Автор Тема: Кирил и Методий -унищожители на славянската култура?  (Прочетена 17629 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Ами мисля, че не разбра ни най-малко какво имам предвид с нито един от постовете си :)

Поздрави!

Мисля, че разбрах, но може би не ти отговорих директно.

За богомилите -  ти каза добре. Те са били унищожени.
А Кирил и Методий са герои. Но героите на кой?? Дали са наши български герои или на иудеите??
На един от тях гробът му е в Рим...

Мисля, че тук ти отговорих добре. Прочети внимателно по-горе.
А може би ние щяхме да пишем с Буквица или с другите 5 вида писменост. Упростяването често води до загуба на нюансите. Губи се смисъл, губи се информация.

Работих над един превод, сега ще го публикувам.

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
И така, да се върнем  към триковете с писмеността и по-конкретно към думите, подмяна на смисъла във тях и какво въздействие това оказва на генната ни памет, за да получим отговор на въпрос: "Защо славяните сега спят, но имат шанс за събуждане, а хората, говорещи други езици - такъв шанс нямат??"

Първо се унищожава писменост. Някой може и да обърна внимание на това, което писах по-горе, че едната от тайните на записите на старинните текстове с помощта на буковите или славяно-арийските руни е следната: всяка букова означава образ, а написаният с помощта им текст има свойството да пресъздава образи във вид на холограми, които могат да се наблюдават на другите нива на планетата. При наличие на определени умения човек може да ги види. Текстът се разгръща пред него във вид на 3-D филм.

Между другото, когато изхвърлиш някоя руна или буква, смисълът се променя, а може 3-D филмът вече да не излезе, като дисковата памет при разрушаването на пътеките. Дали са го знаели Кирил и Методий?? А може би просто са изпълнявали нечия добре обмислена поръчка. От това деянието им не е по-маловажно.

Ще продължим да разследваме. За целта ще вземем откъс от книгата на Николай Левашов “Русия в кривите огледала”, том 2. Между другото тя официално е забранена в Русия през тази година като екстремистка литература, води се дело. Това е интересен факт. Преводът е в съкратен вид – все пак на Форума сме. Предварително се извинявам, може да има грешки. Бързах.

“...Тъмните Сили (социалните паразити – така ги нарича Николай Левашов) доста добре използват една тактика, при която се подменя смисъл на думите в разговорната реч.
Те взимат дума, закрепена при хората на нивото на генната памет, която сега при повечето хора все още спи и… влагат в нея принципиално друг, ИЗГОДЕН за тях СМИСЪЛ и това е… Работата е в това, че при спящата генна памет човекът на нивото на подсъзнание реагира на самата дума, а НЕ НА ИСТИНСКОТО Й ЗНАЧЕНИЕ! Т.е. когато се подменя значението на думите … спящите не забелязват ПОДМЯНАТА и РЕАГИРАТ НА ДУМАТА ТАКА, КАКТО СА ИСКАЛИ ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗВЪРШВАЛИ ПОДМЯНАТА – Т.Е. ТЪМНИТЕ СИЛИ! Така се случи и с думата Бог — първоначално тази дума е отразявала КАЧЕСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ НА ЧОВЕКА!
Наричали са ЧОВЕКА със думата Бог, когато той (човекът) при РАЗВИТИЕТО СИ е излизал на нивото на ТВОРЕЦ, — способен да управлява и променя материята и самото пространство! Разбира се, далеч НЕ ВСИЧКИ са успявали да стигнат това ниво на РАзвитие, но това е закономерно! Всички хора се раждат с равни възможности да РЕАЛИЗИРАТ СЕБЕ СИ, но това не означава, че всички ще достигнат едно и също ниво на развитие! Да вземем за пример рисуването. Всеки, който има ръце и ако не е сляп може да почне да рисува, но...
Някой дори може да възпроизведе, например, портрет с фотографска точност, но такъв човек по-скоро е прекрасен рисувач, но не е творец!
Той ще е творец, ако с помощта на четка и молив ще УСПЕЕ ДА ВЛОЖИ  ДУШАТА, МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТА В НАРИСУВАНИЯ ОТ НЕГО ОБРАЗ!
Затова равните възможности за реализацията на себе си НЕ ОЗНАЧАВАТ, че всички ще достигнат едно и също!

И ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ДУМАТА БОГ...

Нашите предци са наричали с думата Бог ХОРА, КОИТО СА УСПЯВАЛИ ДА  ПРЕОДОЛЕЯТ ИЗКУШЕНИЯ, ДА ПРЕМИНАТ ИЗПИТАНИЯ И ДА ИЗЛЕЗНАТ НА НИВОТО НА ТВОРЕНИЕ! В съвременния език на тези качества съответства думата — ИЕРАРХ! Дори самата тази дума означава много – означава човека, който чрез ПРОСВЕТЛЕНИЕТО СЪС ЗНАНИЕ сам се превръща в НОСИТЕЛ НА СВЕТЛИНАТА! В думата има два събрани заедно корени-срички. Първоначално думата се е писала по друг начин - ИЕРААРХ! Така ясно се виждат и ДВАТА ОГЛЕДАЛНИ КОРЕНИ-СРИЧКИ — РА и АР! Тези корени-срички са ОГЛЕДАЛНИ и ПО ЗНАЧЕНИЕ! Сричката-корен РА означава СВЕТЛИНА, а сричката-корен АР означава огледално ОТРАЗЕНА СВЕТЛИНА. Правилното разбиране на отразената СВЕТЛИНА е като просветление със светлината, знанието. Когато човекът достига просветление със знание, т.е. попива в себе си СВЕТЛИНА, тогава той получава възможност да се издигне в развитието си и да стигне качественно състояние на ТВОРЕНИЕ. Състоянието на творение, което дава на човека възможност със СИЛАТА НА ВОЛЯТА СИ, МИСЪЛТА ДА УПРАВЛЯВА ПРИРОДАТА, ВСЕЛЕНАТА ПРИ ПЪЛНО РАЗБИРАНЕ НЕ САМО НА ТОВА, КАКВО СЕ ПРАВИ, НО И НА ОТГОВОРНОСТТА СИ ЗА ИЗВЪРШЕНОТО. По този начин, думата ИЕРААРХ означава човек, който носи  СВЕТЛИНАТА-РА в себе си, излъчва СВЕТЛИНАТА-РА и е постигнал това състояние, като първоначално е прекарвал през себе СВЕТЛИНАТА-АР! И думата ИЕРААРХ буквално означава следното — Имащ Ещё(Още) в себе се РА (светлина), а след това е необходимо вече да се чете огледално — посредством Хубава (прекарана през себе си) РА (светлина)! Хубава е тази СВЕТЛИНА, която води до просветлението, прави така, че ДУШАТА да бъде ЖИВА! Има дори такава поговорка (както в руски език, така и в български) — СВЕТи, да НЕ ГРЕЕ. А ЖИВАТА СВЕТЛИНА — и СВЕТи, и ГРЕЕ, т.е. носи просветление! Хубавата СВЕТЛИНА е тази СВЕТЛИНА, която е прекарана през себе си! «Лошата» СВЕТЛИНА — е тази СВЕТЛИНА, която НЕ ТРОГВА душата на човека! Така че думата ИЕРАРХ много по-добре отРАзява същността на самия процес на постигането на състоянието на нивото на ТВОРЕЦ, отколкото дума Бог!
 
Може да възникне въпрос — а може ли СВЕТЛИНАТА ДА БЪДЕ ЛОША? Разбира се, че може — всичко зависи от кой или от какво се излъчва СВЕТЛИНАТА:
В по-предното ми съобщение дадох откъс от ТОРА. СВЕТЛИНАТА на Бог Яхве или Йехова е ТЬМА и МРАК за ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАРОДИ, освен ИУДЕИТЕ! Затова — има РАЗЛИЧНА СВЕТЛИНА!..

