Автор Тема: Половината болести могат да се излекуват с... вода!!!  (Прочетена 147319 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Niya

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
ПРОФ. Д.М.Н. ИВАН ПАВЛОВИЧ НЕУМИВАЙКИН: ПОЛОВИНАТА БОЛЕСТИ МОГАТ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАТ С... ВОДА
В: ДОКТОР, №26
,
26 юни 2006

Заболявания като това на Паркинсон, множествена склероза, диабет и хипертония просто не съществуват, твърди известният учен.

Проф. Иван Павлович Неумивайкин е доктор на медицинските науки в Русия, военен лекар. В продължение на 30 години е отговарял за здравето на космонавтите. Лауреат е на много награди, водещ народен лечител в Русия, ръководител на лечебен център. Проф. Неумивайкин прави скандални заключения, които поставят под съмнение няколко от утвърдените медицински доказателства и твърдения.

- Проф. Неумивайкин, каква е същността на новата посока в медицината, по която вие работите?
- Тази посока е основано, първо - на личната отговорност на всеки човек за собственото му здраве. И второ - на използване законите на физиологията, по които функционира човешкият организъм. Днешната медицина не прилага и не се придържа към тези закони, въпреки че без тях не може да се излекува каквото и да било заболяване. Сега сякаш се предпочита да се дават луди пари за скъпи лекарства и вносна апаратура. На нас ни трябваха 20 години борба, за да узаконим народната медицина. Но и в момента по телевизията показват как е невъзможно човек да се излекува от болестта на Паркинсон. Въпреки че много лекари разбират как точно стоят нещата. Проблемът е в това, че никой не желае да променя системата. Изучават се болести като тази на Паркинсон и множествена склероза. Аз ще заявя на целия свят, че такива болести няма.
- Няма болест на Паркинсон? А какво е тогава?
- Съществува болестно състояние - основно на стомашно-чревния тракт. Тези болни са със запек по 10-15 дни, червата им не функционират. А това е тежко отравяне, по-лошо от Чернобил. И докато работата на червата не се нормализира, нищо не може да се направи за тези болни. Официалната медицина не е излекувала нито един от тях. А при нас тези хора след 2-3 месеца вече ходят на пазар, ръцете им не треперят. Мен са ме обвинявали в използване на неразрешени лекарства и едва ли не ме изкараха престъпник. Аз обаче издадох книга, озаглавена “Пътят за избавяне от болести, които не съществуват. Хипертония. Диабет.” Хипертония няма. Това, което наричат тежка хипертония, се лекува за 2-3 месеца. А що се отнася до диабета, ще ви препоръчам новата си книга “Диабетът: митове и реалност”. Как да кажа, че има диабет, когато няма такъв?
- Но нали 300 милиона души в целия свят страдат от това, задстомашната жлеза не изработва инсулин...
- Задстомашната жлеза е труженик. При нас дори съществува обществена организация “Прощавай диабет”. 2 седмици - и диабет няма! Само се прави физкултура около един час всеки ден. Но, и още нещичко... Тялото - това е твоят мотор, твоята машина. По-добре се занимавай с нея, отколкото да страдаш. Диабетиците трябва да отделят особено голямо внимание на краката си. Там е цялата система. Посети занятията, а след това бъди така добър да си ги правиш сам у дома.
- И ще се изработва инсулин?
- Разбира се! Всичко това е физиология. Нужно е там, вътре в нашия организъм, да се създадат човешки условия за живота на клетките. Вижте само с какво тъпчат децата сега - всички тези сладкиши, кока-коли и пр. На 3-4 години детето вече има диабет. На нас ни е нужна само тази захар, която се образува като краен продукт от преработването на храната. А от сегашните нови продукти захарта в кръвта веднага се покачва, задстомашната жлеза е принудена да изработва повече инсулин. Но докога трябва да я насилваме?
- А казват, че дори при кърмачетата може да се открие диабет...
- Това е от родителите, от майката. Но не в смисъла на наследственост. Наследствени заболявания, освен шизофрения, хемофилия и алкохолизъм, няма. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето - у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето живее по същия начин както родителите си - в смисъл начин на живот и хранене, болестта ще се появи точно на този фон. В нашия център са идвали цели семейства с диабет - бабата, майката, бащата, но детето няма диабет. Възрастните са разбрали каква е същността на диабета и са се постарали детето им да живее по друг начин - повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т.н. А захар - само по големи празници и на рождения ден. И диабет няма. А знаете ли, че се оказва, че няма и рак?
- Извинете, но кое тогава наричаме рак?
- Състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на “затлачване” на организма с мръсотия. Аз, с помощта на рамки или по дъговата обвивка на окото, определям степента на това замърсяване за 5 минути. Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление. Но когато тя вече е 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази.
- Как да се справим с тази мръсотия?
