Автор Тема: Ротшилд  (Прочетена 80907 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #60 -: Юни 27, 2010, 20:09:28 pm »
И малко отклонение от темата.

Главен опекун на Кроули в ордена „Златна Зора” (Golden Dawn) бил Самюъл Лидъл Мак-Грегър Мазърс(1854-1918) –  един от първите английски преводачи на „Зохар”, както и на някои други кабалистически книги. Заради Кроули Мазърс даже се изпокарал с останалите членове на лондонското отделение на «Golden Dawn».

Самият Мазърс не само бил юдей, но и бил женен за сестрата на еврейския философ Анри Бергсон(полуофициален „мислител” на Лигата на нациите(Обществото на народите) и”баща на интуитивизма”) – Мойне Бергсон, произхождаща от „талантливото и влиятелно еврейско семейство Бергсон от Женева”.

А Женева ни е прекрасно известна не само като швейцарската цитадела на болшевиките, но също и като родина на всевъзможни „глобални и вътрешни Предиктори”.(Термин използван от руският гросмайстор с никнейм Григорий Петрович Котовский).

„Талантливите и влиятелни евреи” Самюъл Лидел и Мойна Мазърс(Бергсон) в красиви „египетски костюми” – ритуал на Изида в парижката ложа на Златната Зора.

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #61 -: Юни 28, 2010, 23:37:13 pm »
„Общуване с реакционери”
        „Билдерберг” съвпадна за известно време с членството ми в сравнително невзрачна, но дори още по-спорна група, известна под името групата „Пезенти”. Научих за нея през октомври 1967 г., когато Карло Пезенти, собственик на няколко големи италиански корпорации, ме дръпна настрана по време на инвестиционен форум на „Чейс” в Париж  и ме покани да се присъединя към групата му, която обсъждаше съвременните тенденции в европейската и световната политика. Членовете и са отбрани, предимно европейци, информира ме той.
        Тъй като Пезенти бе важен клиент на  „Чейс” и ме увери, че останалите членове са интересни и интелигентни приех поканата му.
        Жан Моне, Робер Шуман и Конрад Аденауер бяха основатели на групата, но по времето, когато аз се присъединих, в списъка на членовете фигурираха не по-малко известни личности като Антоан Пине, бивш президент на Франция; Джулио Андреоти, неколкократно премиер на Италия; Франц Йозеф Щраус, лидер на Християнсоциалния съюз в Бавария и претендент за канцлер на Федерална република Германия. Дискусиите се водеха на френски и обикновено аз бях единственият американец, макар че няколко пъти при сбирки на групата във Вашингтон участва и Хенри Кисинджър.
        Членовете на групата „Пезенти” бяха привърженици на европейската политическа и икономическа интеграция, но неколцина, между които ерцхерцогът на Австрия Ото Хабсбург, монсиньор Алберто Джованети от Ватикана и Жан-Пол Леон Виоле, консервативен френски интелектуалец, бяха загрижени заради съветската заплаха и неумолимия възход на комунистическите партии във Франция и Италия.
         Пезенти съставяше дневния ред на срещите, свиквани три пъти годишно, а  маестро Виоле, който поддържаше тесни връзки с Втори отдел на френското разузнаване, представяше дълги доклади. Използвайки прожекционен апарат, Виоле показваше диапозитив след диапозитив, пълни с данни, документиращи съветското проникване в правителствата по целия свят и в подкрепа на убеждението си, че заплахата от световна победа на комунизма е съвсем реална. Макар всички ние да знаехме, че Съветите стоят зад т.нар. войни за национално освобождение в Азия, Африка и Латинска Америка, аз лично не бях сигурен, че червената заплаха е толкова близка, колкото маестро Виоле я представяше, но моето мнение не се споделяше от останалите в групата. Дискусиите бяха завладяващи, но ултраконсервативните възгледи на някои от участниците понякога ме изнервяха. Моите съдружници от „Чейс” се  опасяваха, че участието ми в групата може да се изтълкува като „общуване с реакционери”,  и ме убедиха да се оттегля.

Глава от книгата „Мемоари” на Дейвид Рокфелер

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #62 -: Юни 28, 2010, 23:37:59 pm »
Лорд Джейкъб Ротшилд(и неговият баща Виктор)

Негов баща беше противоречивият лорд Виктор Ротшилд(1910-1990), 3-ти барон Ротшилд. Виктор започва да работи за МИ5 през Втората световна война с задачите по обезвреждане на бомби, дезинформация, и шпионаж.

