Автор Тема: 20 години демокрация или кретения с мазохизъм?  (Прочетена 41687 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #120 -: Октомври 02, 2011, 14:15:08 pm »
@noname
В България от преди втората световна е имало големи промени в очертанията на границите както и големи компактни придвижвания на групи от населението. НАпример, приблизително след основаването са се изселили около половин милион мюсюлмани, но са се заселили около 1 млн. българи. Села са изчезвали и построявани в рамките на няколко месеца. Преброяване с някаква методология започва през 1965 година и то след натиск от вън дори от Москва. Всички предишни броения са били на око без да се спазва ниаква методология. Как мислиш, че още началните данни ще са реални? Ако се започне с измама и фалшификация, в следващите години нещата се забатачват оше повече.
През 1985 година Унгария официално призна за спад на населението си и полуофициално за надуване на реалната стойност с около 20%, махни от нашите стойности 25-30% и ето почти точната бройка. Не е толкова трудно да както виждаш.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #121 -: Октомври 03, 2011, 20:11:42 pm »
Данни от официални преброявания на населението в България

bogoizbrania, добре ще направиш да даваш някакви доказателства, когато лансираш някаква своя теза. Несериозно е просто така да "пляснеш", че не е имало даже България едва ли не, а за преброяване на населението и дума да не става преди 1965г.. Или трябва да си мислим, че ти си живият пример за резултата от "20 години демокрация..."?  ;)
Не мисли като човек!-Крион

trader

 • Гост
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #122 -: Октомври 12, 2011, 17:19:33 pm »
Как се правят избори 2011, или кой ще се познае тук?

 Дата: 12-10-2011 08:41Разследване на сайта „Хроники” показа, че не всичко, което се вижда в предизборната кампания е същественото – скандалните събития и факти остават скрити от медиите. И тъй като тази предизборна кампания няма аналог в 22 годишната история на „избухналата демокрация”, ще поднесем фактите и събитията без да споменаваме места, имена на партии и конкретни политически сили – нека шефовете на предизборните щабове, стратезите на победата на всички политически сили/партии да си направят съответните изводи за това, кой как, къде и с какви средства подготвя изборната си победа.

 

 

И така:

След направеното детайлно проучване, днес, на 11 октомври 2011 година, можем да разкажем за това, което научихме, чухме, както и за това с какво се сблъскахме...

 

Мит е, че се купуват избори по места

 

Купуването на гласове отдавна отхвърча в миналото и едва ли някога ще се върне като решаващо за осигуряване на изборната победа при изборите на 23 октомври 2011 година.

Кампания 2011 е коренно различна и на купуване на гласове сериозните играчи, даже един от тях, въпросната Наша политическа сила, изобщо не разчита. Причината за това е, че плащане на луди пари за нещо твърде несигурно, е рисково, когато се играе ва банк.

Политическата сила, за което ще стане дума тук не разчита на купуване на гласове.

Тя не разчита и на екскурзианти и рейсове.

Засега нещата с листите също са на кантар и не е ясно, кой е вписан и кой липсва в списъците на избирателите по места.

В основата на предизборните хватки на визираната от „Хроники” политическа сила, която ще наречемНашата политическа сила/партия е рекетът. Да вземем един провинциален град, а такива в България са много – при избора на общински съветнициили кметове, Нашата политическа сила, главен герой на това разследване е постъпила твърде нетрадиционно, за да си осигури верни и предани войници на своята кауза.

На директори на все още работещи предприятия са раздадени декларации, на които да се подпишат, че при нарушаване на лоялността към Политическата сила, нямат нищо против да напуснат/освободят поста, който са заели при изборите ПО ЛИЧНИ ПРИЧИНИ – било то на общински съветници, било то – на кметове!

 

Другият документ, който тези кандидати за местна власт задължително подписвали, бил за СЪГЛАСИЕ за публикации на компромати при нарушаване от страна на кандидатите на лоялността към политическата сила, която го е издигнала!

 

Това било подсигурено след дълго и внимателно, детайлно проучване на миналото на кандидата, което при вярност се покривало това, което не е за пред публика, а при несъгласие – щяло да се появи по медиите, комбинирано с разследвания и проверки на съответните органи.