- Ненапразно съм написал, че днес половината болести могат да се излекуват само с вода. Хората престанаха да пият вода, особено по-възрастните. А трябва да се пие минимум литър и половина, два, през лятото дори по три литра вода на ден. А може и повече. Чистата вода - това е електролит, това е енергия и информация, която тя носи. Защо бабите баят на водата - шепнат с добри и хубави думи и от това тя започва да работи? Тази информация, заключена във водата, започва да работи. Ако човек пие малко вода, кръвта се сгъстява и сърцето не може да я изтласква нормално... Това е природен закон, който днес официалната медицина изцяло игнорира. А къде е сърцето? Аз точно това и написах: оказва се, че сърцето е в петите.
- В какъв смисъл?
- В смисъла на капилярите. Ако капилярите работят лошо, а и сърцето не може да изтласка сгъстената кръв, тя се натрупва в големите кръвоносни съдове, кръвното налягане се повишава и... ето ви хипертония. А защо капилярите работят лошо? Защото се намират в мускулите. Затова трябва да се прави физкултура, гимнастика, движения. Гимнастиката е задължителна всеки ден. Ако днес вие не отделите поне половин час за гимнастика, този ден за вас е загубен. В случая възрастта не играе никаква роля, за възрастните хора това дори е много важно. Разбира се, могат да се направят изключения. Примерно, не можете да пропуснете някакво събитие или среща. Но след това отново трябва да подновите системата си. В момента всичко се разделя на съставни части. Но ако разглеждаме човека на ниво цялостен организъм, излиза, че заболявания просто няма. Например една болест като витилигото се излекува за 2-3 месеца, наред с други заболявания. Просто чрез прочистване на организма.
- За какво е нужно прочистването?
- Когато не сте сдъвкали достатъчно добре храната, когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи. Нашият организъм е устроен много интересно. Стомашният сок съдържа солна киселина. Хлябът и кашата се преработват за половин час, максимум един и концентрацията на киселината е по-слаба. Месото, рибата, яйцата изискват по-силна киселина и 2-3 часа, за да се разложат. А пък за мазното и пърженото са необходими 4 часа, за да се преварят в тази киселина. Вие сте взели някаква течност и сте я изпили. И по този начин сте разредили стомашния сок, намалили сте концентрацията на киселината и храната съответно започва да гние. Тези гнили остатъци се натрупват по вътрешната стена на дебелото черво. Никаква клизма не би могла да ги отстрани. Всичко това се абсорбира и всмуква, става неделима част от клетката. Оттук мръсотията отива в черния дроб. Ето откъде идват 30-35-те процента замърсяване. Всичко това се насочва от черния към белите дробове, където вече не достига кислород. След това сърцето прекарва мръсотията в бъбреците - също толкова замърсени, както и черният дроб. И накрая - в ставите и в кръвоносните съдове. Научете се да се храните правилно, дъвчете дотогава, докато цялата приета храна не се просмуче със слюнка. Не е толкова трудно да се разбере, че добре сдъвканата храна ще отиде в стомаха гладко, като по масло. Пийте вода преди ядене. Изпивайте на ден от литър и половина до 3 л. вода. Наситете организма си с вода като промиваща система и всичко ще заработи както трябва.
- Вие казвате, че трябва да пием преди ядене?
- Разбира се. Но на чаша вода трябва да капвате по 5-10 капки кислородна вода.
- Кислородна вода? А защо?
- Кислородната вода е нужна, за да работи защитният механизъм на имунната система. Той убива и доубива всички наши вътрешни врагове. А 5-10 капки съвсем не са малко. В моята практика се е случвало при 1-2 капки човек да изгуби съзнание. Ако вие пиете на ден 10 чаши вода с по 10 капки в нея, това вече са 100 капки. В случая кислородната вода действа като катализатор - привежда в действие всички реакции. И основното е, че тя започва мощно да преработва и да изхвърля от организма всичкия боклук, който се е натрупал в него. Понякога, след 7 до 10 дни от организма излиза рядка мръсотия, която мирише много лошо. Това означава, че организмът се изчиства.
- Чувал съм за случаи, при които с кислородна вода хора са си изгаряли лигавицата на стомаха...
- Окисът не е панацея. Най-важното е дозата да не се превишава.
- Какво трябва да правим, за да запазим здравето си?
- Най-важното е да използвате естествените механизми, заложени от природата, и да се научите правилно да се отнасяте към здравето си. Това е цяла система, включваща физкултура, хранене, екология, периодично прочистване на организма. Задължително трябва да пиете вода. А пелмени например не трябва да ядете. Ако промените начина си на живот, можете да излекувате всяко заболяване, дори рак. Та нали причината за него е същото това замърсяване, затлачване на организма. Наскоро четох за жена, която била с рак на белите дробове и с метастази. Отказали да я оперират. Тя започнала да се закалява и да води здравословен начин на живот. Сега вече е на 80 години, а наскоро поставила световен рекорд по маратонско бягане и получила златен медал. Много важна е оптимистичната психологична настройка. На човек трябва всичко да му е наред, особено у дома. И ако сте се разболели, всичко необходимо за лечението, дори на рака, можете да намерите буквално под краката си.


