Автор Тема: "Демокрацията" турцизира България  (Прочетена 17955 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #30 -: Май 28, 2011, 14:11:15 pm »
И как доказва времето, че не сме "надупени"? Това, че сме оцеляли като нация не се дължи на нашите псевдо-политици,  още по-малко на така наречената ДЕМОКРАЦИЯ \матрица за мене отново|, а единствено и само на мъдростта и търпеливостта на народа ни.

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 173
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #31 -: Май 28, 2011, 14:37:49 pm »
Това, че сме оцеляли като нация не се дължи на нашите псевдо-политици

А защо мислиш, че именно тези политици за които говориш в тях е истината за благополучието на нацията ни ? Отриваш отговорите на въпросите си остава и да осъзнаеш истината за тях. Демокрация или декорация или както казваш матрица все едно. Ще кажеш какво благополучие? Огледай се и осъзнай онова от което имаш нужда, а не това което имат нужда останалите да притежаваш.


 

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #32 -: Март 31, 2012, 20:33:59 pm »

Тези клипчета са дело на турски крайни националисти и неоосманисти, които се разпространяват свободно из YouTube и сами преценете, доколко заплахата от превръщането на пъклените им мечти в реалност е действителна...
Ако храните илюзията, че НАТО и САЩ (или ''сините каски'' на ООН!) ще ни защитят, моля да не се залъгвате. Именно Турция е основен стратегически, геополитически и икономически партньор на НАТО, САЩ и ЕС на Балканите и в Близкия(Средния) Изток. Турската армия е най-многочислена в този регион и наброява 650 000 кадрови и наборни войници.

Всяка година Република Турция получава БЕЗВЪЗМЕЗДНА ВОЕННА ПОМОЩ в размер на 3-4 милиарда евро (само от САЩ, без да броим инвестициите в базите им там, както и помощта от НАТО), съседна Гърция е дискриминирана от САЩ – получава така помощ около 90 милиона евро). А ние, българите, разполагаме основно с военна техника на по 40-50-60 години, която морално и физически отдавна е амортизирана. От друга страна, ние НЕ ПОЛУЧАВАМЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНА военна помощ от НАТО и САЩ, а си ПЛАЩАМЕ за техниката ''втора употреба'', с която ни снабдяват – и то: инцидентно, за да ''охраняваме'' външните граници на ЕС...
http://www.youtube.com/watch?v=eVon-azYI2w&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=R2hn4zmhU7c&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=HyOYOT1QXXw&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=nza01h3U8qc&feature=player_embedded
« Последна редакция: Март 31, 2012, 20:38:44 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #33 -: Април 03, 2012, 21:24:55 pm »
Демокрация възниква като упражняване на някаква власт от страна на свободните граждани, които са били само една част от обществото, вървяла е заедно с робство. Избирал се е съвет на 500-те,от десет фили, т.е. всяка е представяла по 50 ако се направи някакво сравнение със сега и България означава, че съвета трябва да е от десетки хиляди преставители за да има някакво реално представяне на интересите на част от хората. Което при такава бройка пък е невъзможно. Това е една безсъдържателна дума.
В наши дни не е форма на държавно управление,обикновено се поставя като добавка за република или монархия и се използва само за заблуда на масите.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 21:28:27 pm от Ashaman »