И така стигаме до едно много важно заключение:
На пръв поглед изглежда, че няма значение как наричаш някого! Но, колкото и да ни се струва странно - има огромно значение как наричаш някого!
Първо, думата БОГ в днешно време има определено значение, което в този вид вече е закрепено и в съзнанието на хората, и на нивото на генната памет.
Второ, думата БОГ вече отдавна е включена в системата на Тъмните Сили и затова, когато някой човек произнася тази дума на глас или дори когато просто мислено се обръща към тази дума — автоматично протича процес на ВКЛЮЧВАНЕТО КЪМ СИСТЕМАТА НА ТЪМНИТЕ СИЛИ. А също така — се усилва нивото на зомбиране и още нещо - при това протича процесът, при който  жизнената сила на този човек се предава на системата на ТЪМНИТЕ СИЛИ!
Както се вижда от горния пример, Тъмните Сили са използвали много хитрини, за да могат по-лесно да управляват със социалния организъм. Замяната на истинния смисъл на думите с нужния за тях смисъл — е един от тези «трикове», които те доста ловко използват в своята дейност. Особено в случаи, когато думата е имала САКРАЛНО ЗНАЧЕНИЕ! Особено, ако думата е закрепена на нивото на генната памет. В този случай произнесената дума резонира с човека на нивото на генетика. Човекът се отваря при произнасянето на тази дума и… в него се влива определена доза от «отровата», която потиска човешката воля, възможността му да мисли самостоятелно. Извратеният смисъл на думата служи в качеството на тази «отрова».
Получава се своеобразен «бонбон» с отровен пълнеж, за който повечето хора дори не подозират.
По този начин Тъмните Сили успяват да създадат на Мидгард-земя (нашата планета) петата си колона. Но за осъзнаването на този процес е необходимо да разбираме тези, на пръв поглед, дребни нюанси, които само на пръв поглед не заслужават внимание.  Но в действителност, именно тези «нюанси» се оказват «мини със забавено действие», които в нужния момент се задействат и… често не се намира  противодействие или «отровата» е вече попаднала е вътре в социалния организъм!...”

За справка: “Терминът „пета колона“ се появява в началото на октомври 1936 г., по време на Гражданската война в Испания, когато франкисткият генерал Емилио Мола заявява по радиото, че „метежниците водят четири колони към Мадрид, а петата е в самия Мадрид и в решаващия момент ще удари в тил“. От този момент словосъчетанието „пета колона“ става нарицателно и по правило носи в себе си отрицателен смисъл, явявайки се синоним на „предателство отвътре“.”


А НА ПРЪВ ПОГЛЕД – САМО ПИСМЕНОСТ, САМО ДУМИ, А КАКВО ИЗЛИЗА...
КАКТО СЕ КАЗВА: ЕТО ТИ НА! СЕГА Я ОЦАПАХМЕ!


« Последна редакция: Май 27, 2011, 17:14:50 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Да обобщим написаното до тук:
1.   Славяните до Кирил и Методий са имали най-малко 6 (шест) вида писменост - да‘Арийски Траги, х‘Арийска Каруна (Съюз от 256 Руни), Расенски Молвици (Образно-огледална писменост), Святоруски Образи (Буквица), Глаголица или Търговска писменост, Словенска народна писменост.;
2.   От значение е правилното изписване на думите и символи: 2.1. в едни случаи (например, при използването на да‘Арийски Траги, Буквица) написаният текст има свойството да пресъздава образи във вид на холограми, които могат да се наблюдават на другите нива на планетата. При наличие на определени умения човек може да ги види. Текстът се разгръща пред него във вид на 3-D филм. Така са написани Славяно-Арийските веди. 2.2. в други случаи правилното изписване донася не само повърхностния смисъл, но и разшифрова на самата дума, на смисъла й. За пример могат да се посочат думите ИЕРАРХ и Аз.
3.   Според изследванията на учените (виж руския филм "Игры Богов. Правильное образование ч.1" ("Игри на Боговете. Правилно образование част 1"   http://video.mail.ru/mail/galina_voevodina/176/164.html?liked=1) Думата е символ, който изразява представа за образ. При възпроизвеждането на думата “ПЕС” (и други старославянски думи) показанията на датчиците, установени над речевата зона в мозъка, са фиксирали съответния резонанс и в случай със славянина и с англоезичния човек.  Думите с едно значение, но на други езици не са предизвиквали съответния резонанс. Цялата сложна система на преобразуването на символа в химичните елементи на организма имат старославянски декодер.
4.   Ако думата е закрепена на нивото на генната памет, то тогава произнесената дума резонира с човека на нивото на генетика. Ако в думата е вложен правилният (първоначалният смисъл), то думата може да събуди генната памет на човека. Усещането е мравучкане по кожата, настръхване. Извратеният смисъл на думата служи в качеството на тази «отрова», като потиска човешката воля, възможността му да мисли самостоятелно.
5.   Иудеите, Тъмните Сили (социалните паразити), както ги нарича Николай Левашов, или просто Тайното правителство имат изгода от подмяната и менталното заспиване на хората – основно от заспиването на СЛАВЯНИТЕ. Защото техният Бог-Яхве-Йехова им  е обещал според Тора, че ако те превърнат хората в роби, то над тях “...ЩЕ ВЪЗСИЯЕ СВЕТЛИНАТА НА ГОСПОД ....” и “ЦЯЛОТО ИЗОБИЛИЕ НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ СТАНЕ ТВОЕ (на иудеите) и БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ КЪМ ТЕБЕ (към иудеите) ЩЕ ПРЕМИНЕ...” и “ДА СЕ ПРИНАСЯ ПРИ ТЕБЕ (при иудеите) БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ, а ТЕХНИТЕ ЦАРЕ ЩЕ СЕ ДОВЕЖДАТ като РОБИ.”
6.   както се пише в статията на Игор Тищенков „Ден на унищожение на славянската култура” „…Кирил и Методий не само нищо не са създавали, а, напротив, успешно са провели спецоперация по обедняването и опростяването на руския език, като са лишили древнославянската азбука от девет най-важни образи на руските буквици. Целта на тази диверсия (а по друг начин е трудно да се изразиш) е била следната: да се преведе за славяните Библия, в името на която, впоследствие, са били унищожавани всякакви прояви на истинската родна славянска култура....” И ако отчетем написаното по-горе, излиза, че славяните не само загубили 6-те вида писменост, но и получили в замяна една леко „окастрена” писменост (славяните с латиницата малко ще ги оставим на страна, защото говорим за Кирил и Методий и тяхното „благо” дело).
7.   При използването на „окастрената” писменост се „окастря” и смисълът на думите, хората почват да забравят – заспиват… Те стават лесни за манипулация.
« Последна редакция: Май 28, 2011, 01:59:28 am от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Като доказателство за това, че Кирил въз основа на славянската писменост е създаде сегашната, е интересен следния източник:
"ЖИТИЕ КОНСТАНТИНА-КИРИЛЛА.

ПАМЯТЬ И ЖИТИЕ БЛАЖЕННОГО УЧИТЕЛЯ НАШЕГО КОНСТАНТИНА ФИЛОСОФА, ПЕРВОГО НАСТАВНИКА СЛАВЯНСКОГО НАРОДА"
http://old-ru.ru/03-42.html

"...И придя в Корсунь, научился там жидовской речи и книгам, перевел восемь частей грамматики и воспринял их смысл. ...
.....И нашел Философ (Кирилл)здесь (в Корсуни) Евангелие и Псалтырь, написанные русскими письменами, и человека нашел, говорящего той речью. И беседовал с ним и понял смысл языка, соотнося отличия гласных и согласных букв со своим языком. И вознося молитву к Богу, вскоре начал читать и говорить. И многие изумлялись тому, славя Бога....."


Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Съжалявам, бързах. Взех по-горната информация от РуАН (http://ru-an.info/news_content.php?id=866). Ще дам същия цитат на български из "ПРОСТРАННО ЖИТИЕ НА КИРИЛ.
Живот на нашия блажен учител Константин Философ, първия наставник на славянския народ"
(http://liternet.bg/publish2/anonim/zhitie_kiril.htm):
"...И когато дойде в Херсон , тук изучи еврейския език и книжнина, като преведе осемте части на граматиката, и поради това обогати своя разум...
...Тук (Философът) намери Евангелие и Псалтир, написани с роски (или рушки, руски) букви, и човек, говорещ на този език. И като побеседва с него и усвои силата на речта, с оглед към своя говор отдели гласните и съгласните букви. А след като се помоли богу, бързо започна да чете и да разказва. И мнозина му се чудеха, славейки бога..."