От http://www.bulpress.net/

Руските лекари не спират да ни изненадват с разкритията си, надявам се да продължават в същия дух.
« Последна редакция: Юли 18, 2006, 16:46:33 pm от Horus »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
WOW, прекрасно интервю - наистина в Русия има хора, които са открили природните закономерности и ги прилагат доста точно. Надявам се в един момент и български откриватели да събудят генетичната си памет...

Благодарности на Niya !!!  ;)
musica universalis

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Мислех, че е опасна кислородната вода - нали пишеше на шишетата - "само външно!".

СЪЩИЯ ефект се получава и с озон. Като пиете преди всяко ядене или когато се сетите чаша озонирана вода.

Ето моя озонатор - на времето го купих защото имах остър гастрит и го излекувах за 5 дни...


Дъвиан

 • Гост
Даа, прекрасна статия. Вестник "Доктор" си е хубав вестник, доста верни неща казват.
Само ми се иска да кажа, че тези "открития" на проф. Иван Павлович не са точно открития, защото целият механизъм на лечение е природосъобразния начин на живот, който си е известен от дълбока древност. Просто нашата западно-европейска цивилизация се е втурнала в покоряване на чувството и желанието, или по-точно им се подчинява. И какво става - от едната страна ти пускат реклами за най-различни вкусотии, нововъденеия в хранителните стоки и прочее продукти, а от другата веднага реклами за лекуване на болести - болести, получени именно от предните хранителни продукти и чрезмерното хранене, без да се познава нито човешката физиология (а за това не е нужно непременно да си лекар), нито личния организъм на всеки.

С право казва човека да се пие вода, дори бих препоръчвал да се пие гореща вода, особено сутрин. Вече има и изследвания, които показват благотворното й въздействие. Ето какво казва например проф. Евгени Ковальов, който заявявава, че "Всички болести са излечими" в интервю на същя този адрес http://www.bulpress.net/:

"На една чаша гореща вода се слагат 1 чаена лъжичка мед и сокът на три или четири лимона. Горещата вода с мед и лимон ще сгрее организма ви отвътре, ще намали значително чувството ви за глад и ще ви предпази от гадене и от повръщане. По този начин организмът се изчиства от шлаката и от токсините и едновременно с това се храни с микроелементи и с витамини."

Но ето част от интервюто:

