Автор Тема: Human design = Личен проект  (Прочетена 12237 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Human design = Личен проект
« -: Юни 22, 2011, 23:14:05 pm »
Нuman design e една нова, съвсем различна и млада наука, която комбинира и обединява древната китайска книга на промените I-Ching (И-дзин), ведическото знание, кабала, aстрономията, aстрофизиката, aстрологията, квантовата физика и генетиката. Хюман дизайн дава конкретни ключове (стратегия и вътрешен авторитет), които са индивидуални за всеки един от нас, помага ни в приемането на себе си такива, каквито сме, в отношенията ни с околните, спомага за елиминиране на съпротивите, които срещаме в живота си, в разбирането на несъзнателните мотиви, които ни движат и ни учи да живеем с тях, а не да ги променяме. Факт е, че генетичният ни код никой не може да промени, колкото и да му се иска.

Системата хюман дизайн е създадена от от Ра Уру Ху


Роден е в Канада през 1948г. в заможно и високообразовано семейство под името Алън Краковър. Работи като издател, банкер, предприемач, но през 1983г. се отдръпва от дотогавашния си живот.
След няколко години се появява на остров Ибиса и започва да разпространява новата наука. Езикът му е академичен и все пак успява по достъпен начин да представи матрицата на психиката и емоциите. Постепенно разработва компютърна програма, която показва визуално боди графа, или личната графика на всеки. Той през цялото това време предизвиква хората да експериментират.
Можете да направите вашата собствена графика на www.jovianarchive.com

Системата бързо се разпространява по света, Ра пътува и дава лекции, пише книги, създават се университети. До смъртта си - 16 март, т.г. най-новата емпирична система за себепознание е достигнала близо 500 000 души.

Основните компоненти на личния проект: тип, 9 центъра, личен профил, канали и гейтове или порти. Те се определят според датата и часа на раждането. По тях се изчислява и т.нар. дата на дизайна. Тя е почти точно 3 месеца преди реалното раждане и според системата тогава в ембриона се залагат основите, които после ще определят дизайна му.За определяне на личния проект се използва първо астрологичната информация.
Влиянията на планетите достигат до човека посредством неутронния поток - прана или чи. Неутриното е продукт на слънчеви и други изригвания и е един от най-фундаметалните градивни емементи на атома. Движи се с бързината на светлината и притежава невероятната способност да преминава през твърдата материя непроменен. Преди да достигне до нас, неутринният поток приема отпечатъка на планетите, през които преминава.

За целите на личния проект донесената чрез неутрино астрологична информация се съчетава с науката за И Дзин. Тя се базира върху 64 хексаграми, съставени от комбинации между прекъснати и непрекъснати линии. Те съответстват на генетичния отпечатък, който сме приели от семейството и прадедите си - нашата наследствена, несъзната част. Установено е, че генетичният ни код математически съответства на оракула на И Дзин, състоящ се от 64 хексаграми, както 64-те възможни кодона, получени при свързването на НК бази на ДНК. Това е базата от данни, която е изходната за съставянето на личната графика.

Центровете са базирани на ведическата философия, свързана с чакрите. Но тук обаче те са 9: корен - източник на напрежение и адреналин; сакрален - двигател на жизнената сила; дърцето - волята и силата на егото; главата - вдъхновението; далакът - телесната осъзнатост; умът - мисловната осъзнатост; слънчевият сплит - емоционално яснота; себеидентичност - любовта и посоката; гърлото - проявата и речта.
Всеки един от тях е многопластов символ, отговарящ на конкретни умения и качества. Някои са пълни по рождение - показани чрез определен цвят в личната графика, други - отворени. В пълните човек е надарен, те са ресулсите по рождение, които човек трябва да използва. Отворените, или изобразените в бяло на графиката са тези, в които нямаме собствен ресурс. Те представляват качествата, които сме дошли да придобием, да усъвършенстваме и накрая да преподадем на другите.
Отворените центрове имат уникалната способност да отразяват поведението на другите по два пъти.
Дали един център е запълнен или не, съвсем не го прави по-добър или по-лош, а ни говори за нашите силни и слаби места, които да уважаваме еднакво, за да живеем щастливо.

Канали и гейтове. В личната графика центровете са свързани помежду си посредством линии и не случайно наподобяват дървото на живота в кабала. Те са взаимствани от там. Някои са оцветени, т.е. пълни или дефинирани, а други - отворени. В отворените човек натрупва знания, мъдрост, развива се. В оцветените имаме собствен ресурс. Черните показват качества и умения, които притежаваме. Червените - ресурс, за който нямаме осъзнатост. Когато два центъра са изцяло свързани с цветна линия - има активиран канал, който говори за точно определени качества на личността. Когато само половината от линията между два центъра е цветна - имаме т.нар. гейт или порта. Това е ресурс в нас, който чрез контакт с друг човек може да бъде проявен.

Типовете.
Според хюман дизайн хората се разделят на 4 типа - генератори, прожектори, манифестатори и рефлектори.