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Разбирам отлично неистовото желание на Liubo да пропагандира сред нас великоруските имперски амбиции, но ще си позволя да отбележа, че истинската история се създава чрез дела, а не чрез непроверена докрай или направо измислена/подвеждаща/ информация.
Разбира се, че двамата братя, които тачим, не са измислили азбуката ей тъй от нищото. Разбира се, че те са изпълнявали нечия политическа поръчка, която за съжаление на нас, българите, в голяма степен е успяла. И все пак, какъв е бил първоизточникът на глаголицата и кирилицата? Аз лично руски букви от преди 855г. не съм виждал, но може и да е мой пропуск.

Ще цитирам само няколко реда от едно изследване и ще ви препоръчам много внимателно да го прочетете цялото, за да разберете кои са росите и какъв е езикът им.

"Названието РОЖ - РОС на сарматските племена, живяли първоначално в Берсилия (Сарматия), а по-късно в Стара Велика България може да дойде от предложените от Вернадски ирански думи ors или uors "бял" и rukhs "светъл". Следователно, названието РОС се явява пълен синоним или друга форма на народностното название БЪЛГАР на същия народ, защото БЪЛГАР и РОС означават едно и също - “бял, светъл”.
Създадената от народа РОЖ-РОС Салтово-Маяцка археологическа култура всъщност е част от културата на Стара Велика България. По тези места, народът РОЖ влиза в контакт с източните славяни, настъпва частична и взаимна асимилация, коята има за резултат усвояване на названието РОЖ-РОС като етноним на част от източните славяни. Народностното название РОЖ и епитетът Рожски се запазват и до по-късно. В 860 година, братята Кирил и Методий са пратени на мисия до Хазария. Пристигайки в град Херсон на Кримския полуостров, Кирил намира “евангелие и псалтир, написани с рожки букви” и среща човек, който говори на рожки език [История на България, том 2, 1981, Издание на БАН, стр. 245]. Това вероятно е бил езикът на берсилските българи, докато рожките букви може би са били алано-касожки рунни знаци."

http://www.protobulgarians.com/Kniga%20za%20etnonima/18-Rosi-Rusi.htm
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Сега е времето да се уточни нещо много важно.
6-те (шестте) вида писменост (да‘Арийски Траги, х‘Арийска Каруна (Съюз от 256 Руни), Расенски Молвици (Образно-огледална писменост), Святоруски Образи (Буквица), Глаголица или Търговска писменост, Словенска народна писменост) не са били създадени нито от българите, нито от руснаците, нито от който и да е друг славянски род.
Колкото и невероятно това да звучи, но истината е в това, че писменостите са били привнесени преди около 650 хиляди години от представителите на така наричана Стара Раса. (за повече подробности виж - Николай Левашов “Русия в криви огледала” http://www.levashov.info/books.html#09 )
На планетата ни са били еволюирали други хуманоидни същества – неандерталците, слоновете (общуват телепатически), дезанопитекът (от динозаврите), китовете и делфините (общуват телепатически, ултразвук използват за ориентация под водата – като корабите). Представителите на Старата Раса преди много време са спасили Земята ни – Мидгард от гибелта й. Съгласно законите на обединените цивилизации на Бялата Раса, след този акт по спасяването те могат да заселят тази планета и да променят хода на развитието й. Иначе се практикува невмешателство. Така Старата Раса колонизира свещената Да’Ария или както я наричат още – Гиперборея. На старославянски – борей е вятър. От тук може да се изтегли картата на Да’Ария с много добро качество - mercator_septentrionalium_terrarum_kolohost.rar
Само да вмъкна още: Динозаврите и неандерталците са много бързо и безболезненно измрели  , защото е било применено ГМО, ядеш и - ставаш стерилен. Защо само те? Защото те са били много агресивни и не би успели да завършат развитието си преди планетата ни да завърши жизнения си цикъл (да загине).

Преди 650 хиляди години планетата ни е имала 3 (три) луни – Леля (тук, ако мисля, че 7 дни), Фата (период на обращение около Земята е бил – 13 дни) и Месец (26 дни).
Преди 100 хиляди години е станала първата катастрофа. Тъмните Сили са създали базите си върху луната Леля и са се готвели да завземат планетата ни. Иерархът Тарх е успял да унищожи луната Леля, парчетата й са паднали върху Земята. Много хора са успели да преминат през вратата “Междумирие” (между световете), много са се качили на ВАЙТМАРИ и ВАЙТМАНИ (с думата ВАЙТМАРИ предците ни са наричали МАТОЧНИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ, които са НОСИЛИ В СЕБЕ СИ ПО 144 ВАЙТМАНИ). НО ... имало и много загинали.
Изместила се оста на Земята ни, Свещената Да’Ария е потънала, цунами няколко пъти са обиколили планетата ни. Славяните и Ариите трябвало отново да възстановяват цивилизацията си. Според Славяно-Арийските веди те са се преместили зад Урай-планина (зад Урал) и са се заселили там.
В памет за трагедията се е появил обичай – пролетта в деня на трагедията всички славяни боядисват яйца. Яйцата са символ на Земята и Луната Леля, превзета от Тъмните сили (кощеи). Когато хората се чукат с яйцата, то това означава бой между Иерархът Тарх и кощеите. Счупването на едното от яйцата символизира, че Тарх е  унищожил луната Леля. В България му казват “Яйцето-Борец”. Този  обичай е заложен в гените ни и иудо-християнството не е могло да го унищожи.
Тогава патриарх Никон е направил реформа и за всеки старославянски обичай е било измислено по едно църковно название и по един-двама светци към всеки празник, които предварително са били зверски убити от цъковниците. Хората казвали (и сега казват), че им е все едно какво да празнуват – ще празнуват и двете неща.   При  което постепенно новият празник е измествал стария. Н. Левашов го нарича “принцип на кукувицата” (виж “Огледалото на душата ми”, том 2, глави 5 и 6 – на български http://www.levashov.byethost16.com/books.html#08)
После имало и други катастрофи – например, падението на двумилионтоният никелов метеорит в Северна Америка (САЩ, Аризона) преди около 27 хиляди години, падението на луната Фата преди 13 хиляди години по вината на Атлантите. Славяните са се изселвали.
Появявали се различни родове. Славяните са имали обичай да се наричат с името на основателя на рода. Например, ние сме децата на Тарх и Тара(сестрата на Тарх), така се е появила Великата Тартария (в миналото названието на Русия), или ние сме децата на Скит, така са се е появили скити. Вероятно, българската дума “скитници” идва от това, че скити са се премествали от място на място. А думата “народ” се е използвала при обединяването на родовете – в смисъл на, вземи моя РОД.
Бълг-Ария (глаголица, кирилица – В се е четяло понякога като В, а понякога като Б) – излиза – Арии от Волга. Волга – Вол-Га – означава” Га” –движение, “Вол” "Въл" – влъхви ( на руски -  волхвы). Т.е. по реката са се предвижвали Влъхви. Т.е. Българите са – Арии, които са дошли от мястото, където са живеели влъхви. Българите също са живеели там, което значи, че те също са били Влъхви или са имали много Влъхви (знаещи истинско знание – ведащи).
Така че всички славянски народи са знаели цялата писменост на Славяните и Ариите. Тя е привнесена от Старата Раса. Не е била създадена от никой народ на Земята, а е била създадена от космическите им предци, може би, преди милиони години, а то и повече. Затова е неразумно славянските да се борят, кой е бил по-пръв. Те са имали и знания, и писменост, но благодарение на Тъмните сили, на  иудеите – изпълнители на заповедите им, на гърците Кирил и Методий, които също са били  изпълнители на заповедите на жидовския Бог-Яхве-Йохова, СЛАВЯНИТЕ и АРИИТЕ са изгубили и знанията си, и писменостите си.
Но в руския град Омск  има старовери-Инглинги, които са запазили знанието за писменостите и сега обучават желаещите и готовите за това хора. До днес  староверите-Инглинги са се укривали в пещерите в Сибир, там са били укрити и книгите, които те са успели да спасят . Думата “пещера” – е “пища Ра” има смисъл на руски, т.к. на руски “пища” е храна, "РА" е светлина, познание (казват - светлината на знанието), т.е. излиза – място, където се съхранява “храната на познанието “пещера.
Така Кирил и Методий като са изучили писмената на руснаците, които по онова време все още  ги е знаели ( сега както споменах и там знанията за писмената имат само  старовери-Инглинги в Омск) и са ни наложили ОРЯЗАНАТА ПИСМЕНОСТ. Орязаната  писменост се учи по-лесно, но смисъла и знанията се губят.