Третият немаловажен момент в „предизборната” битка на Нашата политическа сила/партия енатиск за отказ на някои водещи по места ръководители на фирми и предприятия да се кандидатират за Нашата партия и заявеното им желание – да бъдат кандидати на друга политическа партия на изборите за местна власт.

Тези непослушни и „недалновидни” люде бивали предизборно заплашвани, уволнявани, проверявани, предупреждавани и най вече ... рекетирани.

На мнозина от тях бивали спретнати компромати по места, проверки на данъчни, анонимни сигнали до полиция и прокуратура за нарушения, които светкавично бивали започнати!

По тази причина, имало селища, в които други политически партии, освен Нашата политичиеска сила/партия оставали без кандидати за общински съветници и всячески бягали от обвързаност с други политически партии, опоненти на Нашата политическа партия! Причина за това били хватките, които Нашата политическа партия прилагала към тях, бъдещото им оставане на работа и бъдещата им професионална реализация.

Заради предизборните хватки на Нашата политическа сила, редица видни ръководители на предприятия, личности, доказали се като бизнесмени или политици, личности, уважавани по места имали избор – или да подпишат съответните документи и „пристанат” на Нашата политическа сила, или да останат на улицата – без работа, без средства, с неприятности от правораздавателните органи за дълъг период от време.

 

Познайте, коя от двете алтернативи избирали повечето от нарочените за кандидати по места за кметове и общински съветници...

 

Този подход Нашата политическа сила прилагала и на част от народните си представители, което ги дисциплинирало в лоялност, вярност и култ към личността на водещите фигури в Нашата политическа сила. Дисциплинирала ги в послушание и мълчание.

Този подход на Нашата политическа сила/партия бил изпробван и към назначени в държавната администрация представители на Нашата политическа сила – напускаш по лични причини и потъваш в дълбоко мълчание, когато интересите на Партията го налагат в случай, че си стъпил накриво и не съблюдаваш „правилната” политическата линия.

Така в един партиен юмрук, сплотени представители на Нашата политическа сила/партия работели и продължавали да работят за верността си към нея – в арсенала за рекет на Тази политическа сила/партия няма запис на заповеди за големи суми, няма фиктивни заеми, няма тежък финансов рекет – няма нищо от това, за което чуваме вече две години, че се е случвало при някои политически партии.

Налице са единствено събрани в солидна база данни и факти, документи за хора, които биха могли да бъдат от полза за Нашата политическа сила, данни, които показват за лицето слабости, нелицеприятни моменти от миналото, неподходящи събития, познанства, принадлежност, връзки и контакти.

Силата на една власт е в информацията, събирането й и начинът на употреба. Който притежава информацията – той управлява. Всичко останало е несериозно и недалновидно.

Кой ще се познае тук – поднесохме на предизборните щабове, стратези и политици в различни партийни цветове твърде скандалните начини за подготовка по спечелване на бъдещия вот.

 

Който има очи – да чете, който има уши – чуе, който има ум – да мисли...

 

Бележки на автора. Четири пъти в продължение на три дни бяха обект на хакерски "пробиви" сървърът и сайта, който беше качен на него. Тъй като на този сървър има и други сайтове - не свързах хакванията със съдържанието на "Хроники".

Днес, на 11 октомври бяха регистрирани над 200 опита сайтът да бъде блокиран!

Свободата на словото си има цена, а когато срещу него се използват удари в гръб, това означава едно-единствено нещо: трябва да бъде отнета думата на хора, които си позволяват да бъдат критични към политиците - независимо от цвета им и от коя страна на вътрешно-политическото пространство стоят.

Тук, в "Хроники" никой няма да извлича дивиденти от нечие височайше изнервяне - затова продължаваме напред.

Вярно е, че имаме дни, в които е невъзможно да се качват публикации, но това не означава нищо друго освен слабост и използване на непозволени средства вместо аргументи.

Благодарни сме на редовните ни читатели, които проявяват търпение в очакване сайтът отново да пусне поредния анализ, коментар, разследване - интернет трудно може да се затвори и забрани все пак.