През 1940 г. Ротшилд предлага Антъни Блънт да бъде поканен в тайните служби. Също така наема къща за своя приятел Гай Бърджис. След освобождението на Франция Ротшилд работи с Дик Уайт, Ким Филби и Малкълм Мъгеридж в офисите на МИ6 изградени в замък на семейството Ротшилд във Франция. Той е подозиран за участие в Кембриджската петорка, британски шпионски кръг който предава информация на Съветите през и след Втората световна война. През 1951, двама членове на кръга, Бърджес и Маклийн – и двамата обект на тайно разследване се превръщат  в новинарски заглавия поради публичното си бягство в Съветския съюз. Антъни Блънт е друг член на този кръг.

Виктор работи като учен в зоологическия департамент на Кеймбридския университет от 1950 до 1970. Той е член на Кембриджските апостоли, тайно общество в университета сред чиито членове са Джон Мейнард Кейнс(приятел на директора в Съвета за международни отношения и партньор в Дж. П. Морган Ръсел С. Лефингвел), Антъни Блънт(гей, КГБ къртица; съветник и далечен роднина на кралицата), Гай Бърджес(гей, КГБ къртица), Бертран Ръсел(организатор на Пъгуошките конференции заедно с рокфелеровото протеже сър Киъръс Ийтън), Майкъл Уитни Страйт( от фамилията Уитни; друга КГБ къртица), Олдъс Хъксли(написал „Прекрасният нов свят”),  и други.

Историите относно апостолите допускат предположението че то е главно хомосексуално и марксистко общество. Виктор служи като председател на Агрокултурния иследователски съвет от 1948 до 1958 и оглавява за целия свят изследователския отдел на Роял Дъч/Шел от 1963 до 1970. Председател на Отдела за преглед на централната политика на Едуард Хийт* от 1971 до 1974. Неофициален съветник по сигурността на Маргарет Тачър, като заема позицията с помощта на Le Cercle* през 1979. Рицар на Британската империя.

   *Министър-председател на Великобритания
   * Le Cercle е тинк танк за международна политика, специализиран в международната сигурност. Учредена след Втората световна война, групата има членове от 25 страни и се среща два пъти през годината във Вашингтон.
   Сегашният председател на групата е Норман Ламонт, бивш британски Chancellor of the Exchequer(министър по икономическите и финансовите въпроси). Работил е за Ротшилд.
   По някое време през 1950 година, Le Cercle е организиран от френския министър-преседател Антоан Пино и от френския агент от разузнаването Жан Виоле под името Кръгът Пино.
   В по-късните години британци поемат директорството на Le Cercle.
   Le Cercle действа в почти пълна анонимност и от създаването си има много малко статии за нея. Не са идентифицирани американски източници.
   Членове на групата които са търсени от вестници отказват да отговарят на въпроси и понякога просто затварят телефона. През 1971 Шел дава като дарение 30 000 британски лири. Фондацията Форд също дава в дарение 20 000 британски лири за период от три години.
източник:   En.wikipedia

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #63 -: Юни 28, 2010, 23:38:47 pm »
Джейкъб е роден през 1936 и е с 5 години по-млад от своя братовчед Ивлин. Учи в колежа Итън а след това в Christ Church, Оксфорд където завършва като първи по успех история. Сключва брак със Серена Мери Дън, внучка на канадския финансист сър Джеймс Дън през 1961 г. и има един син и наследник Натаниел и три дъщери, Хана, Бет и Емили.
Директор на Н.М. Ротшилд и синове в Лондон. Учредява Ротшилд инвестмънт тръст през 1970 и увеличава неговите активи от 14 на 240 милиона за 10 години. Ивлин е директор на Ротшилд инвестмънт тръст, но си подава оставката през септември 1980 г., предположително поради мнението му че тактиките на Джейкъб са много агресивни. Той отделя големият дял на Н. М. Ротшилд и синове в Ротшилд инвестмънт тръст и постановява че Джейкъб не може повече да използва семейното име за неговата компания. Накрая Джейкъб решава да преименува Ротшилд инвестмънт тръст в РИТ ООД., но възлагайки управлението на неговите активи на новоучредената Дж. Ротшилд и Ко.(включително с дялово участие във вестника Дь Икономист ), смисъла на което е да продължи да използва фамилната марка.
10-те най-големи инвестиции на РИТ Кепитъл Партнърс през 2005 са RHJ International; Deutsche Boerse; Getty Images; Robin Hood Holdings; Atticus International Ltd.; SIG; lunits Canada; Venture Production; Paypoint; and Phelps Dodge.
10-те най-големи инвестиции на РИТ Кепитъл Партнърс през 2002 са Royal Dutch Petroleum; Wellington Global Research; Shinsei Bank; Atticus International; Tinicum Partners; Power Measurement; Getty Images; The Economist Newspaper; Venture Production; Lukoil.
Също така притежава дял в Ротшилд Континюейшън. Президент е на Дж. Ротшилд холдингс.
Председател на Файв Ароус ООД. Председател на Яд Ханадив, Ротшилдова фондация, която дарява сградите на Кнесета и на Върховния съд на Израел като подкрепя и множество други проекти в Израел и Европа. По съвпадение, Върховният съд има огромна пирамида с око на покрива си.