Сега славяните трябва да се събудят и да се обединят. Кубрат Велики ни завеща да бъдем единни! Сега е времето всички славяни да се обединят в борбата за оцеляването ни против ционизма
( виж http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,2458.375.html).


За справка: например, според информацията от Уикипедия: Мидгард е “...Името се среща в множество древни езици от групата на германските езици. Появява се в нордическата литература като Miðgarðr. В старонемската поема Муспили името се използва като Mittilagart. Готическият вариант Midjungards се споменава в евангелието от Лука като превод на думата „земя“. В Староанглийската епическа поезия се използва Middangeard...” (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%B4%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B4 )

От по-горе написаното излиза, че не си съвсем прав, Mirotvorec.
А относно:
Аз лично руски букви от преди 855г. не съм виждал, но може и да е мой пропуск.

ще кажа следното: Да, пропуск е. Виж, например Трудовете на В.А.Чудинов "Время снимать маски", например ето тук http://publikashka.ucoz.com/publ/zaumki/chudinov_v_a_vremja_snimat_maski/1-1-0-187 Сантии на Даките http://radosvet.net/slav/vedi/6928-santii-dakov.html  , http://въранъ-коляда.рф/?p=570
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 14:04:17 pm от Liubo »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Кирил и Методий -унищожители на славянска&
« Отговор #22 -: Юни 09, 2011, 16:18:31 pm »
Знаех си, че в един момент ще обявиш и заветните "650 хиляди години"-любим цитат на такива пропагандатори като теб. Използването на толкова много и разнообразни цветове в мненията също е ясно-действие върху читателите на подсъзнателно ниво. Затова едно предупреждение от мен, Liubo - това ти е последното шарено мнение в този форум!
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 19:32:27 pm от Mirotvorec »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
За да стане ясно, какво са направили Кирил и Методий, трябва да се запознаем с това, което славяни са имали преди да бъде създадена кирилицата.
Знанието ще ни даде възможност сами да правим изводи, сами да разбираме смисъла на думите, които постоянно използваме. На славяните не са нужни тълковни речници, за да разбират смисъла на думите. Трябва просто да се научим да чуваме собствения език, след като се запознаем с правилата, по които са били съставени думите.

Приносът в разкриването на тайните на славянските езици имат:

Платон Лукашевич  - (около 1809 — 1887) — руски етнограф и лингвист-любител - знаел над 40 езика - виж http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87,_%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%90%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

и

Генна́дий Станисла́вович Грине́вич (роден през 1938 г.) — руски дешифровщик-любител.Той се е занимавал със систематизиране и дешифроване на рунически знаци и надписи на западните славяне, на етруските, на записи от о. Крит и от Древна Индия. Съставил е сводна таблица на знаците на праславянската писменост. Виж, например - http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87,_%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B9_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Те стигат до заключение, че:
1.Геннадий Станиславович Гриневич: древно-руското (славянското) писмо е било сричково - СЪ-РИ-ЧЪ-КО-ВО (на руски сричково е "слогово", т.е. СЪ-ЛО-ГО-ВО).
2.Платон Лукашевич: Вещият Боян е писал (слогал) песните си с помощта на чарната истот и те сe четат СРИЧКОВО от края на произведението към началото, нормално и наобратно, от корените към облаците, свиват се Думите на старото и новото време в единна Мисъл.

Платон Лукашевич е открил следното:
Езъците са произлезли от сларославянски език като буквите в думите са били разбъркани по определен начин. Това разбъркване се нарича Чаромътие.
Истотната Дума ЧАРА означава (РАЧА) РЕЧ,  МЪТИШ - смесваш,  разбъркваш (от преводача - а при разбъркването нещото, което разбъркваш, става мътно, непрозрачно).  Следователно, ЧАРОМЪТ – означава речесмешение. ИСТОТ - изначален изток, извор.

І. Съществуват следните видове на Чаромъта:

1. ПРОСТА или СЪВЕРШЕННА: сонмъ = множъ; паутина = нитьваба.

2. ОТСЕЧЕНА: ночь = чорнь; сор = прош; праш, т.е. в тези думи буквите п и р се отсичат (се изпускат).
3. ПРЕМЕСТВАНА: когато една от гласните или съгласните букви се премества през другата, тогава тя трябва да бъде премествана по направление от дясната ръка към лявата или обратно:
гроза = зрога; густый = стугий; густота = стугота.

4. ПОЛУЧАРОМЪТ: в думите съвкупни или съюзни, когато една от тях се е произнасяла с чаромът, а другата със истот: перламуть=сребламуть, сребрамуть. Тя присъства повече в езиците на народите, които са се очаромътили.

ІІ. Съществуват следните видове на Чарната истот:

1. ПРОСТА или СЪВЪРШЕНА: конъ = гонъ, колокол (на бълг.-камбана) = гологол, глагол.
2. ОТСЕЧЕНА: луна = лучна; котва = котхва; десница = держница; капля = крапля, т.е. в тези думи буквите ч, х , р – се отсичат (се изпускат).
3. ПРЕМЕСТВАНА: когато една от гласните трябва да бъде премествана по направление от лявата ръка към дясната или от дясната към лявата: гривна = гирвна, гард = град; облый (бълг. - облия), огромен = болый (бълг. - голям).

   Ако отворим речника на който и да е от езиците, то ще можем да наблюдаваме, че в него присъстват чарната истот и чаромътьт, които все едно че са разбъркани: това свойство се нарича смесване.

   Но, ако в някой език има повече чаромът, отколкото чарна истот, тогава се казва, че езикът:
 истотно-чаромътно смесен;  а ако е обратно - то чаромътно-истотно смесен.


   По-късно чаромътният език е загубвал част от полузвуците на Първобитния език, дори трета част от звуците му или просто ги е изопачавал. Загубите и изопачаванията са водили до "ЧАРНОТО ОНЕМЯВАНЕ" на езика и до това, че вече не са го чували Чистите Полета на Вселената ( а аз ще добавя – че нашата генетика и клетките ни вече не са могли да чуят "Чарно Онемелия" език  и  съзнанието на хората постепенно е заспивало). Така, например, звукът рж преминавал в ж, с, а р се е било отхвърляно; дьжь преминавал в ж, з или д; тьжь в ж, з или т, а нередко в д.


   Отделили се племена са се разраствали и отново са се разделяли, а хората още повече са променяли вече очаромътения език. Така  чаромътните езици се делят на:

1. На главни или повсеместни – тези езици, които са произлезли направо от Първобитния език.

2. На почаромътни – тези езици, които са произлезли от главни чаромътия.

Първото вече е обяснено, а свойствата на почаромътността са следните:
1. Когато с новоизмислените чари, напр. с чарите Таута, са искали главната чамът да превърнат в чаромът, тогава от нея се е образувала чарна поистот. Напр. хвала е главна Славянска чаромът на «слово» (бълг. – дума) (а първобитното - «слогва»), която съответства на Лат. fama, Греч. kleos, а алфа или алф е чарната й поистот (15). Пух е чаромът на хлуп, волос (бълг.-косъм), а шуба (бълг. – кожух –в смисъл нещото, което е направено от кожа) е чарна поистот от пух, (бълг. – пухкаво), пушной товар (бълг. – стока от кожи). (Искам да добавя или по-скоро да поясня българската дума – "дума". Ако я разчленим по следния начин: д-ум-а – ще можем да видим смисъла й, който е действащ ум, а когато ум действа, то той генерира образи и ги превръща в реч. Всеки образ се означава със знак, знаците се събират в думи – слагат се – от тук става ясна първобитната дума  «слогва». Този процес го наричаме мислене, а в руски език - “думать”, което е същото по смисъла – ум в действие.)
2. Когато с помощта на същите чари са искали чарната истот да превърнат в чаромът, тогава от нея са образували почаромът. Например: кус, кусок е чарна истот на собствената истот круш, крушок, от крушить, ломать (бълг. – круша, чупя), а сук, сучок е почаромът от куса, кусок (бълг. – парче).
Почаромътността се намира несравнено по-далеч от първобитния език, отколкото  чаромътие: защото тя е произлязла от две чарни азбуки, а чаромътие  - от една..."