 

Люба Манолова

http://lubamanolova.info

опа почна се.... 8) ;D 8)

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #123 -: Октомври 12, 2011, 17:43:57 pm »
@Mirotvorec

Унгарския опитн не е ли достатъчно доказателство, надуване цифрата на населението е официална политика навсякъде освен в някой споменати старани, главно острови и САЩ. След като всички лъжат защо мислиш, че тук ще са честни и точни?
Soli Deo Gloria!

Неактивен didka_911

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #124 -: Октомври 12, 2011, 21:05:20 pm »
@Mirotvorec

Унгарския опитн не е ли достатъчно доказателство, надуване цифрата на населението е официална политика навсякъде освен в някой споменати старани, главно острови и САЩ. След като всички лъжат защо мислиш, че тук ще са честни и точни?
Да точно, във всяко едно хубаво нещо има надувка, както и за всяко едно лошо нещо се опиват да го скрият колкото се може повече.
[url=http://divdom.com/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0/%D1%81%D0%BF%D0

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #125 -: Октомври 28, 2011, 22:16:44 pm »
Скандалният журналист Григор Лилов: ВИС и СИК бяха фирми на една и съща групировкаУбиха Васил Илиев два дни, след като получи лиценз за Осоговска банка...


Григор Лилов е работил като журналист в БНТ, както и в почти всички централни вестници.
Той е и автор на книгите “Най-богатите българи”, “Тайните на Големите играчи 1”, “Либийска връзка”, “Тайният проект Бойко Борисов” и др. В момента е журналист на свободна практика, работи също и като финансов и икономически анализатор.- Може ли България да води самостоятелна политика? Като че ли премиерът Борисов създава усещането, че това е възможно да се случи?
- Премиерът Борисов въобще не е всесилен, както ни се представя. Всъщност нито един български министър-председател не е бил Крали Марко.

Дори Иван Костов, който си спечели прякора Командира, не беше такъв. Две са причините. Едната е, че на практика България е колониална страна, а втората – политиката винаги е изкуство на компромиса.

Например, Костов тръгна срещу групата на Антоан Николов, Бакърджиев, Бонев едва тогава, когато получи картбланш отвън. Дотогава не се осмеляваше да посегне на тях – щеше да си предизвика сериозни международни проблеми.

Ще обясня! Прогонването на Майкъл Чорни не беше затова, че го определиха като опасност за националната ни сигурност. Корените са други. От една страна, руският олигарх беше много близък до руския президент Елцин, а от друга – до тогавашния финансов министър на САЩ Пол О` Нийл. Преди да заеме поста си, той беше сред управителите на металургичния гигант “Aлкоа”. Концернът имаше смесени дружества с Чорни и друг руски олигарх – Олег Дерипаска.

Оказало се, че някой е крал, и то милиони с много нули отзад...

И в съда в Ню Йорк беше отправен иск към картела “Руски алуминий” и двамата му собственика – олигарси за водене на съвместното дружество с “Алкоа” към умишлен фалит, мошеничество, рекет, шантаж и заплаха за убийство. Явно някой си е изпуснал нервите на заседанието на директорите.

Съдът блокира всички авоари на Чорни в Америка. Оттогава именно започват неговите проблеми.
Изгонването на Чорни от България последва точно след въпросното заседание на директорския борд на картела! Тогава в България дойде шефът на ЦРУ точно за 4 часа, срещна се с Костов и отлетя за Москва. Няколко часа по-късно звънна червеният телефон оттам, че е постигнато съгласие за изгонването на Чорни.

Нека не си въобразяваме, че тук се вземат самостоятелни решения, че Костов е герой с онази екстрадиция или пък Бойко с ареста на Алексей Петров. И двамата просто изпълниха нареждания, постъпили от световните столици.

Ето виждаме сега как Бойко Борисов се мята между западните искания България да не участва в газопровода “Южен поток” и руските настоявания да го направи. И това обяснява цялата позиция на Бойко Борисов, който през два дена е на различно мнение – ту сме за “Южен поток” и АЕЦ “Белене”, ту сме против.