*виджилънт ситизън има статия за символните аспекти на сградата.
* Моя бел. любопитно е да се отбележи че в книгата за семейството от която цитирах откъси се посочва че
Дороти Ротшилд , съпругата на Джеймс(Джими) дьо Ротшилд завещава най-голямото публично обявено поне във Великобритания завещание от 97 млн. британски лири на Джейкъб Ротшилд.

Купува къщата на Спенсър, красив неокласически дворец в Сейнт Джеймс, от семейството Спенсър(на принцеса Даяна) през 1985, и го възстановява на цената на 16 млн. британски лири. Разузнавателната единица на Дъ Икономист се помещавала там от 1963 и е преместена тогава.
Доверен директор на Националната галерия от 1985 до 1991.
Получава през 1988 в наследство от леля си Дороти дьо Ротшилд именията Уодъсдън и Ейтроп в Бъкингамшър.
Това имение(Уодъсдън) е редовно място з апосещение от гостуващи държавни глави като президента Роналд Рейгън и Бил Клинтън. През 1990 по време на конференция в имението е организирана среща между Маргарет Тачър и френският президент Франсоа Митеран.

Член на Одър Клъб от 1986. Някои от членовете са лорд Карингтън(президент на обществото на пилигримите), лорд Джулиън Аймери(бивш шеф на Le Cercle), принц Чарлс, Тони Блеър, Гордън Браун, Сър Едуард Хийт, Сър Денис Тачър, Уинстън Чърчил(внук)
Член на Роксбърдж Клъб. Членове на клуба са и Хари Опенхаймер и Пол Мелън.

Започва джойнт венчър с Джеймс Уолфенсън като Дж. Ротшилд Уолфенсън и Ко през 1992. Пол Волкър, протеже на Рокфелер и член на обществото на пилигримите, е председател от 1995, годината в която Уолфенсън става шеф на Световната банка.
Президент е на института за Еврейски дела от 1992-2002 както и президент след промяната на наименованието му през 1996 в Институт за изследване на еврейската политика.
Награден с Голям рицарски кръст на ордена на Британската империя през 1997.
Опитва се да поеме контрола върху Коатс Вийела през 1999, заедно със сър Дейвид Ейлианс и Едуард Стърн. Стърн е зет и вероятен наследник на Давид-Мишел Вейл, държащ контролният дял в Лазар. Поради извънредно антисоциалното си поведение Стърн е изгонен от компанията 2 години по-рано. През март 2005  е открит в женевския си апартамент, в латексов костюм и застрелян.
Домакин е на Европейската икономическа кръгла маса през 2002 в Уодъсдън Манър, където присъстват фигури като Джеймс Уолфенсън, Ники Опенхаймер, Уорън Бъфет и Арнолд Шварценегер.
Джейкъб е доверено лице в Оупън Русия Фондейшън, базирано в Обединеното кралство сдружение, основано през 2001 като благотворителен филиал на нефтената компания Юкос. През октомври 2003 придобива дяловете на Юкос от олигарха Михаил Ходорковски точно преди неговия арест в Русия по нареждане на президента Путин. Посещава президентът Путин в Русия с Хенри Кисинджър след аферата Юкос и организира поне една вечеря за Путин и кралица Елизабет II през 2003 или 2004.
19 април, 2006, дъ Къриър Мейл, „Руснаците се завръщат в СССР”: Тези неприлично богати хора са известни като олигарси в някои кръгове, но документалната серия започваща през следващия вторник ще започне разследването със собствено заглавие, „Руските кръстници”... В първи епизод, ние ще видим Березовски, финансиращ „оранжевата революция” която постави Виктор Юшченко на власт... Има имного повече, но не и всичко което шоуто обещава... Кратка бележка съпътстваща предварителните записи обявява че документалната поредица ще изследва ролята на Джейкъб Ротшилд и други лондонски финансисти в подпомагането на натрупването на състоянията на руските кръстници. Куриозно лорд Ротшилд не е видян никъде, за което той без съмнение е благодарен.”
Джейкъб е описван като близък приятел на лейди Даяна в един по-късен период от живота и.
Става вицепрезидент на BskyB през 2003, чието президентство се упражнява от Рупърт Мърдок.
15 март, 2008, Дъ Уошинтън Поуст, „ Лорд Ротшилд подкрепя Джон Маккейн”: „Сен. Джон Маккейн планира поне едно събитие в кампанията си по време на конгресната си отпуска с продължителност от една седмица в Европа и Близкия изток: 20 март вечер за набиране на средства за предизборната кампанияв Лондон. Поканите изпратени от кампанията съобщават че официалният обяд ще се състоив Спенсър Хауз, Сейнт Джеймс Палас, „ с любезното разрешение на лорд Ротшилд OM GBE и почитаемия Натаниел Ротшилд.”