Ще загатна още следното:

Текстът преди се е записвал слято, без да се разделя на думи.  Четели са сричково, на отворени срички. Отворените срички са срички, завършващи с гласни, там където гласната е била неуместна се е пишел “Ъ”,  защо??
Защото когато са чели от ляво надясно са чели за някое събитие, а когато са чели от дясно на ляво  са разбирали за скрития смисъл или скритото послание. За да може да се чете текстът с отворени срички от дясно на ляво са били необходими гласни там, където при прочита от ляво на дясно те изглеждат излишни. Например, царъ. Ако тази дума ще я прочетем от дясно на ляво, ще стане - ръце. Т.е. рече. Царят, който държи реч (говори) пред народа. Реформите на славянските езици в различните славянски държави не са били случайни, а са имали за цел не само разделянето на славянските народи, но и скриването от хората на дълбокия смисъл на този изначално един славянски език.


Да вземем известното в руската литература "Слово за полка на Игор" и да видим, как преди са писали предците ни (предците на славянските народи).


 “ Екатерининският списък на "Словото" с превод под него на съвременен руски език (стр.369):

“   НАМИ, А НЕЖИ: РУДА, ВАЛАС, МЕЗЕНЯК, КЫЛЪПЕ ЯНЫГА - ПОНАНЫ ЯТЬ, СРИХ ЗАЯРА,
Нами, а нежи: Рада, Велес, Мезень,  Въюга  Яга поныне как, стражами за яром,
БАПОНАЖИ   РУДИ  ЗИНЯК  ВИРА. ДЪЗЪЧУ ВИ РЕГО ИР УМИ ДИЛАВ ДЪЛО ВОСЕ ВРУТУ.
хранится красное знание веры. Далось от Раго им уметь делать дела все трудные.
ЙБУ ЧЪЛИ ВЛАСТЪ ВЯС РЮГО,  И ВАЛАС ТИПЪ МЕДЫ ЛОМОМЪТО. ПОАМЪ ЗЕНЯК МЪРЫ ТАС,
Ибо дал власть вечную Раго, и Велес как мёдом делится. Пойми знаний меру тех,
НЬ СПЪШЕВ, ПЪ ЛИСЕВЕ. ДИ РАГ ДИРА НЫРАТС. ЯЩЕ ГОРО ПИЦИДИ РОГО. БОЙТЪВЯС,
не спеша,  но мудро. То Раго дар глубок. Ещё горы послушны Раго. Болтают,
КЪВУ ЧЕРИ БОПОТЪ ДЕЪ РЬГО, И ВАЕКИ ДОРЕМО ЗЪРЕЧ, СИЛОГО СЯТЮ.   ВЬИНА
кому чары понять даст Раго, и во веки дарит зоркому, силу свою.  Воины
ДУНАТЕ ЮПО ЦИВИ ДЪЛИМ.   ЗЕЙКО  СРУВЪ  ЗЬНЯК  РЬГО И СЪБЕ НЕНАСЯТ  ТИ ВЪСЦЕН
думайте, ибо основу делим. Зоркий сорвёт знания Раго и себя не насытит той вещей
ЛЪСО.     РЯГО ИЗБЕЛИМ ЗЕЙКО СРУ.  ВЫЛОГОМЪ РОКЛУ, ТЪ ТИЛОЗ ЧЮЛЕП МЪРОК,
мудростью. Раго избелит зоркий взор. Вылогом реку, наш сильно красив мир,
ВЫЛО ГОТИКО.      ЖТЯ ТИХО НЯ ГАКО.
величественный. Читай тихо не быстро........”“  Текст "Слова", разбитый Слогами семь на семь, хоть это и кажется невероятным, читается и справа налево и слева направо, и снизу вверх, и сверху вниз, и по диагонали, и по вертикали, и по горизонтали. Можешь проверить.” (“Текстът на “Слово за полка на Игор” , разделен на срички седем по седем, макар и това да изглежда невероятно, се чете и отдясно на ляво и отляво на дясно, и от горе на долу, и от долу на горе, и по диагонала, и по вертикала, и по хоризонтала. Можеш да провериш.” ) Стр. 384 от "Глаголите..."

Например:

  " С  ЛО ВО О  П  ЛЪ КУ                      И  ГО РЕ В& И  ГО РЯ                       СЫ НА С  ВЯ ТЬ С  ЛА
   В  ЛЯ В  НУ КА О  ЛЬ                       ГО ВА.НЕ Л& ПО ЛИ НЫ                   БЯ ШЕ ТЬ Б  РА ТI Е
   НА ЧА ТИ С  ТА РЫ МИ                  С  ЛО ВЕ СЫ Т  РУ Д                         НЫ ХЪ ПО В& С  ТI Й
   О  ПЪ Л  КУ И  ГО РЕ                      ВЪ И  ГО РЯ С  ВЯ ТЪ                       С  ЛА В  ЛИ ЧА НА ЧА
   ТИ ЖЕ СЯ ТЪ Й  П& С                    НИ ПО БЫ ЛИ НА МЬ СЕ                   ГО В  РЕ МЕ НИ А  НЕ
   ПО ЗА МЫ Ш  ЛЕ НI Ю                   БО Я  НЮ БО Я  НЪ БО                      В& ЩI Й  А  ЩЕ КО МУ
   ХО ТЯ ЩЕ П& С  НЬ Т                    ВО РИ ТИ ТО РА С  Т&                        КА ШЕ Т  СЯ МЫ С  ЛI
   Ю  ПО Д  РЕ ВУ С& РЫ                  МЪ ВЪ Л  КО МЪ ПО ЗЕ                     М  ЛИ ШИ ЗЫ МЪ О  Р
   ЛО МЪ ПО ДЪ О  Б  ЛА                   КЫ ПО М  НЯ ШЕ ТЬ БО                     РЕ ЧЬ ПЪ Р  ВЫ ХЪ В
   РЕ МЕ НЪ У  СО БI Ц&;                  ТО Г  ДА ПУ ЩА ШЕ ТЬ                        I  СО КО ЛО ВЪ НА С
   ТА ДО ЛЕ БЕ Д& Й  КО                   ТО РЫ Й  ДО ТЕ ЧА ШЕ,                      ТА П  РЕ ДИ П& С  НЬ
   ПО Я  ШЕ,С  ТА РО МУ                  Я  РО С  ЛА ВУ Х  РА                             Б  РО МУ М  С  ТИ С
   ЛА ВУ,И  ЖЕ ЗА Р& ЗА                  РЕ ДЕ ДЮ П  РЕ ДЪ ПЪ                        Л  КЫ КО СО ЖЬ С  КЫ
   МИ,К  РА С  НО МУ РО                 МА НО ВИ С  ВЯ ТЪ С                          ЛА В  ЛИ ЧЮ БО Я  НЪ....."

Информацията е взета от:
glagoly_russkikh_mudrecov.rar - от тук може да бъде свалена книгата “ Глаголы русских мудрецов (учебник-хрестоматия)” (“Думите на руските мъдреци(учебник-христоматия)”). Тя е на руски език. Построена е на принципа на христоматия - в нея са приведени различни фрагменти от оригинални документи.

http://ustierechi.ucoz.ru/load/8 - от тук могат да се свалят книгите на Платон Лукашевич - една по една, а ако всички наведнъж, то от тук - http://narod.yandex.ru/disk/3633948001/Lukashevich.zip.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 16:43:19 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
За да стане още по-ясно, какво сме изгубили, след като сме възприели азбуката на Кирил и Методий, необходимо е да допълня информацията, дадена в по-горния пост, със следното (информацията е взета от книгата “Думите на руските мъдреци (учебник-христоматия)”, в която са изложени основните моменти от трудовете на Г. Гриневич, П.Лукашевич):

"....РЕЧ НА СЛЪНЧЕВОТО ЖРЕЧЕСТВО.

