизатора пак дезинформираха населението, че "сирийските въоръжени сили са избили 27 мирни граждани". :)
За съжаление май се оказах прав. Виж поста на Salito. Или е наивник или съзнателно се опитва да защити някакви интереси. Но Organizer си е написал нещата както са. Кой ще тръгне срещу големи въоръжени банди- естествено армията. Интересно, че нищо не се пише какво става в Либия, как е демокрацията там. Тази медийна тишина означава най-вероятно, че борбата за кокъла/нефта и водата/ е станала много жестока.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2012, 11:58:03 am »
Аааа, не! Дайте да я караме по ред, но както трябва. :)
Нямам намерение да се замерваме с "видео доказателства".

Салито, щом искаш да оспорваш "пропагандните видео и др. материали на Башар", които съм предоставил, го направи както трябва. С общо приказки не става.
Почни оборването на материала точка по точка-1.2.3...

Издевателствата, които си показал във видеопрепратките, няма какво да коментирам. Има си ги. Ти да не очакваш армията да си свали гащите и захвърли оръжието? Не съм защитник на режими като башаровия, но да не си мислиш, че с демократичния, който се опитват да им привнесат, ще цъфнат и вържат? Демокрация и Ислям са като да се мъчиш да смесваш вода и олио...
Обществена тайна е, че в арабските страни няма къща без огнестрелно оръжие, като някои имат цели арсенали.


Да бе, да!
През комунизма всеки имаше под възглавницата си пистолет. ;D

Оръжията, с които се бори "опозицията" за да свали башаровия режим, са внесени в Сирия нелегално чрез ЦРУ и МОСАД.
Каба Гайда.

Неактивен BAYO

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 232
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2012, 18:43:21 pm »
Цитат
Assad says in his speech, that 60 Tv Channels are working to destroy Syria!

So you can see how big the conspiracy is in Syria!

Асад каза в речта си, че 60 телевизии работят, за да унищожат Сирия. Сега може да видите колко голяма е конспирацията в Сирия.

/>
То се знае, че ще обвинят пак фанатиците мюсюлмани, САЩ ще дойдат и ще ги избавят и после ше има паметник на Обама като в Косово ... тъжно.
Let your fears go, you might find that you’re not lost!

Неактивен gm67

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #18 -: Февруари 25, 2012, 11:47:50 am »
Цитат
Домен сайта московской сирийской оппозиции был зарегистрирован по сути до начала каких бы то ни было событий в Сирии.

Domain name: NEW-SYRIA.COM
Name Server: ns.masterhost.ru
Name Server: ns1.masterhost.ru
Name Server: ns2.masterhost.ru
Creation Date: 2011.02.20
Updated Date: 2011.10.30
Expiration Date: 2013.02.20

Status: DELEGATED

Registrant ID: Z5CSV2C-RU
Registrant Name: Firas M Al-Hamza
Registrant Organization: Firas M Al-Hamza
Registrant Street1: moscow
Registrant City: moscow
Registrant State: n/a
Registrant Postal Code: 000000
Registrant Country: RU

Administrative, Technical Contact
Contact ID: Z5CSV2C-RU
Contact Name: Firas M Al-Hamza
Contact Organization: Firas M Al-Hamza
Contact Street1: moscow
Contact City: moscow
Contact State: n/a
Contact Postal Code: 000000
Contact Country: RU
Contact Phone: +79167795555
Contact E-mail: fixicfix@gmail.com


События в городе Дераа начались 18.03.2011

Расскажите мне еще про спонтанную народную революцию.

Това е цитат от руски форум.Мисля,че коментара е излишен.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2012, 15:10:52 pm »
Опаааа.
Ето кой още удря рамо на "сирийските опозиционни сили".
Бай Захари е намерил инфото, но източника му нещо дал фира...
Цензура, какво да правиш!?
 :)

В сирийския град Хомс са заловени десет френски командоси
 
Подразделение на сирийската армия е заловило десет френски военнослужещи, някои от които са офицери и войници. Французите са били заловени в района на Баб Амр в Хомс, сред тях има един с чин полковник, според сирийските медии.
http://zahariada.blog.bg/novini/2012/02/27/v-siriiskiia-grad-homs-sa-zaloveni-deset-frenski-komandosi.911098

« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 15:12:50 pm от Гален »
Каба Гайда.

Неактивен operator

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #20 -: Април 13, 2012, 10:30:12 am »
ТУРЦИЯ МОЛИ ЗА ПОМОЩТА НА НАТО ЗА БЪДЕЩАТА ВОЙНА СЪС СИРИЯ
МинистърпредседателятнаТурция Recep Tayyip Erdoğan, в четвъртък (12.04.12) направи изявление в което се казва, че във връзка с обстрела на Турция от Сирийска страна, в резултат на който са загинали двама сирийски бежанци, той, съгласно пункт 5 от общия договор на НАТО, моли за военната помощ на алианса, за предотвратяването на „нападения над турската територия за в бъдеще”.
В отговор на заявлението, прес-секретарят на НАТО Кармен Ромеро отговори днес, 13.04.12, че НАТО възприема своята роля за защита на съюзниците „крайно сериозно” и е „дълбоко обезпокоен от събитията в Сирия и от опасностите за нашия съюзник Турция”.

