Автор Тема: Звездно Образование  (Прочетена 2163 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Akira_san

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Звездно Образование
« -: Юни 10, 2011, 16:21:25 pm »
Звездно Образование

   Защото образованието е много важно за запазването и трансформирането на обществото, много Звездни Хора са тук за да създадат промяна чрез образователната система. Много от тях в тази област са новатори, намирайки нови и по-добри начини да учим децата и излекуваш системата. Точно сега, ти притежаваш всички нови идеи и разбирайки, че ти трябва да трансформираш образователната система. Идеите са там, чакащи да бъдат приложени в голям мащаб. Проблема е, че системата се съпротивлява и ще опита нови програми, когато стане в безизходица.
   Твоята образователна система се разпада, защото не може да се движи с темпото и многото промени, които информационната епоха докара. Информацията става остаряла още преди да е разбрана. Много от това, което се преподава в училище не е свързано със света на бъдещето.
   И даже още по сериозна грижа, е факта, че ти не учиш хората да мислят и да бъдат съобразителни. Освен това, вие не ги учите да обичат учението. Вашите опити да обучите и програмирате децата с информация, убива тяхното вродено любопитство и ги обезкуражава от това да преследват учението по свой собствен начин. Те се нуждаят, не само от свободата да учат по свой собствен начин, но също и свободата да научават за нещата, които ги вълнуват.
   Новаторите, уважават вродената способност на децата. Те вярват, че всеки има уникални дарби и знаят, че развиването на тези дарби изисква уникален подход. Те вярват, че хората вътрешно знаят какво е правилно за тях, и че ще го преследват ако им бъди позволено.
Те вярват, че правейки това ще доведе задоволство, щастие и производителност.
   Новаторите вярват, не само в свободната мисъл, но и свободата да избираш, и да действаш според надеждите на човека, мечти, чувства, интуиции и стремеж. Те окуражават не само свободното мислене, но и самата свобода. Много от тях са живеели на други планети или в по-ранни времена на тази, където тази свобода беше смачкана, и те са тук сега, за да се борят, за тази свобода чрез образователната система. Те знаят, че едно свободно общество трябва да създаде свободомислещи, че това се постига чрез образователната система. Ако се съмнявате, просто погледнете образователната система на общества, които не са свободни. Забележете, как те обучават младежта да продължат поробването си.
   Звездните Хора, във всички възгледи от живота са свободомислещи. Те често имат мнения или гледни точки за нещата, които се различават от масите. Това е така, защото повечето от тях са тук за да променят статуквото, не да го подкрепят. От  нещата, които се нуждаят, от промяна в света е вярването, че не можем да вярваме на хората, че те са общо казано грешници и лоши. Това вярване е в основата на вашето подтисничество. Как можеш да позволиш на хората да бъдат свободни, ако не им мярваш?
   Звездните Хора разбират, че растежа идва, като позволиш на хората сами да взимат решение и се учат от техните грешки. Те не се опитват да ги защитят от този процес, като взимат решение вместо тях, както правят много родители, като пример.
   Новаторите в областта на образованието смятат, че обучението трябва да се провеждат в училищата по същия начин: децата трябва да им бъде позволено, да избират курса на обучение, да го преследват по свой собствен начин, със свое собствено темпо, и да нагласят курса ако има нужда. Образованието, тогава е моделирано след самия живот, и следователно учи децата как да се движат през живота. В този модел, няма правилен или грешен начин, само най-различни избори. Грешките не се считат за срамни, но част от процеса на обучение.
Това учи децата да се опознават и да бъдат отговорни за тях самите – да знаят какво искат, да го преследват, и да поемат отговорност от последствията.
   Новаторите обичат та учат: те уважават знанието и интелектуалната компетентност, но те също осъзнават, че това е само една страна от човешката същност, и че образователната система трябва да възпитава емоционалния, физическия и духовната страна от самите нас. Тяхното виждане е цялостно образование на детето, образование, което не само учи децата как да мислят, но също и ги учи да се почитат, и също целия живот.
   Децата трябва да разберат техните емоции и ролята, която те играят, водейки ги към осъществяване. Те трябва да знаят как да управляват техните негативни емоции, така че да не саботират тяхното осъществяване или да наранят други. Емоционалното образование е част от обучението на хората да функционират добре в обществото и е толкова важно, колкото интелектуалното обучение. Тези които са емоционално наранени или в ръцете на милостта, на техните емоции не могат да допринесат за обществото, както биха искали, независимо колко интелигентни може да са: много всъщност причиняват щети на обществото. Ако в училище не вземат отговорност за това, тогава кой? Не и семейството, което твърде често поддържа емоционално насилие и болка.
   Същото може да се каже за възпитаването на духовната същност на хората. Ако децата не могат да видят техните животи като смислени и целенасочени, защо тогава ще се стремят да помагат на обществото? Когато осъзнаеш, че си свързан с нещо, което е по-велико от теб самият, можеш да работиш за високи цели в пряката среда. Без тази връзка, ти ставаш податлив да следваш егоистичното диктуване на егото, което стои зад борбата и страданието в света.
   
Не може да има мир в преследването на егоистични цели:
   има мир само когато работиш за доброто. Силните общества са построени със    сътрудничество, обич и желание за взаимна полза.
   Най-слабите общества са светове, които служат на себе си или работят за себе си,    където омразата, съперничеството и потисничеството изобилстват.
Затова, ако ще имаш образователна система, която подкрепа обществото, то тя трябва да учи децата, че живота е смислен. И трябва да учи ценността на обичта, прошката, сътрудничеството и отдадеността на доброто.

   Много Звездни Хора са тук, за да учат децата на тези неща. Ние желаем да окуражим тези индивиди да бъдат смели, за да направят промяната, за да имат смелостта да осъществят техните нови идеи и да се борят за това, от което има нужда в момента.  Вие сте тези, които наистина могат да направят промяна за в бъдеще. Вие имате силата да създадете промяна. Това е, което си дошъл тук да правиш, затова не оставяй нищо да те спре! Позитивните сили трябва да са толкова решителни да изпълнят мисията си, колкото и негативните. От вас зависи.

Надявам се, че ще разберете написаното и източника, от където идва. И какво мислите също. Enjoy  8)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27