   В ДЪЛБОКАТА древност Царе, Князе, Влъхви, Жреци и глави на Родовете са владеели със съкровените знания, които са се наричали Сандри (Веди). С помощта на Сандрите те са могли да общуват с Чистите Полета и да използват Мъдростта на Вселената. Всеки човек, познаващ Сандри, е могъл да стане Княз. Трябвало е само да премине три крепостни стени.
   Да постигне истината на Труда, да овладее с дълбочината на Знанията и да познае Закон на Любовта. Но не всеки се е стремил да стане Княз. Единствената мяра за оценката на Труда на Княза – е било благосъстоянието на отдадения Му Род.   И ако по някакви причини благосъстоянието на Рода се е влошавало,
     Князът, който е загубил връзката с Вещата Гора, се самозапалвал на жертвения огън, като по този начин доброволно освобождавал престола за по-достойния.

   За съхраняването на чистотата на Сандрите, Жреците са използвали своя съкровен език. Те са писали Думите на Първобитния език в един ред без да ги разделят на срички от дясно на ляво, а са чели, пропускайки окончанията на думите от ляво на дясно, и обратно. Всяка Дума е имала няколко съкровени смисъла.  Такова писмо се е наричало ЧАРНАТА ИСТОТ.


Например:
   Думата ЧАРА при деленето на срички е ЧА-РА, чарната  истот - РА-ЧА, (РЕЧЪ). Общият смисъл ще е – очарованието от речта.
ЧАРОДЕЙ на срички е ЧА-РО-ДЕ-Й, чарната истот Й-ДЕ-РО-ЧА (Й  ДЕРО  РОЧА) - я дар речи (аз съм дар на речта).

Запомни:  

                ЧАРНАТА ИСТОТ – е ПРОЧИТ НА ИСТОТНИТЕ ДУМИ НА СРИЧКИ (СРИЧАНЕ), НОРМАЛНО И НАОБРАТНО.

   Ако читаемата по този начин Дума е запазила Истотната си чистота, то тя обяснява и определя предназначението на себе си и може да предава множество прости и съкровени смисли. Истотната Дума и Чара от него, събрани заедно могат да съставят изречения. При разделянето на изреченията на пояснителните Думи по различни начини се образуват различни текстове, обясняващи, посочващи и разширяващи един друг.

ЧАРНА ИСТОТ.

   Една от тайните на Истотния език е в това, че окончанията на Думите имат смисъл и се четат – това са пояснителните Думи, чрез които се изразява качеството на смисъла или свойствата на тази Дума, която те поясняват. Тоест  - всяка сричка има своя смисъл, забравен от Нас. Много е просто: окончанието на Думата е начало на следващата зад нея.
   Като знаем тези съкровени закони, ще се опитаме да се разберем с Чарния и Истотния смисъл на някои Думи. В Думите, които са загубили целостта на слога, недостигащата буква ще допълваме с откраднатата от Руски език буква  "Ъ" (от преводача – тя открадната и от българския език, преди една от реформите в края на думите без окончания се е писала буква “Ъ” – например, банкъ).

 
  Истот - СЛОВО (СЪ-ЛО-ВО); Чара-ВОЛОС (ВО-ЛО-СЪ) Древния Бог на Волос, Валас, Велес.
Единен прочит: СИЛО ВО ВОЛОСЪ - сила във Велеса, или СИ ЛОВО ВОЛОСЪ - ти лови Волос.
Общ смисъл: Сила в Вещата Гора ( абревиатура на книгата - ВЕЩАТА  ГОРА – пространство на Мъдрите Мисли, родени на Земята и във Вселената.), ти лови Вещата Гора. Също както думата СЛАВА. Оттук Власть -
ВЪ-ЛА-СЪ-ТЬ+(ТЪ СЪЛАВЪ). Власть-то Слово (Слава), на български ще е – властта е в Думата (Слово - Слава) . Виждате ли колко е просто.


СВЕТЪ = СЪВЕТЬ+(ТЪ ВЕСЪ) - свет то весть, или Съвместна та Вестъ-СЪВЕСТЪ.
ЛЪЧЪ + (ЧЪЛЪ) - лъчъ - чело. Излъчването на Челото (главата) на Човека( в българския се наблюдава чаромът – Чо-век, а на руски – Чело-века).
ЧЕЛОВЕКЪ = ЧЕЛО (на) ВЕКА +(КА ВЕЛОЧЕ) – ЧЕЛО (на) ВЕКА КАКО ВЕЛИЧЕЕ. ЛЪЧЪ (на) ВЕКА ТО(е) ВЕЛИК.
ЦАРЪ + (рЬца) - царъ рекущ(който държи реч и думите му имат тежест). Най-големият от князете, имащ право на глас.
КНЯЗЪ = княж = книжник  (зънякъ) - книжник знаещ. Владеещ със съкровените знания.
ВОЛХВЪ = волъсъвъ + (въ сълъво) - Волъсъ съвъвъ Сълъво.  Велеса советует Слово (на български – Думата съветва Велес).
ЖРЕЦЪ = жъ реце + (цере жъ) - жизнь рекущий, царь жизни ( на български – предричащ живот или този, който говори истина за живот, цар на живота).
МУЖЪ = мощь = мугъ = Магъ + (гъма) - маггма. В Думата Муж (Маг, на български - Мъж) има множество смисъла: мощъ, мочъ като мога, могъщество, лице, височина, чело, властъ, език, дума, син, сън, смърт, живот.. (по-подробно виж в книгата  "Пример всесветного славянского чаромутия в Слове Мужъ". Платон Лукашевич. Киев-1850 г.)
ЖЕНА + (наже) - жена нежна.= Же нана наже - Жизни Няня нежная (на български- Нежната леля (която гледа малките деца) на живота ти.
ДЕВА = дива + (веде) - диво ведаща (не просто знаеща, но и разбираща дълбокия смисъл на това, което знае.).
ВЕДЬМА + (ма деве) - ведь мама деве. Ведающая Мама диво. (на български - майка, ведаща диво)
ЧЕРТЪ = черътъ = черта +( тъ рече) - чертящий ту речь ( на български – чертаещ тази реч). Човек, който писал със черти и рези (резки).

ОПРЕДЕЛЕНИТЕ КОМБИНАЦИИ ОТ ИСТОТНИТЕ ДУМИ В ЧАРНИЯ ИМ ПРОЧИТ СА ПАРОЛА, ЗЛАТНИЯ КЛЮЧ, ОТКЛЮЧВАЩ ЗАВЕТНАТА ВРАТА В ЧИСТОТО ПОЛЕ ИЛИ ВЪВ ВЕЩАТА ГОРА...”

"... (за да четеш по-бързо)
Знай тайната:


Гласните - О, А, Е, най-древните гласни, взаимозаменяеми с всички гласни.

СЪгласните - С преминава в З, Ж, Ч, Ш и обратното. Б преминава във -В. К преминава в Г.

Ако корните на Думите не са ти известни, тогава погледни в речниците на Древно-Руския Език (Древно-Славянския).
Сандри - веди. Гея - земя. Пуще – по-бързо..."


Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Можеш ли да покажеш кратък текст, написан на древно-славянски/руски, в който присъства буквата "Ъ" и, разбира се, да отбележиш годината, в която е написан?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
За пример, виж това http://www.trinitas.ru/rus/doc/0211/008a/02110013.htm в края, рис.5
Преводът е следния:
 "Друг пример може да бъде взет от анализа на етруския език. В книгата на И.В. Давиденко «Ложные маяки истории» има изображение на етруската розетка от VII век преди н.е., рис. 5.