Крайно глупавият, податлив на ласкателства и всякакъв друг вид почесване на самолюбието турски премиер-министър в клинч с инструмента на системата знаеща как да го изработи (от къмто бакфронта :bad: ).   :---

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 831
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #21 -: Юни 23, 2012, 13:45:41 pm »
Каба Гайда.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 601
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #22 -: Юни 23, 2012, 14:47:51 pm »
само като чух каква е наградата, ако позная загадката в предаването и ... някак много ми се прииска, да няма толкова свобода и да се правят телевизии под път и над път.
Често журналистите, не по собствена вина, не са обективни. Не поради липса на информация, а като "професионална деформация", да са в окото на бурята, но за предпочитане от някаква "клика"...
Все пак материалът по-долу, ми се струва обективен :)

Цитат

Бившият шеф на „Мосад” Ефраим Халеви: Сирия трябва да остане в руската сфера на влияние


Според бившия шеф на „Мосад” и някогашен директор на Съвета за национална сигурност на Израел Ефраим Халеви, гражданската война в Сирия може да бъде прекратена, а проблемът с иранската ядрена заплаха да бъде решен, само ако Западът склони да се съобрази с интересите на Русия в региона. В противен случай,Иран съществено ще усилия позициите си в Близкия Изток, а светът ще бъде заплашен от нова студена война.

„Битката в Сирия се води едновременно на няколко равнища. В основата и е конфликтът между алауитското малцинство (7%), изповядващо доста близка да шиитската версия на исляма, и сунитското мнозинство, което е 75% от цялото население. На по-високо равнище е съперничеството между сунити и шиити за хегемония в Близкия Изток. Начело на сунитите са Египет и Саудитска Арабия, а напоследък и Катар, против които се обявяват Иран, шиитското мнозинство в Ирак и шиитските общности в държавите от Персийския залив и най-вече в Бахрейн, както и в източната част на Саудитска Арабия. На най-висото равнище пък е противопоставянето между Запада, от една страна, и Русия и Китай – от друга, за влияние и контрол над стратегическите райони в Близкия Изток и Средиземноморието” – посочва на страниците на „Едиот Ахронот” Халеви, който през 1998-2002 беше директор на „Мосад”, а преди това дълги години ръководи аналитичния отдел на израелското разузнаване.

Според него, ако не бъдат решени споровете на най-високото равнище, не може да се намери решение и на сирийския конфликт. Но, ако то не бъде намерено, Халеви смята, че това ще позволи на Иран съществено да усили позициите си в региона.

„На всичките три равнища на противопоставяне, Иран заема достатъчно видно място. Съдбата на далеч отиващите му амбиции, включително и по отношение на Израел, ще зависи от изхода на битката за Дамаск. Сирия представлява своеобразна ахилесова пета на Техеран. Ако сирийската драма завърши с падането на Асад и идване на власт на режим, който ще сложи край на нарастващото иранско присъствие в страната, силовият баланс в региона ще се промени. При подобно развитие, върху режима на аятоласите ще бъде нанесен силен удар, който може дори да го принуди да се откаже от своята ядрена програма в името на собственото си оцеляване. Но, ако Асад съумее да запази властта си с подкрепата на Русия, Китай и Иран, светът следва да се подготви за мащабна междублокова конфронтация, подобна на онази, в която живяхме през втората половина на ХХ век. В същото време, това би било голямо постижение за иранците” – предупреждава Халеви.

„Сегашната криза не може да бъде приключена в интерес единствено на сунитските държави от региона, включително на Турция, както и на западните страни, без да бъдат удовлетворени интересите на Русия и Китай. Още повече, че през последното десетилетие, руснаците претърпяха два стратегически удара в региона – двама от ключовите им „клиенти” – светските режими в Ирак и Либия, бяха свалени и Русия беше принудена да отстъпи.

Затова Москва не може да си позволи още едно поражение. Сирийската криза и дава възможност да възстанови, поне частично, понесения ущърб. Позицията, която заемат в момента Русия и Китай в подкрепа на Асад, им позволява да демонстрират пред Запада, че без сътрудничество с тях, тази криза няма как да бъде разрешена” – посочва бившият шеф на „Мосад”, според който проблемът с иранската ядрена програма също може да бъде решен без да се налагат още по-сурови санкции, нито пък да се използват военни методи срещу Техеран.

„Има и трети вариант: да се гарантира добро бъдеще на Сирия без иранско присъствие. Това би нанесло съкрушителен удар по Техеран – смята доскорошният началник на израелското разузнаване – САЩ и Русия са длъжни да се споразумеят по този въпрос, тъй като това ще е изгодно и за двете държави. Вашингтон обаче ще трябва да плати определена цена, като запази ориентацията на бъдещия режим в Дамаск към Москва, най-малкото във военната сфера. Срещу това руснаците може би ще склонят да подкрепят смяната на Асад. При подобно развитие, иранската заплаха ще отпадне от самосебе си…”.