Източник: http://isgp.eu/organisations/introduction/PEHI_Jacob_de_Rothschild_bio.htm

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #64 -: Юни 28, 2010, 23:39:57 pm »
Лорд Ротшилд инвестира в BULLIONVAULT
22 юни, 2010

Инвестиционен фонд подкрепян от лорд Ротшилд се присъедини към Световния съвет по златото да инвестира 12,5 милиона британски лири в BullionVault, онлайн платформа за инвестиции в злато.
Тим Ливайн от Augmentum Capital, фонд подкрепян от RIT Capital Partners на  лорд Ротшилдказа че инвестициятане залага на цената на златото, а на бъдещото развитие на платформата на BullionVault”, която доставя физическо злато за частни клиенти в Лондон, Ню Йорк и Цюрих. RIT понастоящем поддържа 9 процента от активите си в физическо злато.
Инвестиционното търсене на метала се повиши поради притеснениятаче суверенните дългови проблеми могат  да се разпространят и цената на валутитеда спадне. Цената на златото удари нова най-висока за всички времена номинална стойностот 1260 щ.д. за трой унция в Петък ианализаторите очакват цената му да продължи да расте.
В замяна на 12,5 млн. британски лири, световният съвет по златото и Augmentum ще получат справедлив дял в BullionVault.

източник: http://cryptogon.com/?p=16121


Гари Каспаров(Гари Кимович Ванщайн), многократен шампион по шахмат, а понастоящем руски политик и опозиционер спрямо управляващата партия в Русия и Джейкъб Ротшилд.


Неактивен masielo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Ротшилд
« Отговор #65 -: Декември 17, 2010, 12:49:35 pm »

“Уикилийкс”: Ротшилд срещу Рокфелер
автор(и): Труд, прочитания: 1505, коментари: 5

“Уикилийкс”: Ротшилд срещу Рокфелер Виж галерия 1 2 3 »

Светът се промени невероятно напоследък. След Втората световна война човечеството не може да се похвали с епохални пробиви във фундаменталната наука. За сметка на това през последните години изключително се разви направление, изработващо все по-съвършени методи за обработка на човешкото съзнание. Хората за първи път почнаха да променят себе си, а не толкова обкръжаващата ги природа.

Вече се говори за 4GW - т.е. водене на война от 4-то поколение, при което се размиват границите между военни и политици, войници и цивилни. То стана едно от основните средства за “правене на бизнес”, както и за разрешаване на конфликтите в епохата на глобализацията. Често се употребява тази дума, но повечето хора трудно правят разлика между глобализация, интернационализация или мондиализация.

Концепции и центрове

Всяко едно от тези понятия предлага на човечеството различен път на развитие. Естествено в зависимост от съответния “концептуален център” - банковата група на Рокфелер, на Ротшилд или на Ватикана. Зад всеки такъв център стои наднационална мегаструктура с глобално влияние.

Вероятно един от тях е “виновен” за огромно количество конфиденциални документи на Държавния департамент на САЩ, които пуска “Уикилийкс”. Но какво точно представляват тези документи? Това са грами от различни US посолства по света или от Държавния департамент към тях. В случая обаче става въпрос най-вече за паметни бележки. Т.е. разказ с елементи на разсъждение за проведени срещи с интересни за американската дипломация лица. Това не са дълбочинни анализи с геостратегическо измерение или разузнавателна информация. От материалите става ясно, че това, което го знаят експертите, а общественото мнение подозира... става явно!