Завитлените знаци аз чета като написани с руница  - “РУСЕНЫ”, а по-нататък следват думите  - “САМА РУСЬ” и дума “ЖЕРЪТЪВА”, тоест “ЖЕРТВА”. Предполагам, че така са се наричали не етруските, а рутените или ретите. От смисъла на думите “САМАЯ РУСЬ” разбираме, че този народ следва да се разглежда като народ, който е живял в самия център на Европа. Думата “ЖЕРТВА” ни дава информация, че розетката е била направена като решетка, която са слагали на жертвения огън. Но именно за ретите и етруските може да се направи предположение, че те са били под силно влияние на неславянските езици, които постепенно са станали причина за това, че езиците на ретите и етруските са почти престанали да приличат на славянските."

По късно, като имам време, мога да разкажа как Г.Гриневич е разшифровал надписите на Фестския диск - средна бронза или късно бронза според Уикипедия. "... Да и события, описанные в тексте Фестского диска, хорошо согласуются с данными А. Я. Брюсова об исходе трипольцев из Поднепровья в начале II тысячелетия до н.э..." (на български: "...Събитията, описани в текста на Фестския диск, добре се съгласуват с данните на А. Я. Брюсов за изхода на триполците от Приднестривие (област до река Днестър) в началото на ІІ хилядолетие преди н.е....")
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 13:01:35 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Вероятно трябва да поясня следното: Много често хората правят една и съща грешка те пренасят своето възприятие на действителност върху друга действителност – например, върху възприятията и начина на изразяване в минало или върху обичаите в други държави, върху начина на изразяване в други държави (за пример може да се посочи следното: в Русия основно хората се изразяват директно, без да се обиждат, целта е да се посочи грешката, за да може сгрешилият човек да се поправи, докато при нас – е възприет начина "думам ти, дъще, сещай се свахо").
За това трябва да се добави следното: В докириловската писменост, което от лингвистите се нарича протославянската писменост, е бил възприет съвсем друг начин на писменост, който отразява друг начин на мислене. В.А. Чудинов го описва така (виж “Руница и археология. Въведение. Как да се четат загадъчните знаци.”,  6-ти булет. http://www.trinitas.ru/rus/doc/0211/005a/02110047.htm ):  
“...Освен това аз искам да покажа, че хората преди са писали съвсем не така, както ние сега пишем, когато почти все и вся при нас е уточнено: видът на буквите, ортографията, правилата за преноса и разделянето, направлението на писането и друго. Нищо от това преди е нямало: на хората им е било позволено да пишат и тясно, и широко, и толкова тясно, че буквите са се сливали заедно и образували лигатури или толкова широко, че буквите са попадали в различни редове или са се писали отстрани, или са се разгръщали в обратната посока (огледално). Затова всеки нов текст, изобразен на какъвто и да е предмет, изисква да бъде сериозно изучен преди да се появи възможност той да бъде прочетен.
Четенето е било дълъг и сериозен процес, освен това много дълго време е съществувала традиция да се чертае трудно и никой не е бързал да разбере смисъла на надписа «отведнъж», при едно прочитане, а се е наслаждавал от самия процес на разгадаването. Аз дори предполагам, че такива са били правилата за сакралното, тоест свещеното писане, каквато е била руница в много далечно минало. Може да се каже, че руницата специално не е била предназначена да се чете в реално време, както това е възможно при буквената писменост, но е била предназначена да достави на читателя наслаждение от това, че самият той е разгадал смисъла на написаното. Колкото по-голям труд е бил вложен, толкова по-значим е бил резултат. С други думи, значимото е било не самото съдържание (обикновено то е било тривиално и е дублирало названието на вещ), а самия процес на четенето....”
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 16:57:57 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
За Фетският диск може да се разгледа стр.68 "Текст Фестского диска" (Текст на Фестския диск)  - от книгата на Геннадий Станиславович Гриневич "ПРАСЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ" (резултати от дешифровката) виж от тук grinev.zip
Там са надписите както са на диска, затова те не могат да бъдат  копнати тук, там е даден начинът на дешифровка  - как ще звучи на старославянски и на съвременния руски език.
На старославянски ще звучи по следния начин:
"Сторона А
ХОТЯ ГОРЕСТИ ЧЬИ БЫВШИЕ ЖЕ В ПРОШЛОМ НЕ СОЧТЕШЬ В МИРЕ БОЖЬЕМ, ОДНАКО ГОРЕСТИ НЫНЕШНИЕ СВЕРХ(ГОРЕСТЕЙ) ЧЬИХ В МИРЕ БОЖЬЕМ. В МЕСТЕ НОВОМ ЕЩЕ ВЫ (ИХ) ОЩУТИТЕ В МИРЕ БОЖЬЕМ. ВМЕСТЕ, В МИРЕ БОЖЬЕМ. ЧТО ВАМ ПОСЛАЛ ЕЩЕ ГОСПОДЬ? МЕСТО В МИРЕ БОЖЬЕМ. СПОРЫ БЫВШИЕ В ПРОШЛОМ ЖЕ НЕ СЧИТАЙТЕ В МИРЕ БОЖЬЕМ. МЕСТО В МИРЕ БОЖЬЕМ, ЧТО ВАМ ПОСЛАЛ ГОСПОДЬ, ОБСТУПИТЕ ЦЕПЬЮ В МИРЕ БОЖЬЕМ. БУДЕТЕ ЕГО ЗАЩИЩАТЬ ДНЕМ И НОЧЬЮ В МИРЕ БОЖЬЕМ. НИ МЕСТО — (ВОЛЮ) В МИРЕ БОЖЬЕМ. ЗА МОЩЬ В БУДУЩЕМ РАДЕТЬ В МИРЕ БОЖЬЕМ. ЖИВУТ, ЕСТЬ ЧАДА ЕЕ, ВЕДАЯ ЧЬИ (ОНИ) В МИРЕ БОЖЬЕМ.

Сторона Б
БУДЕМ ОПЯТЬ ЖИТЬ. БУДЕТ СЛУЖЕНИЕ БОГУ. БУДЕТ ВСЕ В ПРОШЛОМ — ЗАБУДЕМ (КТО) ЕСТЬ МЫ.ГДЕ ВЫ ПОБУДЕТЕ — ЧАДА БУДУТ, НИВЫ БУДУТ, ПРЕКРАСНАЯ ЖИЗНЬ — ЗАБУДЕМ (КТО) ЕСТЬ МЫ. ЧАДА ЕСТЬ — УЗЫ ЕСТЬ — ЗАБУДЕМ КТО ЕСТЬ: ЧТО СЧИТАТЬ, ГОСПОДИ! РЫСИЮНИЯ ЧАРУЕТ ОЧИ. НИКУДА (НЕ) ДЕТЬСЯ (ОТ) НЕЕ. ОДНАКО ИЗЛЕЧИШЬСЯ ЕДИНО, ГОСПОДИ. НИ ОДНАЖДЫ БУДЕТ, (УСЛЫШИМ?) ЖЕ МЫ: ВЫ ЧЬИ БУДЕТЕ, РЫСИЧИ? ДЛЯ ВАС ПОЧЕСТИ; В КУДРЯХ ШЛЕМЫ; РОПОТ ЖЕ, ГОСПОДИ. НИ ЕСТЬ ЕЩЕ, БУДЕМ ЕЕ МЫ В МИРЕ БОЖЬЕМ*."

Написано още следното:
“И в заключение на написаното за фестския диск е дадена информация, добре известна на лингвистите: Роса — русый — ржавый — рудый — рыжий — рысь — семейство на едно корените думи. Като използваме тази информация, можем да сложим знак на равенството между думите «Рысь» и «Русь», «рысичи» и «русичи», но при това ние не трябва да отъждествяваме тези «русичи» със съвременната руска нация, началото на образоването на която се отнася към XVII век на нашата ера.
 
Ще добавя, че до тогава (до 1773г.) е имало Московия и Grand Tartar (Велика Тартария с територия от Урал до почти цялата Северна Америка – виж Британска инциклопедия от 1771г.).