Впрочем, в средата на февруари, коментар на същата тема в „Израел Хайом” публикува и бившият съветник на премиера Бенямин Нетаняху и бивш представител на Израел в ООН (1997-1999) Дори Голд. Според него, острата реакция на САЩ на руското вето в Съвета за сигурност, наложено на резолюцията относно ситуацията в Сирия, „беше възприета от мнозина като възраждане на студената война”.

В тази връзка, Голд напомня, че разногласията между Русия и Запада относно намесата на ООН в регионалните конфликти не спират от войната в бивша Югославия (през 90-те години на миналия век) насам. Той подчертава също, че позицията на Москва по тази тема е свързана с опасенията за евентуална външна намеса в севернокавказките авнотомни републики, които са част от Руската Федерация. Както и че, базирайки се опита от последните двайсетина години, тези опасения са съвсем основателни.


http://geopolitica.eu/actualno/1190-bivshiqt-shef-na-mosad-efraim-halevi-siriq-trbqva-da-ostane-v-ruskata-s
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 601
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #23 -: Юни 24, 2012, 22:55:15 pm »
Извинявам се, че малко като "спам" ще се получи, но според мен е доста важeн и притеснителeн този "инцедент" със сваления турски изтребител в петък над Сирия.

По поводът се насрочва среща във вторник. И не ми харесва, ако се започнат някакви военни действия.
Ако решат да отговорят косвено засегнатите... като Русия....

http://worldnews.msnbc.msn.com/_news/2012/06/23/12369110-turkey-syrias-downing-of-military-jet-cannot-be-ignored?lite

Цитат
"Even if we assume that there was a violation of Syria's airspace — though the situation is still not clear — the Syrian response cannot be to bring down the plane," Celik told reporters. "The incident is unacceptable. Turkey cannot endure it in silence."
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен бате Боби

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #24 -: Юли 01, 2012, 08:50:40 am »
Значи ти ,принцесо Дежа, така си съставяш мнението за статии, предавания, и др. материали - по това каква награда се обявява в началото им..   :D   ( Ей, винаги ме развеселяваш с коментарите си , благодаря ти   :hi: )

Неактивен Dom

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 94
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #25 -: Юли 01, 2012, 11:58:11 am »
Инцидентът със сваления самолет е провокация към Турция, за да избухне въоръжен конфликт и дръж рибата в мътното. И все си мисля за едно предсказание на баба Ванга :
"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: "Скоро ли ще дойде това време?" Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!"

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #26 -: Юли 01, 2012, 12:13:00 pm »
Към Турция или на Турция? Много е важна думичката! По международните закони чужд военен самолет няма работа във въздушното пространство на суверенна държава и съответно може да бъде свален. То затова и нещата затихнаха, въпреки плача на Ердоган. Може да се пише още по темата, но и това стига. Сирия е вратата към Иран.
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 08:49:36 am от Mirotvorec »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 601
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #27 -: Юли 01, 2012, 12:28:23 pm »
Това беше "предупреждение"-то на Турция. Щом са решили ще намерят начин да възпламенят конфликта. Имат и средствата и мотивацията. Въпрос на време е да го направят "отвътре" , т.е. провокацията да изглежда, че е от Сирия, за да имат достатъчното основание за нападение.
Въпросът остава за ... времето, докато се случи какво ли обмислят и ще направят Русия и Китай?
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #28 -: Юли 01, 2012, 12:55:24 pm »
Не принцесо, това беше предупреждението на суверенна Сирия. Какво са направили турците, че да го считаш като предупреждение. Това си е провокация по всички международни канони. Но сега сирийците им показах, че тези номера не минават. НАТО се дистанцира и остави Ердоган сам да се пече на огъня, който сам запали.
                Русия и Китай отдавна са казали становището си по въпроса чрез ветото. Освен това в Сирия има 15 000 спецназовци от Иран, които се бият срещу наемниците от Алкайда, която пък се подкрепя от НАТО, чрез Катар и СА. Даже трябва да им плащаме и заплати на тези бандити.

Неактивен Dom

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 94
Re: Конфликта в Сирия
« Отговор #29 -: Юли 01, 2012, 12:56:55 pm »
Към Турция или на Турция? ...
Това беше "предупреждение"-то на Турция. Щом са решили ще намерят начин да възпламенят конфликта. Имат и средствата и мотивацията. Въпрос на време е да го направят "отвътре" , т.е. провокацията да изглежда, че е от Сирия, за да имат достатъчното основание за нападение.
Въпросът остава за ... времето, докато се случи какво ли обмислят и ще направят Русия и Китай?
:unknown: Напълно възможно ... Не съм изчела цялата тема... а, има там някъде една хипотеза, че събитията в Сирия са преиначени и че "лошите" всъщност са бунтовниците...  ::) ... не знам, не знам ...  :unknown: Но защо Русия и Китай така са се запънали за Сирия? Да не би да се боят, че ще дойде и техния ред?  :D Май да. В другите арабски страни "арабската пролет" протече горе-долу "гладко" с изключение на Либия, където процесът се позабави малко. В Йемен мърдат ли още? Няма новини за тях или аз съм ги пропуснала.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27