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 173
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #34 -: Април 07, 2012, 08:34:16 am »
Демокрацията няма как да турцизира ! Правят го едни определени индивиди с една единствена цел, тя да не придобие мащаби убийствени за тях самите ! Те знаят силата на обществената догма, там няма закони изковани от поробители и измекяри!
« Последна редакция: Април 07, 2012, 14:11:30 pm от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #35 -: Юни 25, 2012, 22:27:56 pm »
Конспирацията Кърджали, дали е така ?
Ако погледнем нещата от историческа гледна точка, Турция винаги се е борила да владее България или част от нея. Анализирайки процесите в България след „демокрацията”, ще видим следното:  под натиска на САЩ простаците от т.н. народно събрание и президента З.З.приеха създаването на протурска етническа партия . По време на „демокрацията”по много села бяха строени джамии с турски или арабски пари.По време на „демокрацията” българомохамеданите бяха примамени и приучени да се наричат турци, защото всички "наши"медии ги наричат турци, а и на много от младите беше плащано образование в Турция и другаде, или други финансови придобивки.  По време на "демокрацията" от САЩ дойде екип който да изследва  генът на бългъромохамеданите, за да докаже че те не са българи.
По време на „демокрацията”, под натиска на САЩ ,Израел и Турция беше разрешена на чужди фирми регистрирани в България да изкупуват земеделска земя/територия/. Ако се проследят нещата вероятно ще се установи, че турски фирми регистрирани в България изкупуват земя в определени райони, които след време ще претендират за тяхна територия. Планът Баязид 2.
Ако прочетете статията на Димитър Йончев във в-к НОВА ЗОРА бр.20 от 22 май 2012 год, „ПОЛИТИКАТА НА ТУРЦИЯ КЪМ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ /19 в.-началоно на 21 в./ И ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС” ще видите че в ПОСЛЕДНИЯ възродителен процес изглежда най-активна роля са имали САЩ и евреите,наши и чужди.
В интерес на Турция беше построен комплекса  АРДА. Интересно кому служи т.н. Водно огледало в Кърджали. Сега вече България ще бъде мачкана да приеме да се построи язовирът на Тунджа, в интерес на Турция за да получим дивесификация на природната газ чрез Турция.
Започвам да мисля че елемент от турцизирането на района е и унищожаването на ОЦЗ Кърджали, за да бъдат прогонени от града основно българите  които живеят и работят там. Ако се проследи етноса на собственика на ОЦЗ Кърджали, дали няма да се установи че  той е евреин-хазарин? Ако това се установи, то в случая имаме стратегически план за турцизирането на района в който план активна рола играе Захариев. Може ли някой да установи това??? Би трябвало с това да се заеме ДС.
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 22:36:04 pm от daskala »

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #36 -: Юни 26, 2012, 00:37:19 am »
Би трябвало с това да се заеме ДС.

А кои са ДС и за кого работят, за държавата? За коя държава видимата или невидимата? Ако има наистина функционираща ДС то всичко това което се споменава и е възможно да е вярно, то тази ДС трябва отдавна да е вътре в нещата. Друг е въпроса този който държи тази ДС какви са му намеренията и как ще си изиграе картите... ДС-то няма да ни реши проблемите, ДС-то е маша в ръцете на властта.