 
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 17:19:23 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
От ракурса на това, което ще напиша по-долу, целта на тайната мисия на Кирил и Методий ще стане още по-ясна. Ще се изясни, защо те създават писменост и защо първото нещо, което превеждат на славянски език, са били Библията и църковнослужебни книги. Дали Кирил и Методий са осъзнавали това, което вършат или не? Това вече е друг въпрос. Може би и не са го осъзнавали. Вероятно е, че те са спали, така както днес спи (мозъкът им спи) по-голямата част от хората.

Ще пиша за преоткриването на смисъла на думата “ДУХОВЕН” и за това, какво са донесли Кирил и Методий в България, след като са превели  на славянски език Библията и църковнослужебни книги?

За да стане по-ясно написаното по-нататък за тази дума, ще ми се наложи да кажа за темата, която Н.В. Левашов засяга в статиите си “Бедните духом”, “Относно въпроса за духовността” (http://www.levashov.byethost16.com/articles.html). Той пише за християнската духовност и показва, че тази духовност никак не може да бъде наречена като “висока духовност”, защото тя се базира на психологията на роби.
 Той доказва следното, че революцията в Русия и последвалата я гражданска война (началото на 20-ти век) “...не биха се случили, ако нашите предци бяха съхранили ведическия мироглед, според който човек е СВОБОДЕН!
Когато трябва да уважаваш само този, който е ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ!
Да помагаш само на този, който е ДОСТОЕН ЗА ПОМОЩТА!
Да обичаш само този, който е ДОСТОЕН ЗА ОБИЧТА и т.н.
Духовността не е в това, да присъстваш на всички църковни служби, горещо да се молиш ден и нощ, стриктно да спазваш пости и да се покаеш за съществуващи и въображаеми грехове!
 Духовността не е в това, да се затвориш жив в скална отшелническа килия и да се молиш ... да се молиш ... да се молиш!
 Духовността не е в това, да отидеш в уединено място и там също да се молиш ... да се молиш ... да се молиш и ДА НЕ ПРАВИШ НИЩО!
За ИСТИНСКАТА ДУХОВНОСТ той пише следното”
“...Духовният човек поставя интересите на другите, интересите на нацията ПРЕД СВОИТЕ СОБСТВЕНИ и дори ПО-ВИСОКО ОТ СТОЙНОСТТА НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ! При това НЕ ОЧАКВА БЛАГОДАРНОСТТА ЗА ТОВА!
Духовният човек не търси личната облага, не жали себе си поради интересите на народа си, никой не може да го заплаши, купи, да го накара да направи нещо против СЪВЕСТТА си!
 Той може само да бъде убит, унищожен физически. Дори тогава духовният човек НЯМА ДА СТАНЕ НА КОЛЕНЕ в очакване да прережат гърлото му смирено със скръстени ръце в молитва, а ще се бори с врага до последната капка кръв, до последния си дъх!...”
Тук искам да добавя, че това се отнася и до нашите непосредствени предци в близкото ни минало. По време на турското робство дедите ни са предпочели да бъдат убити, но духът им не е бил сломен. И дори, когато е изглеждало, че победата е невъзможна, те са се борили до последния си дъх, защото те са живели според съвестта си и умирали според нея. Духът им е бил свободен и те са знаели, за какво се борят – за щастливото бъдеще на своите деца.

На последната среща на Николай Левашов с читателите на книгите му, която се проведе на 28.05.2011  се появи неочаквана за всички информация, свързана със смисъла, който изначално е бил вложен в думата “Духовност”. Виж видеозаписа на срещата от 28 май 2011г., от 50-та минута до 53 минута и 27 секунди (http://www.levashov.byethost16.com/video-5.html). Поради това, че филмът е на руски език, реших да преведа думите на Николай Левашов на български.
Необходимо е да подчертая, че при стенографирането се губи ефекта на живото общуване, защото при живото общуване не само думите са важни, но и погледа, и жестовете, и излъчването на говорещия човек, а също така и аудиторията, на която са казани записаните при стенографирането думи. Така, записаните от видеото фрази започват да изглеждат накъсано. При превода се добавя още един ефект: така както говорят в една страна, не говорят в друга. Начинът на общуването се различава. За да стане по-разбираемо, трябва да се направи художественият превод, НО ... тогава това не е стенограма. Както и да е, реших да дам превод във вид на стенограма, в скобите давам пояснения, направени от мен, като препоръчвам едновременно да се гледа и видеото.
Николай Левашов на срещата е  казал следното:
“...Добре, че започнахме да говорим за думите. Аз признавам вината си. Покайвам се. Аз греших, когато казвах, че църквата не носи духовност. Грешен съм. Покайвам се. (Пита читателите в залата) Учудени ли сте на подобна реакция (от моя страна)? Учудени сте. Е, грешен съм. Е, покайвам се. Край. Да. Признавам грешката ми. Вие чакате, какво аз ще кажа по-нататък. (смях в залата) Правилно чакате, защото до каква степен ние, в това число и аз, не обръщаме внимание на думите. Защото църквата, наистина, е носила и е донесла на хората високата духовност  и духовността е била най-висока преди да започне гражданската война през 1917г. Само че сега ще проясня всичко. Аз получих писмо от един читател, след което се замислех. А сега нека да разберем, какво означава думата “духовност” – дух-овно-ст, “духовен” – дух – овен. Какво е овен, знаете ли? Овци. И така, духовен е дух на овен, на овните, стадото. Странна реакция имате. Не очаквахте това? И така, извинявайте, аз греших. Църквата извърши велика работа в кавички. Тя на всички е донесла духовност. Тя е превърнала всички хора  в стадото на овните, които са рязали, кълцали (един друг), защото са се сдобили с робската философия. Защото само роб в душата си е могъл да извършва това, което е било извършвано по време на революцията (1917г.). От гледната ми точка, свободният човек никога не би извършил това. Той никога не би убил нито жени, нито деца, нито брат си, нито сестра си и т.н. Да убиеш е може само в случай, когато ти защитаваш Родината си. И да убиваш е може само в такива случаи, когато трябва да защитиш, макар че това съвсем не от най-добрите деяния. А когато са дошли вместо едните духовни лидери други духовни лидери, които са казали, че онези са ви обещали, че ще имате рай, когато вие ще издъхнете, а ние ви обещаваме рай на Земята и сега, само че за да го имате, режете всички подред. И какво са започнали да правят? Кой можа да приеме такъв вид нова духовност? – Само роби. И това, което е последвало след това, наистина е било ужасно. Така че се покайвам. Наистина, аз сгреших. Само че сега трябва да намерим друга дума вместо думата “духовност”. Най-главната дума за нас ще бъде – “СЪВЕСТ” (съвместна вест, когато изпитваш мъките на съвестта, тогава обикновено се терзаеш от срам пред себе си и пред други хора). Защото ако човек има съвест, в пълния смисъл на тази дума, тогава той никога няма да стане “ДУХ-ОВЕН”, нали? Имам предвид именно буквалния смисъл на думата “дух-овен”, нали разбирате?..."    

А сега, да видим, например фрагмент от Стария завет, книга на пророк Исаия, глава 40, стихове 9-11 (http://religia.shumenbg.com/center.php?wform=h&p=s&d=135&gl=40&s=b0b6e4e7e8e2deed5ddcfe91b0ffbe2a):
“9. Възлез на висока планина, благовестителю Сионе! възвиси силно гласа си, благовестителю Иерусалиме! възвиси, не бой се, кажи на градовете Иудини: ето вашия Бог!
          10. Ето, Господ Бог иде със сила, и мишцата Му - с власт. Ето, наградата Му е с Него, и отплатата Му е пред лицето Му.
          11. Като пастир ще пасе Той своето стадо; агнетата ще взема Той на ръце и ще ги носи на гърдите Си, и ще води дойниците.”

Или, например, друг фрагмент от Стария завет, книга Иисус Навин, глава 1, стихове 1 и 2 (http://religia.shumenbg.com/center.php?wform=h&p=s&d=25&s=cd22aa17f853db130b2e907192be6eb2):
“1. След смъртта на Моисея, раб Господен, Господ каза на Навиновия Иисуса, служител Моисеев:
          2. Моисей, Моят раб, умря; затова стани, мини през този Иордан, ти и целият този народ, в земята, която Аз давам тям, на синовете Израилеви.”
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 16:28:11 pm от Liubo »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27