В огромния поток от грами, описващи най-вече дипломатически клюки от типа VIP кафене, се прокрадват, макар и изключително рядко, данни с геополитическа стойност. Например информацията, че Китай е готов да се съгласи на обединението на КНДР и Южна Корея под ръководството на Сеул. Това вече е cool (страхотно - б. р.) както казват тийнейджърите. Да, но Китай от 1 декември прекрати достъпа на фамозния сайт в Поднебесната.

Друга великолепна заслуга на “Уикилийкс” е “Климатгейт” - огласяването на електронна преписка между учени, привърженици на глобалното затопляне. В нея хората откровено си признават, че днес “климатът е същият като преди хиляда години” и обсъждат мерки за ненаучна разправа с несъгласните с тяхната теза. Тук бих искал да обърна внимание на читателите, че де що е по света неправителствена организация с екологичен оттенък и екофенове, то винаги най-отдолу като основен спонсор изскача банковата група на Рокфелер.

Един от непоклатимите изводи, налагащ се от досегашните публикации на ръководения от Джулиън Асанж сайт, е, че сериозният удар е срещу президента Барак Обама и държавния секретар Хилъри Клинтън. Те индиректно са обвинени, че при управлението им от държавните институции текат тайни като из ведро. Внимателен прочит заслужава едно интервю на двамата бивши съветници по националната сигурност на САЩ - Збигнев Бжежински и Стивън Хедли от 29 ноември т.г.

Бжежински посочи, че пуснатото от “Уикилийкс” за Турция и Китай има потенциал да навреди на отношенията им със САЩ. Стивън Хадли го допълни - и на Саудитска Арабия с Америка. Същевременно в Турция все по-често намекват, че Израел има пръст в теча.

“Не се ли манипулира “Уикилийкс” от някои заинтересувани страни”, пита знаменитият геополитик от полски произход Бжежински.

След като почна да пуска част от дипломатическите грами, Асанж заяви пред сп. “Форбс”, че в началото на 2011-а ще изобличи “голяма банка в САЩ, която нарушава законодателството”.
А банката е...

И тръгнаха слухове, че става дума за “Банк ъв Америка”, която е от банковата група на Рокфелер.

В глобалното информационно пространство се появиха и други факти, позволяващи да насочим анализа си в определена посока. Буди недоумение изнесеното, че сървърите на “Уикилийкс” се намират на “защитени територии”. Кой може да има претенцията, че е защитен по света? САЩ имат 51 спецслужби с годишен бюджет $75 млрд. и не могат да “неутрализират” някакъв си Асанж?

От 1 декември Интерпол дири 39-годишния австралиец с червена бюлетина. Твърди се, че той е във Великобритания, някъде около Лондон, но процедурни пречки пречели на задържането му.

Асанж е обвинен, че е изнасилил феминистката Ана Ардин, която го е поканила лятото т.г. в Швеция. Вечерта след представянето му го моли да дойде на вечеря с раци в нейния дом. После Джулиън остава да нощува при Ана по “пълна програма”. После австралиецът отива в друг град. Там се повтаря същата “пълна програма”, този път с приятелка на Ана Ардин. И веднага след това се появява иск за изнасилване и от двете жени. Че даже и обвинението, че в отговорен момент Джулиън не ползвал презерватив. Като студентка Ана Ардин е подавала иск срещу свой състудент за секстормоз, защото я харесал и по време на лекция й пратил есемес с мъжки подтекст. Сериозно посегателство.

Интерес представлява публикуваната още на 28 юли 2010 г. на интернет изданието TRUTH-RSS статията на Уейн Мадсън, озаглавена “ЦРУ, Мосад, и Сорос са зад “Уикилийкс”. В нея се казва, че според “азиатски разузнавателни източници Китай и Тайланд смятат “Уикилийкс” за свързан с US кибервойната и компютърните шпионски операции, както и с Мосад и собствената му кибервойна”. Изтъква се още, че има сериозни основания да се счита, че Джордж Сорос работи през “Уикилийкс” под “чужд флаг”. И че през 2007 г., при смяната на Пол Волфовиц като шеф на Световната банка, Сорос се опитал да наложи на важния пост свой човек - Марк Малок Браун - тогава заместник на генералния секретар на ООН Кофи Анан. Когато сенаторът републиканец от Минесота Норм Колеман се опълчил срещу избора на Сорос, хора на “Уикилийкс” хакнали компютъра на щаба му и публикували на сайта списък с привържениците му, адресите им, кредитните карти. И през 2008 г. Колеман губи изборите.