Неактивен ilianvs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 117
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #37 -: Април 13, 2014, 11:54:22 am »
Представете си, че сте в трети клас и искате да разберете какви хора живеят в България, какви обичаи имат българите, или каква е историята им, и за това разчитате на учебниците по „Човекът и обществото“ и „Читанка“. Е, нямате шанс да научите нищо. Защо ли?
Четейки учебника по учебния предмет „Човекът и обществото“ (бивше „Родинознание“), ще научите, че България „от древни времена е била добро място за живеене на различни хора и че днес също в нея живеят различни хора, които живеят и се трудят заедно“ (стр. 3). Търсейки все пак информация за това какви точно са тези най-различни хора, които живеят в нашата родина, стигате до урока на стр. 10-11, наречен „Моята родина – република България“. И там не пише нищо по въпроса. Ако не сте се отказали да търсите и продължите да ровите в учебника, в крайна сметка ще попаднете на някакви българи чак на стр. 42. Да, каква изненада, нали? В България сред най-различните хора има и българи. По-нататък от урока за Симеон Велики ще научите, че „Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало“ (стр. 48). Защо в такъв случай са го наричали Симеон Велики не става ясно. След това хронологията върви така – цар Петър, цар Самуил, цар Калоян, цар Иван Асен II, Османска империя. Второто българско царство е сбито в два урока на 3 страници – от 54 до 57. Искате да научите как след Иван Асен II е дошла Османската империя? Няма да научите. Не и от този учебник. Нито ред за турските зверства, а името на трагичния и героичен български цар Иван Шишман въобще не се споменава.
За Османската империя ще научите, че „немюсюлманите имали право да изповядват вярата си… в семействата си българите говорели родния език, създавали песни, празнували празници… в общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията“ (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана. Ако пък искате да разберете защо българите са искали своя църква, също няма как да стане. Пише, че „през 1870 г. султана признал автономна българска църква“ (стр. 64), но защо и от кого се отделила – нито ред. Борбата с гръцките фанариоти е напълно изтрита от учебника. Особено покъртително са описани животът и делото на Левски – „той създал комитети за подготовка на общо въстание… но полицията заловила апостола, съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София“ (стр. 66). Срещу кого се подготвяло въстанието, коя полиция го заловила – не е ясно. Ако обаче детето е малко по-будно, като нищо ще остане с впечатлението за един рутинен и справедлив процес. А за обесването на Левски – забравете… На същата страница за Априлското въстание пише, че било жестоко потушено. От кого – не е ясно.
Особено е трогателен урокът за Освобождението на България (стр. 68). „Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт“ – честно, като прочетох за протестите на хората в Съединените щати, и ми се прииска да си скъсам дипломата по балканистика. Както и да е… Незнайно защо обаче след масовите протести в Западна Европа и САЩ избухва… Руско-турска война. Впрочем още по-странно е защо тя се води с турци, след като досега навсякъде се говори за Османска империя, а турци въобще не се споменават. В урока за войната ще научим, че „в боевете за Стара Загора и Шипка опълченците се сражавали редом с руснаци и румънци“. Като прочетох за румънци вече не исках да си късам дипломата. А да я подпаля… След това не очаквайте нищо повече – нито ще видите за борбите на българите в Македония и Тракия, нито за Балканската война. Те са напълно изтрити от историята.
Почти в края на учебника, на стр. 86, е урокът за празниците на България. От него ще научите за празниците на „евреите, арменците, турците и всички мюсюлмани, ромите“, но не и за празниците на българите. Така Курбан Байрам, Ханука и т. нар. Василица са подробно обяснени, но Коледа, Великден и Заговезни са подминати. На всичкото отгоре урокът завършва със заклинанието „всички общности могат свободно да празнуват своите празници“. Явно под всички се има предвид и българската общност, макар че много-много не и се обръща внимание.
Погромът върху българската история и култура обаче продължава и в „Читанка“, където на стр. 59 има урок, наречен Василица. Няма да го преразказвам, защото ме е гнус, само ще ви кажа, че всичко, което знаете за българския празник Васильовден и за сурвакарите, тук е представено като циганско, или както пише в текста, „ромско“.
По тези учебници се учи от 2004 г. Вече десета година тази отрова се излива в главите на нашите дечица, без нищо неподозиращите родители да знаят какво се случва. Учителското съсловие, убито и унизено, си мълчи. Обществото, вторачено в икономическото си оцеляване, мазохистично се самонаказва с разделение на всички нива. Ако тук-там някой се пробуди и извика, викът му бързо се заглушава от поредния роден миризлив политически скандал. А дечицата ни израстват като еничари под благата опека на българската държава и всичките и културни и образователни институции. Защото тези учебници създават от българчетата в най-добрия случай една аморфна маса без национално самосъзнание.
Нямало заговор срещу България ли? Ако няма, значи сме най-малоумният и продажен народ във Вселената. А ние, дълбоко и искрено го вярвам, не сме. Затова на борба, български народе! На борба за чест, свобода и мила рода! На борба за бъдещето на нашите деца!


Автор: Костадин Костадинов


Днес попаднах на това, мисля, че всеки може да си извади изводи сам за себе си.


 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
26496 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
5842 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
5195 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304
1 Отговора
4233 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
1 Отговора
5537 Прегледи
Последна публикация Януари 26, 2009, 15:03:26 pm
от Trandev

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27