Ще дам още един пример. Нашите войници са в Афганистан заради настояванията на НАТО и Америка – това е публичната обвивка на присъствието ни. Скритата обаче е, че те са там и заради настояванията на Русия! Колко хора в България знаят, че всички военни доставки за войските на НАТО в Афганистан се осъществяват през руска територия с разрешението на руснаците и с пълното им, безусловно съдействие?! Но големият проблем на Москва с Афганистан е това, че огромна част от хероина, който се произвежда в Афганистан, се пласира на руския пазар. Така, че те са заинтересовани от борбата срещу талибаните, които са основният производител на наркотици.

Например преди три месеца руското разузнаване и външното им министерство предадоха една купчина документи на американското правителство, свързани с това къде са основните бази на талибаните, къде се произвеждат наркотиците и с молба всичко това да бъде унищожено. А у нас хората спорят: “Защо нашите части са в Афганистан, защото слугуваме на Вашингтон?!” Да, ама слугуваме и на Москва! А третата истина е, че ние също сме заинтересовани там да има стабилност, защото този наркотик върви и през България към западните пазари...

- Значи сегашният премиер се съобразява с много външни зависимости. А вътрешни има ли?
- Разбира се. Румяна Желева беше лансирана първо за външен министър, после за еврокомисар точно заради това. Знаеше се, че не става за това и е човек, спряган във връзка с мощна варненска групировка и Ахмед Доган посредством участието й в борда на Мирчо Циганина. Но лобито й имаше около двайсетина депутати в редиците на управляващата партия и “Атака”...

Има и други лобита – на производителите на алкохол, на търговците с петрол, на кого ли не. Всяко българско правителство по един или друг начин им слугува. Едни заради комисионните, други – по политическа целесъобразност, за да не разклатят властта си. И в крайна сметка, волю-неволю се превръщат в техни заложници.

...
Dreams are messages from the deep.

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:20 години демокрация или кретения с мазохизъм?
« Отговор #126 -: Октомври 28, 2011, 22:18:25 pm »
- Ще разкриеш ли някои от тайните около големите ъндърграунд играчи у нас, които описваш в първия том на твоята книга със същото заглавие?

Самоковеца, например, закъса, защото освен с наркотиците се хвана и със сделки с оръжие, включително и със сделки със Северна Корея.

Стана международен скандал, посипаха се протестни дипломатически ноти към България и започна да гори един “малък” пожар. И той си замина, защото стана излишен. Дори опасен, ако проговори под външен натиск.
Точно така, както си отиде от белия свят и Доктора покрай сръбската си връзка с Милошевич. Доктора го убиха дни, преди да стане огромен скандал в съда в Хага и в Белград за връзките му с Милошевич и със сина му, за финансирането на войната там с пари от нашата контрабанда и други тъмни истории. Иван Тодоров знаеше прекалено много. Ама някой ще каже, убиха го от СИК или от ВИС! Няма такова нещо. Това беше политическо убийство. Българският политически елит тогава беше затънал до гуша в ембаргови операции със сърбите и с какво ли не...

Ъндърграундът е тясно обвързан с българския политически елит. Съществува пряка връзка – дори в убийствата. Навремето много се смях, когато застреляха наркобоса Поли Пантев на остров Аруба. Българските медии пуснаха информацията, позовавайки се на “Асошиейтед прес”. Аз отворих бюлетина на световната агенция и не открих съобщението! Запитах главния им офис. Отговориха ми, че на Аруба имат сътрудник, който не е на щат и пише за тях само тогава, когато има някаква новина. Изпратиха ми официален отговор. В него се казва, че съобщението за убийството не е на “Асошийтед прес” и последната им информация от Аруба е цели пет години преди да пропищят онези куршуми. Някой беше злоупотребил с името на “Асошиейтед прес” в България и беше оповестил новината от тяхно име, без те и хал хабер да си имат!

Всички медии се довериха – трите национални телевизии, големите вестници. Възниква въпросът кой им продиктува вестта, след като я няма в бюлетина на агенцията и защо излъгаха? Нали не допускаш мисълта, че това са лица от криминалния контингент?!