Мадсън нарича действията на Сорос в Исландия подозрителни. Други източници твърдят, че милиардерът готвел там база за “Уикилийкс”, а и за свои операции. Оттам щял да тръгне срещу еврото, надявайки се да го срине като британския паунд в началото на 90-те г. на XX в.

Подгоненият от САЩ домейн на “Уикилийкс” в края на миналата седмица емигрира в Швейцария. Асанж пък започна да търси дарения по сметка на името му в швейцарската пощенска система, като ползва за обработката им швейцарско-исландска компания и други сметки в Исландия и Германия. Това стана, след като американската PayPal резна сметката на “Уикилийкс”.

Един отбор

Накрая един жокер за мислещите читатели - влиятелната група Ротшилд и Джордж Сорос играят в един отбор!

След посоченото по-горе смятам, че ще намаляват онези, които категорично отхвърлят версията, че проектът “Уикилийкс” е рожба на глобална транснационална мегаструктура с огромен финансов и технологичен ресурс.

Очевидно е, че няма да бъдат малко аутсайдерите, които ще се опитат да яхнат “вълната” на “Уикилийкс” и да посърфират в своя полза, което ще усложни анализа на явлението.

Предстоят избори в много ключови “глобални фактори”. Мисля, че хората на Асанж активно ще вземат участие в обработването на световното обществено мнение и в опитите да се преформатира политическия спектър в редица страни. Както и да се насочи вотът на гласоподавателите в полза на “определени страни”, както казва Бжежински.
Какво стои зад трите модела

* глобализацията изразява интересите на англоамериканците. Стреми се да запази доминацията си във Фед и долара като основна световна валута. Асоциира се с групата на Рокфелер;

* интернационализацията изразява най-вече интересите на пръснатите по света евреи. Асоциира се с групата на Ротшилд, залага на Китай и с него се стреми да си върне световната финансова власт. Залага на срив на долара и нова валута със златно покритие;

* мондиализъмът се опира основно на наследниците на аристокрацията в континентална Европа и на Ватикана. Разчита на стария европейски капитал, концентриран основно в банки в Швейцария. Стреми да използва кризата, за да заеме господстваща позиция чрез “икономика на знанието”

Боян ЧУКОВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=701206

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #66 -: Февруари 03, 2011, 11:42:58 am »
http://s-mahat.ru/cgi-bin/index.cgi?cont=46

Цитат
На въпроса от залата след края н алекцията „ защо В. Путин изпрати в затвора М. Ходорковски”, отговорът беше такъв:
„Аз добре познавам Ходорковски, имаме много добри отношения с него. Ходорковски се обърна към нас за помощ много късно, два дена преди ареста му. Ние просто не успяхме да му помогнем. Евреите са длъжни да търсят не правотата в живота,  а да бъдат съобразителни. Ходорковски го погуби неговата самонадеяност че всичко му е позволено. Той започна да финансира опозицията на В. Путин и си плати за това.”

При това посещение в Центъра Шабад Б. Лазар беше съпровождан от 29 годишния барон Дейвид Ротшилд, потомък на знаменитото банкерско семейство евреите Ротшилд. Преди началото на лекцията на Б. Лазар малко встъпително слово, смущавайки се произнесе младият барон:
„Аз започнах редовно да пътувам до Русия след 2000 година. З апърви път се видях с равина Берл Лазар в Давос в Швейцария, а пристигайки в Русия едно то моите първи действия беше да се запозная с него отблизо. Това познанство прерасна в близка и доверителна дружба. Заедно ние започнахме много благотворителн инициативи. Много се надявам, че нашата доверителна служба ще има продължение и в бъдеще.”

В хода на лекцията Б. Лазар стана известно, че МЕОЦ е оборудван с великолепни библиотека, плувен басейн, голяма столова, предлагаща безплатно храната и т. н. Великолепната столова била финансирана от Ротшилдите. Но самата столова и досега младият барон не е посетил. Беше любопитно да се наблюдава отсъствието на интерес да се видят плодовете на собствената благотворителност.

