Автор Тема: Предатели  (Прочетена 13868 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Предатели
« Отговор #30 -: Септември 04, 2011, 03:57:16 am »
sidewinder, имаш линк към тоя пловдивски университет. Не знам учил ли си в университет, но имаш крайно неясен изказ, като за човек завършил висше образование. От последния ти постинг нищо не разбрах.

Защо са си реализирали българите идеите навънка? Защото в България има много духовни есксперименти и развитие, а на запад будалите са се съсредоточили само в консуматорството?
Аз поне така го разбрах.

За да реализираш материални постижения, още повече такива, свързани с мислене и творчество, определено ти трябва духовно ниво.
Ако не можеш, определено ти липсва такова. Това е очевидно. Жалко, че не може да се схване от мнозинството "духовници" тук във форума.

Надявам се също правиш разлика между материално РЕАЛИЗИРАНЕ и материално КОНСУМИРАНЕ.
И след като някъде не можели да реализират материално труда си, то пък непременно били много напреднали духовно.
Откъде накъде?
Бил ли си в други държави (но не като туист или общ работник) и имал ли си досег с духовните, културни и изобщо тренировъчни практики?
Ако не си, как може да твърдиш къде е по-добре? Замо защото ти се иска да е така? Замо защото България с друго не може да се похвали. А и защото духовното така и така не може да се премери и оцени, та дай да кажем, че сме много духовни, белким излезе поне то вярно. Така и така явно за труд и дисциплина и честност хич ни няма, то белким в духовните работи сме много чак.

За това, че щастливия човек нямал развитие.
От това по-голяма глупост няма.
Точно обратното, материалиста е вечно нещастен. Защото не никога не може да има достатъчно.
Щастието е вътрешна нагласа. Да си щастлив е изкуство. И ако го нямаш по рождение, се учи, но е трудна работа. Не е за всеки. Иска се дисциплина, амбиция и посока. Както и бачкане.
Сигурно мислиш, че нещастниците, които са залети с проблеми, си чистят много кармата, и се учат да са по-духовни и да страдат повече.
Урок се научава само, ако го преодолееш. Ако го надскочиш. Ако съумееш да не си нещастен и съумееш да си щастлив въпреки предизвикателствата.
И сега нещо много съществено:
При по-изостаналите, проблемите (кармичните) идват САМИ! Хората нямат голям контрол над съдбата си. Защото не са еволюирали (духовно) до толкова. Затова само им се изсипват бедствия, а те страдат.
При по-напредналите, обаче шанса да ти дойде неочаквано предизвикателство е много по-малък. (разбира се пак го има). НО СЪЗНАТЕЛНО ИЗБРАНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА СА МНОГО ПОВЕЧЕ. Оттам и човека МОЖЕ ДА ИЗБИРА ПОСОКА НА РАЗВИТИЕ. И повече да контролира живота си. Когато САМ избираш да излизаш извън комфортната си зона и да преследваш предизвикателства, това е висшата форма на развитие. А да те влачи съдбата, това е волска работа, за двойкаджии и повтарячи. И щастието и нещастието нямат нищо ама нищо общо с това колко духовен си и колко динамично се развиваш. Защото както вече казах, като стигнеш определено духовно ниво, ЗАПОЧВАШ САМ ДА ТЪРСИШ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА, и външните удари не са чак толкова необходими.
Това, което може би имаше предвид,
че когато човек е нещастен, той има повече МАТЕРИАЛЕН И ЕГО стимул да търси развитие.
И евентуално може да го потърси. А може и да не го потърси.
А когато е щастлив, той НЯМА ЕГО СТИМУЛ за развитие. Но пък пак може да потърси такова, а може и да не потърси.
А има и случаи, където човек е бил нещастен, потърсил е развитие, развил се е до определена степен, станал е щастлив, забелязал е всички тези възможни вариации, и е решил да продължи да се развива.
Та ... Трябва да се мисли по-задълбочено, да не се съди прибързано, и да се ползват по-точни понятия.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 837
Re:Предатели
« Отговор #31 -: Септември 04, 2011, 14:17:43 pm »
Тангра, няма кой да ти чете дългите постове. Проблемът си е твой. И престани да възприемащ всичко, сякаш е казано по твой адрес.

П.П. Прав си, че не си схванал контекста на изказването ми. То не е адресирано до теб, затова.
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 14:19:23 pm от sidewinder »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Предатели
« Отговор #32 -: Септември 04, 2011, 17:31:02 pm »
Да, нямало кой да чете.  ;D

бтв Джон Атанасов е само по баща българин. Майка му е на половина французойка, на половина ирландка. И той е роден в САЩ ... Т.е. никога не е виждал креативната и творческа, мотивираща "нещастлива" атмосфера, която цари в България.

Има и друга съществена подробност, заради която твоя постинг го виждах адресиран до мен. Винаги съм вярвал, че при подходящо образование, и разбира се материална стимулация (!) мога да направя уникални открития в науката. По-късно след емиграцията, си мисля в това да насоча някое от моите деца. И съм сигурен, че резултатите ще са уникални. Едва години след тези ми размисли, с мен се свърза един далечен роднина (който пък живее в САЩ.) Той си играл да прави родословно дърво. Оказа се, че в моя род е пълно с изобретатели, или поне такива, които са участвали в такъв тип проекти. Например един такъв близък роднина е заминал за бившия СССР и е имал силен принос в създаването на водородната бомба. И тн.
Та най-добронамерено рекох да го обсъдим това, защо българските умове (или такива родени навън, но пък с български или частично български произход) имат уникални открития.
Ама явно на теб още ти държи солено от огронита. И още се цупиш. Не бой се. Не виждаш ли, че спрях да се заяждам. Особено като не привеждаш никакви аргументи. Четох пдф-а и началните страници на темата, но там видях само описание какво става с духовната енергия из въздуха. Но никъде не видях обосновка ЗАЩО. Както и да е. Както вече казах, спирам (за сега) да дълбая в тая посока. Правете си оргонитите.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 500
Re:Предатели
« Отговор #33 -: Септември 05, 2011, 00:22:52 am »
Танграта, не искам да заемам ничия позиция, но...
Цитат
Но никъде не видях обосновка ЗАЩО.
Като учи икономика да не би някъде да имаше отговори на ЗАЩО?
В медицината има ли?
Да продължавам ли с примерите?

Съгласен съм с теб, за въпроса ЗАЩО. Но за да бъдем правдиви, би следвало да не го прилагаме избираемо. Като мейнстрийма пропагандира и налага мнения без "защо", подплътени с "дипломи по ..." всички приемаме и навеждаме глава (!), а като някой нормален човек каже... каквото и да било - му влизаме с кофите. Така са ни обучили просто, пазим си матрицата сами...
 :hi:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27