- Какво значи да се лекува целият организъм?
- Също като да правиш ремонт у дома си. Може, разбира се, да закърпиш тавана, да смениш черчевето на прозореца (това, с което всъщност се занимава медицината), но в този дом няма да ви е комфортно. И на всичкото отгоре той скоро ще рухне, защото му е необходим цялостен ремонт. А всичко е толкова просто - най-напред вижте в какво състояние е домът ви, след това го почистете от вехториите и от мръсотията, а след това вече можете да се заемете с ремонта му. Така е и с човешкото тяло.
Лечението се започва след пълно прочистване.
Но не е необходимо да се прилага екстремизъм. Спешното прочистване на човешкия организъм е оправдано само в особени случаи. Те са възникнали поради изключително силен стрес за организма, а той и без това вече е травмиран. Най-добре е да се започне с прочистването на организма за 1 ден в седмицата и този ден трябва да бъде петък. Това не значи, че в този ден трябва да сте на пълен глад - особено през зимата. В този ден вие трябва само да пиете гореща вода, като добавите в нея сок от лимон и мед. На една чаша гореща вода се слагат 1 чаена лъжичка мед и сокът на три или четири лимона. Горещата вода с мед и лимон ще сгрее организма ви отвътре, ще намали значително чувството ви за глад и ще ви предпази от гадене и от повръщане. По този начин организмът се изчиства от шлаката и от токсините и едновременно с това се храни с микроелементи и с витамини. За усилване на очистителното действие добре е в този ден да разтривате тялото си със суха и мека четка. Особено старателно масажирайте ходилата на краката си и пръстите на ръката. По този начин вие ще увеличите кръвотока и ще възстановите тонуса на капилярите си, а кожата ви ще се насити с минерали. За тази цел можете да използвате времето на християнските традиционни пости. Този, който е постил, знае какво е лечебното въздействие върху организма.

- Но нали постенето не се прави само с цел прочистване на организма?
- Да, разбира се. Добре е да се очиства не само тялото, но и душата. Болестите на тялото са сигнал не само за проблемите на тялото, но и на душата. Всички добре знаем, че мъката и тъгата, агресията и обидата могат да разрушат тялото. Лекува го - любовта... Ако вие почувствате в душата си някакво разрушаващо чувство, добре е да се обърнете към любовта. Тя ще ви спаси от злото... Може да ви помогне и молитвата. И не трябва да търсите определените думи за това. Нека тя да бъде молитвата на вашето сърце и ще бъде чута... Сами ще се учудите колко бързо може да стихне душевната болка. Молитвата ще прочисти душата ви от разрушаващите я емоции. Чистота на тялото и на душата е основата на здравето.

- И това ли е всичко, което е необходимо за нашето здраве?
- За съжаление не! За прочистването на всички нива е необходимо да добавим правилното хранене на организма с хранителни вещества, минерали и витамини. А по-нататък вече трябва да се възстановят напълно нарушените функции. За щастие човекът е самовъзстановяваща се система.
Достатъчно е да се създадат благоприятни условия, да се включи механизмът на саморегулация и това ще доведе до излекуване.
Досега говорихме с вас за вътрешните благоприятни условия за оздравяване. Но човекът е частица от обкръжаващия ни свят. Обкръжаващата го среда и човекът взаимодействат и си оказват взаимно влияние. Тоест между тях се предава информация. Това може да е благоприятно или неблагоприятно въздействие. Например чистият въздух, храната без отрови са най-доброто за всеки от нас. А екологично заразената храна, вода, местност, жилище и нехармоничните отношения с хората могат да причинят заболяване. С други думи, всичко онова, което ни заобикаля, е биологично значима за нас информация. И тя се предава по различни начини. Но ако анализираме това взаимодействие, ние ще открием няколко информационни структури (ще ги наречем матрици), които са пълноправно понятие в съвременното съзнание на човека. Нашият мозък, в една или в друга форма, също съдържа такива матрици, които управляват процесите, които се развиват вътре в човека. Но ако към нея се присъедини чужда информационна матрица, веднага ще се получи нарушение в работата на вътрешните органи на човека. Той ще се разболее. Най-напред болестта ще се появи на информационно ниво, а след това - и на физическо.

- Разкажете повече и по-подробно за някои от причините за възникването на най-различни болести.
- Моите изследвания показаха, че заболяванията са няколко вида: вродени, придобити, натрапени и космически.
Цивилизацията е източник на разрушаваща биологично значима информация за човека.
Най-напред ще ви кажа за мобилните телефони и за радиотелефоните, за компютрите, които станаха неразделна част от живота ни. На това е посветен и животът на шведския учен Салфорд. Той пръв заговори за влиянието на микровълновълните върху кръвта на човека и взаимодействието им с мозъка. Професорът предполага, че невроните на мозъка загиват от тези придобивки повече от 30 години. Аз искам да добавя към това негово твърдение, че при ниска енергетика на човешкото тяло и при продължително въздействие на някои източници от подобен род информация, се нарушава енергийното поле на човека. Най-напред това е причината за сериозни заболявания, най-вече свързани с имунодефицит. След това у човек възниква чувството за хронична умора и потиснато емоционално състояние. Лошото настроение е първият сигнал за такова информационно въздействие. Както вече казах, най-напред болестта се появява на информационно ниво. Началото е блокирането на вътреклетъчния и хуморален имунитет в обвивката на главния мозък. И едва след това болестта се проявява на физическо ниво. Аз започвам точно от тук: връщането на добрата енергетика, но само и единствено с помощта на пациента. Иначе няма да се получи нищо...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Топла вода с мед и лимон ми звучи като чай  :D