Въпреки това даже думичка не беше промълвена нито от младия барон, нито от Б. Лазар относно делата на семейната собственост на Ротшилдите в Русия – Бритиш Петролиум, тази най-голяма компания на Великобритания и гигант на нефтения бизнес на Земята. През август 2003 година Бритиш Петролиум придоби 50 % акции на Тюменската нефтена компания, принадлежаща до този момент на финансовата групировка на Михаил Фридман.
Михаил Фридман превърна 50 % от приватизираната при Елцин ТНК в повече от 4 млрд. твърда валута. Даже повече от това, всички решиха, че Михаил Фридман предвидливо се е застраховал от „съдбата на Ходорковски” с арестите, прикривайки се вече зад ”съвместен бизнес” с международен гигант. Поробвай се да отнемеш това чрез национализация.

Чрез лобирането на Берл Лазар Бритиш Петролиум не просто излетя на недосегаема за останалите задгранични конкуренти висота. При тоталния конфликт с Британия, разразился след искането  към Британия да предаде Андрей Луговой на британскиото правосъдие по делото за убийството на Александър Литвиненко, бяха закрити всички офиси на Британския Съвет в Русия(!!), а Бритиш Петролиум и до ден днешен е подобен на кремълска светиня.

http://www.forumat-bg.com/politika/1083-apokalipsis-dogodina-da-v-dzhoba-na-narodnite-masi

Георги Ифандиев

Цитат
Първите симптоми на това умишлено предизвикано заболяване на земята са налице. Неотдавна интернационалните корпорации „Бритиш Петролиъм“ и „Роснефт“ „сключиха сделка на стойност 8 милиарда британски лири... Съгласно споразумението BP придобива 9.,5 на сто от акциите на руската компания. „Роснефт“, от своя страна, става собственик на 5 на сто от акциите на „Бритиш Петролиум“... Ще бъдат реализирани съвместни проекти по усвояването на руския арктически шелф. Става въпрос за участък с 5 млрд. тона нефт и 10 трилиона куб. метра газ. Очаква се с тази сделка BP да си върне позициите отпреди нефтения разлив в Мексиканския залив, който бе сериозен удар срещу компанията. Представители и на двете страни са коментирали със задоволство сделката като „историческа“.

http://dnesplus.bg/News.aspx?n=517467
http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=2012968&contentId=7066710

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:Ротшилд
« Отговор #67 -: Февруари 03, 2011, 19:39:53 pm »
Вчера си купих тази книга и в предговора се натъкнах на любопитен пасаж. Мисля че е за тази тема.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BD_%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB

"Цивилизация и капитализъм" (1955-1979)

Фернан Бродел (френски: Fernand Braudel) е най-изтъкнатият френски историк на следвоенната епоха и лидер на Школата Анали.

Фернан Бродел, Игрите на размяната, изд. Прозорец, 2002
Материална цивилизация, икономика и капитализъм, XV-XVIII век.

Малко откъси от Предговора

Фернан Бродел

Цитат
Във втория том се стремя да анализирам съвкупността от игрите на размяната, като се почне от простата натурална размяна, та се стигне до най-сложната форма, включително и капитализма.

В общи линии става въпрос за усилие на разума да се добере до връзките, развитията и в не по-малка степен – до гигантските сили, които крепят традиционния ред и „бездушната жестокост”, за която говори Жан-Пол Сартр. Следователно това е изследване в пресечната точка между общество, политика и икономика.

За извървяването на подобен път не съществува друг метод освен наблюдение, докато те заболят очите, прибягване до различните науки за човека, а наред с това  и систематичното сравняване, свързване на сходни по естеството си опити, без прекомерни опасения, че вследствие на почти неподвижните системи техният анахронизъм може да ни изиграе твърде лоша шега в хода на подобни наложителни съпоставки.

Така изградих една книга на кръстопът между първоначалната вдъхновителка – историята, и останалите хуманитарни науки.
    В тази съпоставка между модел и наблюдение непрестанно се натъквах на противопоставяне между икономиката на нормалната и често традиционна размяна(през XVIII в. биха я нарекли естествена) и една по-висша, усложнена икономика(през XVIII в. биха я нарекли изкуствена). Убеден съм, че подобно деление е очевидно, че дейците, хората, действията, манталитетът не са едни и същи на тези различни етажи. Класическите правила на пазарната икономика, които откриваме на определени равнища, много по-рядко налагат свободната конкуренция във висшата сфера на пресмятане и сделки. Там започва сенчестата, сумрачна територия на дейност само на избраници, където според мен се корени смисълът на думата капитализъм като натрупване на могъщество(което основава размяната повече върху принуда, отколкото върху взаимен интерес), един, бил той неизбежен или не, обществен паразитизъм, подобен на всички останали. Накратко, йерархия на търговския свят се наблюдава даже ако горните етажи няма начин да съществуват без по-ниските, върху които се опират, както е при всяка йерархия. Накрая нека не забравяме, че непосредствено под различните видове размени онова, което по липса на по-подходящ израз наричам материален живот, съставлява най-дебелия и плътен слой през столетията на Стария режим.