А в деня преди да вземе самолета и да отлети за Карибския басейн, Поли Пантев е посетил МВР - кабинета на вътрешния министър Емануил Йорданов.

Отразено е в регистрационните дневници на МВР. Самият ексминистър го потвърди в една от публичните си изяви, когато му беше зададен пряко въпросът. Но не стана ясно какво е търсил там наркобосът, дори не стана ясно с кого точно се е срещнал и по чие разрешение. Всички знаем, че го убиха, защото някой трябваше да даде отговор на колумбийските наркокартели за прословутите задигнати 600 кг кокаин, които всъщност бяха над 3 тона. Но истината е, че Поли Пантев единствено ги трансферира през България, а парите от продажбите постъпиха по сметките на българския политически елит...

- Не е ли много имагинерно това понятие, което използваш - “политическият елит на България”?
- Не, много тесни са връзките на властта с групировките, още от създаването им... А и по принцип се оказва, че всички вътрешни министри се срещат с босове. Румен Петков, Бонев също покани шефовете на групировките, за Любомир Начев по времето на Виденов няма какво да говорим... Преди това Виктор Михайлов от правителството на Беров преговаряше с Карамански, който му беше казал: “Зад мен стоят 180 млн. долара, а зад теб кой стои?!” Забележи фразата – “зад мен”. Т.е. Кръстника директно си го е заявил, че е подставено лице на някой. Е, щом го казва самият Кръстник, нещата са кристално ясни. И не само той го заявява. “Не е вярно, че ВИС и СИК са конкуренти! Просто това са две фирми на една и съща групировка…” Това признание е на Маджо! Общата шапка на “конкурентите”, дето уж се избиваха у нас, се намираше в Малта!

Защото Васил Илиев не беше застрелян от колегите си. Умря тогава, когато купи ключови фигури от управителния съвет на БНБ по времето на Тодор Вълчев да му издадат лиценз за негова собствена банка...

Обаче на едно “борче” не се полагаше банка! Гръмнаха го веднага след това и на следващия ден лицензът беше оттеглен. Точно по същия начин убиха и брат му Георги Илиев – когато опита да се съюзи с Маргините и да излязат извън опеката на политическите сили... Впрочем и Маргините бяха прибрани на топло точно в такъв, неслучаен момент – в опит да се отърват от зависимостта си...

- Банките в България в голямата си част са притежание на чужденци, това добре ли е?
- Част от банките са български – на групи, физически лица и други акционери, друга част не се водят на имената на действителните си собственици. Колко хора знаят, че в “Уникредито”, което значи и в Булбанк, акционерно участие има Муамар Кадафи.

Ако говорим открито, всички капиталовложения в огромната си част са изнесени от България пари, които идват под чужда егида тук. Човек поглежда – “Шел” и си казва: “Това е световната компания!” Нищо подобно – неонът на марката свети заради договор за управление и мениджмънт, сключен от Гриша Ганчев с “Шел”...

Колко хора знаят, че българският “Лукойл” не е собственост на руския “Лукойл”... На Лондонската борса собственикът му и първият му заместник декларираха, че притежават само 33%. А там след атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк се проверява дори и майчиното мляко! Останалите 67% са на офшорки, които са пръснати в Кипър, през Малта и стигат до Люксембург.

Собствеността е анонимна, собствениците им се пазят в тайна... Но по адвокатите, които я представляват, може да се очертае кръгът от българските лица, които имат интереси в “Нефтохим” и фактически го притежават... Според мен биографията на родния олигарх, който го управлява, също подсказва немалко...

Вестниците на ВАЦ също не са техни. Например Комисията за защита на конкуренцията официално призна, че немският концерн няма мажоритарен дял в “Медия холдинг” – империята на “Труд”, не са и едноличен собственик на “часовата” империя.

Същото важи и за банките. Официално ДСК се води собственост на унгарската OТР Груп. Ако погледне човек чия собственост е ОТР Груп ще установи, че в нея значителен пакет акции притежава “Газпром”... Някой да е обявил в България, че “Газпром” има банка?!Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА

http://kurier.bg/interviu/8465.html
Dreams are messages from the deep.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27