Склонен съм да вярвам на руския професор.
Не мисли като човек!-Крион

Дъвиан

 • Гост
Горещата вода спарва организма и порите се отварят по-широко. С потта се изкарват токсините. Пият се няколко чаши с лъжичка (при болест) или на глъдки. Водата трябва да се превари, по възможност да е изворна. Аз лично като настина винаги се лекувам с гореща вода и чай.

« Последна редакция: Юли 16, 2006, 15:06:38 pm от Дъвиан »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Тази книга за диабета от първия пост има ли я издадена на български? И само да попитам Тина, аз си мислех, че учените още не са открили начин как да произвеждат озон?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
И само да попитам Тина, аз си мислех, че учените още не са открили начин как да произвеждат озон?

Е кой може да е?Ти съмняваш ли се?Хиляди смели терапевти, които са използвали озоновата терапия са или репресирани или избити. Списъка на тези почтенни хора е доста дълъг.

Например малката машинка която притежавам е точно по модела на Тесла - имитира създаване на светкавица.

Има зъболекари който работят тайно в доста държави и открито в Германия, които вкарват озон в кариесите на зъбите И ЗЪБИТЕ СЕ ИЗГРАЖДАТ САМИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЕМАЙЛА! Няма пломби, няма болка....няма я медицинската мафия!
« Последна редакция: Юли 16, 2006, 02:31:15 am от Tina »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
А, да тука си права. Ортодоксалните учени не са открили как ;) . Я кажи ка се сдоби с тази машинка, защото взе да ми става интересно.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Тина, и мен ме интересува машинката.  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Мислех, че е опасна кислородната вода - нали пишеше на шишетата - "само външно!".


Дам и аз мислех обаче има доста материали които твърдят че лекува маса болести като:

Allergies Headaches
Altitude Sickness Herpes Simplex
Alzheimer's Herpes Zoster
Anemia HIV Infection
Arrhythmia Influenza
Asthma Insect Bites
Bacterial Infections Liver Cirrhosis
Bronchitis Lupus Erythematosis
Cancer Multiple Sclerosis
Candida Parasitic Infections
Cardiovascular Disease Parkinsonism
Cerebral Vascular Disease Periodontal Disease
Chronic Pain Prostatitis
Diabetes Type 11 Rheumatoid Arthritis
Diabetic Gangrene Shingles
Diabetic Retinopahty Sinusitis
Digestion Problems Sore Throat
Epstein-Barr Infection Ulcers
Emphysema Viral Infections
Food Allergies Warts
Fungal Infections Yeast Infections
Gingivitis

И най- важното има много подробна статия какво прави как го прави и как се ползва кислородната вода  :P Който има желание да чете ТУК

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
А и да добавя ако някой смята да ползва да прочете много добре статията която постнах с процентите на киsлородна вода щото се оказва че само тази с 35% за храни щото има и за технически елементи ! става а другите са опасни понеже имат различни стабилизатори и други елементи!!!Тази дето я продават в аптеките с 3 и 6 процента не става !!! Много важно и задължително е и рареждането щото при 35% напрао може да умрете от една лъжица например !!! Така че вижте много добре инструкциите !
« Последна редакция: Юли 16, 2006, 12:18:47 pm от Alien »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Озонирана вода и кислородна вода не е едно и също, нали?
Не мисли като човек!-Крион

Eon

 • Гост
По принцип не би трябвало да са едно и също нещо.

Озона както знаеш е О3  а пък кислорода е О2

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Абе ко знам, химията изобщо не ми беше най-силният предмет  :(
Значи интересувам се как мога да озонирам вода, давайте идеи и Тина да каже от къде има този уред.  ;D
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27