    Въпросната дума капитализъм се появява в своята зрялост и експлозивна сила доста късно, едва в самото начало на XX век. Не е ли обаче най-тежкия грях от страна на един историк допускането на анахронизма , че от сигурно по-сигурно в дълбоката си същност тя е белязана от датата на истинското си рождение, като мястото и е някъде между 1400 и 1800 година? Истината е, че това не ме смущава кой знае колко. Историците измислят думи и названия, за да обозначат със задна дата своите проблеми и период: Стогодишна война, Възраждане, Хуманизъм, Реформация... За тази територия, която не е същинската пазарна икономика, а най-често нейно откровено отрицание, на мен ми трябваше специална дума.

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re: Ротшилд
« Отговор #68 -: Декември 02, 2012, 18:43:24 pm »
Ротшилд, Рокфелер & Сие

http://vbox7.com/play:e3de88ef3b
http://vbox7.com/play:0df63ab734

Кой е собственикът на Лукойл ?

http://vbox7.com/play:51e432dd6b
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Awake

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
 • Истината е перфектна, тя няма две страни
Re: Ротшилд
« Отговор #69 -: Юли 09, 2014, 00:41:27 am »
Да направя няколко поправки относно първият пост на темата и няколко следващи от първата страница:
Значи първо, Карл е в Неапол, и то дори го пращат много по-късно за възрастта му от колкото неговите братя, а Джеймс отива във Франция, а не обратното :) Иммено Джеймс е главата на прословутия Френски клон.
Някои от нещата, които ще спомена по-долу вече бяха споменати от един друг човек на 2. или 3. страница, но реших просто да сложа всичко подредено, че и по-новите хора да се ориентират по-лесно :)
Основателят е Майер Амшел Ротшилд, който избира името Ротшилд от червената табелка на врата на къщата им във франкфуртското еврейско гето, където всички къщи не са били с номера, а с определен цвят.
Майер Ротшилд ходи като малък(тийнейджър) да се учи в банката на Опенхаймер в Хановер, но след известно време се връща и почва да продава старинни монети в едно ъгълче на магазина на братята си. Там идват и знатни хора и включително един приближен на принца Вилхем 9-ти. По-късно става личен банкер на принца и след като принцът бива изгонен в изгнание всички пари остават в ръцете на Ротшилд.
Главата на семейството има 5 сина, които са(подредени по възраст):
Амшел Ротшилд - Германски клон на банката, остава при баща си във Франкфурт; бил е доста религиозен/набожен човек.
Соломон Ротшилд- Австрийски клон
Натан Ротшилд- Лондонски(Английски) клон.
Калманн (Карл) Ротшилд- Неаполски клон; отговарял е преди това за ротшилдовата куриерска/пощенска/шпионска верига
Джеймс Ротшилд- Френски клон

И така са се разпрострели пипалата на Октопода. Чрез тези синове и клонове тази фамилия е управлявала всички големи сили в Европа и по този начин цяла Европа. Според мен лично Лондонският и Парижкият клон са двата най-големи или по-точно казано двата клона, които правят най-съществените неща- Френската революция, издигането и свалянето на Наполеон, Ото фон Бисмарк и т.н.
В Лондон протежетата на Натан и на неговите наследници са примерно покръстилият се евреин Бенджамин Дизраели, който спомага на Лионел де Ротшилд(най-големият син на Натан Ротшилд) след много опити най-после да успее да влезе в английският парламент. Бенджамин Дизраели също така пише книги, които много хора смятат, че се разправят за фамилията Ротшилд, но със сменени имена.
В Париж Джеймс де Ротшилд и съпругата му пък са покровителствали много артисти, писатели и въобще хора на изкуството. Като например Хайнрих Хайне, който е и бил близък с Джеймс поне за известно време и създателят на модерния вид на романите Хоноре де Балзак.

Та по темата ето и две от моите най-любими цитата на тези двамата:
"Парите са богът на нашето време, а Ротшилд е неговият пророк"
-Хайнрих Хайне
"Зад всяко голямо богатство се крие престъпление"
-Хоноре де Балзак
-Някои виждат живота в розово, други в черно. Други пък такъв, какъвто е в действителност.Н.Николов

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27