Генераторите
Тук спадат най-големият капацитет от хора, около 70% от населението. Известни генератори са: Махатма ганди, памела Андерсън, Джо Кокър и др.
Тук има и подгрупа - манифестатор генераторите.
Основната разлика между генератор и манифестиращ генератор е, че при отклик на нещо, манифестиращият генератор може да действа по-бързо от чистия генератор. Тези два вида са единствените, които притежават нонстоп активен сакрал, специален енергиен център. За генераторите най-важното нещо в живота е намирането на работа. Ако те не работят правилната за тях работа, то те се измъчват. Когато работата е тяхната, сакралът ги снабдява с почти неизчерпаем източник на енергия. Стретатегията в живота на генераторите е да откликват на възможностите, които им се предлагат. Те имат отговорите в себе си, остава само да се научат да ги разпознават. Когато нещо е тяхното, сакралът им е този, който отговоря с Ъхххъ за да, и съответно с ЪЪкъъ за не. Когато един генератор не разпознава вътрешния си глас, то той често се фрустрира (чувства се напрегнат, издразнен, безпомощен) и не може да вземе решение как да действа. И така става, защото не е вложил енергията си по правилния начин в правилното занимание, съответно среща препятвствия, нещата зациклят или енергията не му достига. В обратния случай, когато генератора чуе сакрала си и го последва, той изпитва истинско удовлетворение.

Манифестори
Около 8% от населението са манифестори. Известни манифестори Джордж Буш, Робърт де Ниро, Джони Деп, Хитлер и др. Те са тук, за да действат, да водят. Манифесторите могат да предприемат действия, без да чакат (освен ако не са емоционални манифестори). Те притежават огромна енергия за създаване. Но трябва да се научат как да я използват по подходящ начин, в противен случай рискуват да срещнат съпротива от другите, и да се разгневят. Всичко е много по-хармонично, ако манифесторите информират другите за това, което правят. правилно насочената енергия на един манифестор неизбежно води до въздействие върху всички останали.

Прожектори
Прожекторите са 21% от населението. Известни прожектори - Томас Едисън, Нелсън Мандела, Карл Маркс и др. Те са тук, за да помогнат на другите да се разберат по-добре. те са изцяло насочени навън. Прожекторите интуитивно знаят как ти можеш да увеличиш енергията и потенциала си. Това ги прави уникални треньори и наставници. прожекторите не притежават собствена енергия, за това често им слагаме етикета мързеливи. Но за тях е пагубно да работят наравно с генераторите и манифестиращите генератори. Предизвикателството за прожектора е, да изчака поканата си. поканата за прожектора е индикация, че той е разпознат, за това което е и само тогава може да води и насочва енергията на другите. В противен случай ще бъде отхвърлен, и това ще го доведе до дълбока горчивина.

Рефлектори
Най-редкият вид са рефлекторите. Известни рефлектори - Гор Видал, Достоевски, Ричърд Бъртън и др.Около 1% от населението. Те са отворени към света във всяко едно отношение. Те са огледалата на нашето общество. каквото е около тях, то такива са и те. Рефлекторите, които не познават себе си могат да бъдат дълбоко разочаровани от живота. Те трябва да изчакат един цикъл на Луната (около 28 дни), преди да могат да се чувстват сигурни в решенията си.
« Последна редакция: Юни 22, 2011, 23:17:32 pm от Iveta »
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Human design = Личен проект
« Отговор #1 -: Юни 23, 2011, 09:04:54 am »
То хубаво и преди си го правих ,но като не разбирам какво ми говори,все тая,тези цифри и неща нищо не ми говорят.Ако има интерпретацията някъде написана,за да си я преведа да,но иначе....

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re:Human design = Личен проект
« Отговор #2 -: Юни 26, 2011, 18:03:06 pm »
Виж това дали ще ти помогне да разбереш повече.

Видео - http://www.jovianarchive.com/Pages/newcomers.aspx
/>
http://astrosite.org/forum/index.php?PHPSESSID=bcaa4fc4d94f07161ed116507f49442d&topic=4108.msg114523#msg114523

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:LB-DuqYDSvkJ:www.loveyourdesign.com/ulsebook.pdf+human+design+gates&hl=bg&gl=bg&pid=bl&srcid=ADGEEShiaKircf_LsD3Nq8JL-QYBIUd83fp8fiW7kb9KjWD105ncB8Nzb_n17bMxwjptV7s_eUtXOEwnAOXVokyeupcFWHT-LyJ8UvxAvH0olp8-2oQCmi_OxCFWIkq6W4SGhBl6HXeW&sig=AHIEtbQH9MturioTfqa-nyMUQZcipxJq4w

Руско инфо: http://inform-portal.com/ ; http://www.vgoroskope.ru/esotericism/human-design-russian
http://romankiuru.ru/design/chto-takoe-dizajn-cheloveka-chast-1

Науката все още не е доказала, че има някаква връзка между момента на нашето раждане и модела ни на  поведение.
Нека всеки сам за себе си да провери дали тази система  практически му помага или не.

 

Неактивен bojidartzendov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
  • Човешко Развитие
Re: Human design = Личен проект
« Отговор #3 -: Юни 03, 2014, 06:09:27 am »
..........

Науката все още не е доказала, че има някаква връзка между момента на нашето раждане и модела ни на  поведение.
Нека всеки сам за себе си да провери дали тази система  практически му помага или не.

 

Има доста доказателства. Квантовата физика доста неша обяснява.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
14 Отговора
5897 Прегледи
Последна публикация Ноември 08, 2008, 02:19:24 am
от soulmethod
44 Отговора
36502 Прегледи
Последна публикация Март 16, 2011, 00:35:15 am
от fishbone
4 Отговора
3190 Прегледи
Последна публикация Април 30, 2009, 23:12:47 pm
от buden
26 Отговора
13680 Прегледи
Последна публикация Декември 01, 2009, 16:24:53 pm
от Alien
3 Отговора
3137 Прегледи
Последна публикация Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
от elunez

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27